Νέα

Παλαιά Διαθήκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Ανέφερα, για τη μαζική συμπεριφορά σε ένα ταμπού. Όταν μια διογκωμένη επιθυμία ικανοποιείται -  και αυτό ισχύει για το παράδειγμά σου - φυσικά η ευχαρίστηση είναι μεγαλύτερη. Το sex ειναι από τα μεγαλύτερα ταμπού γιατί συνδυάζει μια φυσική επιθυμία με τις εκαστοτε παραδοχές της κοινωνίας. Η μη ικανοποίηση λόγω και των φυσιολογικών επιπτώσεων είναι που δημιουργεί συμπλεγματικές καταστάσεις που κάνουν το άτομο - οχι φυσικά στον επιβήτορα - αλλά στην κοινωνική του ζωή επιδέκτικό σε επιρροές και τεχνητές ανάγκες. Η ικανοποίηση του απαγορευμένου ισχυέι όσο θεωρείται απαγορευμένο και όχι κατ' ουσίαν απαραίτητα.

Επρεπε  να το διαβασω 5 φορες,αλλα...συμφωνω!
Ψυχολογος εισαι η' απο βιτσιο γραφεις περιπλοκα?
Και δεν το λεω ειρωνικα.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Οχί, μου έμεινε απ' το διάβασμα

Επισκέπτης
Παιδιά επειδή 5 καρπούζια σε μια μασχάλη δεν κρατιούνται, ας σταματήσει η κουβέντα για τα στρατόπεδα και για το σεξ εδώ και ας περιοριστούμε στο κύριο θέμα που είναι το ... σπουδαίο βιβλίο της ΠΔ. Προσωπικά με έχει συγκλονίσει! Ειδικά αυτοί οι δύο Εθνάρχες των Εβραίων ο Αβραάμ και ο Ισαάκ που έστελναν τις γυναίκες τους να γαμιούνται για να τους φέρνουν το μουνοκάματο, πιστεύω ότι ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους!

Πραγματικά είναι πολύ λογικό να δίνεται η ευχή στους γαμπρούς να τιμούν τη γυναίκα τους και να την αγαπούν όπως ο ... Αβραάμ αγάπησε τη Σάρα! Αν έστελναν όλοι την κυρά να γαμηθεί για να φέρει μεροκάματο δεν θα υπήρχε φτώχεια, δεν θα υπήρχε γκρίνια, δεν θα πάθαιναν οι άνδρες υπερκόπωση από τη δουλειά για να τα φέρουν βόλτα, δεν θα είχαν σεξουαλικά απωθημένα οι γυναίκες για να γράφουν επιστολές στο cosmopolitan , θα υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλομορφία στον πληθυσμό και στις οικογένειες αφού τα παιδιά της ίδιας μάνας (λόγω δουλειάς) άλλο θα ήταν Σκανδιναβός, άλλο μαυριδερός προς το γυφτέ, άλλο ινδιάνος, άλλο κινέζος κ.ο.κ!!!!

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Δεν τα έχεις καταλάβει αυτά που είτε διάβασες, είτε σου υπέδειξαν.

Επιπλέον, αυτά που παρουσιάζεις ως υπεραπλουστευμένα δεν ισχύουν καν.

Τρίτον, όσα παρουσιάζεις από μόνα τους φαίνονται ίσως αρχικά περίεργα. Είναι σαν την περίφημη φράση "πίστευε και μη ερεύνα" που κάποιοι καλοθελητές απομονώνουν και διαλαλούν θριαμβευτικά.

Βέβαια, μόλις διαβάσεις και το υπόλοιπο κείμενο γελάς με την άγνοιά τους.

Επισκέπτης

Τρίτον, όσα παρουσιάζεις από μόνα τους φαίνονται ίσως αρχικά περίεργα. Είναι σαν την περίφημη φράση "πίστευε και μη ερεύνα" που κάποιοι καλοθελητές απομονώνουν και διαλαλούν θριαμβευτικά.

Βέβαια, μόλις διαβάσεις και το υπόλοιπο κείμενο γελάς με την άγνοιά τους.

Σου ζήτησα εσύ που ξέρεις να διαβάζεις, ενώ εμείς έχουμε άγνοια, να μας ερμηνεύσεις τα σχετικά εδάφια της ΠΔ.

Δεν ασχολήθηκες.

Μην προσπαθείς λοιπόν να πείσεις ότι όσα προσάπτονται στην ΠΔ δεν αναφέρονται σε αυτήν ...

Σε περίπτωση που θες να μας διασκεδάσεις μόνο (όχι ότι δεν το καταφέρνεις μέχρι τώρα) θα μπορούσες απλώς να αναφέρεις υπό ποιά ιδιότητα δηλώνεις αυθεντία στο θέμα ή τι είδους γνώσεις έχεις ...

Λίγο γέλιο ποτέ δεν κάνει κακό !

Επισκέπτης

Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι άνθρωπος απλός, αγράμματος, βλαξ, αμόρφωτος και αναλφάβητος οπότε αδυνατώ να κατανοήσω όσα διαβάζω στην ΠΔ ή μου υποδεικνύουν άλλοι εκ του πονηρού !

Εσύ από την άλλη, που είσαι μορφωμένος και ξέρεις να διαβάζεις, γιατί δεν μας απαντάς σε απλές ερωτήσεις μπας και μάθουμε τίποτε και εμείς οι αγράμματοι από σένα το μορφωμένο ;!

Π.χ. το παρακάτω κείμενο ....

1)Είναι από την ΠΔ ή λέω ψέμματα;
2)Αν είναι , μπορείς να μας ερμηνεύσεις το κείμενο που είναι υπογραμμισμένο με κίτρινο και να μας πεις τελικά ...

Οι κόρες του Λωτ γαμήθηκαν και γκαστρώθηκαν με τον πατέρα τους (αφού τον μέθυσαν) ή όχι;;;;;;

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι άνθρωπος απλός, αγράμματος, βλαξ, αμόρφωτος και αναλφάβητος οπότε αδυνατώ να κατανοήσω όσα διαβάζω στην ΠΔ ή μου υποδεικνύουν άλλοι εκ του πονηρού !

Εσύ από την άλλη, που είσαι μορφωμένος και ξέρεις να διαβάζεις, γιατί δεν μας απαντάς σε απλές ερωτήσεις μπας και μάθουμε τίποτε και εμείς οι αγράμματοι από σένα το μορφωμένο ;!

Π.χ. το παρακάτω κείμενο ....

1)Είναι από την ΠΔ ή λέω ψέμματα;
2)Αν είναι , μπορείς να μας ερμηνεύσεις το κείμενο που είναι υπογραμμισμένο με κίτρινο και να μας πεις τελικά ...

Οι κόρες του Λωτ γαμήθηκαν και γκαστρώθηκαν με τον πατέρα τους (αφού τον μέθυσαν) ή όχι;;;;;;
Ο Λωτ κατοικούσε στα Σόδομα και στα Γόμορρα...
Το ιδιο και οι κορες του! διαβασε και τα λευκα....

jedai

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
βασικα τα σοδομα και γομορα καταστραφηκαν και ο λωτ ειχε μια γυναικα την οποια εχασε στα σοδομα και γομορα αλλα οπως λενε και οι γιατροι ναι ναι ναι οτι πειτε!

jedai

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ωστοσο ναι αλλα μην ξεχνατε τι παθανε μετα αλλωστε οι κορες του το κανανε οχι ο ιδιος! ηταν θυμα πως να το κανουμε! οποτε αντε γεια! και αποχωρω!

Επισκέπτης
Ο Λωτ ήταν μόνο η αρχή!

Πάμε τώρα στον ... πατριάρχη των Εβραίων Αβραάμ! Στους ορθοδόξους γάμους ο Παπάς μας εύχεται να αγαπάμε τις γυναίκες μας όπως ο Αβραάμ αγάπησε τη δικιά του ...

Δεν εγκρίνω τέτοιου είδους αγάπη, παρόλο που οι Εβραίοι ενδεχομένως να εκδηλώνουν συχνά έτσι την αγάπη τους για τη γυναίκα τους ή και τη μάνα τους και τις κόρες τους !!!!!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Μερικοί από εσάς είστε απίστευτοι. Δεν με ενδιαφέρει να είναι κάποιος ʼθεος. Και μια μερίδα της οικογένειάς μου είναι.  Εκείνο που πραγματικά με κουφαίνει είναι να είσαι πολέμιος της θρησκείας και από το πρωί που ξυπνάς μέχρι το βράδυ που κοιμάσαι να μην έχεις άλλη δουλειά από το πώς θα πολεμήσεις τη θρησκεία,( many have tried...). Καλά ρε φιλε lakis33  άλλη δουλειά δεν έχεις? Έκατσες , έψαξες όλη τη Βίβλο, σκάναρες δύο σελίδες και μας τις έστειλες? Ρε τί άλλο θα δούμε... Ασχολήσου με τίποτα άλλο παλικάρι μου... Θα σου απαντούσα και για το απόσπασμα αυτό αλλά θα ήταν ανώφελο.
Προτείνω κάτι άλλο. Ο Χριστιανισμός να καταργηθεί και να αντικατασταθεί απο μια άλλη θρησκεία που κεντρικός Θεός θα είναι ο lakis33. Είναι ο μόνος αλάνθαστος και στη ζωή του δεν έχει κάνει ούτε ένα σφάλμα . Γι'άυτό και σωστά είναι Κριτής Πάντων.
"Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω". Και ο μόνος αναμάρτητος είναι ο lakis33.
Υ.Γ. Φανταστείτε να είχε μείνει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία... Ο Ταμπακης θα έμοιαζε διδάκτωρ του Χάρβαρντ μπροστά στο μέσο Έλληνα!! :idiot: :idiot:

jedai

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
λοιπον καταρχην ο αβρααμ δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ηταν πολυ μεγαλυτερος απο την σαρα και οτι λεει εκει μεσα ειναι απολυτα λογικο και ειναι λογικο διοτι ο αβρααμ ειχε εναν συγκεκριμενο σκοπο στην ζωη του οποτε φιλε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
λοιπον καταρχην ο αβρααμ δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ηταν πολυ μεγαλυτερος απο την σαρα και οτι λεει εκει μεσα ειναι απολυτα λογικο και ειναι λογικο διοτι ο αβρααμ ειχε εναν συγκεκριμενο σκοπο στην ζωη του οποτε φιλε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Δηλαδή υποννοείς , οτι ο lakis33, κάνει λάθος? Σε παρακαλώ.  Μην προσβάλλεις τα Θεία.

jedai

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ωχ ναι εχεις δικιο ζητω ταπεινα συγχωρεση θα παω στειλω το πληκτρολογιο μου να εξομολογηθει!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Κλασική νοοτροπία κουτοπόνηρου νεοέλληνα! "Εγώ δεν είμαι βλάκας όπως οι άλλοι, ούτε πρόβατο. Δεν τρώω κουτόχορτο. Και ό,τι μου λένε οι άλλοι είναι εκ του πονηρού. Δεν κάνω ό,τι μου υποδεικνύουν!" . Μπράβο ρε μεγάλε. Μας  έπεισες. Τράβα στο μαντρί του κόμματός σου να παρακαλέσεις για κάνα ρουσφέτι και άσε μας εμάς να κάνουμε "ό,τι μας υποδεικνύουν".
Πάντως στο Χρηματιστήριο δεν έχασα δραχμή εγώ ο ...αφελής! Εσύ ο Έξυπνος δεν ξέρω.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Τώρα ρε παιδιά τι καθόμαστε και κάνουμε; Ψάχνουμε να βρούμε ποια χωρία της Παλαιάς Διαθήκης είναι προσβλητικά και απεχθή προς τις αξίες μας; Και γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και για την Ελληνική λυθολογία; Ο Δίας παντρεύτηκε την αδελφή του εξ'άλλου, όπως και ο Ήφαιστος. Ή μήπως να πιάσουμε την Αιγυπτιακή μυθολογία; Η Ίσιδα ήταν αδελφή και ερωμένη του Όσιρι. Οι θρησκείες εκείνης της εποχής επηρρέαζαν η μία την άλλη, παράδειγμα είναι και η κοινή ιστορία του κατακλυσμού που υπάρχει, τόσο στην Παλαιά Διαθήκη, όσο και στην Ελληνική μυθολογία. Όσο για τα τμήματα της Παλαιάς Διαθήκης που αναφέρονται στην περίοδο του Αβραάμ και του Λωτ, οι εβραϊκές φυλές ήταν κατά κύριο λόγο νομαδικές και χωρισμένες σε μικρές ομάδες, πράγμα που έκανε την αιμομιξία και την αλλοιωμένη έννοια του γάμου, καθημερινότητα. Η πρώτη επίσημη αστικοποίηση στην πλειοψηφία των εβρίων συνέβει την εποχή του Σολωμόντα και τελείωσε με τη σφαγή των εβραίων απο τους Ρωμαίους, λίγο μετά την εποχή του Ιησού. Η πόλη των Σοδόμων ήταν Βαβυλωνιακή κατά πάσα πιθανότητα, αν συνυπολογίσουμε και όσα περιγράφονται για αυτήν.  Εξ'άλλου, ο Χριστιανισμός παρέμεινε για σημαντικό χρονικό διάστημα μία μορφή Εβραϊκής Αίρεσης και εισχώρησαν σε αυτόν πολλοί εβραίοι ιερείς, μόλις αντιλήφθηκαν τις προοπτικές που θα τους παρείχε μία τέτοια κίνηση. Για όσους πιθανόν αντιδράσουνσε αυτό, έχω να πώ μόνο αυτό. Αναρωτήθηκε κανείς γιατί μοιάζουν τόσο πολύ τα άμφια των ορθόδοξων ιερέων με αυτά των φαρισαίων της εποχής του Χριστού; Μετά την αποστασιοποίηση, που επήλθε με τη σφαγή των εβραίων απο τους Ρωμαίους, τα ιερά κείμενα παρέμειναν, όπως και οι φανερή εβραϊκή επιρροή. Το να ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε αν και σε ποιά σημεία η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι σωστή, είναι άνευ σημασίας.
ʼσχετα πάντως απο τα παραπάνω, πιστεύω οτι η χρήση της Παλαιάς Διαθήκης, τουλάχιστο στο βαθμό που γίνεται σήμερα είναι λάθος. Θα ήταν καλύτερο να υπήρχε μία πιο περιληπτική μορφή της ή μία επιλογή των τμημάτων που θα χρησιμοποιούνται.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
910
Πόντοι
96
  Εγω το μόνο που καταλαβα ειναι οτι αν δεν βάλεις και λίγο τσόντα και κουτσομπόλιο σε ένα βιβλίο δεν πρόκειται να το διαβασει κανενας.

και αυτος ο Λωτ με την πρώτη κορη την πάτησε όταν του έφερε το κρασι η μικρη κόρη δεν την εστελνε στο διαολο. Φαντασου μετα απο 16-17 χρόνια να μου πει ο γιος μου (αν δεν έχω αποβληθεί νωρίτερα) πατερα να σου φέρω ένα ποτάκι θα του πω α να χαθείς παλιόπουστη.

και ο Φαραω ωραιος αφου τη βαρέθηκε τη Σαρα έκανε τον κινέζο, δεν ήξερα κλπ και την έστειλε πίσω στον άντρα της.

Η πρόταση σου μου για το site ειναι no religion, no politics και να περιοριστούν στο ένα τα thread για τα ποδοσφαιρικά γιατι στο τέλος θα ανοιξει κανα θέμα Κεραυνος Αγ. Βαρβαρας 4 ever (πολύ ωραια μπάλλα παίζουν BTW)

Επισκέπτης
Μερικοί από εσάς είστε απίστευτοι. Δεν με ενδιαφέρει να είναι κάποιος ʼθεος. Και μια μερίδα της οικογένειάς μου είναι.  Εκείνο που πραγματικά με κουφαίνει είναι να είσαι πολέμιος της θρησκείας και από το πρωί που ξυπνάς μέχρι το βράδυ που κοιμάσαι να μην έχεις άλλη δουλειά από το πώς θα πολεμήσεις τη θρησκεία,( many have tried...). Καλά ρε φιλε lakis33  άλλη δουλειά δεν έχεις? Έκατσες , έψαξες όλη τη Βίβλο, σκάναρες δύο σελίδες και μας τις έστειλες? Ρε τί άλλο θα δούμε... Ασχολήσου με τίποτα άλλο παλικάρι μου...

Επειδή έγραψα κάτι που δεν σου άρεσε, έβγαλες το μοναδικό συμπέρασμα ότι δεν ασχολούμαι με τίποτε άλλο στη ζωή μου;
Το σκανάρισμα κάθε σελίδας μου έφαγε από 5 λεπτά μαζί με το upload. Εσύ έχεις τα διπλάσια posts από μένα ...

Τι πάει να πει αυτό;

Όσο για τα κόμματα, επειδή μου γράφεις "Τράβα στο μαντρί του κόμματός σου να παρακαλέσει ς για κάνα ρουσφέτι" στο επιστρέφω.

Δεν έχω ανάγκη κανένα ρουσφέτι από κανένα κόμμα, γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχω ανάγκη κανέναν. Μήπως εσύ ή οι δικοί σου κάνουν τσιμπούκια στα κόμματα και κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;

Επισκέπτης
Και μια ακόμη επεξήγηση ...

Τα κείμενα τα έβαλα επειδή ο LeoKnight έγραψε ότι δεν ξέρουμε τι διαβάζουμε, οπότε του ζήτησα να τα ερμηνεύσει αυτός που ξέρει!

Ο Germaon δεν κατάλαβα τι ζόρι έφαγε !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom