Νέα

Παλαιά Διαθήκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Ξύπνα ώρα για ύπνο.....

Καληνύχτα.

Υ.Γ. εγώ δεν πιστεύω και συ πιστεύεις κανένα πρόβλημα.
"Πίστευε και μη Ερεύνα".........

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
ʼλλο να φοβάσαι και άλλο να σέβεσαι...

Ολες οι θρησκείες αναφέρονται σε μια ανώτερη δύναμη (ακόμα και στο δωδεκάθεο ήταν ο πατέρας των θεών Κρονος).

Θεός, Αλλαχ, Κρόνος, Βούδας, Σιντα, Μητέρα Φύση...

Απλα αλλάζει η επωνυμία στο merchandise κάθε θρησκείας για να πουλάνε περισσότερα αναμνηστικά!

Ο Χριστός (ή όποιος) είπε προοδευτικά και όμορφα πράγματα ακόμα και για την εποχή μας! Τα ασπάζομαι αλλά δεν θα συμμετάσχω σε καμία εκκλησία! δεν θα δώσω δραχμή σε κανένα κληρικό...

guider

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2007
Like
4
Πόντοι
0
Οταν ημουν στην σχολική ηλικία την δεκαετια του 70 μόδα πολύ για τους ψαγμέμους της εποχής ήταν κάποιος Ντένικεν.Διάβαζα λοιπόν και εγω αρκετά αυτόν αλλά και οτι άλλο βιβλίο είχε extreme θεωρείες για εναν και μοναδικό λόγο.Για να το παίζω κάμποσος στις παρέες και στις μουνίτσες που κυκλοφορούσα.Αρχισα έτσι γιατί αισθάνθηκα <καμπόσους> εδω μέσα αρκετους και ιδιαίτερα κάποιον chrysargo που τα λέει μεν καλά αλλά απαξιωτικά για όσους δεν συμφωνούν μαζί του.Τ ι σημαίνει δηλ. η φράση πήγαινε μικρέ μου πανεπιστήμιο και μετα τα ξαναλέμε? Ντροπή. Κάποιος άλλος θεωρεί οτι δεν έγινε η σφαγή των Εβραίων γιατί είναι πιο ψαγμένος απο εμάς , επειδή διάβασε κάποιο άρθρο στο ιντερνετ. Νομίζω οτι σε ευαίσθητα θέματα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όλοι μας,και το θέμα θρησκεία είναι το σημαντικότερο.Δεν σημαίνει οτι επειδή διαβάσαμε μια μαλακία κάπου κάποτε.βρήκαμε και το μυστήριο που ταλανίζει την ανθρωπότητα απο την γέννησή της.Πόσο μάλλον να το παίζουμε και σπουδαίοι.Ολοι μας θέλουμε για τον άλφα η βήτα λόγο να πηστέψουμε σε μια θεωρεία και αν διαβάσουμε κάτι που μας φτιάχνει τότε το υποστηρίζουμε μέχρι αηδίας.Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.Πρέπει να αφήνουμε και στους άλλους περιθώρεια. Και ιδίως στα θέμετα θρησκείας.Πριν καιρό προσπαθούσα όπου βρισκόμουν και με όποιον συνομιλιτή να του αποδείξω την ματαιότητα του να πιστεύοθμαι σε θρησκείες.Αλλά τελικά παιδια είναι μέγα λάθος.Ας πιστεύουμε όπου πιστεύουμε αλλά να το κρατάμε για τον εαυτό μας.Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε σε έναν άνθρωπο είναι να του κλονίσουμε την πίστη.Οποιαδήποτε πίστη.............

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου, να τονίσω ότι σαφώς και μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει, αρκεί να σέβεται με τη σειρά του τα πιστεύω των άλλων...
Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια ανώτερη δύναμη ή ενέργεια  (ΘΕΟΣ) υπάρχει, γιατί μου φαίνεται απίστευτο, όλο αυτό το δημιούργημα μέσα στο οποίο ζούμε και υπάρχουμε (και μεις και όλα τα πλάσματα, και πιθανώς κι άλλα που δεν γνωρίζουμε ακόμη) να είναι απλά μια τυχαία κατάληξη τυχαίας ανάμιξης π.χ. κάποιων χημικών στοιχείων ή μιας συμπαντικής έκρηξης.('οπως λένε κάποιες θεωρίες δημιουργίας του σύμπαντος).
Οι διάφορες θρησκείες νομίζω ότι είναι η προσπάθεια του ανθρώπινου νού, να δώσει υπόσταση σε αυτή την ανώτερη δύναμη, γιατί νοιώθει την ανάγκη να την πλησιάσει και να επικοινωνήσει μαζί της, και να έχει την εύνοια της, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.
Πιστεύω δηλαδή ότι στην ουσία όλες οι θρησκείες μιλάνε για το ίδιο πράγμα, η κάθε μία σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τον πολιτισμό του λαού από τον οποίο προήλθε...
Μην ξεχνάμε ότι για χιλιάδες χρόνια πολλοί λαοί ήταν απομονωμένοι από άλλους λαούς, κι έτσι δεν δέχονταν τις επιρροές που δέχονται σήμερα....δεν υπήρχε ανάμιξη ιδεών για πάρα πολλά χρόνια, κι όμως βασικά, οι λαοί πιστεύουν σε θεούς που μοιάζουν πάρα πολύ....
π.χ. σχεδόν όλων οι θεοί κατοικούν στον ουρανό, σχεδόν όλοι έχουν τη δική τους εκδοχή παραδείσου ή κόλασης, κ.α.
Νομίζω ότι το μόνο που πραγματικά έχει σημασία, είναι να προσπαθεί κάποιος να είναι ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ.
Και εξηγούμαι: (παίρνω μια τυχαία περίπτωση)
Ας υποθέσουμε ότι το δίκιο το έχει ο Χριστιανισμός, και είναι η μόνη και πραγματική θρησκεία, και γνωρίζει τον ένα και μοναδικό ΘΕΟ, και η διδασκαλία του, είναι σωστή.
Έρχεται η ώρα της κρίσεως. Πως θα κριθεί ένας π.χ. Ινδουιστής;;
Αν κριθεί για την πίστη του, είναι άδικο γιατί γεννήθηκε και τον ανέθρεψαν έτσι, δεν γνώρισε άλλη πίστη....
Σύμφωνα με τις αρχές του Χριστιανισμού, ο φιλεύσπλαχνος Θεός, θα δείξει μεγαλοψυχία, αν αυτός στη ζωή του ήταν καλός και δίκαιος άνθρωπος, και άρα θα πάει στον παράδεισο π.χ.
Ομοίως και για τις άλλες θρησκείες.
Με δυό λόγια , και για να μην σας κουράζω, πιστεύω πραγματικά πως το μόνο που έχει σημασία είναι ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΗΣΥΧΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και τσάμπα βγάζουμε τα μάτια μας για χάρη των θρησκειών...
Βέβαια κι εγώ πηγαίνω στην Εκκλησία, αλλά προσεύχομαι μονος μου στο Θεό, και το τι πιστεύω το κρατάω για τον εαυτό μου....

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Καλό βιβλίο για το θέμα
είναι το "Βίβλος Ακατάλληλη δι'Ενηλίκους" του Αργύρη Τσακαλία
Ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης του συγγραφέα το γεγονός ότι υπήρξε συμμαθητής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν περνά απαρατήρητο σχετικά με το γεγονός ότι απόρριψε τον Χριστιανισμό

ass4ever

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2006
Like
4
Πόντοι
1
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου, να τονίσω ότι σαφώς και μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει, αρκεί να σέβεται με τη σειρά του τα πιστεύω των άλλων...
Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια ανώτερη δύναμη ή ενέργεια  (ΘΕΟΣ) υπάρχει, γιατί μου φαίνεται απίστευτο, όλο αυτό το δημιούργημα μέσα στο οποίο ζούμε και υπάρχουμε (και μεις και όλα τα πλάσματα, και πιθανώς κι άλλα που δεν γνωρίζουμε ακόμη) να είναι απλά μια τυχαία κατάληξη τυχαίας ανάμιξης π.χ. κάποιων χημικών στοιχείων ή μιας συμπαντικής έκρηξης.('οπως λένε κάποιες θεωρίες δημιουργίας του σύμπαντος).
Οι διάφορες θρησκείες νομίζω ότι είναι η προσπάθεια του ανθρώπινου νού, να δώσει υπόσταση σε αυτή την ανώτερη δύναμη, γιατί νοιώθει την ανάγκη να την πλησιάσει και να επικοινωνήσει μαζί της, και να έχει την εύνοια της, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.
Πιστεύω δηλαδή ότι στην ουσία όλες οι θρησκείες μιλάνε για το ίδιο πράγμα, η κάθε μία σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τον πολιτισμό του λαού από τον οποίο προήλθε...
Μην ξεχνάμε ότι για χιλιάδες χρόνια πολλοί λαοί ήταν απομονωμένοι από άλλους λαούς, κι έτσι δεν δέχονταν τις επιρροές που δέχονται σήμερα....δεν υπήρχε ανάμιξη ιδεών για πάρα πολλά χρόνια, κι όμως βασικά, οι λαοί πιστεύουν σε θεούς που μοιάζουν πάρα πολύ....
π.χ. σχεδόν όλων οι θεοί κατοικούν στον ουρανό, σχεδόν όλοι έχουν τη δική τους εκδοχή παραδείσου ή κόλασης, κ.α.
Νομίζω ότι το μόνο που πραγματικά έχει σημασία, είναι να προσπαθεί κάποιος να είναι ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ.
Και εξηγούμαι: (παίρνω μια τυχαία περίπτωση)
Ας υποθέσουμε ότι το δίκιο το έχει ο Χριστιανισμός, και είναι η μόνη και πραγματική θρησκεία, και γνωρίζει τον ένα και μοναδικό ΘΕΟ, και η διδασκαλία του, είναι σωστή.
Έρχεται η ώρα της κρίσεως. Πως θα κριθεί ένας π.χ. Ινδουιστής;;
Αν κριθεί για την πίστη του, είναι άδικο γιατί γεννήθηκε και τον ανέθρεψαν έτσι, δεν γνώρισε άλλη πίστη....
Σύμφωνα με τις αρχές του Χριστιανισμού, ο φιλεύσπλαχνος Θεός, θα δείξει μεγαλοψυχία, αν αυτός στη ζωή του ήταν καλός και δίκαιος άνθρωπος, και άρα θα πάει στον παράδεισο π.χ.
Ομοίως και για τις άλλες θρησκείες.
Με δυό λόγια , και για να μην σας κουράζω, πιστεύω πραγματικά πως το μόνο που έχει σημασία είναι ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΗΣΥΧΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και τσάμπα βγάζουμε τα μάτια μας για χάρη των θρησκειών...
Βέβαια κι εγώ πηγαίνω στην Εκκλησία, αλλά προσεύχομαι μονος μου στο Θεό, και το τι πιστεύω το κρατάω για τον εαυτό μου....

Τα πες όλα ρε μάγκα μου, μπράβο

Μην τρώγεστε ρε, τι ''βγάλε το σχολείο πρώτα'' και μαλακίες είναι αυτές? Καθένας έχει την άποψή του και τα πιστεύω του

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Εγώ πιστεύω στον αϊ βασίλη και στην ανυπέρβλητη δύναμη του αιδοίου!!  :uglystupid: :boobies: :boobies: :jerking: :uglystupid:

Επισκέπτης
Ρε συ λάκη, θα πέσουν ρε συ και οι 7 φωτιές να μας κάψουν.. τι λινκ είναι αυτό ρε συ?

Δηλαδή αν εσένα σου έβαζε κάποιος ένα τέτοιο σάιτ για να στηρίξει τα λεγόμενά του θα τον πίστευες? Και αφού τον πίστευες, θα αγόραζες ένα "debt elimination programm", από αυτά που προσφέρουν , μαζί με κάτι ονειροπαγίδες??

Το site είναι της πούτσας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Βρέθηκε ψηλά στη λίστα που μου έβγαλε το google σε μια αναζήτηση που έκανα στις 4  το πρωί. Για εκείνη την ώρα ... και πάλι καλά να λες!

Ωστόσο γιατί στέκεσαι στο πουτσο-site;

Σου έχω το όνομα του καθηγητή της επιδημιολογίας του Harvard, ο οποίος κατείχε την έδρα για δεκαετίες, μάλλον με τα αρχίδια του και όχι δια της αφισσοκολλήσεως ή του πεοθυλασμού όπως στα κομματικά πανεπιστήμια της Λαικής Δημοκρατίας του Ελλαδιστάν. Τα συμπεράσματά του και τα αποτελέσματα από τις νεκροψίες είναι καταγεγραμμένα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΨΑΞΕΙΣ.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Μουνίτσα άσε πια τα κλισέ της σχολικής ιστορίας και της ιστορίας της TV και των ιστορικών ενθέτων των κωλοφυλλάδων και ψάξου λίγο ....

Αυτά που σε ταίζουν τα σχολεία , τα media και οι κωλοφυλλάδες είναι κουτόχορτο ...

Όταν μπήκαν οι Αμερικάνοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί τους υπήρχαν καθηγητές πανεπιστημίων. Ένας εξ αυτών ήταν ο Dr. John E. Gordon, M.D., Ph.D. καθηγητής επιδημιολογίας του Harvard.Αυτός έκανε μαζί με την ομάδα του νεκροψίες στα πτώματα αυτά που έχεις δει στα ντοκυμαντέρ που λένε μαλακίες περί θαλάμων αερίων κτλ. Κανένα δεν είχε πεθάνει από  αέριο! Ο τύπος παρέμεινε στο Χάρβαρντ καθηγητής μέχρι τα 80's που πέθανε! Δεν νομίζω να ήταν ... ναζί!

Διάβασε σχετικά εδώ

και κάνε και δικές σου έρευνες ...

Τώρα αυτά θέλεις και τα λες ή σου φεύγουν; Μην προσπαθείς να μας πείσεις οτι οι Αμερικανοί δεν απορρόφησαν όσους Ναζί επιστήμονες χρειάζονταν για τα στρατιωτικά/ερευνητικά τους προγράμματα. Ο Βέρνερ Φον Μπράουν είναι το γνωστότερο παράδειγμα απορρόφησης Ναζί απο τις Η.Π.Α.
ʼσχετα όμως, δεν διαφωνώ μαζί σου σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη.

Επισκέπτης
Τώρα αυτά θέλεις και τα λες ή σου φεύγουν; Μην προσπαθείς να μας πείσεις οτι οι Αμερικανοί δεν απορρόφησαν όσους Ναζί επιστήμονες χρειάζονταν για τα στρατιωτικά/ερευνητικά τους προγράμματα. Ο Βέρνερ Φον Μπράουν είναι το γνωστότερο παράδειγμα απορρόφησης Ναζί απο τις Η.Π.Α.
ʼσχετα όμως, δεν διαφωνώ μαζί σου σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη.

Οι Αμερικανοί πήραν διαφόρους Ναζί μετά τον Πόλεμο. Ο Καθηγητής του Χάρβαρντ στον οποίο αναφέρομαι όμως ήταν καθηγητής καμιά 10αριά χρόνια ΠΡΙΝ τον πόλεμο και γεννημένος στις ΗΠΑ. Πριν αρχίζετε τις γενικότητες και τα κλισέ να ασχολείστε λίγο σε όσα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γράφει ο άλλος ...

Τα εδάφια της ΠΔ δεν τα διάβασε κανείς προφανώς ...

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Εγώ πιστεύω στον αϊ βασίλη και στην ανυπέρβλητη δύναμη του αιδοίου!!  :uglystupid: :boobies: :boobies: :jerking: :uglystupid:

Σωστός....είπαμε ότι στο σάιτ συζητιούνται και κάποια άλλα θέματα,αλλά αυτό ξεπέρασε κάθε όριο μαλακίας....Παλαιά Διαθήκη σε σάιτ για πουτάνες έλεος....Δηλαδή να ρωτήσω το αντίστροφο,σε ένα θρησκευτικό-επιστημονικό σάιτ θα ανοίγατε θέμα για βίζιτες???....

Επισκέπτης
Σωστός....είπαμε ότι στο σάιτ συζητιούνται και κάποια άλλα θέματα,αλλά αυτό ξεπέρασε κάθε όριο μαλακίας....Παλαιά Διαθήκη σε σάιτ για πουτάνες έλεος....Δηλαδή να ρωτήσω το αντίστροφο,σε ένα θρησκευτικό-επιστημονικό σάιτ θα ανοίγατε θέμα για βίζιτες???....
αν διαβασεις το ευαγγελιο πολες φορες αναφερεται η φραση ( και αυτην εγαμησεν )μετα για δες ποσες πορνες αναφερονται κατα καιρους σε ολλα τα εντυπα που απαρτιζουν την αγια γραφη?
μην μου την κανεις σαν τον κουμπαρο μου που ειναι παλαιοημερολογιτης και ξεχασε να νηστεψει μια τεταρτη βραδυ και τον εβαλε ο παπας της ενοριας του να μετρησει 5 κομποσκινια για να φυγει η αμαρτια

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
16
:2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• Moisis.jpg
    Moisis.jpg
    55,2 KB · Εμφανίσεις: 34

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
H ψυχή είναι η συνειδησιακή υπόσταση του ανθρώπου κατά την επιστήμη. Τίποτα περισσότερο. Μία ανώτερη λειτουργία ΕΝΔΟΚΡΑΝΙΑΚΗ, που τη δημιουργεί απλά ο πολυσύνθετος εγκέφαλος. Αν πεθάνεις; Τα εργαστηριακά ευρύματα παρουσιάζουν την καταστροφή της εγκεφαλικής ουσίας, και τότε τέλος και η ψυχή, τέλος και όλα. Μετά τα πάντα μετασχηματίζονται σε ένα σακί σάπιο κρέας για το χώμα. Οπότε μικρέ μου βγάλε πρώτα το σχολείο ή το πανεπιστήμιο και μετά έλα να αναδιατυπώσεις τα λεγόμενα σου, που φυσικά και δεν μπορείς να τεκμηριώσεις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ. Seeing is Believing - Γαμήστε όλοι τις γκόμενες σας ελεύθερα και κάντε ότι τραβάει η καρδιά σας! Ας έρθει το τέλος της ανελευθερίας και του προγραμματισμού των "θέλω"!

χρυσαργε για πηγαινε να σε κοιταξει ενας γιατρος και συντομα......

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
χρυσαργε για πηγαινε να σε κοιταξει ενας γιατρος και συντομα......

Vasos αυτα που λεει στη αρχη,ισχυουν επιστημονικα!Δεν μπορω να καταλαβω γιατι του  μιλας ετσι!Εσυ δηλαδη που στηριζεις την υπαρξη ψυχης και υπαρξη αυτης μετα θανατον?
(υποθετω πως αυτης της θεωρησης εισαι).
Επειδη το πε ο Ιησους,επειδη το πε ο Παπας της ενοριας η΄επειδη αυτο σε κανει να νιωθεις καλυτερα για το αυριο?

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος είναι περαστικό ον από τη γη, όπως και τόσες άλλες ποικιλίες πλασμάτων που πέρασαν από αυτό τον κόσμο.

δηλαδη συγκρινεις το ον "ανθρωπος" με τα υπολοιπα πλασματα της γης? αυτο ειναι τουλαχιστον γελοιο......και καταδεικνυουν και την ατερμονη προσπαθεια μη χαλιναγωγησης των παθων σου.....αλλα πες οτι δεν υπαρχει ουτε θεος ουτε τιποτα.....παρα μονο εμεις οι ανθρωποι...πως αποκτησαμε τετοιας ποιοτητας πνευμα(ειμαι το μοναδικο ον που εχει πνευμα),συνειδηση,υποσυνειδητο,λογικη,συναισθημα κλπ....ενω τα ζωα μονο ενστικτα?αντε και λιγο συναισθημα ........μηπως καταγομαστε απο τον πιθηκο?μηπως μας επλασε ο χρυσαργος?μηπως σας επλασα εγω?η μητερα φυση απο τα εγκατα της γης?Εγω οπως προειπα απλα ο χριστιανισμος δεν ειναι θρησκεια αλλα η αποκαλυψη της αληθειας του θεου στον ανθρωπο,στο τελειοτερο πλασμα αυτου του κοσμου...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
αρχίζω να αμφιβάλλω για την ελληνική φυλή.. αν είναι σε θέση να παράγει.. οπου και να γυρίσω εισαγώμενα προιόντα βλέπω.. ακόμη και τον Θεό που πιστεύουμε εισαγωγή τον κάναμε και αυτόν . .και το χειρότερο από όλα.. πήραμε αυτό που η παραγωγός χώρα είχε απορίψει..

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
"Πίστευε και μη Ερεύνα".........

Καλά είμαι σίγουρος ότι θα έσκαγε και αυτό. Που ακριβώς το βρήκες γραμμένο;

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν ξέρω πόσοι μπορείτε να κρίνετε με ακρίβεια το Χριστιανικό δόγμα και τον Χριστιανισμό εν γένει. Η παράθεση χωρίων είναι αστεία, και οι γλωσσολογικές αναζητήσεις κενές.

Υπάρχουν επιστήμονες (www.hds.harvard.edu/]εδώ[/url]) που ψάχνουν εκατοντάδες χρόνια για να βρουν το πραγματικό νόημα, τόσο του Θεού, όσο και της θρησκείας εν γένει. Ειδικότερα δε για τον Χριστιανισμό, υπάρχουν τόσα κινήματα, και τόσες θέσεις που μπορούν να βασιστούν στην Χριστιανική διδασκαλία (παραδείγματα εδώ, εδώ και εδώ) που δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να αποκρουστούν επαρκώς από οποιοδήποτε άλλο δόγμα (θρησκείας ή μη-θρησκείας). O Χριστιανισμός έχει προοδεύσει πολύ περισσότερο απ' ότι μπορούν να φανταστούν κάποιοι.

Εν τέλει όμως, θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες. Είμαι σίγουρος για την ύπαρξη Θεού, αλλά πέραν τούτου για τίποτα άλλο. Από όλες τις πίστεις που έχω γνωρίσει ωστόσο, και απ' όλα τα δόγματα, προτιμώ την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, γιατί αυτήν έμαθα από μικρός, αλλά και γιατί αυτή ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου. Πέραν τούτου, διατηρώ μια όσο το δυνατόν κριτικότερη στάση για την Εκκλησία. Δεν μισώ τους παπάδες, αναγνωρίζω τα δίκια τους, όταν τα αντιλαμβάνομαι (και έχουν πολλά δίκια...), αλλά ούτε υποχείριο τους δέχομαι να γίνω, ούτε την προπαγάνδα τους να σπρώξω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom