Νέα

Sex & εκκλησία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα nzg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
6.164
Like
9.904
Πόντοι
2.356
Εννοείται, ότι η Εκκλησία εκπροσωπεί συχνά ορισμένα λιγότερο θεάρεστα συμφέροντα.:P

Ευλογημένοι εκείνοι, οι οποίοι είναι ευγνώμονες για το έργο του Δημιουργού.

:priest:
 

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
6.164
Like
9.904
Πόντοι
2.356
Πατρίς, Θρησκεία, Παιδιά, Οικογένεια, Ιερόδουλες κι Εκκλησία.

Όλα μπορεί να τα συνδυάσει κανείς. Η ζωή έχει πολλά να προσφέρει.
 

PANAGIOTIS!

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2019
Μηνύματα
65
Like
97
Πόντοι
0
όσο δεν σκεφτόμαστε, και δεν θέλουμε, και δεν πράττουμε κακό για τον διπλανό μας και μειώνουμε το εγώ μας τότε πλησιάζουμε προς όλα αυτά που είπε ο Χρηστός...
Αμαρτίες όλοι έχουμε και δεν γίνεται να μην έχεις σ αυτό τον κόσμο ...
και το sex μέσα στη ζωή είναι ....


τώρα το sex με τις ιερόδουλες και με τις γυναίκες των άλλων είναι λεπτό θέμα που χρήζει εξομολόγησης και όχι μόνο ...
 

Readytogo22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2022
Μηνύματα
1.172
Like
2.105
Πόντοι
456
Προσωπικά είμαι θα έλεγα αγνωστικιστής. Ο Χριστιανισμός έχει τα down του που με έκαναν να τον απορρίψω πιο πολύ ιδεολογικά. Σε κάποια φάση καλοέβλεπα το Βουδισμό αλλά με ξενέρωσε ο απίστευτος μισογυνισμός τους και εννοώ κανονικό μισογυνισμό τύπου οι γυναίκες είναι ζώα όχι αυτό που μας λέει η κάθε πρασινομαλλούσα μισογύνιδες σήμερα.

Για την εν Ελλάδι εκκλησία λέγονται πολλά. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από τα βασικά , θα έπρεπε οποίος εγκληματεί να μπαίνει να τιμωρείται. Δεν έχει σημασία άμα είναι παπάς , μητροπολίτης , μουφτής , άστεγος , γύφτος η Κινέζος. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ απλό και πολλοί απλά δε θέλουν να το καταλάβουν.

Πάμε παρακάτω τώρα. Λέγονται πολλά περί εκκλησιας. Όχι είναι κράτος εν κράτη , όχι έχουν τρισεκατομμύρια , όχι έχουν τεράστιες εκτάσεις , διαμερίσματα και μετοχές
. Χωρίς καμία συμπάθεια με το παπαδαριο. Αλλά άμα δε γίνει κάποια επίσημη έρευνα δε πιστεύω τίποτα

Οκ συμφωνώ δε γουστάρω να τους πληρώνουμε και δε θα έπρεπε αλλά τα τρις που τα βρήκαν ; 10/15 τρις έχει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Της δικής μας η δύναμη είναι σε πολύ λιγότερο κόσμο. Πχ μια φορά είχα ακούσει μια ιστορία ένας μου έλεγε πως είδε κάτι παπάδες να σπάνε αυγά και από μέσα να βγαίνουν χρήματα
.






Με τους συγκεκριμένους πάντως το πρόβλημα δεν είναι πως ήταν κρυφές ( τώρα έγιναν φανερές ) αλλά που είχαν τιμοκατάλογο για θαύματα. Έμαθαν με το Αγγλικό οι Κύπριοι και είναι λίγο παραπάνω από όσο πρέπει αθώοι , ε δεν είναι και κάτι να τους ξεγελάσει κανείς.

Κρίμα σε όσους εξαπατήθηκαν.
 
Τελευταία τροποποίηση:

unhuman

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Μηνύματα
443
Like
921
Πόντοι
81

unhuman

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Μηνύματα
443
Like
921
Πόντοι
81
Γράψε βρε φίλε την ιστορία, να μαθαίνουμε κι εμείς!
Φιλος την ειχε, δεν ηταν δικια μου. Μεχρι να παντρευτουνε γαμουσε μονο κωλο ο οποιος ηταν φουλ δουλεμενος. 40 χρονων αυτη, καθηγητρια παρθενα απο μουνι. Ο γαμος δεν κρατησε πολυ
 

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Μηνύματα
317
Like
336
Πόντοι
21
Απόψε Σάββατο βράδυ πολλές θεοσεβούμενες κύριες και κύριοι θα ριξουν τα γαμησια τα καλά, θα ξεσκιστούν στο σεξουαλικο βρίσιμο «τι σου κάνω καριολα» πχ « τι μου κανείς γαμια μου; « κι αύριο Κυριακή θα είναι πρώτη μούρη Εκκλησία!!!
 

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
6.164
Like
9.904
Πόντοι
2.356
Ψιλοάσχετο μεν, αλλά να τονώσω λίγο το θέμα με ορισμένα στοιχεία, που ήρθαν τώρα στην επιφάνεια, σχετικά με την κιβωτό του Νώε.

Εκπληκτική ανακάλυψη για την Κιβωτό του Νώε: Επιστήμονες βρήκαν το σημείο που προσάραξε​



Η εκκλησία είναι πάντοτε υπέρ του σεξ, αρκεί να μην είναι μόνο για ηδονή, αλλά και για τεκνοποίηση.
 

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Μηνύματα
317
Like
336
Πόντοι
21
Πέστο καθαρά Χρυσοστομε γύρω γύρω θα το πάμε; Η Εκκλησία απαγορεύει το 90% του σεξ. Παραδέξου βρε παιδί την υποκρισία. Ή χριστιανός ή μπουρδελιαρης και τα 2 μαζί , είναι πουστια πως να το πούμε αλλιώς ; Δίπορτο;
 

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Μηνύματα
967
Like
862
Πόντοι
86
Ψιλοάσχετο μεν, αλλά να τονώσω λίγο το θέμα με ορισμένα στοιχεία, που ήρθαν τώρα στην επιφάνεια, σχετικά με την κιβωτό του Νώε.

Εκπληκτική ανακάλυψη για την Κιβωτό του Νώε: Επιστήμονες βρήκαν το σημείο που προσάραξε​



Η εκκλησία είναι πάντοτε υπέρ του σεξ, αρκεί να μην είναι μόνο για ηδονή, αλλά και για τεκνοποίηση.

1) Σχετική απάντηση σε "ψιλοάσχετο" τμήμα ανάρτησης: Τίποτε δεν μας εκπλήσσει με τον Χριστιανισμό, πλέον...

... αφού, 1969 χρόνια πριν η γραία μήτηρ του Μεγάλου Κων/νου Ελένη, η πρώτη διδάξασα, όχι μόνο βρήκε τον τόπο της εκτέλεσης και τον τάφο του Ιησού (και όπως αναφέρει ο Ambelain, τα τοποθέτησε βολικά δίπλα-δίπλα, για να μη τρέχουν και κουράζονται οι προσκυνητές!), αλλά, επιπλέον:
"[...] είκοσι μέτρα πιο πέρα - ύστερα από ένα όνειρο - έσκαψε μια τρύπα και βρήκε διατηρημένους σε άριστη κατάσταση, ύστερα από τρεις αιώνες, τους τρεις σταυρούς, του Ιησού και της παρέας του. Σκάβοντας και ψάχνοντας βρήκαν ακόμα τα καρφιά, το ακάνθινο στεφάνι, το φόρεμα του Ιησού, το μαντήλι της Αγίας Βερονίκης και τέλος, τα τριάντα εννέα αργύρια της προδοσίας!!! [...]" <τα τρία θαυμαστικά στο τέλος του συγγραφέως>.
Α, και για να μη "λείπει τίποτε από τη συλλογή στο μουσείο του Βατικανού μπορεί κανείς να θαυμάσει ακόμα και την ακροβυστία του Ιησού, που του αφαίρεσαν κατά την περιτομή του (σε ηλικία 8 ημερών)." (τα έντονα στοιχεία και πάλι του συγγραφέως).
Οπότε για την κιβωτό θα εκπλαγούμε; Είμαι σίγουρος ότι θα οργανωθεί εν καιρώ και εκεί το όλον και θα ξεκινήσουν καραβανιές θρησκευτικοπροσκυνηματικού τουρισμού.

2) Τώρα, για τον σχετικά με το θέμα του νήματος ισχυρισμό "η εκκλησία είναι πάντοτε υπέρ του σεξ, αρκεί να μην είναι μόνο για ηδονή αλλά και για τεκνοποίηση"
Με την άδειά σας, μια ορθότερη διατύπωση:
Η εκκλησία αποδέχεται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ την σεξουαλική πράξη, λόγω της τεκνοποίησης. Η συνοδευτική ηδονή καθ' εαυτήν, της είναι από αδιάφορη έως και ύποπτη για... αμαρτήματα.
Φυσικά, αυτό είναι μια γενίκευση. Ο χριστιανισμός, εκτός από ένα ελάχιστο διάστημα στην αρχή <βλ. παρακάτω *>, ουδέποτε υπήρξε ενιαίος, όπως δεν είναι ενιαίος και σήμερα και κάποτε, για κάποιες εκδοχές του, ήταν αντίθετος ακόμα και για την τεκνοποίηση, επειδή αυτή διαιώνιζε την φθαρτή σάρκα και την επίγεια, αμαρτωλή ζωή.

* Ο χριστιανισμός υπήρξε ενιαίος για ελάχιστο διάστημα, δηλαδή μόνο την περίοδο που αποσχίστηκε και παρέμενε μια νέα, αλλά ακόμα ενδο-εβραϊκή αίρεση, μαζί με τις υπόλοιπες, τις οποίες αναφέρει ο Ιώσηπος (Σαδδουκαίο, Φαρισαίοι, Εσσαίοι, Ζηλωτές. Τους χριστιανούς δεν τους αναφέρει).
Όμως, με τον Παύλο (που διαφώνησε με τον αρχικό, στενό πυρήνα των μαθητών και ακολούθων του Ιησού, στον οποίο δεν ήταν μέσα) και την απόφασή του να κηρύξει στους Εθνικούς (σε αντίθεση με τον στενό πυρήνα), το πράγμα ξέφυγε από τα στενά εβραϊκά πλαίσια.
Αυτά τα ανέφερα, γιατί υπήρξε αρχικό ρεύμα στον χριστιανισμό, του οποίου οι απόστολοι και προφήτες θεωρούσαν περιττή και την τεκνοποίηση και την οικογένεια και όλα τα συμπαρομαρτούντα (στα ίδια τα Ευαγγέλια έχουν "διασωθεί" εδάφια σχετικά, αφού και ο Ιησούς θεωρείται ότι ανήκει ιστορικά στο λεγόμενο "αποκαλυπτικό" <με την έννοια της Αποκάλυψης> ρευμα), για τον λόγο ότι προφήτευαν το ΑΜΕΣΟ τέλος του κόσμου, οπότε όλα τα άλλα ήσαν περιττά και το μόνο που είχε με νόημα και απαραίτητο ήταν η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η ετοιμασία για την ημέρα της τελικής κρίσεως και την ουράνια βασιλεία.
Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, λοιπόν, τί θέση θα είχε το "σεξ" στα πλαίσια του αποκαλυπτικού ή άλλου παρεμφερούς ρεύματος.
Τώρα, αν θεωρεί κάποιος ότι αυτές οι απόψεις και ιδέες χάθηκαν με το άνοιγμα και την εξάπλωση του χριστιανισμού και την δημιουργία, στην πορεία αυτή, διαφόρων υπο-αιρέσεων, δεν έχει παρά να μελετήσει κάποιος τον απόηχό τους στις διάφορες μορφές μοναχισμού.
Βλ. π.χ. την τρίτη βαθμίδα της ουρανδρόμου Κλίμακος του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου με τίτλο : Περὶ ξενιτείας (= πράγματα που πρέπει να σου γίνουν ξένα, από ποια πρέπει να ξενιτευτείς, να ξεκόψεις), όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τον ΜΟΝΑΧΙΚΟ βίο.
Αυτή η αντίληψη είναι ο ορισμός της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για πολλούς που ναι μεν τα θαυμάζουν (όπως, π.χ. και το Άγιον Όρος), αλλά παραμένουν ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ (και το σεξ αυτού)....
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom