Φερέρα: «Πρόκληση η νίκη επί του Άρη»
* 27/11/2009, 17:53 | Διαβάστηκε 294 φορές
* Αποστολή
*
*
*
*
PHOTO: Action Images
«Πρόκληση» χαρακτήρισε τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Εμίλο Φερέρα. Ο προπονητής του Πανιωνίου στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Άρη εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα «σπάσει» την σε βάρος της παράδοση. Μίλησε ακόμη για την ως τώρα πορεία των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα, αλλά και τον Γιώργο Τζαβέλλα που εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται.
Σχετικά με το παιχνίδι με τον Άρη, ο Βέλγος τεχνικός είπε: «Είναι μία δύσκολη έδρα κι ένας δύσκολος αντίπαλος. Είναι πρόκληση η νίκη, τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα. Νομίζω πως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αρνητικά σημεία για μας. Το ίδιο συνέβη και πριν τον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και για άλλους αγώνες. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να κερδίσουμε. Η αρνητική παράδοση είναι κάτι το οποίο δεν μας απασχολεί. Ο Άρης έχει τεχνίτες παίκτες και όταν έχεις τεχνίτες παίκτες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Στον προηγούμενο αγώνα, βέβαια, δέχθηκαν τέσσερα γκολ και σίγουρα θα λάβουν τα μέτρα τους να μην δεχθούν ξανά».
Ο Φερέρα εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και δήλωσε ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η σταθερότητα στην απόδοση.
«Ο Πανιώνιος έχει παρουσιάσει βελτίωση. Αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι η κακή περίοδος μέσα στο παιχνίδι. Πολλές καλές ομάδες δεν δέχονται γκολ σε αυτή την κακή τους περίοδο. Εμείς δεχόμαστε γκολ και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Υπάρχει τρόπος να γίνουμε καλύτεροι. Θα είμαι χαρούμενος αν νικήσουμε και τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια ως το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά είναι δύσκολο βέβαια. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσω για την βαθμολογική θέση αυτή την στιγμή. Στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν ομάδες που ξεκινούν καλά και στο τέλος μάχονται για τη παραμονή στην κατηγορία και το αντίστροφο. Πιστεύω το καλύτερο είναι να υπάρχει σταθερότητα και να δουλεύεις παιχνίδι με το παιχνίδι».
Όταν ρωτήθηκε για επικείμενες μεταγραφές, ο προπονητής του Πανιωνίου απάντησε: «Αν δεν φύγει κανένας παίκτης, μπορεί και να μη γίνουν μεταγραφές. Ο Τσότσαλιτς που δοκιμάζεται αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που δεν είναι απόλυτα δική μου αρμοδιότητα. Νομίζω ότι η ομάδα δεν χρειάζεται κεντρικό αμυντικό».
Τέλος, ο Εμίλιο Φερέρα μίλησε και για τον Γιώργο Τζαβέλλα.
«Επιστρέφει με το στάτους του διεθνούς παίκτη. Για αυτόν είναι κάτι καινούριο και πρέπει να είναι έτοιμος να το χειριστεί. Όλοι θα τον βλέπουν με διαφορετική οπτική πια. Πρέπει κι εγώ να τον προετοιμάσω για αυτό».