Yeti,...όπως έχω ξαναπεί ποτέ δε συμπάθησα το απόλυτο...και δεν το πίστεψα. Αλήθεια πόσο χρονών είσαι (περίπου); Πότε έζησες Σκανδιναβία και πόσο καιρό; Εχω ζήσει και εγώ συνολικά 3 χρόνια Σουηδία με πολλές επισκέψεις Νορβηγία και λίγες Δανία (με ξενερώνει απίστευτα η έχθρα τους για την Ελλάδα αλλά τους θαυμάζω για την οργάνωση και ελευθερία σε κάποια θέματα) και 6 μήνες συνεχόμενα Σκοτία.
Η αλήθεια (τα έχω ξαναγράψει) ότι είναι πιο προχωρημένοι σε ευρύτερα θέματα αντίληψης οι Βόρειοευρωπαίοι αλλά αρκετές φορές πάσχουν και αυτοί από φοβερό πουριτανισμό. Μπορεί να μιλάνε ελεύθερα για το σεξ άντρες γυναίκες, να λένε πχ ελεύθερα ότι θέλουν να αγοράσουν ένα δονητή αλλά όταν γίνονται θέματα περί εκδιδομένων πχ τους πιάνει αλλοφροσύνη, θυμούνται κοινωνικό πρόσωπο, κτλ
Από την άλλη θεωρώ ότι ειδικά ΦΙλανδές, Σουηδέζες, Νορβηγίδες και Ισλανδές είναι ΠΑΡΑ πολύ ειλικρινείς και αν πραγματικά θέλουν να σου πουν, ζητήσουν, δείξουν κάτι θα το κάνουν ευθέως. Αυτό είναι θετικό ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ αυτή τη νοοτροπία. Για φαντάσου όμως έναν ελληνάρα εδώ σε καμιά Καρδίτσα πχ (σόρρυ δεν έχω τίποτα με την πόλη) να του πει η Φιλανδέζα φιλενάδα του "...ξέρεις αγάπη μου δε με ικανοποιείς πια θέλω ένα διάλλειμα, διακοπές, κόκ"...το πιθανότερο είναι να την πλακώσει στις σφαλιάρες και θα τη στείλει στον αγύριστο.
Επίσης ένα πολύ θετικό στοιχείο των βορείων γυναικών είναι ότι είναι αρκετά ανεξάρτητες από οικογένειες, κάνουν πολύ καλές οικογένειες και διατηρούν το σύζυγό τους στην πρώτη προτεραιότητα στη σχέση τους ακόμα και αν έχουν παιδιά, δουλειά, κτλ κάτι που στις ελληνίδες ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ σχεδόν απόλυτα...