απομονώνω το εδάφιο αυτό μιας και σε αυτό διαφωνούμε
Κατ αρχάς ο ελληνικός στρατός αποτελεί τη χειρότερη μορφή ελληνικού δημοσιου που υπάρχει.
Κατά δεύτερον από τη στιγμή που με το ζόρι με ρίχνουν σε ένα περιβάλλον στο οποιο εγώ δε θέλω να είμαι, προφανώς θα είμαι αντιδραστικός και αντιπαραγωγικός. Όσα παιδιά αποφάσισαν να το δούνε με κάποια αξιοπρέπεια κατάντησαν να καθαρίζουνε τουαλέτες ενώ ο ξάδερφος του μπατζανάκη του τάδε ήταν κάθε μέρα έξω.
Κατά δεύτερον είναι λάθος του οποιουδήποτε στρατηγού να δώσει σήμα για επίθεση σε ένα συρφετό ανεκπαίδευτων, ανέτοιμων και ανομοιογενών ατόμων. Και από όσο γνωρίζω τέτοιες διαταγές δίνονται σε καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες τους οποιους και σέβομαι
από αυτά που λες έχω αρχίσει και μπερδεύομαι. Που υπηρέτησες?
Πρωτον, υπηρετησα στο Π.Ν. σε αντιτορπιλικο 19 μηνες (+2 βασικη και σχολειο), οποιος εχει παει ας σου πει τι σημαινει θητεια σε μαχιμο αντιτορπιλικο κλασσης ADAMS
Δευτερον, το οτι λες οτι σε ριχνουν καπου που δεν θες να πας (μου θυμιζει παιδακι που δε θελει να φαει το φαϊ του), ειναι απλα γιατι οπως ολοι οι ΝεοΕλληνες γουσταρεις την ανεμελια και την καλοπεραση και θεματα οπως εθνικη συνηδειση, τα αγαθα κοποις κτωνται κ.λ.π. πιθανον να σου φαινονται τιτλοι απο τηλεοπτικες σειρες.
Συμφωνω απολυτα για τα βυσματα, αλλα η λυση δεν ειναι να γινουν ολοι βυσματα αλλα να γινουνε τα βυσματα ανθρωποι!
Οσον αφορα την ασχετοσυνη του στρατευματος, εν μερει συμφωνω μαζι σου, για φαντασου ομως για να εκπαιδευτει το στρατευμα να αποφασισει ο ΥΠΕΘ πως η θητεια θα ειναι 3 χρονια και οτι ολοι θα κανουνε εκπαιδευση ΟΥΚ τι εχει να γινει απο τους "μαμακηδες" και τους καλοπερασακηδες ΝεοΕλληνες? Το οτι στο στρατο οπως υφισταται τωρα οι φανταροι καταφερνουν τουλαχιστο να μην αυτοπυροβολουνται θαυμα ειναι!
Και στην τελικη ξερεις κατι? ο Στρατος δεν παυει να ειναι μικρογραφια της κοινωνιας! Οπως στη ζωη σου θα βαλεις μεσο για να χτισεις το αυθερετο η για να μπεις στο δημοσιο, ετσι στο στρατο θα βαλεις το βυσμα για να μην κουραστεις και τρεξεις λιγο παραπανω και σου πεσει ο κωλος(δεν αναφερομαι σε σενα)
Το σωστοτερο και δικαιοτερο (κατα τη γνωμη μου) θα ητανε στρατος οχι μισθοφορικος, αλλα τυπου Ισραηλ! Να πηγαινουνε ολοι(αντρες γυναικες) να εκπαιδευονται αριστα και να ειναι παντοτε ετοιμοπολεμοι και οργανωμενοι! (για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι στη χρηση του στρατευματος οπως κανει το Ισραηλ αλλα στην οργανωση του)
Για πες μου λοιπον, αμα καποιος υπουργος το προτεινει αυτο θα πεσουνε ή οχι ολοι να τον φανε? Αλλα εδω ειναι το παραλογο! Απο τη μια θελουμε στρατο αλλα απο την αλλη θελουμε οι φανταροι να ειναι ρεμπεσκεδες, απο τη μια καμαρωνουμε τους πιλοτους που κανουνε παπαδες με την εκπαιδευση που εχουνε(και το φιλοτιμο)απο την αλλη αμα μας πουνε κανε βασικη εκπαιδευση ψαχνουμε να βρουμε βυσμα για να κρυφτουμε σε καμια αποθηκη εφοδιασμου!
Το οτι το στρατευμα ειναι απροετομαστο και ανεκπαιδευτο οφειλεται στην νοοτροπια μας! Οχι στον στρατο τον ιδιο!