καλη χρονια με υγεια σε ολο το ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΟ φιλαθλο λαο ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ σε ολους
Ο σαββιδης μπορει να τον κρατησει ανετα αν θελει αλλα.. το θεμα ειναι οτι 4,5 μιλιονια και 25 που δινουν οι αραβες για 4,5 χρονια+ την ριτρα 10 μυρια ειναι πολλα. Τωρα δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστοι αυτοι οι αραβες κτλ αλ ιτχαντ και ξυστα με το δεξι
τεσπα αν φυγει καλος να φυγει Παντως δεν ειναι ουτε ο μεσι ουτε ο κριστιανο ροναλντο αν αυτος θελει να παει στην αραπια και αν πιει 1 βοτκα εξω και τον πιασουν να τον αποκεφαλισουν ας παει θα βγαλει γουστα εκει
Η Σαουδική Αραβία είναι η πιο «επικίνδυνη» χώρα του κόσμου για να την επισκεφτεί κάποιος που δεν είναι μουσουλμάνος.
Μέχρι πέρυσι, μάλιστα, οι μη μουσουλμάνοι δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα, καθώς δεν εκδίδονταν βίζες σε τουρίστες. Μόνο οι μουσουλμάνοι μπορούσαν να εισέλθουν για να προσκυνήσουν στη Μέκκα.
Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν καθώς ο επικεφαλής Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, σουλτάνος Μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, ανακοίνωσε πως η Σαουδική Αραβία «ανοίγει» τις πύλες της για όλους και έτσι εκδίδει τουριστικές βίζες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Πηγή: Η άγνωστη ζωή στη Σαουδική Αραβία: Ολα όσα απαγορεύεται να κάνει ένας τουρίστας και κινδυνεύει ακόμη και με θανατική ποινή [εικόνες] | iefimerida.gr
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, καθώς πριν από λίγα χρόνια η κυβέρνηση είχε δώσει και πάλι άδεια στους τουρίστες, με αποτέλεσμα ένας φωτορεπόρτερ να επισκεφτεί για πρώτη φορά την «απαγορευμένη» χώρα.
Ο φωτορεπόρτερ Έρικ Λαφόργκ ταξίδεψε τότε μέχρι εκεί και ανακάλυψε κάτι για το οποίο ήταν προετοιμασμένος: μια άκρως συντηρητική κοινωνία που δεν έχει καμία σχέση με τον δυτικό πολιτισμό.
Τι απαγορεύεται ρητώς
Ο φωτορεπόρτερ αναφέρει πως πριν ακόμη πατήσει το πόδι του εκεί, έπρεπε να σιγουρευτεί πως δεν είχε μαζί του κάτι από τα παρακάτω πράγματα: αλκοόλ, ακόμη και σοκολάτες που περιέχουν αλκοόλ, θρησκευτικά αντικείμενα άλλης θρησκείας, φαγώσιμα από χοιρινό, πορνογραφικά βιβλία, τυχερά παιχνίδια, φάρμακα που περιέχουν κωδεΐνη κ.λπ.
Ο Έρικ τότε, αν και είχε βίζα για να ταξιδέψει στη χώρα, μπορούσε να φτάσει μόνο μέχρι ένα σημείο και συγκεκριμένα μέχρι όπου έβλεπε αψίδες γύρω από την πόλη Τζέντα, οι οποίες σηματοδοτούσαν τα όρια των περιοχών όπου μπορούν να ταξιδεύουν οι μη μουσουλμάνοι.
Πέρα από αυτές, ο δρόμος οδηγούσε στη Μέκκα. Η παραβίαση του νόμου, μάλιστα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση ή ακόμη και σε θανατική ποινή.
Όσο για τους Σαουδάραβες, εκείνοι είναι πολλοί ανοιχτοί άνθρωποι, αναφέρει ο φωτορεπόρτερ, ο οποίος μάλιστα ήταν καλεσμένος και σε σπίτια μερικών κατοίκων για τσάι.
«Τις περισσότερες φορές θα σας καλωσορίσει ένας Ινδός υπηρέτης, ενώ σπάνια θα δεις εκεί τις γυναίκες τους. Αυτή η φιλοξενία παρέχεται σε μικρά χωριά, όπου θα προσκληθείτε να πιείτε τσάι και θα φάτε εκπληκτικούς χουρμάδες, το παραδοσιακό προϊόν του έθνους.
Εκτός αυτού, εμείς μπορεί να έχουμε εξοχικά σπίτια, αλλά οι περισσότερες αστικές οικογένειες εκεί έχουν σκηνές, όπου περνούν τα Σαββατοκύριακά τους.
Η σκηνή δεν είναι τόσο πρωτόγονη, καθώς οι περισσότεροι τις έχουν εξοπλίσει με δορυφορική τηλεόραση, κλιματισμό και ψυγείο.
Στις τοπικές αγορές, οι πωλητές φεύγουν από τις στοές τους πέντε φορές την ημέρα, έτσι ώστε να προσευχηθούν, ενώ μάλιστα η αστυνομία φτάνει στην αγορά για να τους υπενθυμίσει αυτό το καθήκον τους, τιμωρώντας όσους δεν το κάνουν».
Οι γυναίκες σε... δεύτερη μοίρα
Κάτι ακόμη που δεν επιτρέπεται να κάνει κάποιος εκεί είναι να μιλά στον δρόμο σε γυναίκες. Η μόνη εξαίρεση είναι όσες γυναίκες είναι μετανάστριες εκεί, έχοντας βέβαια κι εκείνες ασπαστεί τον ισλαμισμό.
Εκεί οι γυναίκες, αν δεν πάρουν την άδεια από τους άνδρες (σύζυγος, πατέρας, αδελφός), τότε δεν έχουν την ελευθερία να κάνουν πολλά πράγματα.
Με την άδεια των «κηδεμόνων» τους μπορούν να πίνουν καφέ εκτός σπιτιού, να κολυμπούν στην πισίνα, να σπουδάζουν, να βγαίνουν έξω για φαγητό, να ταξιδεύουν, να κάνουν ποδήλατο και από το 2017 να οδηγούν και αυτοκίνητο.
Οι άνδρες λένε «γεια» τρίβοντας τις μύτες του και κρατιούνται χέρι-χέρι
Μία ακόμη πρωτοφανής συνήθεια είναι πως όσοι άνδρες στη Σαουδική Αραβία είναι χρόνια φίλοι, τότε λένε «γεια» τρίβοντας τις μύτες σου ή πηγαίνουν βόλτα κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.
Προσοχή... δεν είναι σημάδι ομοφυλοφιλίας, καθώς αυτή η επιλογή τιμωρείται στη Σαουδική Αραβία, λιγότερο βέβαια από όσους διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις.
Κτίρια από «1.000+1 νύχτες»
Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης Τζέντα θυμίζει κάτι από τις «1.000 και μία νύχτες».
Εκεί θα δει κανείς ψηλά κτίρια που καλύπτονται με καφασωτά παράθυρα (μασραμπίγια) έτσι ώστε οι γυναίκες να μπορούν να βλέπουν έξω, χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτές.
H αρχαία πόλη της Τζέντα
Οι Σαουδάραβες έχουν εγκαταλείψει την παλιά πόλη, η οποία δεν έχει αποκατασταθεί παρότι έχει συμπεριληφθεί στην Πολιτιστική Λληρονομιά της UNESCO.
Μόνο οι πρόσφυγες της Σομαλίας, του Πακιστάν και της Υεμένης ζουν εκεί, σε επισφαλείς συνθήκες.
Φωτογραφίες από τη δεύτερη σημαντική πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Τζέντα/ Shutterstock
Πηγή: Η άγνωστη ζωή στη Σαουδική Αραβία: Ολα όσα απαγορεύεται να κάνει ένας τουρίστας και κινδυνεύει ακόμη και με θανατική ποινή [εικόνες] | iefimerida.gr
Ο τελικός για το Σούπερ Καπ Ιταλίας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην (όχι και τόσο φεμινιστική) Σαουδική Αραβία και ήδη όλη η χώρα έχει διχαστεί με την απόφαση να δοθούν εισιτήρια μόνο σε άντρες οπαδούς Protagon Team 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 21:04 - Αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα θρυλικότερα classico της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας. Μίλαν και Γιουβέντους συγκρούονται στις 16 Ιανουαρίου στον τελικό του ιταλικού Super Cup, μόνο που αυτή τη φορά η – ποδοσφαιρική κι όχι μόνο – κοινή γνώμη της χώρας έχει διχαστεί για έναν ακόμη λόγο: για τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα. Βλέπετε, ο τελικός, κατόπιν ειδικής συμφωνίας της ιταλικής ομοσπονδίας με το Ριάντ, θα διεξαχθεί στη Τζέντα και πέραν των διαμαρτυριών που υπάρχουν για το γεγονός αυτό, έχει προκύψει εδώ και δυο ημέρες μία επιπλέον απόφαση που προκάλεσε σάλο. Έτσι, στην ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα, αναφέρεται πως οι θέσεις σε συγκεκριμένους τομείς της εξέδρας του σταδίου «King Abdullah Sports City», θα είναι κρατημένες αποκλειστικά για άνδρες. Οι θέσεις που χαρακτηρίζονται ως οι καλύτερες, πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και με καλύτερη θέα είναι διαθέσιμες μόνο σε άνδρες οπαδούς και ονομάζονται «Singles».
Υπάρχει μία ζώνη που ονομάζεται «Οικογένεια» και είναι μικτή, όπου θα μπορούν να βρίσκονται και γυναίκες εφόσον όμως συνοδεύονται από τον σύζυγό τους. Επιπλέον υπάρχει και η συμβουλή από τη «Lega Serie A» στις γυναίκες από το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν τον τελικό το Σούπερ Καπ να φορούν την παραδοσιακή μαύρη φορεσιά της χώρας. Ο τραπεζίτης Γκαετάνο Μιτσικέ, πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, έκανε λόγο για «παραδόσεις της χώρας και νόμους αιώνων που πρέπει να ακολουθήσουμε», ωστόσο όλοι τον κατηγορούν πως κρύβεται πίσω από τα πετροδολάρια καθώς η Lega Serie A έχει συμφωνήσει με τους Σαουδάραβες να γίνουν εκεί τα τρία από τα πέντε επόμενα Σούπερ Καπ, με αντίτιμο 22 εκατ. ευρώ! Εκ των δριμύτερων επικριτών του Μιτσικέ είναι ο Ματέο Σαλβίνι, χαρακτηρίζοντας πριν λίγες ώρες «αηδιαστικό» το γεγονός ότι το Σούπερ Καπ διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία.
«Το γεγονός ότι το Σούπερ Καπ παίζεται σε μια ισλαμική χώρα όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο εκτός αν συνοδεύονται από άνδρες είναι λυπηρό, είναι αηδιαστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών «Δεν θα πάω να παρακολουθήσω αυτόν τον αγώνα», διεμήνυσε ο Σαλβίνι, φανατικός οπαδός της Μίλαν που μάλιστα είχε βρεθεί πρόσφατα και στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. «Η Σαουδική Αραβία αποτελεί τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ιταλίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», ήταν η όλο νόημα κατακλείδα του Μιτσικέ, ως άλλη δικαιολογία για… τα λεφτά που είναι πολλά (Αρη).
Κι όλα αυτά ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας… τυπικά επιτρέπεται η είσοδος στις γυναίκες, ενώ από τον Ιουνιο του 2018 μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητα. Πηγή: Protagon.gr Πριγιοβιτσ καλο ταξιδι φιλε μας