Νέα

Μεγάλη Εβδομάδα και νηστεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 213
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μιας που κοντεύει το Πάσχα κ μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, ποια η άποψη σας για την νηστεία, υπό όλες της μορφές

Καλο Πάσχα  :) 

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Μιας που κοντεύει το Πάσχα κ μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, ποια η άποψη σας για την νηστεία, υπό όλες της μορφές

εσυ δεν μας ειπες?νηστευεις?τι ακριβως?

Επισκέπτης
εγω θα ηθελα πολυ να νυστευω σε πολλα πραγματα αυτες τις μερες αλλα λογω του νεαρου της ηλικιας μου δεν μπορω να ειμαι τοσο ενγκρατης σε πολλα πραγματα...πιστευω σε καμια 15ρια χρονια κ ισως να ειμαι ετοιμος για εγκρατεια προσευχη κ νηστεια...

Επισκέπτης

νηστεια για ποιο λογο,για εξιλεωση;ειναι χαζο να στερεις πραγματα απ τον εαυτο σου επειδη νομιζεις οτι  ετσι θα κερδισεις κατι

Επισκέπτης
νηστεια για ποιο λογο,για εξιλεωση;ειναι χαζο να στερεις πραγματα απ τον εαυτο σου επειδη νομιζεις οτι  ετσι θα κερδισεις κατι

πειθαρχια ρε κερδιζεις ξερεις ποσο σημαντικο ειναι....

εισαι κ αθλητης παναθεμα σε :2funny: :2funny:

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Βάσει ιστορικών στοιχείων, τα "κρεοπωλεία"  :rolleyes: είναι ανοιχτά μέχρι και Μ. Πέμπτη, αν δεν κάνω λάθος.

alitis1970

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
μια πραγματική ιστορία.....

έχω έναν κουμπάρο που πηγαίνει με το παλαιό  ημερολόγιο πολύ θρήσκος και φανατίλα...

το προηγούμενο καλοκαίρι είχε πάει στο χωριό της γυναίκας του και έτυχε κάποιοι συγγενείς να τον καλέσουν να βγούνε έξω και έτυχε να είναι ημέρα νηστείας ΤΕΤΑΡΤΗ  τον πάνε σε μια χασαποταβέρνα και εκεί αρχίζουν τα παζάρια νηστεύω και τα λοιπά,  είναι περασμένες 10 νύχτα έχει δύση ο ήλιος του είπαν κάποιοι η νηστεία έχει τελειώσει τελικά τον καταφέρανε και το έριξε στα παιδάκια, μέσα του όμως το κράταγε μην έκανε αμαρτία κλπ..
όταν γύρισε στην Αθήνα πάει στην εκκλησία που πάνε οι ασπαζόμενοι το  παλαιό ημερολόγιο και ρωτάει τον παπά για το γνωστό ζήτημα..  και του λέει ο παπάς τέκνο μου αμάρτησες η νηστεία είναι καθ όλη την διάρκεια του 24ώρου οι μουσουλμάνοι έχουν μόνο μέχρι την δύση του ηλίου... στεναχώριες ο κουμπάρος μετάνοιες πω πω τι έπαθα και τι να κάνω τώρα να φύγει η αμαρτία? και του απαντά ο παπάς μέτρα τέκνο μου 10 κομποσκοίνια,,, και τι να κάνει ο κουμπάρος μέτρησε τα 10 κομποσκοίνια και έφυγαν οι αμαρτίες που άφησαν τα παιδάκια...

requiem

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
agrimi τελικα δεν μας ειπες εσυ τι νυστευεις? ;)

Επισκέπτης
[quote author=alitis1970 link=topic=29726.msg483529#msg483529
το προηγούμενο καλοκαίρι είχε πάει στο χωριό της γυναίκας του και έτυχε κάποιοι συγγενείς να τον καλέσουν να βγούνε έξω και έτυχε να είναι ημέρα νηστείας ΤΕΤΑΡΤΗ  τον πάνε σε μια χασαποταβέρνα και εκεί αρχίζουν τα παζάρια νηστεύω και τα λοιπά,  είναι περασμένες 10 νύχτα έχει δύση ο κ
μια πραγματική ιστορία.....

έχω έναν κουμπάρο που πηγαίνει με το παλαιό  ημερολόγιο πολύ θρήσκος και φανατίλα...

το προηγούμενο καλοκαίρι είχε πάει στο χωριό της γυναίκας του και έτυχε κάποιοι συγγενείς να τον καλέσουν να βγούνε έξω και έτυχε να είναι ημέρα νηστείας ΤΕΤΑΡΤΗ  τον πάνε σε μια χασαποταβέρνα και εκεί αρχίζουν τα παζάρια νηστεύω και τα λοιπά,  είναι περασμένες 10 νύχτα έχει δύση ο ήλιος του είπαν κάποιοι η νηστεία έχει τελειώσει τελικά τον καταφέρανε και το έριξε στα παιδάκια, μέσα του όμως το κράταγε μην έκανε αμαρτία κλπ..
όταν γύρισε στην Αθήνα πάει στην εκκλησία που πάνε οι ασπαζόμενοι το  παλαιό ημερολόγιο και ρωτάει τον παπά για το γνωστό ζήτημα..  και του λέει ο παπάς τέκνο μου αμάρτησες η νηστεία είναι καθ όλη την διάρκεια του 24ώρου οι μουσουλμάνοι έχουν μόνο μέχρι την δύση του ηλίου... στεναχώριες ο κουμπάρος μετάνοιες πω πω τι έπαθα και τι να κάνω τώρα να φύγει η αμαρτία? και του απαντά ο παπάς μέτρα τέκνο μου 10 κομποσκοίνια,,, και τι να κάνει ο κουμπάρος μέτρησε τα 10 κομποσκοίνια και έφυγαν οι αμαρτίες που άφησαν τα παιδάκια...

ήλιος του είπαν κάποιοι η νηστεία έχει τελειώσει τελικά τον καταφέρανε και το έριξε στα παιδάκια, μέσα του όμως το κράταγε μην έκανε αμαρτία κλπ..
[/quote]
και η μαλακια παει συννεφο

Επισκέπτης
ήλιος του είπαν κάποιοι η νηστεία έχει τελειώσει τελικά τον καταφέρανε και το έριξε στα παιδάκια, μέσα του όμως το κράταγε μην έκανε αμαρτία κλπ..

και η μαλακια παει συννεφο
πως το κανα ετσι το ποστ ελεος

alitis1970

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Δε λες καλα που δε βγηκε δεκαδικος...
πάω προχθές στο σπίτι του και μου βγάζει μεζέ κάτι κομμάτια πίτσα, ρε κουμπάρε τυρί έχει μέσα και μου λέει μην φοβάσαι είναι νηστίσιμο τυρί από σόγια... 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom