Νέα

Μπανανία μια χώρα που την λένε Ελλάδα.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 511
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοι κατα την γνωμη σας ειναι υπαιτιοι για την καταστροφη της οικον

• πολιτικοι

Ψήφοι: 12 27,9%
  • δημοσιοι υπαλληλοι

Ψήφοι: 8 18,6%
  • τραπεζες

Ψήφοι: 1 2,3%
  • δικαστικοι

Ψήφοι: 2 4,7%
  • ολοι οι ελληνες

Ψήφοι: 20 46,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    43

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ναι σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Γι αυτό ας πούμε μας κόβουν και τα κονδύλια για τους αγρότες!
Τα κονδύλια αγαπητή μου ΟΧΙΑ θα τα κόψουν περί το 2013. Αν τώρα λάβουμε υπόψιν μας οτι απο το 1981, που γίναμε μέλος της τότε ΕΟΚ, έχουμε πάρει ουκ ολίγα ΔΙΣ, για να μην σου γράψω κανένα τρελό για ΤΡΙΣ, ΜΟΝΟ για αγροτικές επιδοτήσεις.....μάλλον που καθυστέρησαν οι κουτόφραγκοι.

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
38
Πόντοι
16
όμως ποια είναι τα αίτια της έλλειψις σωστής παιδείας εδώ στην Ελλάδα?
Τα αίτια είναι ότι επειδή υπάρχει αυτό το κράτος διαφθοράς το κράτος δεν θέλει να μορφώσει τους πολίτες ώστε να μπορούν να κρίνουν ορθά και έτσι μας θέλει αμόρφωτους για να τους ψηφίζουμε...Αυτή είναι η αιτία.Ακόμα και στο Πολυτεχνίο φωνάζανε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...Το μόνο που κερδίσαμε ήταν η Ελευθερία ας πούμε...Το ψωμί ?? Η παιδεία δεν άλλαξαν από τότε..

Επισκέπτης
καποτε ειχα ακουσει καποιον σε ενα ντοκιμαντερ οπου ελεγε οτι μια κοινωνια δεν διαμορφωνεται απο τα ανωτερα στρωματα οπως πιστευουμε ολοι αλλα απο τα κατωτερα κ προφανως το αιτιολογουσε.φοβερη αναλυση δεν μπορω να κανω αλλα αυτη η φραση προβληματιζει?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Άπλα ο εξευρωπαϊσμός μας πέφτει κάπως απότομος και βαρύς.

Και για να σου απαντήσω εν μέρει σε προηγούμενο ποστ σου, έχουν κάνει οι νεοέλληνες κάποια μικρά πραγματάκια μετά την απελευθέρωση. Συμμετοχή σε 2 Παγκοσμίους πολέμους, ανοικοδόμηση τις δεκαετίες του 50-60 επι Καραμανλή, πρόσφατα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πολλά άλλα. Δεν μπορούν να συγκριθούν με τα περασμένα μεγαλεία μας φυσικά, αλλά δεν περνάει και τελείως απαρατήρητη η πατουσία μας στον κόσμο.
Καλώς τα παιδιά..... Αυτό περίμενα..  Τα επιτεύγματα......
>Συμμετοχή σε 2 Παγκοσμίους πολέμους
Από πότε η συμμετοχή σε πόλεμο είναι επίτευγμα;
>ανοικοδόμηση τις δεκαετίες του 50-60 επι Καραμανλή
Το τσιμεντάρισμα κάθε σπιθαμής της Αθήνας, η αποψίλωση όλων των δασών του λεκανοπεδίου, ο μαρασμός της περιφέρειας η μετατροπή της Αθήνας σε αρχιτεκτονικό έκτρωμα είναι το επίτευγμα του Εθνάρχη; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η άναρχη δόμηση και η ανεξέλεγκτη αστικοποίηση αυτής της δεκαετίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα δεινά αυτού του τόπου που τον ταλαιπωρούν ακόμα και τώρα. Πλάκα μάλλον μας κάνεις.....
>πρόσφατα οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Ποιοι αυτοί που τα έργα τελείωναν μια μέρα πριν με το τριπλάσσιο κόστος και με 600000 αλλοδαπούς εργάτες και αμερικανούς+δυτικοευρωπαίους μάνατζερς; Αυτοί που έχουν αφήσει τεράστια δημόσια χρέη για να καμαρώνει το κοκοράκι ο Λιάνης και η Γιάννα;
>και πολλά άλλα
ΠΟΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :blahblah1: :blahblah1:

Επισκέπτης
καποτε ειχα ακουσει καποιον σε ενα ντοκιμαντερ οπου ελεγε οτι μια κοινωνια δεν διαμορφωνεται απο τα ανωτερα στρωματα οπως πιστευουμε ολοι αλλα απο τα κατωτερα κ προφανως το αιτιολογουσε.φοβερη αναλυση δεν μπορω να κανω αλλα αυτη η φραση προβληματιζει?
όταν έλεγε για τα κατώτατα στρώματα πιστεύω ότι το εννοούσε  αυτό γιατί όλες οι παραγωγικές μονάδες σε μια χώρα προέρχονται από αυτά τα στρώματα και ανάλογα με την παιδεία που θα τους δώσεις θα εξαρτηθεί και η παραγωγικότητα αλλά και η ποιότητα.

Επισκέπτης
απλά το πρόβλημα κατ εμένα εστιάζεται επάνω στον σχεδιασμό της παιδείας δηλαδή το τι πρέπει να υπηρετεί η παιδεία στην Ελλάδα.

κατ εμε ετσι οπως τα βλεπω με το δικη μου οπτικη γωνια η παιδια πρεπει να υπηρετει τις αξιες κ τις αρχες μας που τοσα χρονια γνωριζουμε προσωπικα οσο γραφικο κ εαν σας ακουγεται παρολο που δεν ψηφιζω λαος το πατριδα θρησκεια οικογενεια με εκφραζει απολυτα.(δεν το θεωρω φασιστικο καταλοιπο του ναντιων θεωρω οτι εχοντας καποια βαση στο τι να υπερασπιζομαστε στην καθημερινοτητα μπορουμε να εναντιωθουμε κ στις κομπινες)

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
κατ εμε ετσι οπως τα βλεπω με το δικη μου οπτικη γωνια η παιδια πρεπει να υπηρετει τις αξιες κ τις αρχες μας που τοσα χρονια γνωριζουμε προσωπικα οσο γραφικο κ εαν σας ακουγεται παρολο που δεν ψηφιζω λαος το πατριδα θρησκεια οικογενεια με εκφραζει απολυτα.(δεν το θεωρω φασιστικο καταλοιπο του ναντιων θεωρω οτι εχοντας καποια βαση στο τι να υπερασπιζομαστε στην καθημερινοτητα μπορουμε να εναντιωθουμε κ στις κομπινες)

Όχι δεν είναι έτσι φίλε μου...
Είναι απολυτα φασιστικό κατάλοιπο - γνώμη μου

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
47
Πόντοι
16
Επί της ουσίας δεν μου έχεις απαντήσει στην ερώτηση που έθεσα. Το δαχτυλάκι το εκλαμβάνω ως φιλοφρόνηση  :dancing:.
Επίσης εάν είσαι περήφανος που είσαι Έλληνας καλό είναι να μην ντρέπεσαι και για την ελληνική ορθογραφία σου. Με το συμπάθειο δλδ.
Η ορθογραφια μου φιλε ειναι αποτελεσμα του οτι ασχολουμαι και με κατι αλλο παραλληλα και βιαζομαι....
Επι της ουσιας τωρα περι επιτευγματων θα σου πω ενα απλο που μου ερχεται στο μυαλο...Το εργαστηριο μεταμοσχευσεων και μικροχειρουργικης οφθαλμων της Κρητης ειναι το πρωτο παγκοσμιως που ανακαλυψε μια νεα μεθοδο με την οποια χειρουργουνται εκατομ ανθρωποι σε ολον τον κοσμο.Προφανως η μορφωση και το επιπεδο των γνωσεων σου δεν σου επιτρεπουν να γνωριζεις τετοιου ειδους πραγματα...
Φυσικα υπαρχουν χιλιαδες πρωτειες επιτευγματων σε πολλους τομεις εκτος των ιατρικων που δεν θα αναλησουμε τωρα...

υγ..το δαχτυλακι να το λαβεις ως σεξουαλικη ικανοποιηση...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
καταρχην θα το πολιτικοποιησουμε το θεμα αν πουμε ποια ειναι τα αιτια....!εμενα η δικη μου η αποψη ειναι οτι 1ον φταινε ολλα τα κομματα που δεν βγαλανε μια ομοφωνη αποφαση για την παιδεια...!και αυτο γιατι? γιατι αφηνουνε στα σχολεια να μην γινεται μαθημα? για να γινεται στα φροντιτηρια και να ζουνε τα ιδιετερα και αυτο γιατι?γιατι αν κανονε ενα συστημα και οποιο απο τα παιδια θελει οραγματικα να μαθαινει και εξαλειφτουνε τα ιδιετερα και τα φροντιστηρια θα ξεσηκωθουνε ολοι αυτοι οι καθηγητες που ειναι αδιοριστοι και ζουνε απο ιδιετερα φροντιστηρια.....!γιατι υπηρξανε οι δεσμες? για να γαμηθουνε τα παιδια και να γυγουνε στο εξωτερικο να σπουδασουνε....!πλυμηρησαν τα βαλκανια πο ελληνες φοιτητες....!υπηρχε συμφερον .....να κινειται το συναλαγμα στο εξωτερικο.....!οταν ειδαμε οτι μας αρκει αλλαξαμε το συστημα και μπατε σκυλοι αλεστε....!μπαινει και η κουτση μαρια τωρα σε ενα ΤΕΙ ΑΕΙ και βγαινει με διπλωμα και τι??κανουνε γκαλοπ μετα και σου λενε οτι ειμαστε απο τις πρωτες χωρες στην Ευρωπη με τα πιο πολλα πτυχια και μεταπτυχιακα και την μεγλυτερη ανεργια.....!αλλα τι να κανουμε??ολοι οι γονεις θελουν να δουνε τα παιδια τους μορφωμενα και κατι ανωτερο απο τους ιδιους....!αντε να πεις στο παιδι σου αυριο μεθαυριο πηγαινε γιε μου και γινε υδραυλικο....!για μιση ωρα θα παιρνεις 50 ευρω...!και μαυρα παρακαλω.....!
Επειδή δεν θέλω να σε προσβάλλω με τον κάκιστο τρόπο που γράφεις ορθογραφικά και συντακτικά ζήτα καλύτερα απ τους Μοντεράτορες να γράφεις greenglish. Εάν μιλάμε για βελτίωση της παιδείας καλό είναι πρώτα να ρχίσουμε να μιλάμε και να γράφουμε σωστά. Αλλιώς να μη γράφουμε καθόλου. Εχεις σοδομήσει την Ελληνική σε μερικές προτάσεις, κατά τα λοιπά είσαι περήφανος που είσαι Ελληνας αλλά δεν τιμάςε καθόλου την καταγωγή σου. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Οταν ποστάρεις αφιέρωσε και ολίγο χρόνο στο λεξικό. Εγώ αυτό κάνω γιατί στο τέλος θα φτάσουμε να κάνουμε τα ελληνικά ξένη γλώσσα. Η παιδεία ενός καού και η περηφάνειά του ξεκινάει από την χρήση της γλώσσας του.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Καλώς τα παιδιά..... Αυτό περίμενα..  Τα επιτεύγματα......
>Συμμετοχή σε 2 Παγκοσμίους πολέμους
Από πότε η συμμετοχή σε πόλεμο είναι επίτευγμα;
>ανοικοδόμηση τις δεκαετίες του 50-60 επι Καραμανλή
Το τσιμεντάρισμα κάθε σπιθαμής της Αθήνας, η αποψίλωση όλων των δασών του λεκανοπεδίου, ο μαρασμός της περιφέρειας η μετατροπή της Αθήνας σε αρχιτεκτονικό έκτρωμα είναι το επίτευγμα του Εθνάρχη; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η άναρχη δόμηση και η ανεξέλεγκτη αστικοποίηση αυτής της δεκαετίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα δεινά αυτού του τόπου που τον ταλαιπωρούν ακόμα και τώρα. Πλάκα μάλλον μας κάνεις.....
>πρόσφατα οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Ποιοι αυτοί που τα έργα τελείωναν μια μέρα πριν με το τριπλάσσιο κόστος και με 600000 αλλοδαπούς εργάτες και αμερικανούς+δυτικοευρωπαίους μάνατζερς; Αυτοί που έχουν αφήσει τεράστια δημόσια χρέη για να καμαρώνει το κοκοράκι ο Λιάνης και η Γιάννα;
>και πολλά άλλα
ΠΟΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :blahblah1: :blahblah1:
Για το  :blahblah1: :blahblah1: ομολογώ οτι έχεις δίκιο. Κάτι κρίσεις με πιάνουν ώρες ώρες  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Λοιπόν,
επίτευγμα δεν είναι η συμμετοχή σε πόλεμο, ειδικά αν σε παρασέρνουν σε αυτόν. Οι αγώνες που δίνεις όμως, και η αναγνώριση που προέρχεται απο αυτούς τους αγώνες αποτελούν επιτεύγματα.
Για τον θείο Καραμανλή, και ας μην μένουμε μόνο σε αυτόν, δεν έχεις και τόσο άδικο. Ειδικά την Αθήνα την έκανε ένα ωραίο τσιμεντένιο μπουρδέλο. Απο την άλλη όμως οτι δημιουργήθηκε εκείνη την εποχή απο το μηδέν ξεκίνησε. Ελληνικά χέρια το έχτισαν και ελληνικά μυαλά το σχεδιάσαν. Όλα απο το μηδέν επαναλαμβάνω. Κάποιες απο τις υποδομές τότε δεν ξεκίνησαν να φτιάχνονται?
Τώρα όσον αφορά τους Ολυμπιακούς. Φυσικά και πληρώσαμε τα κέρατα μας. Και λίγα ήταν τρία χρόνια μετά την 9/11/2001. Ως συνήθως, φίλε στην Ελλάδα ζούμε, τελευταία στιγμή παραδόθηκάν τα πάντα. Παρόλα αυτά όλος ο πλανήτης για ένα μήνα για την μικρούλα και ταπεινή χώρα μας μιλούσε. Και όλα κύλισαν ομαλά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Η ορθογραφια μου φιλε ειναι αποτελεσμα του οτι ασχολουμαι και με κατι αλλο παραλληλα και βιαζομαι....
Επι της ουσιας τωρα περι επιτευγματων θα σου πω ενα απλο που μου ερχεται στο μυαλο...Το εργαστηριο μεταμοσχευσεων και μικροχειρουργικης οφθαλμων της Κρητης ειναι το πρωτο παγκοσμιως που ανακαλυψε μια νεα μεθοδο με την οποια χειρουργουνται εκατομ ανθρωποι σε ολον τον κοσμο.Προφανως η μορφωση και το επιπεδο των γνωσεων σου δεν σου επιτρεπουν να γνωριζεις τετοιου ειδους πραγματα...
Φυσικα υπαρχουν χιλιαδες πρωτειες επιτευγματων σε πολλους τομεις εκτος των ιατρικων που δεν θα αναλησουμε τωρα...
Τα λεφτά από που τα βρήκες θα μας πεις; Ποιος χρηματοδότησε το εργαστήριο αυτό το οποίο ειλικρινά δεν γνώριζα την ύπαρξή του; Μια μαγική λέξη μου έρχεται στο μυαλό και λέγεται ΕΕ. Πρωτότυπο εεεεε;;;;;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Σίγουρα....Αλλά αυτός που μπορεί να κρίνει ορθά & κάνει και ένα ορθγοραφικό υπερτερεί περισσότερο.. :cool2:
Κορυφαία νεοΕλληνική κριτική ικανότητα. Αυτός που κάνει ΕΝΑ λάθος είναι υπέρτερος αυτού που δεν ΚΑΝΕΙ κανένα.... Κάτι σε προφορική συνέντευξη πρόσληψης στο Ελληνικό Δημόσιο μου φέρνει αυτό. :think:

Επισκέπτης
εγώ έχω να καταθέσω τα εξής ότι η παιδεία σε μια χώρα σχεδιάζεται ανάλογα με της ανάγκες της χώρας και επάνω στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του τόπου.
τα τελευταία χρόνια ήμαστε μάρτυρες για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης.
το πρόβλημα δεν είναι κατ αρχήν οι απεργίες και οι καταλήψεις αλλά οι αιτίες που προκαλούν αυτές.
εγώ θα ρωτήσω κάτι απλό όλοι μιλάνε για αναμόρφωση της παιδείας έτσι γενικά κανείς όμως δεν βγήκε να πει σε ένα βάθος χρόνου τι ακριβώς θα γίνει η έστω αν κάποιοι είπαν τι προτείνουν αλλά και τι πιστεύουν ότι θα γίνει τελικά τα ΜΜΕ δεν τα προβάλανε.
εσείς τι πιστεύεται για αυτό τι νομίζεται θα γίνει και τι προτείνεται να γίνει.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Παρόλα αυτά όλος ο πλανήτης για ένα μήνα για την μικρούλα και ταπεινή χώρα μας μιλούσε. Και όλα κύλισαν ομαλά.

Ε να τώρα συγγνώμη που θα το πω, αλλά αυτό είναι που τονώνει τον εγωισμό μας! Ο ένας μήνας που ασχολήθηκαν όλοι μαζί μας κι αυτό χάρη στους Ολυμπιακούς! Και αυτό μας ικανοποιεί ηθικά;;;
Εσένα;
Εμένα πάντως ΟΧΙ

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
47
Πόντοι
16
Τα λεφτά από που τα βρήκες θα μας πεις; Ποιος χρηματοδότησε το εργαστήριο αυτό το οποίο ειλικρινά δεν γνώριζα την ύπαρξή του; Μια μαγική λέξη μου έρχεται στο μυαλό και λέγεται ΕΕ. Πρωτότυπο εεεεε;;;;;
εκτος απο ειρωνας εισαι και εξυπνακιας...οχι δεν ειναι Ε.Ε κυριε ξερολα..Ειναι χρηματοδοτουμενο απο Ελληνα επιχειρηματια...κανε μοκο τωρα και κρατα μια πισινη αν δεν εχεις ιδεα για κατι...

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
38
Πόντοι
16
Κορυφαία νεοΕλληνική κριτική ικανότητα. Αυτός που κάνει ΕΝΑ λάθος είναι υπέρτερος αυτού που δεν ΚΑΝΕΙ κανένα.... Κάτι σε προφορική συνέντευξη πρόσληψης στο Ελληνικό Δημόσιο μου φέρνει αυτό. :think:
Όχι ρε φίλε δεν μπορείς να καταλάβεις...Αυτός που έχει ευθυκρισία και κάνει 1 ορθογραφικό λάθος υπερτερεί περισσότερο από έναν που δέν έχει ευθυκρισία και γράφει χωρίς ορθογραφικά...Κατανοητος ?? Ή να το πάρουμε πάλι από την αρχή ?? :think: :think:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Επειδή δεν θέλω να σε προσβάλλω με τον κάκιστο τρόπο που γράφεις ορθογραφικά και συντακτικά ζήτα καλύτερα απ τους Μοντεράτορες να γράφεις greenglish. Εάν μιλάμε για βελτίωση της παιδείας καλό είναι πρώτα να ρχίσουμε να μιλάμε και να γράφουμε σωστά. Αλλιώς να μη γράφουμε καθόλου. Εχεις σοδομήσει την Ελληνική σε μερικές προτάσεις, κατά τα λοιπά είσαι περήφανος που είσαι Ελληνας αλλά δεν τιμάςε καθόλου την καταγωγή σου. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Οταν ποστάρεις αφιέρωσε και ολίγο χρόνο στο λεξικό. Εγώ αυτό κάνω γιατί στο τέλος θα φτάσουμε να κάνουμε τα ελληνικά ξένη γλώσσα. Η παιδεία ενός καού και η περηφάνειά του ξεκινάει από την χρήση της γλώσσας του.
αν δεν σου αρεσουνε τα ποστ μου πολυ απλα αγνοησετα και διαβασε τα παρακατω!!!!
το πως χειριζομαι την ελληνικη γλωσσα ειναι δικο μου θεμα!!
το αν εσυ εισαι λιγο παραπανω μορφωμενος δεν σημαινει οτι εχεις και το δικαιωμα να καθεσαι να κρινεις εδω μεσα ποιος γραφει σωστα (σθντακτικα ορθογραφικα) και ποιος οχι...!
το αν ειμαι περηφανος για την χωρα μου στο ειπα και παραπνω οτι ειναι δικη μου αποψη αν εσυ ντρεπεσαι αποψη σου...!και οσο για την μορφωση σου δεν το νομιζω και ξερεις γιατι?
γιατι αν ησουνα πραγματικα μορφωμενος δεν θα ειχες τετοιο επιπεδο η δεν θα επεφτες σε τετιο επιπεδο!!!
και για να σου απαντησω φιλαρακι για το πως γραφω.....ειμαι συνηθισμενος να γραφω στα λατινικα και σε ξενη γλωσσα καλως η κακως...!μονο στο μπουρδελα γραφω στα ελληνικα.επισης γραφω οπως θελω γιατι εδω μεσα ειναι κατι σαν καφενειο....!περναμε την ωρα μας και κανουμε την καβλα μας...!αλλα αν ειναι να μας την λενε και για τα συντακτικα μας λαθη να προσεχουμε απο εδω και στο εξης..!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom