Νέα

Οι ΗΠΑ «ονειρεύονται» πραξικόπημα στην Ελλάδα!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα HotScorpios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 274
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Πες μου ότι κάνεις πλάκα.
Τι εκμετάλλευση να κάνουν στις βραχονησίδες;
Θα την αγόραζε ο Paul Allen για να αγκυροβολεί το κότερο; Ο Warren Buffet γιατί βαρέθηκε το σπίτι του στην Όμαχα;

Από την άλλη δεν τον έχω ικανό τον Άκη για τέτοιο ιδιοφυές σχέδιο. Σκέψου να πουλούσε σε κανέναν Αμερικάνο για μερικά δις καμία βραχονησίδα των 10 τ.μ. Θα έλυνε το πρόβλημα μας (και το πρόβλημα του) όχι να παζαρεύει με τον Χριστοφοράκο έκπτωση σε ηλεκτρικές συσκευές της Siemens για την κόρη του.
Άσε που η δουλειά θα έπρεπε να γίνει μέσω Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου - από το Βατοπαίδι και την Βιστωνίδα δεν έμαθες πως γίνεται η δουλειά;

τώρα θα με κάνεις να ψάξω το νετ;
δε με λυπάσαι;
Σε εφημερίδα το είχε γράψει και μου φαίνεται είχε ασχοληθεί και ο Παπαχελάς....

αιντε να σου κάμω τη χάρη...
Απ ότι θυμάμαι οπ δρακουμέλ το είχε ξεκινήσει και ο Ακης είδε φράγκα και το συνέχισε....
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Πάρε Βολταίρο......  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:


Η τύχη του Διακοφτού

Το Διακοφτό είναι ένα νησάκι-ακρωτήρι στην είσοδο του όρμου Κουμπάρας της νήσου Ιου. Το τοπίο με τα βράχια του είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προβάλλει σε όλες τις τουριστικές καρτ ποστάλ της Ιου και είναι το πρώτο αξιοθέατο μνημείο της φύσης που βλέπει ο επισκέπτης όταν φτάνει με το πλοίο και αντικρίζει το κυκλαδονήσι.

Ενας στενός λαιμός άμμου που ενώνει δυο παραλίες επιτρέπει το καλοκαίρι σε παραθεριστές και λουόμενους την πρόσβαση στο Διακοφτό από τη στεριά. Το χειμώνα με τα πρώτα δυνατά μποφόρ τα κύματα χωρίζουν τις δυο αμμουδιές και το Διακοφτό γίνεται πάλι νησί.

Μαθαίνουμε ότι το νησάκι αυτό μαζί με τμήμα της παρακείμενης στεριάς πουλήθηκε σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ο οποίος έχει υποβάλει σχέδια οικοδόμησης πάνω στο νησί και όχι στη στεριά. Πολύ φοβόμαστε ότι η οικοδόμηση του Διακοφτού είναι το πρώτο σημάδι μιας νέας πολιτικής για την τουριστική αξιοποίηση των λεγόμενων «βραχονησίδων» του Αιγαίου. Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Την είχαμε ξανακούσει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ('90-'93), επενδυμένη μάλιστα με εθνικά προτερήματα. Βέβαια για το Διακοφτό δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί εθνικό κίνδυνο. Μόλις λίγα μέτρα το χωρίζουν -όταν το χωρίζουν- από την Ιο.

Τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους είναι εύλογα:

- Η προστασία του Διακοφτού ως τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δεν περιλαμβάνεται στη χωροταξική μελέτη της νήσου Ιου; Η χωροταξική αυτή μελέτη, ενώ έχει περάσει όλα τα γραφειοκρατικά στάδια εγκρίσεων, ακόμη και αυτό του Συμβουλίου της Επικρατείας, βρίσκεται για άγνωστους λόγους παγωμένη στο συρτάρι του κ. Σουφλιά, περιμένοντας την υπογραφή του. Χρειάζεται να υποθέσουμε εμείς τους λόγους αυτής της καθυστέρησης;

- Απαιτείται, ναι ή όχι, περιβαλλοντική μελέτη για την ανέγερση κτισμάτων σε βραχονησίδες και νησάκια του Αιγαίου; Πώς αλήθεια θα γίνεται η πρόσβαση στα κτίρια αυτά; Από θαλάσσης με λιμενικά έργα ή με τσιμεντένιους δρόμους και έργα πάνω στις αμμουδιές; Πώς θα περνούν τα καλώδια ηλεκτροδότησης; Εναέρια πάνω από τις αμμουδιές ή υπόγεια κάτω από τη θάλασσα; Πώς θα γίνεται η υδροδότηση και η αποχέτευση των οικοδομών; Πώς μια οποιαδήποτε δημόσια διοίκηση διανοείται την έκδοση οικοδομικής άδειας χωρίς να έχουν λυθεί τα θέματα αυτά;

- Ποιος προστατεύει τη δημόσια γη στο Αιγαίο; Υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος τίτλων από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και τις Πολεοδομίες για τις βραχονησίδες στο Αιγαίο; Μπορεί καθένας, χωρίς έγκυρους τίτλους να οικειοποιείται δημόσια γη, με χρησικτησίες, δηλώνοντας απλώς ότι σε κάποια βράχια κάποτε είχαν ανεβεί οι γίδες των προγόνων του; Ποιες υπηρεσίες υποθάλπουν και ανέχονται παράνομες χρησικτησίες πάνω σε δημόσια γη; Αλήθεια, είναι απορίας άξιο, για να μην πούμε ύποπτο, πώς έχουν δαπανηθεί δισεκατομμύρια για το Εθνικό Κτηματολόγιο και δεν έχει κατά προτεραιότητα οριοθετηθεί ή καταγραφεί καμία δημόσια ή δασική γη ή τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Αιγαίο ή αλλού.

- Το υπουργείο Αιγαίου, που με νομοθετική ρύθμιση έχει αναλάβει την αρμοδιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και τον αρχιτεκτονικό έλεγχο των οικοδομών στο Αιγαίο, τι μέτρα και περιορισμούς δόμησης προτείνει;

Η παρουσία του πρωθυπουργού

Η ιστορία του Διακοφτού δεν είναι βέβαια η αρχή στην οικιστική κακοποίηση της Ιου, αλλά το μέγεθος της σχεδιαζόμενης νέας επέμβασης ασφαλώς εντυπωσιάζει. Το απογοητευτικό είναι ότι όλα αυτά πραγματοποιούνται στον κατ' εξοχήν «προστατευόμενο τόπο» της περιόδου που διανύουμε. Ως γνωστόν ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια την Ιο ως αγαπημένο του προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Φαντάζεται λοιπόν κανείς τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, όταν κυριαρχεί η αυθαιρεσία και η καταστροφή (στο όνομα πάντα της ανάπτυξης) κάτω από τη μύτη του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης.

Εκτός, βέβαια, αν οι «αρμόδιοι» θεωρούν ότι το Διακοφτό βρίσκεται μακριά από τα πρωθυπουργικά βλέμματα, εφόσον ο κ. Καραμανλής περιορίζει την καλοκαιρινή του παρουσία στο Μαγκανάρι, στην άλλη άκρη του νησιού. Αστεία πράγματα. Αλλωστε στο Μαγκανάρι ξεφύτρωσε (επί πρωθυπουργίας Καραμανλή!) το νέο φρούτο της οικιστικής ανάπτυξης των νησιών: ένα ογκώδες εμπορικό κέντρο στην ερημιά και πάνω στην παραλία. Οι δαιμόνιοι συμπατριώτες μας σκαρφίστηκαν τον τρόπο να υπερκεράσουν τους περιορισμούς στη δόμηση που προβλέπουν οι ισχύοντες νόμοι για το Αιγαίο. Βαφτίζουν «εμπορικά κέντρα» τις οικοδομές τους και έτσι αποκτούν δικαίωμα σε μεγαλύτερο ύψος και μεγαλύτερη κάλυψη. Οι υπηρεσίες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Αυτή η «νομότυπη» κοροϊδία εφαρμόστηκε και στο μαγευτικό Μαγκανάρι, στην παραλία που επέλεξε ο κ. Καραμανλής για καλοκαιρινό του ησυχαστήριο. Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι σαφές: όπου μπορείτε, εκμεταλλευτείτε τα κενά των νόμων και την αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών. Χτίστε, πουλήστε, τελειώσατε.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
θα καταταγώ με υπερηφάνεια στη Λεγεώνα των Ξένων! τέσπα Nikosshel εδώ οι αμερικάνοι δε μπορούν να μαζέψουν την και καλά συμμαχία τους στο ΝΑΤΟ. Εξαπολύει αποτυχημένους πολέμους. Το 2003 από το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν εκδιώχθηκαν οι βάσεις τους για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Οι Η.Π.Α. ελέγχουν πλέον την Ιαπωνία-Ν.Κορέα, μερικά κράτη στη ΝΑ Ασία ( εκεί ήδη η Ταιβάν σύρεται υπό κινέζικο έλεγχο και αν αποτύχει αυτό ίσως η Κίνα αποπειραθεί με στρατιωτικά μέσα να επανεντάξει την Ταιβάν) και μερικές μπανανίες στην Κεντρική Αμερική.

Επίσης φαινομενικά ελέγχουν Αίγυπτο, Πακιστάν, Σ. Αραβία,Ιορδανία, Ινδονησία. Μόνο που εκεί όχι μόνο σιγοβράζουν, αλλά είναι έτοιμες να εκραγούν ισλαμικές επαναστάσεις. υπάρχει μόνο στην επιφάνεια μια ασθενική "φιλοδυτική" κρούστα έτοιμη να γίνει θρύψαλα. Ειδικά στο Πακιστάν και την Ινδονησία.

Είναι και η Τουρκία όπου ο Ερντογάν δε μου κάνει για αμερικανόφιλος. Εκεί η αμερικανόφιλη φράξια είναι οι στρατιωτικοί.Όπου όμως βρίσκονται σε ολοένα μειονεκτικότερη θέση μέσα στη χώρα. Πράγμα που το επιδεινώνει η αδυναμία αποφασιστικής καταστολής της δράσης του PKK.

Γενικώς οι Η.Π.Α βρίσκονται σε μια καθοδική τροχιά. Έλλειψη και "ασφυξία" ενεργειακών πηγών, απίσχανση βιομηχανίας, κατρακύλισμα του δολλαρίου, πτώση ομολόγου αμερικανικού δημοσίου όπως και τώρα το μεγάλο χρηματοοικονομικό κραχ , αλλά και διάφορα "χαστούκια" όπως αποτυχία διεύρυνσης ΝΑΤΟ , είναι ενδείξεις για την καθοδική αυτή πορεία.

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω.
Διαφωνώ όμως ως προς τα ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου. Μία χαρά πουλιούνται και αγοράζονται σε μεγάλο βαθμό από τους Κινέζους. Ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο περιβάλλον οικονομικής κρίσης που ακόμη και τα Γερμανικά ομόλογα έχουν πρόβλημα (χθες η πρώτη έκδοση Γερμανικών ομολόγων για το 2009 δεν υπερκαλήφθηκε).


Kαταρχήν γιατί μακάρι να βλέπαμε την κάθοδο της Αμερικής? Θεωρείς τη Ρωσία ή την Κίνα καλύτερους?

Δεύτερον να ρωτήσω που βλέπεις την αμερικανική επιρροή στην Ελλάδα. Τα λιμάνια τα έχει δώσει σε κινέζους, το αεροδρόμιο σε γερμανούς, ενεργειακά συνεργάζεται με ρώσους. Ο Κόκαλης συνεργάζεται με τη SISTEMA ο Μυτηληναίος με την Endessa φέρνει ρώσικο αέριο και κινεί της μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Άσπρο λέει η Αμερική, μαύρο η Ελλάδα. Μαύρο η Αμερική, άσπρο η Ελλάδα. Έλεγε η αμερική μετά την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία " δε κάνουμε business as usuall με τους Ρώσους" και την ίδια στιγμή η Ελλάδα υπέγραφε τη συμφωνία για το south stream.

Η αμερικάνικη παρουσία στην Ελλάδα εξαντλείται στην coca cola, τη nike και τη...citi bank. Φυσικά η Ελλάδα είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ κλπ κλπ. Όμως η επιρροή της Αμερικής στη χώρα δεν είναι τόσο τεράστια όσο το πλατύ κοινό νομίζει.

Όπως έχω ξαναπεί (και ξαναπλακωθεί) οι Ρώσικες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες (ουσιαστικά 2). Μία από αυτές είναι όντως η Sistema αλλά τι έγινε; Για 120 εκατομμύρια αγορασαν το 51% της Intracom και τώρα θα αγοράσουν και το υπόλοιπο. Αλλά μετά κανένας δεν ξέρει αν η εταρεία θα μείνει εδώ ή θα φύγει.

Με τον South Stream έχεις τις ημερομηνίες τελείως ανάποδα. Η συμφωνία για τον South Stream έγινε τον Απρίλιο του 2008 και ο πόλεμος τον Αύγουστο.
Από την μία βέβαια άσε να δούμε αν θα γίνει ο South Stream και από την άλλη δίκηο δεν είχε ο Αμερικάνος;
Τώρα που έχουμε μόνον έναν προμηθευτή δεν κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς φυσικό αέριο στο τέλος του μήνα (και πάλι καλά που ακόμη η χρήση δεν έχει διαδοθεί).
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
η ιστορία βολταιράκο μας έχει διδάξει με ευλαβική πίστη ότι οι κρίσεις ΔΕΝ είναι συνήθως εθνικές, αλλά οικονομικού περιεχομένου.....
Ολες οι παπαριές περί υφαλοκρηπίδας και Αιγαίου ουδεμία σχέση έχουν με εθνικοφροσύνη αλλά με ζητήματα όπως των Ιμίων και του Πετρελαίου.....

Θυμάμαι τότε έλεγαν μερικοί....
Καλά ρε οι μαλάκες οι Τούρκοι κάβλωσαν να βάλουν τη σημαία σε ένα ξερόνησο για να μας κάνουν σπάσιμο;
Τα πράγματα πολλές φορές έχουν άλλη προιστορία και πάντα το χρήμα είναι αυτό που προκαλεί τις αφορμές για εθνική έξαρση........
Δεν μπορώ να διαννοηθώ έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει...
Πρέπει να κάνουμε πόλεμο γιατί οι Τούρκοι δε μας αφήνουν να πουλήσουμε βραχονησίδες σε ξένους επιχειρηματίες.....

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω.
Διαφωνώ όμως ως προς τα ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου. Μία χαρά πουλιούνται και αγοράζονται σε μεγάλο βαθμό από τους Κινέζους. Ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο περιβάλλον οικονομικής κρίσης που ακόμη και τα Γερμανικά ομόλογα έχουν πρόβλημα (χθες η πρώτη έκδοση Γερμανικών ομολόγων για το 2009 δεν υπερκαλήφθηκε).


Όπως έχω ξαναπεί (και ξαναπλακωθεί) οι Ρώσικες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες (ουσιαστικά 2). Μία από αυτές είναι όντως η Sistema αλλά τι έγινε; Για 120 εκατομμύρια αγορασαν το 51% της Intracom και τώρα θα αγοράσουν και το υπόλοιπο. Αλλά μετά κανένας δεν ξέρει αν η εταρεία θα μείνει εδώ ή θα φύγει.

Με τον South Stream έχεις τις ημερομηνίες τελείως ανάποδα. Η συμφωνία για τον South Stream έγινε τον Απρίλιο του 2008 και ο πόλεμος τον Αύγουστο.
Από την μία βέβαια άσε να δούμε αν θα γίνει ο South Stream και από την άλλη δίκηο δεν είχε ο Αμερικάνος;
Τώρα που έχουμε μόνον έναν προμηθευτή δεν κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς φυσικό αέριο στο τέλος του μήνα (και πάλι καλά που ακόμη η χρήση δεν έχει διαδοθεί).

υπεγράφη και μια άλλη συμφωνία νομίζω το Σεπτέμβριο... Οι άμεσες ρωσικές επενδύσεις είναι μικρές όντως. Ποιες άλλωστε ξένες επενδύσεις γενικά υπάρχουν εδώ? Όμως το ντόπιο- κρατικοδίαιτο- κεφάλαιο συνδέεται με ρώσικα συμφέροντα. Κάνει έργα ο Μπόμπολας στη Ρωσία. Επίσης ο Κόκαλης συνδέεται. ( ας κάνουμε τις συνδέσεις, Κόκαλης πράκτορας της ΣΤΑΖΙ τη στιγμή που ο Πούτιν ήταν πράκτορας τος GRU στην Ανατολική Γερμανία... δε μπορεί κάτι ψυλιάζομαι). Γενικά με Ρωσία συνδέονται περισσότερο, παρά με Η.Π.Α.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
οτι ζουρλοπαντεντια γραφι ο καθις τιν κανουμε θεμα,


οποτε γραφο και γο  οτι μου κατεβι........
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Έλεος με τον iospress.
Για το Διακοφτό θα σε ενημερώσω με pm, έχω γνωστό που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση. Γενικά ναι, πουλήθηκε έκταση σε Ελληνοαμερικάνο και πρόκειται να γίνε οικιστική ανάπτυξη.

Για τον Καραμανλή όμως είναι τελείως προβοκατόρικη η αναφορά. Κιτρινισμός.

Η μονάδα που έμενε στο Μαγγανάρι δεν έχει καμία σχέση με συγκροτήματα πολυτελείας, ήταν εμφανώς παραμελημένη, ούτε ηλεκτρισμό δεν είχε. Η ιδιοκτήτρια αγωνίζονταν να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό για να μπορέσει να κάνει κάποια ανακαίνιση και ούτε αυτό το πέτυχε. Τελικά η μονάδα έκλεισε.
Τι σχέση δηλαδή έχει ο Καραμανλής με το οποιοδήποτε οικοδόμημα στο Μαγγανάρι.
Δηλαδή αν οι Νιώτες πουλάνε τον τόπο τους, χτίζουν εκτρώματα, ποτίζουν μπόμπες τους Εγγλέζους και τους Ιρλανδούς για να τα αρπάξουν φταίει ο Καραμανλής;
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Έλεος με τον iospress.
Για το Διακοφτό θα σε ενημερώσω με pm, έχω γνωστό που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση. Γενικά ναι, πουλήθηκε έκταση σε Ελληνοαμερικάνο και πρόκειται να γίνε οικιστική ανάπτυξη.

Για τον Καραμανλή όμως είναι τελείως προβοκατόρικη η αναφορά. Κιτρινισμός.

Η μονάδα που έμενε στο Μαγγανάρι δεν έχει καμία σχέση με συγκροτήματα πολυτελείας, ήταν εμφανώς παραμελημένη, ούτε ηλεκτρισμό δεν είχε. Η ιδιοκτήτρια αγωνίζονταν να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό για να μπορέσει να κάνει κάποια ανακαίνιση και ούτε αυτό το πέτυχε. Τελικά η μονάδα έκλεισε.
Τι σχέση δηλαδή έχει ο Καραμανλής με το οποιοδήποτε οικοδόμημα στο Μαγγανάρι.
Δηλαδή αν οι Νιώτες πουλάνε τον τόπο τους, χτίζουν εκτρώματα, ποτίζουν μπόμπες τους Εγγλέζους και τους Ιρλανδούς για να τα αρπάξουν φταίει ο Καραμανλής;
δάσκαλε δεν ξέρω τι κάνει ο Καραμανλής εγώ το έθεσα ως κείμενο που τεκμηριώνει τη διαδικασία που είχαν αρχίσει με τις βραχονησίδες...
Εγώ απλά προσπαθούσα να βρω την πραγματική αιτία που οι ΤΟύρκοι άρχισαν να βάζουν σημαίες σε βραχονησίδες........
Εχεις διαφορετική άποψη για τα αίτια που οδήγησαν στα Ιμια;
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
πότε η Τουρκία ξεκίνησε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας?

Και ποια εδάφη ήταν "υπό κατοχή"? Οι οθωμανοί είτε από τους Ρωμαίους ( όχι "βυζαντινούς") είτε από Βενετούς τα κατέλαβαν. Ο πληθυσμός ελληνόφωνος? χμμμμ. Α να σου πω και μια λεπτομέρεια. Το 1912 όταν ο ελληνικός στρατός εισέβαλε στη Θεσσλαλονίκη το 11 % του πληθυσμού ήταν Έλληνες...

Με το ίδιο σκεπτικό, το ελληνικό κράτος δεν επιτέθηκε ποτέ κατά της Τουρκίας αλλά κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...Που όπως ξέρεις δεν ταυτίζεται ακριβώς με την Τουρκία...
Και μην παρουσιάζεις την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως έναν πολυπολιτισμικό μόρφωμα υπό την πεφωτισμένη διοίκηση του Σουλτάνου το οποίο πολέμούσαν οι "κακοί" εθνικισμοί...
Η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ένα ιδιαίτερα καταπιεστικό καθεστώς προς κάθε εθνική ομάδα (ανεχόταν όταν το θυμόταν και όταν τη συνέφερε πιστούς των άλλων μονοθειστικών - βιβλικών θρησκειών, χριστιανούς και εβραίους με την προύπόθεση της άνευ όρων αποδοχής της εξουσίας του Σουλτάνου και της απαλοιφής κάθε εθνοτικής αναφοράς)...
Να σου θυμίσω επίσης ότι όπως υπήρχαν βουλγάρικοι πληθυσμοί στη Μακεδονία υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί στη βουγαρία και στα νυν Σκόπια...
Όπου έγινε ανταλλαγή πληθυσμών με τη συνθήκη του Νειγύ αν θυμάμαι και ο καθένας πήγε εκεί που η χώρα καταγωγής του είχε κερδίσει στρατιωτικά...

Και να σου θυμίσω επίσης ότι το 1910 στο σημερινό Ισραήλ (τότε Παλαιστίνη, αρχικά Οθωμανική και ύστερα υπό Αγγλική εντολή) ζούσαν 2-3.000 χιλιάδες εβραίοι μόνο μέσα στην Ιερουσαλήμ...
Τι έγινε μετά το ξέρεις...
Με μόνο επιχείρημα ότι ήταν η γη των προγόνων τους...
Γιατί λοιπον η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία δεν είχαν δικαίωμα να διεκδικήσουν περιοχές που κατοικούνταν από Έλληνες, Σέρβους, Βουλγάρους και να προστατέψουν τους ομοεθνείς τους από έναν καταπιεστικό ζυγό;
Και γιατί η γη "ανήκε" στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (η οποία κατέρρευσε);
Όπως την πήρε με τη βία κάποτε, έτσι την έχασε και μάλιστα από τους απογόνους αυτών από τους οποίους την πήρε (και ας ανήκαν σε διαφορετικό κρατικό σχηματισμό)...


Η δε μικρασιατική εκστρατεία δεν ήταν αυθαίρετη εισβολή αλλά έγινε με βάση διεθνείς συνθήκες και διεθνή εντολή...Κάτι σαν τις σημερινές ειρηνευτικές αποστολές...

Το αν στην πορεία οι τότε κυβερνώντες έκαναν το ένα πολιτικοστρατιωτικό λάθος πάνω στο άλλο (για να διορθώσουν ένα άλλο λάθος, την προσπάθεια προσάρτησης της περιοχής της Σμύρνης στο Ελληνικό κράτος, ενώ ήταν γνωστό ότι ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν ανέφικτο στρατιωτικά και οικονομικά αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα) δεν αναιρεί το παραπάνω...

 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Με το ίδιο σκεπτικό, το ελληνικό κράτος δεν επιτέθηκε ποτέ κατά της Τουρκίας αλλά κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...Που όπως ξέρεις δεν ταυτίζεται ακριβώς με την Τουρκία...
Και μην παρουσιάζεις την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως έναν πολυπολιτισμικό μόρφωμα υπό την πεφωτισμένη διοίκηση του Σουλτάνου το οποίο πολέμούσαν οι "κακοί" εθνικισμοί...
Η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ένα ιδιαίτερα καταπιεστικό καθεστώς προς κάθε εθνική ομάδα (ανεχόταν όταν το θυμόταν και όταν τη συνέφερε πιστούς των άλλων μονοθειστικών - βιβλικών θρησκειών, χριστιανούς και εβραίους με την προύπόθεση της άνευ όρων αποδοχής της εξουσίας του Σουλτάνου και της απαλοιφής κάθε εθνοτικής αναφοράς)...
Να σου θυμίσω επίσης ότι όπως υπήρχαν βουλγάρικοι πληθυσμοί στη Μακεδονία υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί στη βουγαρία και στα νυν Σκόπια...
Όπου έγινε ανταλλαγή πληθυσμών με τη συνθήκη του Νειγύ αν θυμάμαι και ο καθένας πήγε εκεί που η χώρα καταγωγής του είχε κερδίσει στρατιωτικά...

Και να σου θυμίσω επίσης ότι το 1910 στο σημερινό Ισραήλ (τότε Παλαιστίνη, αρχικά Οθωμανική και ύστερα υπό Αγγλική εντολή) ζούσαν 2-3.000 χιλιάδες εβραίοι μόνο μέσα στην Ιερουσαλήμ...
Τι έγινε μετά το ξέρεις...
Με μόνο επιχείρημα ότι ήταν η γη των προγόνων τους...
Γιατί λοιπον η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία δεν είχαν δικαίωμα να διεκδικήσουν περιοχές που κατοικούνταν από Έλληνες, Σέρβους, Βουλγάρους και να προστατέψουν τους ομοεθνείς τους από έναν καταπιεστικό ζυγό;
Και γιατί η γη "ανήκε" στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (η οποία κατέρρευσε);
Όπως την πήρε με τη βία κάποτε, έτσι την έχασε και μάλιστα από τους απογόνους αυτών από τους οποίους την πήρε (και ας ανήκαν σε διαφορετικό κρατικό σχηματισμό)...


Η δε μικρασιατική εκστρατεία δεν ήταν αυθαίρετη εισβολή αλλά έγινε με βάση διεθνείς συνθήκες και διεθνή εντολή...Κάτι σαν τις σημερινές ειρηνευτικές αποστολές...

Το αν στην πορεία οι τότε κυβερνώντες έκαναν το ένα πολιτικοστρατιωτικό λάθος πάνω στο άλλο (για να διορθώσουν ένα άλλο λάθος, την προσπάθεια προσάρτησης της περιοχής της Σμύρνης στο Ελληνικό κράτος, ενώ ήταν γνωστό ότι ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν ανέφικτο στρατιωτικά και οικονομικά αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα) δεν αναιρεί το παραπάνω...

δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που λες. Απλα εγώ πουθενά δεν φόρτισα αξιλογικά το τι έγινε. Απλά παρέθεσα το τι έγινε. Δεν είπα " α κακώς έγιναν κακοί ιμπεριαλιστές σφαγείς Έλληνες" ή να πω " α μάγκες τους γαμήσαμε". Απλά ήθελα να δώσω να καταλάβουν ότι "δε τον πίνει η Ελλάδα από την Τουρκία" κλπ. Να "αναχαιτιστεί" κάπως αυτή η κλαψομουνίαση. Άμα η Ελλάδα τον 'έχει πάρει" από την Τουρκία,τότε τι να πει και η Τουρκία???
 

omorfopedo

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
442
Like
6
Πόντοι
1
νομιζω οτι δεν θα χρειαστει να το κανει
πιστευω οι νεοδημοκρατες <<δεξιοι>> να τον μαυρισουν μονοι τους
τι να το κανεις αν τους μαυριζουν ΑΦΟΥ εχουν κανει το κακο?
Βλεπε Μαριορη Γιαννακου κλπ
Εμ το θεμα ειναι να βλεπουμε διορατικα τι κουμασια ειναι και να τους μαυριζουμε ωστε να μην κανουν τη ζημια!
Μετα "την απομακρυνση του ταμειου" ειναι δωρον αδωρον κι οι ιδιοι οι πατρονες τους τους πετουν σαν λεμονοκουπα αφου εξετελεσαν την αποστολη τους!
ΕΙΔΙΚΑ για τον Πακη σας λεω να το ξερετε: Υπαρχει ακομα το σχεδιο "Καποδιστριας 2" που πρεπει να φερει σε περας και γιαυτο παρεμεινε στη θεση του... Μετα θα τον πουλεψουν! Δεν θα τους ειναι χρησιμος πλεον!
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
δάσκαλε δεν ξέρω τι κάνει ο Καραμανλής εγώ το έθεσα ως κείμενο που τεκμηριώνει τη διαδικασία που είχαν αρχίσει με τις βραχονησίδες...
Εγώ απλά προσπαθούσα να βρω την πραγματική αιτία που οι ΤΟύρκοι άρχισαν να βάζουν σημαίες σε βραχονησίδες........
Εχεις διαφορετική άποψη για τα αίτια που οδήγησαν στα Ιμια;

Ακόμη και αν είναι έτσι όπως τα λες ρε Ανεπιθύμητε, τί σχέση έχει ο Καραμανλής, ένα νησάκι "κολλητό" με την Ιο, τα κατσίκια των Ιμίων και οι Τούρκοι;
Το γεγονός δε ότι ένας ιδιώτης κατέχει ένα νησί, δεν του δίνει δικαίωμα να αντλεί πετρέλαιο από τη θάλασσα...
Το δικαίωμα του ιδιωτικού δικαίου κυριότητας δεν επεκτείνεται στο (θαλασσινό) νερό  ούτε στην υφαλοκρηπίσα του νησιού , μη σου πω ούτε στον αιγιαλό...

Τα Ίμια δεν έγιναν επειδή ο Άκης ήθελε να μετατρέψει τις βραχονησίδες σε Μαλδίβες...
Έγιναν διότι η Τουρκία έκρινε ότι η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που το status quo είναι πλεον ανεπίκαιρο...Και πρέπει να αλλάξει.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
δεν μπορώ να συναγωνιστώ ούτε τις ιστορικές γνώσεις του ίσιου ούτε την απύθμενη βλακεια ορισμένων....
το τι έγινε με τη Μικρά Ασία είναι αρκετά πολύπλοκο και νομίζω κανείς δεν θα συμφωνήσει με κανέναν πλήρως.
Βέβαια είτε μας αρέσει είτε όχι η Ελλας επί Βενιζέλου έκανε ένα σωρό πολέμους κέρδισε πολλούς και πάνω στην γκάβλα της Μεγάλης Ιδέας και πάμε να τους γαμήσουμε χάθηκε η μπάλλα (τι πρωτότυπο για Ελληνες)
Πέραν αυτού νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι πως η Τουρκία όποιος και να κυβερνά ότι εσωτερικά προβλήματα και να χει , βρέξει χιονίσει έχει συγκεκριμένο πολιτκό και διπλωματικό σχέδιο...
Οι Ελληνες ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα....
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Ακόμη και αν είναι έτσι όπως τα λες ρε Ανεπιθύμητε, τί σχέση έχει ο Καραμανλής, ένα νησάκι "κολλητό" με την Ιο, τα κατσίκια των Ιμίων και οι Τούρκοι;
Το γεγονός δε ότι ένας ιδιώτης κατέχει ένα νησί, δεν του δίνει δικαίωμα να αντλεί πετρέλαιο από τη θάλασσα...
Το δικαίωμα του ιδιωτικού δικαίου κυριότητας δεν επεκτείνεται στο (θαλασσινό) νερό  ούτε στην υφαλοκρηπίσα του νησιού , μη σου πω ούτε στον αιγιαλό...

Τα Ίμια δεν έγιναν επειδή ο Άκης ήθελε να μετατρέψει τις βραχονησίδες σε Μαλδίβες...
Έγιναν διότι η Τουρκία έκρινε ότι η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που το status quo είναι πλεον ανεπίκαιρο...Και πρέπει να αλλάξει.

δε συμφωνώ....
ο καραμανλής μπήκε στη συζήτηση απο σπόντα, εμένα άλλη ήταν η στόχευση.
όλα στο Αιγαίο γίνονται για τα φράγκα..... τουριστικά, ή πετρελαικά. Απλά πράγματα.....
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Επίσης str77 ότι η Ελλάδα πήγε με διεθνή εντολή τι σημαίνει? δεν ήταν εισβολή? εξάλλου η ίδια η Ελλάδα ζήτησε να την "πάρουν" στην εισβολή στη Μικρά Ασία.δε πήγε με το ζόρι! Α και στο Αφιόν Καρά χισάρ και το Εσκί Σεχίρ με ποιανού εντολή πήγε?
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Επίσης str77 ότι η Ελλάδα πήγε με διεθνή εντολή τι σημαίνει? δεν ήταν εισβολή? εξάλλου η ίδια η Ελλάδα ζήτησε να την "πάρουν" στην εισβολή στη Μικρά Ασία.δε πήγε με το ζόρι! Α και στο Αφιόν Καρά χισάρ και το Εσκί Σεχίρ με ποιανού εντολή πήγε?

αστο δε θα βγει ακρη....
Οι ξένοι μας δίνουν εντολές όταν μαλακιζόμαστε.
Αλλά τις νίκες μας τις τρανές τις αποφασίζουμε ολομόναχοι.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
κλείνω το θέμα με μια επισήμανση ιστορικού περιεχομένου.
θεωρώ άκρως υποκριτικό απο τη μια να λες ότι οι ξένοι μας πούλησαν, μας, μας, μας κτλ. για τα δικά τους συμφέροντα λες και εσύ στην Μ. Ασία εισέβαλες για λόγους ηθικής τάξης.....
Από όσο θυμάμαι από τη γιαγιά μου μια χαρά τα πήγαιναν με τα Τουρκάλια οι έλληνες της Μ. Ασίας......
Αρα ούτε θέμα ηθικής τάξης υπήρχε...

Βεβαίως οι Αμερικάνοι είναι καριόληδες όταν μας πουλάνε υπέρ των Τούρκων για δικά τους συμφέροντα, αλλά εμείς είμαστε μάγκες, γαμάμε κώλους και είμαστε μαγκιόροι όταν καταπατούμε ό,τι συνθήκη έχουμε συνάψει με το ΝΑΤΟ και πάμε και αγοράζουμε S300..........., αλλά βέβαια μπορούμε να ασκούμε ΒΕΤΟ για τα ΣΚΟΠΙΑ ενεργοποιώντας συνθήκες που οι ίδιοι έχουμε υπογράψει και άλλες τις παραβιάζουμε κατά το συμφέρον μας.
Θες μαγκιές;
Οξω απ το ΝΑΤΟ και κάνε πίπες σε όποιον θες.
Σε μια κόλλα χαρτί μας τυλίγουν οι Αμερικανοί και με βάση το διεθνές δίκαιο με τις μαλακίες που έχουμε υπογράψει.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που λες. Απλα εγώ πουθενά δεν φόρτισα αξιλογικά το τι έγινε. Απλά παρέθεσα το τι έγινε. Δεν είπα " α κακώς έγιναν κακοί ιμπεριαλιστές σφαγείς Έλληνες" ή να πω " α μάγκες τους γαμήσαμε". Απλά ήθελα να δώσω να καταλάβουν ότι "δε τον πίνει η Ελλάδα από την Τουρκία" κλπ. Να "αναχαιτιστεί" κάπως αυτή η κλαψομουνίαση. Άμα η Ελλάδα τον 'έχει πάρει" από την Τουρκία,τότε τι να πει και η Τουρκία???

Για την ακρίβεια, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια, το status quo κατέστη ανεπίκαιρο και οι νέες δυνάμεις της εποχής "κάλυψαν" το κενό, έχοντας παράλλημα και ήθικό δικαίωμα τους αλύτρωτους πληθυσμούς τους και τη διεθνή ανοχή αν όχι παρότρυνση...

Και εγώ είμαι της άποψης ότι δεν είμαστε εμείς οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί αλλά οι Βαλκανικοί πόλεμοι απέχουν πολύ από το να παρουσιαστούν ως κλασσικοί ιμπεριαλιστικοί, η δε σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο (όπου στην τελική δεν ζουν τουρκικοί πληθυσμοί) και το στάτους στο οποίο δεν είχε αμφισβητήσει έως το 1973 (ακόμη και το παράδοξο πλην ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ καθεστώς των 10 μιλίων εναερίου και 6 θαλάσσιου εθνικού χώρου) είναι καθαρά επεκτατική- αναθεωρητική, χωρίς κανένα έρεισμα και ουδεμία σχέση έχει με εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των αρχών του αιώνα...

Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό ότι τη δύσκολη στιγμή δεν θα σε σώσουν οι διεθνείς συνθήκες ούτε και κάποιο έθνος έγινε μεγάλο με πολιτικές κατευνασμού.

Επίσης str77 ότι η Ελλάδα πήγε με διεθνή εντολή τι σημαίνει? δεν ήταν εισβολή? εξάλλου η ίδια η Ελλάδα ζήτησε να την "πάρουν" στην εισβολή στη Μικρά Ασία.δε πήγε με το ζόρι! Α και στο Αφιόν Καρά χισάρ και το Εσκί Σεχίρ με ποιανού εντολή πήγε?

Σημαίνει ότι οι ενέργείες της ήταν στα πλαίσια της τότε διεθνούς νομιμότητας (πως λέμε αναγνώριση κοσόβου; το ακριβώς αντίθετο) και είχε νομικά και ηθικά δικαίωμα στην περιοχή, τα οποία μπορούσε να επιδιώξει.
Η λέξη "εισβολή" δεν είναι ακριβής...
Στο Αφιόν Καραχισάρ και στο Εσκί Σεχίρ ήταν εκτός πλαισίου διεθνούς νομιμότητας, χωρίς ηθικά και νομικά ερείσμα (και άρα μπορούμε υπό προϋποθέσεις να μιλήσουμε για εισβολή), πολύ πέραν των οικονομικών και στρατιωτικών της δυνατοτήτων (λίγο πριν την κατάρρευση του μετώπου είχε καταρρεύσει η οικονομία) και φυσικά πήρε τα @@ της τόσο από τους συμμάχους της όσο και από τον αντίπαλό της...
Οι μαλακίες πληρώνονται.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
ρε ισιε μαζί σου......
αλλα ρε μαλάκα έλληνα είπα και χθες...
πήγαινε στη Χάγη να τελειώνουμε.
αλλιώς κάνε πόλεμο...
Μας έχουν ζαλίσει τα παπάρια με το κάζους μπέλι.....
Η κάζους μπέλλι λοιπόν, ή χέστηκ' η φοράδα στ' αμπέλι.....
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom