Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 301K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.053
Πόντοι
1.486
Για το φιλο μου τον LONEMARVEL..Ξανα blue screen,ετρεξα το αρχείο και ιδου τα αποτελέσματα..Βγάλε ακρη τωρα.. :helpplea: :helpplea:

Συνημμένα

• blue screen 5.jpg
    blue screen 5.jpg
    284,7 KB · Εμφανίσεις: 63
  • blue screen 6.jpg
    blue screen 6.jpg
    292,2 KB · Εμφανίσεις: 63

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
355
Πόντοι
36
Για το φιλο μου τον LONEMARVEL..Ξανα blue screen,ετρεξα το αρχείο και ιδου τα αποτελέσματα..Βγάλε ακρη τωρα.. :helpplea: :helpplea:
Ξεκινάμε με μερικές ερωτήσεις
- Εχεις Windows 7 ( αυτό είναι σίγουρο ) αλλά SP1 ( Service Pack 1 );
- Εκανες κάποια εγκατάσταση/απεγκατασταση πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα;
- Εχεις κάνει τώρα τελευταία Registry Check ( εαν θυμάμαι καλά );

Στην πρώτη φώτο ξανα τρέξε το πρόγαμμα και σε παρακαλώ τη στήλη Bug Check String να το ανοίξεις λίγο να φανεί όλο;

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.053
Πόντοι
1.486
Απαντησεις φιλε..
α)Windows 7 ultimate sp1
β)Εγκαταστασεις/απεγκαταστασεις εχω κανει,πιο προσφατη εγκατασταση ενα προγραμμα για ποκερ!  :2funny: Τo Jivarro..
γ)Registry check κανω με το registry mechanic και το Glary utilities.
δ)Εχω εγκαταστησει το team viewer, αν θελεις μπαινουμε..

Συνημμένα

• blue screen 7.jpg
    blue screen 7.jpg
    287,5 KB · Εμφανίσεις: 66

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
355
Πόντοι
36
Στείλε στοιχεία μέσω ή skype ή πμ εδώ το ίδιο είναι

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Αν δεν κάνω λάθος έχει βγει ένα hotfix για το συγκεκριμένο αρχείο που βγάζει bosd στα windows 7. Εκτός αν είναι 3rd party αρχείο που εγκαταστήθηκε με κανένα free προγραμματάκι...googlare το...

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Ασχετο ποιος ξερει εαν το ps3 paizei 3d blue ray ?/

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.053
Πόντοι
1.486
Καλησπέρααααα!!Ηρθε η ωρα να σας τα σπασωωωωω και παλι!! :2funny: :2funny:
-Για τον LONEMARVEL:Ξανα blue screen σημερα μετα απο ενα πενθημερο αναπαυλας,δυο συνεχόμενες φορές..Κατεβασα το αρχειο που μου ειπες,τι εκαψα σε DVD, αλλα οταν παω να το ανοίξω,ανοιγει ο NERO ξανα για εγγραφη!Δες φωτο και πες μου..
-Για τους υπόλοιπους: ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,να μαζεψω κανενα φραγκο μόνο!! :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• blue screen 8.jpg
    blue screen 8.jpg
    193,7 KB · Εμφανίσεις: 63

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
355
Πόντοι
36
-Για τον LONEMARVEL:Ξανα blue screen σημερα μετα απο ενα πενθημερο αναπαυλας,δυο συνεχόμενες φορές..Κατεβασα το αρχειο που μου ειπες,τι εκαψα σε DVD, αλλα οταν παω να το ανοίξω,ανοιγει ο NERO ξανα για εγγραφη!Δες φωτο και πες μου..
-Για τους υπόλοιπους: ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,να μαζεψω κανενα φραγκο μόνο!! :2funny: :2funny:
Κάνεις δύο βήματα.
1) Εαν γίνεται κάνε έαν update στα Windows.
2) Κάνεις boot με αυτό το CD - και επιλέγεις να κάνεις Scan+Repair
Αυτά για τώρα.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.053
Πόντοι
1.486
Κάνεις δύο βήματα.
1) Εαν γίνεται κάνε έαν update στα Windows.
2) Κάνεις boot με αυτό το CD - και επιλέγεις να κάνεις Scan+Repair
Αυτά για τώρα.
1)Update δεν υπαρχει να κανω,μονο upgrade στα windows 10.
2)Δεν bootαρει το cd,με το που το ανοιγω βγαινει το ΝΕRO και μου λεει να εγγραψω κατι..Να μπω με safe mode εννοεις?

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
2)Δεν bootαρει το cd,με το που το ανοιγω βγαινει το ΝΕRO και μου λεει να εγγραψω κατι..Να μπω με safe mode εννοεις?

1) Άστο γι' αργότερα.
2) Μπες στο BIOS και άλλαξε το boot sequence.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.163
Πόντοι
12.756

βαλε τα 10 να σωθεις , και να γινεις και beta tester να δουμε τι προβληματα μπορει να μας βγαλει και μας..

Αφου ολη μερα στην μανουρα με το λαπτοπ εισαι , δεν θα καταλαβεις διαφορά  :grin:

paris2000

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Like
1
Πόντοι
1
Βάλε ubuntu να σωθείς!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
οχι, το Ubuntu στελνει πληροφοριες στην Amazon και σου βγαζει και διαφημισεις της Amazon, οταν ψαχνεις για εκτελεσιμα.
Καλυτερη επιλογη για ευκολη διανομη ειναι το Mint, το οποιο εχει ως προεπιλεγμενο περιβαλλον το Cinnamon, το οποιο ειναι πιο κοντα σε αυτο που εχει συνηθισει ενας χρηστης windows.

iu

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.163
Πόντοι
12.756
οχι, το Ubuntu στελνει πληροφοριες στην Amazon και σου βγαζει και διαφημισεις της Amazon, οταν ψαχνεις για εκτελεσιμα.
Καλυτερη επιλογη για ευκολη διανομη ειναι το Mint, το οποιο εχει ως προεπιλεγμενο περιβαλλον το Cinnamon, το οποιο ειναι πιο κοντα σε αυτο που εχει συνηθισει ενας χρηστης windows.

https://images.duckduckgo.com/iu/?u=[URL unfurl="true"]http://www.linuxzasve.com/wp-content/uploads/2012/08/Mint-Cinnamon.png&f=1[/img[/URL]]
[/quote]

το εχεις βαλει ? για πες καμια ακομη πληροφορια

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
355
Πόντοι
36
Μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό --> Είναι μια εκδοση που μοιάζει πιο πολλή σε Windows.
Εαν είναι κάποιος να αλλάξει Λειτουργικό Σύστημα ΛΣ ( απο Windows σε κάτι άλλο ) πρέπει να κατανοήση οτι είναι άλλη φιλοσοφία σε αυτά τα ΛΣ.
Δεν είναι δύσκολο αλλά απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο για αναζήτηση ισοδύναμων ( ταιράζει στην εποχή μας ) προγραμμάτων.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
το εχεις βαλει ? για πες καμια ακομη πληροφορια
οχι δεν το εχω χρησιμοποιησει, γενικως δεν εχω χρησιμοποιησει οτιδηποτε αλλο περαν
rhel(για development 6 μηνες), scientific linux cern edition(για development 1.5 χρονο), opensuse(για development 9 μηνες) και Debian(9 χρονια developement και σε ολα τα laptop/desktop που εχω/ειχα)
ΑΛΛΑ,
χρησιμοποιω παρα πολλα πακετα απο το Cinnamon(το Desktop Environment που κανει developement η ιδια ομαδα που εφτιαξε το Mint).

Λοιπον, το Linux Mint ειναι ενα πολυ ενδιαφερον λειτουργικο γιατι σου δινει 2 επιλογες.
Μπορεις να κατεβασεις τη διανομη του Mint, η οποια ειναι βασισμενη στο Ubuntu και να εχεις την ιδια λειτουργικοτητα που εχεις στο Ubuntu(πισω απο τα κουμπακια και το γραφικο) αλλα με ενα καινουριο UI...το Cinnamon.
Εαν δεν σου αρεσει η φιλοσοφια του Ubuntu, ´η το στησιμο του γενικοτερα, μπορεις να παραμεινεις στο Mint αλλα να κατεβασεις την εκδοση που βασιζεται στο Debian( το Ubuntu ειναι βασισμενο στο Debian), δηλαδη γλιτωνεις ολες τις προσθηκες/αλλαγε/κ.ο.κ. που εχει γινει απο την Canonical(η εταιρια πισω απο το Ubuntu) και να εχεις μια πιο καθαρη διανομη.
Η λειτουργικοτητα και στα 3 λειτουργικα (ubuntu, mint-ubuntu, mint-debian) ειναι η ιδια... δηλαδη με την ιδια ευκολια που χρησιμοποιεις το Ubuntu (τα κουμπια και το περιβαλλον αλλαζει προφανως, αλλα οι drivers και ολα οσα ξερεις ειναι κατα 95% στην ιδια ευκολια... καποια εχουν γινει λιγο πιο ευκολα και καποια αλλα λιγο πιο δυσκολα)

Γιατι προτεινω το Mint, αντι του Ubuntu;
1) ο λογος που προανεφερα με την Amazon.
2) Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιεις καποιο γραφικο περιβαλλον που ονομαζεται X (ξου στα αγγλικα). Αυτο σιγα σιγα πρεπει να αντικατασταθει απο κατι πιο νεο, διοτι το X εχει κατασκευαστει το '80 και με βαση τις αναγκες και τις ικανοτητες των τοτε υπολογιστων/χρηστων... με λιγα λογια τα μηχανηματα εχουν γινει τοσο γρηγορα που τα optimization και το πρωτοκολλο που ακολουθει δεν μπορουν να αξιοποιησουν το σημερινο h/w. Ξεκινησε αρχικα να δημιουργειται πριν 5-6 χρονια το Wayland απο developers του X γι' αυτο το σκοπο. Επειδη η Canonical θελει να μοιασει στην Apple, εφτιαξε ενα δικο της αντικαταστατη του X και το λεει Mir(ξεχασα να αναφερω στην αρχη οτι ολα αυτα λεγονται Display Servers). Το κακο ειναι οτι το Mir εχει/θα υιοθετηθει απο το Ubuntu, ενω το Wayland εχει ηδη αρχισει να χρησιμοποιειται απο ολες τις αλλες χιλιαδες διανομες Linux... αρα χρησιμοποιωντας κατι το οποιο εχει περιορισμενο αριθμο χρηστων θα καταληξει να ειναι παντα πισω και σε λειτουργικοτητα και σε συμβατοτητα και σε σταθεροτητα επειδη λιγοι χρηστες σημαινει και μικρος αριθμος developers. Επισης δεν εχει αναφερει καμια εταιρια παραγωγης GPUs οτι θα υποστηριξει το Mir, σε αντιθεση με το Wayland.
3) Πιστευω οτι το Cinamon ειναι πιο λειτουργικο απο το Unity(το Cinamon ειναι το κλασσικο στυλ windows μπαρα κατω, αριστερα η Εναρξη δεξια το ρολοι, skype κ.ο.κ., ενω το Cinamon προσπαθει να αντιγραψει το Mac Os).
4) Το Mint Debian Edition ειναι πιο γρηγορο απο το Mint-Ubuntu/Ubuntu
5) Εχει πολυ καλα στημενα προγραμματα, εγω χρησιμοποιω ενα υβριδιο μεταξυ Xfce(ως βαση) με διαφορες προσθηκες οπως kwin(απο το KDE), nemo(Cinamon),ksysguard(KDE),Terminator(Gnome),Yakuka(KDE) και διαφορα αλλα ... αλλα οπως βλεπεις το nemo που χρησιμοποιω ειναι απο το Mint(Cinamon) και ειναι παρα πολυ σταθερος και λειτουργικο Διαχειριστης Αρχειων (Αυτος που εχει το Xfce απο μονο του, το Thunar, κολλαει αρκετες φορες).
6) Το Mint ειναι τελειως βασισμενο στην κοινοττητα και δεχεται δωρεες απο εταιριες, το Ubuntu χτιζεται με βαση τις βουλες της Canonical Ltd.
7) Ειναι το 2ο σε χρηστες λειτουργικο Linux, οποτε ο,τι και προβλημα να εχεις καποιος το εχει συναντησει πριν απο εσενα και το εχει διευθετησει ηδη... δηλαδη διαφορα σε σχεση με το ubuntu οσο αναφορα τη λυση προβληματων δεν θα δεις.
8) Με το Mint Debia Edition εισαι πιο κοντα σε αυτο που δουλευω εγω τοσα χρονια το Debian(testing)... οποτε εαν θες να κανεις το μεγαλο βημα και να πας σε κατι λιγο πιο πρωτογονο αλλα πολυ πιο ελευθερο θα ειναι πιο ευκολο.
9) θα κλεισω με αυτο που ειπα και στο *1* . Το Mint δε σε βλεπει ως πελατη... δεν πουλαει τα query σου σε καμια εταιρια χωρις να σε ρωτησει, δεν σου πεταει διαφημισεις οταν ψαχνεις εφαρμογη, δε σε βλεπει σαν πελατη γιατι δεν εχει εταιρια απο πισω. Ναι μεν απο το Ubuntu 14.04 ειναι δυνατον να απενεργοποιησεις αυτα τα πραγματα, αλλα γιατι να τα εχουν εξ ορισμου ενεργοποιημενα;

Τελος, για εμενα βαλε Debian, ισως δυσκολευετεις λιγο στην αρχη(το 2006 που τα ειχα πρωτοπιασει στα χερια μου ηταν πολυ Homo Sapiens η κατασταση, το 2015 εχουν γινει παρα πολυ user-friendly) ... αλλα πιστεψε με, αν δε λιωσεις καμποσους μηνες να λυνεις προβληματα, θα παραμεινεις ενας κλικ εδω, κλικ εκει, χρηστης.

(τωρα μου ηρθε και μια ιδεα για θρεντ, πεταμε τα ποντικια και τα κανουμε ολα με το τερματικο. Μπορω να κατσω να σας γραψω παρα πολλες εντολες που θα σας κανουν τη ζωη 1000 φορες πιο ευκολη και πιο γρηγορη, απ' το να προσπαθειτε να τα κανετε ολα με το ποντικι.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
355
Πόντοι
36
Αγαπητέ Ναυαρχε το laptop σου θέλει να του βάλει χέρι καποιος τεχνικός ( με την καλή έννοια πάντα ).
Για να κάνεις boot από το CD πρέπει να αλλάξεις την σειρά εκκίνησης του laptop από το BIOS.
Για να μπεις στο BIOS πρέπει οταν πατήσεις το PowerOn κουμπί να πατήσεις και κάποιο από τα πλήκτρα F2 ή F8 αναλόγος το μοντέλο του laptop.
Blue Screen μπορεί βέβαια να έχουμε και απο δυσλειτουργία και της μνήμης πρέπει να την δούμε και αυτήν.
Οπότε πρέπει να δούμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε λύση στο πρώτο που ανέφερα ( χέρι κάποιος τεχνικός ).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom