Ψιλοάσχετο μεν, αλλά να τονώσω λίγο το θέμα με ορισμένα στοιχεία, που ήρθαν τώρα στην επιφάνεια, σχετικά με την κιβωτό του Νώε.
Εκπληκτική ανακάλυψη για την Κιβωτό του Νώε: Επιστήμονες βρήκαν το σημείο που προσάραξε
Τι έδειξαν οι αναλύσεις στο σχηματισμό Durupinar στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν. Ενθουσιασμός μετά τα νέα στοιχεία.
www.flash.gr
Η εκκλησία είναι πάντοτε υπέρ του σεξ, αρκεί να μην είναι μόνο για ηδονή, αλλά και για τεκνοποίηση.
1) Σχετική απάντηση σε "ψιλοάσχετο" τμήμα ανάρτησης: Τίποτε δεν μας εκπλήσσει με τον Χριστιανισμό, πλέον...
... αφού, 1969 χρόνια πριν η γραία μήτηρ του Μεγάλου Κων/νου Ελένη, η πρώτη διδάξασα, όχι μόνο βρήκε τον τόπο της εκτέλεσης και τον τάφο του Ιησού (και όπως αναφέρει ο Ambelain, τα τοποθέτησε βολικά δίπλα-δίπλα, για να μη τρέχουν και κουράζονται οι προσκυνητές!), αλλά, επιπλέον:
"[...]
είκοσι μέτρα πιο πέρα - ύστερα από ένα όνειρο - έσκαψε μια τρύπα και βρήκε διατηρημένους σε άριστη κατάσταση, ύστερα από τρεις αιώνες, τους τρεις σταυρούς, του Ιησού και της παρέας του. Σκάβοντας και ψάχνοντας βρήκαν ακόμα τα καρφιά, το ακάνθινο στεφάνι, το φόρεμα του Ιησού, το μαντήλι της Αγίας Βερονίκης και τέλος, τα τριάντα εννέα αργύρια της προδοσίας!!! [...]" <τα τρία θαυμαστικά στο τέλος του συγγραφέως>.
Α, και για να μη "
λείπει τίποτε από τη συλλογή στο μουσείο του Βατικανού μπορεί κανείς να θαυμάσει ακόμα και την ακροβυστία του Ιησού, που του αφαίρεσαν κατά την περιτομή του (σε ηλικία 8 ημερών)." (τα έντονα στοιχεία και πάλι του συγγραφέως).
Οπότε για την κιβωτό θα εκπλαγούμε; Είμαι σίγουρος ότι θα οργανωθεί εν καιρώ και εκεί το όλον και θα ξεκινήσουν καραβανιές θρησκευτικοπροσκυνηματικού τουρισμού.
2) Τώρα, για τον σχετικά με το θέμα του νήματος ισχυρισμό "
η εκκλησία είναι πάντοτε υπέρ του σεξ, αρκεί να μην είναι μόνο για ηδονή αλλά και για τεκνοποίηση"
Με την άδειά σας, μια ορθότερη διατύπωση:
Η εκκλησία αποδέχεται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ την σεξουαλική πράξη, λόγω της τεκνοποίησης. Η συνοδευτική ηδονή καθ' εαυτήν, της είναι από αδιάφορη έως και ύποπτη για... αμαρτήματα.
Φυσικά, αυτό είναι μια γενίκευση. Ο χριστιανισμός, εκτός από ένα ελάχιστο διάστημα στην αρχή <βλ. παρακάτω
*>, ουδέποτε υπήρξε ενιαίος, όπως δεν είναι ενιαίος και σήμερα και κάποτε, για κάποιες εκδοχές του, ήταν αντίθετος ακόμα και για την τεκνοποίηση, επειδή αυτή διαιώνιζε την φθαρτή σάρκα και την επίγεια, αμαρτωλή ζωή.
* Ο χριστιανισμός υπήρξε ενιαίος για ελάχιστο διάστημα, δηλαδή μόνο την περίοδο που αποσχίστηκε και παρέμενε μια νέα, αλλά ακόμα ενδο-εβραϊκή αίρεση, μαζί με τις υπόλοιπες, τις οποίες αναφέρει ο Ιώσηπος (Σαδδουκαίο, Φαρισαίοι, Εσσαίοι, Ζηλωτές. Τους χριστιανούς δεν τους αναφέρει).
Όμως, με τον Παύλο (που διαφώνησε με τον αρχικό, στενό πυρήνα των μαθητών και ακολούθων του Ιησού, στον οποίο δεν ήταν μέσα) και την απόφασή του να κηρύξει στους Εθνικούς (σε αντίθεση με τον στενό πυρήνα), το πράγμα ξέφυγε από τα στενά εβραϊκά πλαίσια.
Αυτά τα ανέφερα, γιατί υπήρξε αρχικό ρεύμα στον χριστιανισμό, του οποίου οι απόστολοι και προφήτες θεωρούσαν περιττή και την τεκνοποίηση και την οικογένεια και όλα τα συμπαρομαρτούντα (στα ίδια τα Ευαγγέλια έχουν "διασωθεί" εδάφια σχετικά, αφού και ο Ιησούς θεωρείται ότι ανήκει ιστορικά στο λεγόμενο "αποκαλυπτικό" <με την έννοια της Αποκάλυψης> ρευμα), για τον λόγο ότι προφήτευαν το ΑΜΕΣΟ τέλος του κόσμου, οπότε όλα τα άλλα ήσαν περιττά και το μόνο που είχε με νόημα και απαραίτητο ήταν η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η ετοιμασία για την ημέρα της τελικής κρίσεως και την ουράνια βασιλεία.
Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, λοιπόν, τί θέση θα είχε το "σεξ" στα πλαίσια του αποκαλυπτικού ή άλλου παρεμφερούς ρεύματος.
Τώρα, αν θεωρεί κάποιος ότι αυτές οι απόψεις και ιδέες χάθηκαν με το άνοιγμα και την εξάπλωση του χριστιανισμού και την δημιουργία, στην πορεία αυτή, διαφόρων υπο-αιρέσεων, δεν έχει παρά να μελετήσει κάποιος τον απόηχό τους στις διάφορες μορφές μοναχισμού.
Βλ. π.χ. την τρίτη βαθμίδα της ουρανδρόμου Κλίμακος του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου με τίτλο : Περὶ ξενιτείας (= πράγματα που πρέπει να σου γίνουν ξένα, από ποια πρέπει να ξενιτευτείς, να ξεκόψεις), όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τον ΜΟΝΑΧΙΚΟ βίο.
Αυτή η αντίληψη είναι ο ορισμός της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για πολλούς που ναι μεν τα θαυμάζουν (όπως, π.χ. και το Άγιον Όρος), αλλά παραμένουν ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ (και το σεξ αυτού)....