Επισκέπτης
Μέρος ΙΙ
ΑΝ λέω ΑΝ υποθέσουμε, οτι επανέρχεται η δραχμή (πράμα που έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σοβαρά), τότε θα θυμόμαστε τις Ρωσίδες και τις Τσέχες που περάσανε, γιατί δε θα τις βλέπουμε Live πλέον.
Γιατί δραχμή = υποτίμηση συνεχής έναντι του ευρώ και βρες μου έσύ έστω και μία που θα έρθει να δουλέψει εδώ και να πληρωθεί σε δραχμές ! Σε μιά τετοια περίπτωση μιλάμε για συνεχή υποτίμηση μέχρι και 80% ,ενώ εσείς/εγώ, όλοι μας συναθλητές μου, θα πληρωνόμαστε σε δραχμές.
Για κάντε την αναλογία με 80% υποτιμημένη δραχμή πόσα θα πρεπει να δώσετε για να φτάσετε τα 60 ευρώ. ΘΑ σας πώ εγώ . Σήμερα 60 ευρώ = 20 χιλιάδες δρχ. Τότε θα είναι κοντά 40 χιλιάδες. Ε βρές μου εσυ μικρομεσαίο με μισθό καθηλωμένο στα 200 με 300 το πολύ χιλιάρικα (και πολλά λέω) που θα δώσει τα 40 για ένα πήδημα. Θλίψη ε ?
Δεν είναι τόσο απίθανο το σενάριο της δραχμής. Υπόψιν οτι ο χρυσός-λίρες Αγγλίας (το μόνο σίγουρο νόμισμα) έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Δηλ. έχει ό κάποιος κάμποσα ευρώ- και ξέρει οτι αν γίνει δραχμοποίηση πήρε τον πούλο, αν γίνει πτώχευση τον ξαναπήρε, οπότε τι κάνει ? Αγοράζει χρυσά λυριά (και καλά κάνει). Θλίψη ε ?
Γι αυτό μάγκες μου, όσα μπορείτε σπρώξτε τα τώρα στις πιό ακριβές και καλές που μπορείτε να πηδήξετε, γιατί τέτοια δεν θα ξαναδείτε/ξαναδούμε στο μέλλον ! Και μέχρι να στρώσει η κατάσταση, έμένα τουλάχιστον θα χρειάζεται γερανός για να μου τον σηκώσει,... ;)
Δηλαδή τί μάς προτείνεις;Να τα χώνουμε αδιαμαρτύρητα στίς γυφτοβαλκάνιες προκειμένου να τίς καλοπιάσουμε γιά να μη φύγουν;
Δε μάς χέζεις ρε Νταλάρα.....