Νέα

Μπορει ο αστυνομικος να ρωτησει που παω;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 217
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

max-mad

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Κριτικές
10
Like
467
Πόντοι
3.245
Καλεις στο κιν το δικηγορο σου και ζητας τα στοιχεια του μπατσου που σε σταματησε.  Ο δικηγορος σου έρχεται σε επαφη με την υπηρεσία του μπάτσου και προφασίζεται αδίκημα που διαπραττεται εκεινη στη στιγμη  απο τον μπατσο ζητωντας τα δεοντα απο την υπηρεσία του .....Μετά το περιστατικό στελνεις και ενα καλό εξωδικο στην υπηρεσια που ανηκει και απευθειας στην προιστάμενη αρχή με κοινοποίηση στην επικεφαλης υπηρεσία και συον οποιο αρχηγό της ζητωντας ενημέρωση για τις ενεργειες αποκατάστασης της ατασθαλειας που προφασίζεται ο νομικός σου συμβουλος .... ολα τα στοιχεια παραθέττει ο νομικος συμβουλος και οχι προσωπικά ο ενάγων ..... κοινοπιηση και στον δικηγορικό σύλλογο αν θες να το χοντρύνεις ζητωντας και ΕΔΕ για τον υποτιθέμενο παραβάτη αστυνομικό .... αυτο ευκολα μπορεί να οδηγήσει σε 3μηνη στέρηση αποδοχών ......

Και όλα αυτά επιδη σε ρωτησε που πας...
Σε βρισκω πολύ μεγαλοψυχο τυπε...

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
ειχα παρκαρει μεταξουργειο μεσημερι και εκαναν ελεγχο. την ωρα που εμπαινα στο αμαξι ερχετε ενας και μου λεει τι κανεις εδω? χαχαχα ειπα να του πω γαμαω αλλα ου ειπα μια βολτα ηρθα. με ειδε νορμαλ χαιρετισε και εφυγε.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Δηλαδή αν πεις είμαι από Αθήνα και πάω Λαμία, ενώ πηγαίνεις Αράχωβα πχ τι στην ευχή συνέβη; Σου έπεσε ο εγωισμός; Ή θα ασχοληθούν οι τσέοι παραπάνω αν δεν τους αρεσει ο προορισμός;
Όσο για τα υπόλοιπα τα επικολυρικά περί αντιμετώπισης των τσέων, μια μικρή ιστορία ελπίζω διδακτική. Παρέα καμιά δεκαριά, γυρίζουμε από "κοινωνική" εκδήλωση. Πέφτουμε πάνω σε αστυνομική συντροφιά. Στην αρχή ήρεμη κουβέντα, ώσπου ένας μπάτσος κάνει μια μαλακία. Κλασσική παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο ούτε το δικηγόρο μας να πάρουμε ούτε το διοικητή των τσέων. Το τι σκατόξυλο έπεσε και από τις δύο πλευρές δεν περιγράφεται. Όταν έφτασε ο διοικητής τους ένας Αστυνομικός Υποδιευθυντής ή Αστυνομος Α' νομίζω, δεν τα ξεχωρίζω και καλά αυτά, στην απαίτησή μας να μας δώσει τα στοιχεία του νταή μας είπε να πάμε στο τμήμα να τα πάρουμε, όπως και τα δικά του και μας ζήτησε να λήξει εκεί το θέμα, γιατί θα μας φόρτωναν αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια, εξυβρίσεις  και άλλες τέτοιες μαλακίες. Και θα ήταν ο λόγος τους ενάντια στο δικό μας. Δέχθηκε ότι είχαμε δίκιο κι ότι ο δικός του έκανε μαλακία αλλά μας τόνισε με όλους τους τρόπους ότι καλό θα ήταν να μη δώσουμε συνέχεια. Το δεχθήκαμε και φύγαμε. Αν δε φοράς go pro στο κεφάλι, δεν κάνεις τον καμπόσο γιατί έχουν πολλούς τρόπους να σε τρέξουν.
Με έχουν σταματήσει πολλές φορές σε μπλόκο τροχαίας, σε έλεγχο οπκε, ασφάλειας, διας. Πάντα απαντούσα σε ότι με ρωτούσαν τυπικά και ποτέ δεν είχα θέμα.  

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Καλεις στο κιν το δικηγορο σου και ζητας τα στοιχεια του μπατσου που σε σταματησε.  Ο δικηγορος σου έρχεται σε επαφη με την υπηρεσία του μπάτσου και προφασίζεται αδίκημα που διαπραττεται εκεινη στη στιγμη  απο τον μπατσο ζητωντας τα δεοντα απο την υπηρεσία του .....Μετά το περιστατικό στελνεις και ενα καλό εξωδικο στην υπηρεσια που ανηκει και απευθειας στην προιστάμενη αρχή με κοινοποίηση στην επικεφαλης υπηρεσία και συον οποιο αρχηγό της ζητωντας ενημέρωση για τις ενεργειες αποκατάστασης της ατασθαλειας που προφασίζεται ο νομικός σου συμβουλος .... ολα τα στοιχεια παραθέττει ο νομικος συμβουλος και οχι προσωπικά ο ενάγων ..... κοινοπιηση και στον δικηγορικό σύλλογο αν θες να το χοντρύνεις ζητωντας και ΕΔΕ για τον υποτιθέμενο παραβάτη αστυνομικό .... αυτο ευκολα μπορεί να οδηγήσει σε 3μηνη στέρηση αποδοχών ......
και μετα ξυπνησες! πως θα το αποδειξεις? τα εξοδα του δικηγορου ποιος τα πληρωνει? λες απλα ενα παω βολτα πως μπορω να σας βοηθησω κυριε και τελειωσε το πανυγηρι. οπως δε θελω στη δουλεια μου να εχω αγενεστατους ετσι δε γινομαι αγενης στη δουλεια του αλλου

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Πριν χρονια γυρναω σπιτι βραδυ απο τη δουλεια. Βλεπω 2 μηχανες της αστυνομιας εξω απο παλια πολυκατοικια. Στον ημιοροφο μια ηλικιωμενη ειχε πεσει θυμα κλοπης. Στενο το πεζοδρομιο, προσπαθω να περασω κολλητα με τα σταθμευμενα αυτοκινητα, μακρια απο τον αστυνομικο. Περναω, ουτε τον ακουμπαω, και κανοντας λιγα βηματα γυρναει ενας και ουρλιαζοντας μου φωναζει να ερθω κοντα. Πηγαινω ηρεμα, μου ζηταει ταυτοτητα, του τη δινω, και επικοινωνει με το κεντρο να ελεγξει. Στα 10 λεπτα που περιμενω, στεκομαι αρκετα μετρα μακρια, χωρις να κοιταω προς το μερος του. Ο ανθρωπος φαινοταν κομπλεξικος που ψαχνοταν για φασαριες. Μολις τελειωνει την εξακριβωση, μου δινει πισω τη ταυτοτητα, του λεω καλο βραδυ και φευγω. Εντωμεταξυ οι υπολοιποι αστυνομικοι ουτε ασχοληθηκαν καθολου, ουτε καν μιλαγαν στον συγκεκριμενο αστυνομικο.

Και σε αλλο αστυνομικο ελεγχο που μου εχει τυχει, ρωτανε απο που εισαι, που μενεις, ισχυει αυτο.

Γενικα πρεπει να εισαι ειλικρινης, να μη κανεις τον ξυπνιο.  Ενα καλοκαιρι με το μηχανακι, περναω σε ερημο στενο. Λιγο πιο περα με σταματαει η αστυνομια που δεν ειχα δει οτι ηταν εκει. Με ρωταει ο αστυνομικος <Τι ηταν το φαναρι που περασες;> -<Κοκκινο.> του απανταω. Αλλα κοιταξα καλα καλα. -<Καλα, μη το ξανακανεις. Τουλαχιστον δεν ειπες ψεμματα οπως λενε πολλοι.> Και με αφησε να φυγω.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
482
Πόντοι
36
και μετα ξυπνησες! πως θα το αποδειξεις? τα εξοδα του δικηγορου ποιος τα πληρωνει? λες απλα ενα παω βολτα πως μπορω να σας βοηθησω κυριε και τελειωσε το πανυγηρι. οπως δε θελω στη δουλεια μου να εχω αγενεστατους ετσι δε γινομαι αγενης στη δουλεια του αλλου

Μωρέ πάρε τα στοιχεία του και τον κανονίζεις μετά το γεγονός ..... δεν χρειάζεται αμέσως ... μάλιστα έχεις και το αβαντάζ οτι δεν ειχες κανει κατι το μη νόμιμο διοτι δεν σε πήγε αυτόφωρο ... γνωρίζω απομέσα τι κάνουν τι φοβούνται και τι έχει συμβει πως και ποτε και ποιοι εχουν τιμωρηθει ... απλά να γνωρίζεις με ποιον ειχες διασταυρωθεί την ωρα και το σημείο ... ολα υπάρχουν στο αρχείο συμβαντων της αστυνομίας και της υπηρεσίας του .....
Αν χρειάζεστα οδηγίες ρωτήστε ..... το καλύτερο αν εχετε γνωστο στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων....

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.044
Πόντοι
1.486
99 στις 100 περιπτωσεις καθαρισα με την ιδιότητα μου...
Μια φορα όμως εφτασα Ναυτοδικείο...
1998, ο πατερας μου εγχειριζεται με καταρράκτη στο ΝΝΑ κι εγω υπηρετω στο Πενταγωνο..
Μόλις τελείωσε η επεμβαση με πηρε τφ να παω να τον παρω γιατι δεν εβλεπε καθαρα..
Παιρνω το αμαξι με τη Στολή, μπαινω στη Μεσογείων και στη διασταυρωση της Φειδιππίδου με σταματαει Αστυνομικός γιατι εχω παραβιάσει Δακτυλιο...
Του εξηγώ το επειγον της καταστασης, δεν καταλαβαινει τιποτα και μου λεει "εγω κόβω κληση και πηγαινετε στο Διοικητη για τα περαιτερω'.
Παιρνω την κληση,παραλαμβανω τον  πατερα μου ,τον πηγαινω σπιτι και παω στην Τραχαία στην Καισαριανη-οδός Χιου-.
Ο Διοικητης με βλεπει ενστολο και μου λεει μαλακιες του στυλ "πρεπει να δινουμε εμεις το καλο παραδειγμα κλπ κλπ" και ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ.
Τα παιρνω κι εγω και δεν την πληρωνω...
Μετα από ενα Χρονο  με καλουν στο Ναυτοδικείο για την υπόθεση..
Εξηγω την κατασταση,προσκομιζω το βιβλιαριο του πατερα μου με την ημερομηνια του εξιτηρίου,συσκεπτονται οι Ναυτοδίκες και αθωώνομαι λόγω αμφιβολιών...
Συμπερασμα:Ειναι πού θα πεσεις,την εχω γλυτωσει απειρες φορές πιτσιρικάς λόγω ιδιότητας αλλά ειναι και πώς θα χειριστείς την κατασταση...Αμα βλεπεις το Οργανο και ειναι στραβωμενο,μην στραβωνεις κι εσυ...Εγω το επαιζα "Συναδελφοι είμαστε" και 99 στις 100,όπως ειπα και πιο πανω επιανε...

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
δυστυχως δεν πιανει παντα το "συναδελφοι ειμαστε"
ο αδερφος μου μια φορα σε μεταμεσονυχτιο μπλοκο εδειξε στρατιωτικη ταυτοτητα και το επαιξε ιστοριας "συναδελφοι ειμαστε" κλπ και τον γδυσανε μεχρι σωβρακο οι ΟΠΚΕ

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Μωρέ πάρε τα στοιχεία του και τον κανονίζεις μετά το γεγονός ..... δεν χρειάζεται αμέσως ... μάλιστα έχεις και το αβαντάζ οτι δεν ειχες κανει κατι το μη νόμιμο διοτι δεν σε πήγε αυτόφωρο ... γνωρίζω απομέσα τι κάνουν τι φοβούνται και τι έχει συμβει πως και ποτε και ποιοι εχουν τιμωρηθει ... απλά να γνωρίζεις με ποιον ειχες διασταυρωθεί την ωρα και το σημείο ... ολα υπάρχουν στο αρχείο συμβαντων της αστυνομίας και της υπηρεσίας του .....
Αν χρειάζεστα οδηγίες ρωτήστε ..... το καλύτερο αν εχετε γνωστο στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων....
δεν το πιστευω οτι θα βγαλεις ακρη για ενα τοσο απλο γεγονος, τ θα πεις με ρωτησε που παω? δεν μου καθεται στο μυαλο. αλλα και να βγαλω ακρη θα μπω σε ολη αυτη τη διαδικασια ενω θα μπορουσα να πω απλα παω μια βολτα? ετσι εχω γνωστο βαζελο που ολο τσαμπουκας το παιζει και τον εχουν ξεβρακωσει πολλες φορες!

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
μια φορα σε τυχαιο ελεγχο βραδυ με αλλο ανθρωπο μεγαλυτερο μας σταματανε χερια στο ταμπλο βγειτε εξψω κτλ. ευγενικα ομως. οπως βγηκα αφου δωσαμε ταυτοτητες ηρθε απο πισω και μου εβαλε τα χερια στις τσεπες του μπουφαν, του λεω τι κανεις εκει επιτρεπεται αυτο? ξερω ξερω μου λεει. δεν εδωσα συνεχεια ομως δεν ηταν προκλητικος ισως εψαχναν κατι αλλο.
Αλλες 2 φορες εχω γλιτωσει τροχαια παραβαση γιατι το παραδεχτηκα και ειπα ειμαι μαλακας φταιω ..

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
και επαγγελματικές ταυτότητες μετράνε ....

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.044
Πόντοι
1.486
Ο από πάνω μπορεί να είναι αρχιπλοίαρχος ενώ ο αδερφός σου είναι ανθυπολοχαγός ...

έχει μια διαφορούλα !!!!!!
:2funny: :2funny:
Μεχρι και στο STAR το κωλαδικο στη Μεταμορφωση την ειχα γλυτώσει...
Μπηκαν μεσα 2 η ωρα 20 του ΗΘΩΝ ,αναψανε φωτα και φωναζανε "ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ"..Εμεις -4 ατομα-ειχαμε στο τραπεζει κατι Ρωσιδες και μπαλαμουτιαζαμε.Τους εκοψε κρυος ιδρωτας τους δικους μου,σηκώνομαι εγω ,παω στον επικεφαλής βαθμοφόρο,του δειχνω ταυτότητα και ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!
Φυγαμε από την εισοδο κανονικα,μονο που δεν πηραμε τα κορίτσια!!! :2funny: :2funny:

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
δεν το πιστευω οτι θα βγαλεις ακρη για ενα τοσο απλο γεγονος, τ θα πεις με ρωτησε που παω? δεν μου καθεται στο μυαλο. αλλα και να βγαλω ακρη θα μπω σε ολη αυτη τη διαδικασια ενω θα μπορουσα να πω απλα παω μια βολτα? ετσι εχω γνωστο βαζελο που ολο τσαμπουκας το παιζει και τον εχουν ξεβρακωσει πολλες φορες!
Μπορεί να του αρέσει!!!

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
:2funny: :2funny:
Μεχρι και στο STAR το κωλαδικο στη Μεταμορφωση την ειχα γλυτώσει...
Μπηκαν μεσα 2 η ωρα 20 του ΗΘΩΝ ,αναψανε φωτα και φωναζανε "ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ"..Εμεις -4 ατομα-ειχαμε στο τραπεζει κατι Ρωσιδες και μπαλαμουτιαζαμε.Τους εκοψε κρυος ιδρωτας τους δικους μου,σηκώνομαι εγω ,παω στον επικεφαλής βαθμοφόρο,του δειχνω ταυτότητα και ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!
Φυγαμε από την εισοδο κανονικα,μονο που δεν πηραμε τα κορίτσια!!! :2funny: :2funny:

Δεν λέω για υγειονομικούς αξιωματικούς ...

ξέρεις .... μια ειδικότητα μπορεί να στείλει οποιοδήποτε μάχιμο να κάνει πρωτόκολλο ....

σέβας !!!!

lostre_

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2019
Like
10
Πόντοι
1
Άντε, και άμα είναι καλό παιδί πάμε και καμμιά βόλτα Μετάξι μετά την υπηρεσία... :P :cheesy:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Δεν έχετε καταλάβει μερικοί (και ούτε πρόκειται) , οτι οι αστυνομικοί χέστηκαν που ρωτάνε που πάτε , από που είσαστε , τι πάτε να κάνετε κλπ.Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να τσεκάρουν αντιδράσεις πχ αν είσαστε νευρικός με τις απαντήσεις που δίνετε, αν έχετε ανησυχία και γενικότερα αντιδράσεις που προδίδουν οτι προσπαθείτε κάτι να κρύψετε , είτε αυτό είναι επιλήψιμο είτε όχι ώστε εαν υπάρχει κάτι μεμπτό να καταφέρουν να το αποκαλύψουν.Κοινώς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Εγώ πάντα όταν με σταματάνε και με ρωτάνε τους δίνω όσες πληροφορίες ζητάνε και αυτομάτως σε χρόνο dt η σύντομη κουβέντα λήγει και πάω στη δουλίτσα μου.
Τώρα όλοι οι υπόλοιποι μαγκίτες που το παίζουν ιστορία με το τι δικαιώματα έχουν και λοιπά κουραφέξαλα , να συνεχίζουν να το παίζουν ιστορία όταν τους σταματάνε για έλεγχο και να δίνουν τροφή στους αστυνομικούς για να τους κάνουν το αμάξι φύλλο και φτερό όταν απαντάνε ειρωνικά και εξυπνακίστικα.Είχα δει με τα μάτια μου περιστατικό ανάλογο στο δρόμο και γέλαγα με την ηλιθιότητα κα τον κομπλεξισμό που μπορεί να κουβαλάει ο νεοελληναράς μέσα του.
Eτσι. Γεμισαμε μαγκες ασηκωτους που δεν δεχονται κουβεντα εδω μεσα.

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
7.199
Πόντοι
1.206
Eτσι. Γεμισαμε μαγκες ασηκωτους που δεν δεχονται κουβεντα εδω μεσα.
Α.Τυπε στο bou ειμαστε ασηκωτοι δεν ειμαστε τιποτα φλωροι τι νομιζες
Β.Επειδη κανεις δεν απαντησε στο τυπικο της υποθεσης εχει δικαιωμα να ρωτησει
Που πας
Τι δουλεια κανεις τελικα?

Metr69

Προμότορας
Εγγρ.
3 Μαΐ 2019
Κριτικές
202
Like
9.072
Δεν υποχρεουσε να απαντήσεις νόμιμα απλά σε έναν έλεγχο στο δρόμο σε τέτοιες ερωτήσεις.
Το θέμα είναι ότι δεν έχει λόγο να σε ρωτήσει όπως δεν έχεις και λογο να απαντήσεις,αποκει και πέρα ή εσύ θα στραβωσεις η αυτός.και αποκει ξεκινάει το έργο..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom