Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 298K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
LoneMarvel  επειδή το ρούτερ μου το χρησιμοποιούνε και άλλοι και με  :zfuck: όταν παίζω online games υπάρχει τρόπος να βελτιώσω το latency ?  :)
Εννοείς ότι σου καταλανώνουν bandwidth και δεν μπορείς να κάνεις εσύ δουλειά.
Η καλύτερη λύση αλλά και η πιο δύσκολη κλείνεις το ασύρματο δίκτυο και χρεισημοποιής καλώδιο.
Αλλάζεις των κωδικό σου συχνότερα και των κάνεις πολλή δύσκολο.
Κοιτάς εάν μπορείς μέσα στο router να μπλοκάρεις διευθύνσεις IP. Κάποια router έχουν επιλογή να ορίσεις ευρος απο IP που θα δίνουν απο DHCP Service. Μπορείς να μειώσεις το εύρος μονο για τις δικές συσκευές.
Πάντως το latency έχει να κάνει με την ταχύτητα που μεταδίδονται τα πακέτα στο δίκτυο.
Για πιο ασφαλές λύσεις πρέπει να μιλήσουμε για τρόπους authentication της συσκεύεις που συνδέεται στο δικτυο σου. Αλλα αυτό απιατεί και αλλαγή εξοπλησμού.  

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.303
Πόντοι
5.097
Αλλαγή οθόνης σε laptop βάζω οτι μου γουστάρει στις ίδιες ιντσες η πρέπει να βάλω ακριβώς την ίδια,το προβλημά μου είναι ότι δεν έχω καλή εικόνα και αρκετά σκοτεινή.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Εννοείς ότι σου καταλανώνουν bandwidth και δεν μπορείς να κάνεις εσύ δουλειά.
Η καλύτερη λύση αλλά και η πιο δύσκολη κλείνεις το ασύρματο δίκτυο και χρεισημοποιής καλώδιο.
Αλλάζεις των κωδικό σου συχνότερα και των κάνεις πολλή δύσκολο.
Κοιτάς εάν μπορείς μέσα στο router να μπλοκάρεις διευθύνσεις IP. Κάποια router έχουν επιλογή να ορίσεις ευρος απο IP που θα δίνουν απο DHCP Service. Μπορείς να μειώσεις το εύρος μονο για τις δικές συσκευές.
Πάντως το latency έχει να κάνει με την ταχύτητα που μεταδίδονται τα πακέτα στο δίκτυο.
Για πιο ασφαλές λύσεις πρέπει να μιλήσουμε για τρόπους authentication της συσκεύεις που συνδέεται στο δικτυο σου. Αλλα αυτό απιατεί και αλλαγή εξοπλησμού.  

όχι δεν θέλω να μπλοκάρω τους άλλους χρήστες που είναι στο youtube πχ όταν εγώ παίζω ένα game, απλά έλεγα μήπως ξέρεις κανένα software που να δίνει κάτι σαν προτεραιότητα στο παιχνίδι.. qos δεν κάνει τρελή δουλειά, dns που άλλαξα και έβαλα της google κάπως βελτώσε την κατάσταση και έλεγα μήπως έχεις κάποιο software φάσης TCPOptimizer υπ όψην σου

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
πρέπει να βρεις original η συμβατή με το μοντέλο που έχεις, υπολόγιζε από 80-150 για καινούργια

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
όχι δεν θέλω να μπλοκάρω τους άλλους χρήστες που είναι στο youtube πχ όταν εγώ παίζω ένα game, απλά έλεγα μήπως ξέρεις κανένα software που να δίνει κάτι σαν προτεραιότητα στο παιχνίδι.. qos δεν κάνει τρελή δουλειά, dns που άλλαξα και έβαλα της google κάπως βελτώσε την κατάσταση και έλεγα μήπως έχεις κάποιο software φάσης TCPOptimizer υπ όψην σου
Μιλάμε για δίκτυο μέσα στο σπίτι. Λάθος κατάλαβα στην αρχή.
Φιλέ μου σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν εμπιστεύομαι λογισμικό αλλά πάω σε λύσεις hardware. Βέβαια πρώτη λύση είναι για το gaming PC καλό θα είναι να είναι συνδεμένο με καλώδιο. Τώρα για κατανομή bandwidth σε διάφορα Applications ή Ports μάλον θα πρέπει να κοιτάξεις σε κάποιο managed switch να μπορείς να ορίσεις αρκετά πράγματα.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
old devil έχεις τσεκάρι εάν το router σου έχει δυνατότητα VLAN;
Εχω κάποια ιδεα εαν ναι.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
έχει επιλογές VLAN και DHCP Clients List στην καρτέλα lan αν εννοείς αυτό

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
έχει επιλογές VLAN και DHCP Clients List στην καρτέλα lan αν εννοείς αυτό
Η λύση που σκέφτηκα είναι η εξής:
- Κλείνης το WiFi από το router. Συνδέεις ένα WiFi Repeater σε μία πορτα του router και στο τμήμα του VLAN του router σετάρεις την πορτα να χρεισημοποιεί ενα κάπως ανεκτό Bandwidth  αναλόγως ποιό είναι το μεγιστο που έχεις. Βέβαια η λύση του καλωδίου ισχύει.
Θέλει λίγο παραπάνω ψάξημο αλλά κάπου εκει βαδίζει. Ενας δικτυάς μπορεί να βοηθήση παραπάνω εδω.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Η λύση που σκέφτηκα είναι η εξής:
- Κλείνης το WiFi από το router. Συνδέεις ένα WiFi Repeater σε μία πορτα του router και στο τμήμα του VLAN του router σετάρεις την πορτα να χρεισημοποιεί ενα κάπως ανεκτό Bandwidth  αναλόγως ποιό είναι το μεγιστο που έχεις. Βέβαια η λύση του καλωδίου ισχύει.
Θέλει λίγο παραπάνω ψάξημο αλλά κάπου εκει βαδίζει. Ενας δικτυάς μπορεί να βοηθήση παραπάνω εδω.

όλα τα pc στο σπίτι με καλώδια είναι πάνω στο ρούτερ, το wi-fi τις πιο πολλές φορές είναι off
δυστηχώς gaming με wi-fi και repeater δεν γίνετε, καλά δεν μιλάμε για τρελό latency..από τα 80ms ας πούμε άντε να πάει στα 160, αλλά είναι σπάσιμο όταν παίζεις  :grin:

σ ευχαριστώ πολύ πάντως lone  :)
γιατί να μην σ έχω γείτονα  :grin:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Οπως ανέφερε και ο Eraser εχει να κάνει να με την τάση ρεύματος που έχει στην USB. Το πρόβλημα όμως έχει κάποια λύση.
@Eraser μπορείς να το δομκιμάσεις.
Απλά χρειαζεσται να τροφοδοτίσεται των δίσκο με άλλη πηγή ρεύματος και να τον συνδέσεται στο USB.
Παράδειγμα ένα παλιο τροφοδοτικό κάνει την δουλειά απλά συνδέται την παροχήρεύματος στον δίσκο και έπειτα χρειάζεσται ένα καλώδιο σύνδεσεις απο SATA σε USB.
Σπαστα και ξαναριχτα...Τροφοδοτω τον δισκο με το τροφοδοτικό του...Πριζα κλπ..Μετα,πώς συνδεεται με την ΤV?Αφού εχει δικό του καλώδιο συνδεσης,πώς θα βαλω άλλο?

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
όλα τα pc στο σπίτι με καλώδια είναι πάνω στο ρούτερ, το wi-fi τις πιο πολλές φορές είναι off
δυστηχώς gaming με wi-fi και repeater δεν γίνετε, καλά δεν μιλάμε για τρελό latency..από τα 80ms ας πούμε άντε να πάει στα 160, αλλά είναι σπάσιμο όταν παίζεις  :grin:

σ ευχαριστώ πολύ πάντως lone  :)
γιατί να μην σ έχω γείτονα  :grin:
Τότε φίλε μου είναι πιο εύκολο απλά δημιουργείς VLAN σε κάθε πόρτα με λιγότερο bandwidth στους υπόλοιπους και σε εσένα που έχεις πιο πολλές απαιτήσεις το περισσότερο.
Για το γείτονας είναι λίγο δύσκολο μιάς και είμαι εκτός Ελλάδος δυστυχός.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Σπαστα και ξαναριχτα...Τροφοδοτω τον δισκο με το τροφοδοτικό του...Πριζα κλπ..Μετα,πώς συνδεεται με την ΤV?Αφού εχει δικό του καλώδιο συνδεσης,πώς θα βαλω άλλο?
Ο δίσκος πίσω έχει δυο πορτες σύνδεσης η μια είναι ρεύμα και η άλλη δεδομένων.
Το ρεύμα το βαρδύ το συνδέεις με εξωτερική πηγή το στενο υπάρχουν καλώδιο απο SATA σε USB
Αυτό ->

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Το ρεύμα το βαρδύ το συνδέεις με εξωτερική πηγή το στενο υπάρχουν καλώδιο απο SATA σε USB
Αυτό ->
Ασε,θα μου τα εξηγησεις online.. ;)

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Τότε φίλε μου είναι πιο εύκολο απλά δημιουργείς VLAN σε κάθε πόρτα με λιγότερο bandwidth στους υπόλοιπους και σε εσένα που έχεις πιο πολλές απαιτήσεις το περισσότερο.
Για το γείτονας είναι λίγο δύσκολο μιάς και είμαι εκτός Ελλάδος δυστυχός.

Ειναι η καλύτερη λύση. Διαφορετικά απαιτείτε sw και ορισμός vlan και QOS.

fakkeit

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2011
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
0
Έχει κάποιος ιδέα τι παίζει με τις αποσυνδέσεις του ιντερνετ. Έχω forthnet 24αρι και μου σπάει τα νεύρα. Άλλαξα router , πάλι τα ίδια. Στο τηλέφωνο λένε η γραμμή είναι καθαρή και ότι μέχρι τρεις αποσυνδέσεις τη μέρα είναι οκ. Εγώ πάλι κάποιες μέρες έχω 6-7, κάποιες άλλες 0-1. Ιδέες?

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Αυτό ->

Αυτό δεν θα του κάνει εκτός και αν βγάλει τον δίσκο απο την θήκη του. Μάλον είναι καλύτερα να αλλάξει θήκη στον δίσκο πχ

compton

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1
Μπορείς να βρεις ένα Live USB Stick με Linux και να κάνεις ξεκινήσεις το PC σου απο USB. Είναι η καλύτερος τρόπος να δούμε τη μπορεί να φταίει.
Καλησπερα το ξεκινησα σε περιβαλλον bodhi παλι σβηνει.Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι σε bios menu δεν σβηνει.

Άκης012345

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2015
Like
25
Πόντοι
16
Έχει κάποιος ιδέα τι παίζει με τις αποσυνδέσεις του ιντερνετ. Έχω forthnet 24αρι και μου σπάει τα νεύρα. Άλλαξα router , πάλι τα ίδια. Στο τηλέφωνο λένε η γραμμή είναι καθαρή και ότι μέχρι τρεις αποσυνδέσεις τη μέρα είναι οκ. Εγώ πάλι κάποιες μέρες έχω 6-7, κάποιες άλλες 0-1. Ιδέες?
Βλακείες σου λέει το support. Έχει πρόβλημα η γραμμή και χρειάζεται έλεγχος.

fakkeit

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2011
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
0
Και η απάντηση τους είναι ότι πιθανώς να έρθει τεχνικός αν εξακολουθήσει το πρόβλημα γιατί τώρα είναι υπό παρακολούθηση. Ωστόσο, στην περίπτωση λέει που δε βρει κάτι θα με χρεώσουν 30 ευρώ. Ειμαστε σοβαροι??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom