Νέα

Λόγια μετρημένα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 271
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
"Λεφτα υπαρχουνε."
Γιωργακης 2009

Καλά αυτό έχει διπλή απονομή. Είναι και το μεγαλύτερο ψέμα. Μεγαλύτερο και από τα:

• [li]Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία...[/li]
    [li]Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις...[/li]
    [li]Θα σου τον ακουμπήσω μόνο...[/li]

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Παιδιά δυστυχώς δε γίνεται αλλιώς. Ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν και άλλα άτομα να θρέψουν είναι ακόμη πιο δύσκολο...

Είχα βγει με ένα φίλο μου τις προάλλες και συζητούσαμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Τί σκατά κάνουμε πια. Τί είναι πια η ζωή μας. Πώς κατήντησε...

Κι όταν ήλθε η ώρα να φύγουμε διότι την επομένη έπρεπε να ξυπνήσουμε νωρίς, είπαμε "Πότε θα τα ξαναπούμε;". Εκεί κοιταχτήκαμε και συνειδητοποιήσαμε το από πότε είχαμε να τα πούμε. Τί να λέμε τώρα...

Πάντως εάν έχει κανένας ιδέες και προτάσεις για επαρχία να το συζητήσουμε. Εγώ στη συζήτηση που είχα με το φίλο μου τον απέτρεπα από το να πάει επαρχία. Το κύριο επιχείρημά μου ήταν: "ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΑ 30 ΣΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ;".

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Αν δεν το πληρωσεις δεν το χαιρεσαι.

Χιτμαν.

Επισκέπτης
Τί σκατά κάνουμε πια.

image1395.jpg

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
"ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΑ 30 ΣΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ;".

ΔΥΣΚΟΛΟ!
2 άτομα ξέρω που προσπάθησαν να αλλάξουν όχι επάγγελμα, απλά έφυγαν από την Αθήνα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι στην επαρχία...μέσα σε 3 χρόνια επέστρεψαν και οι 2 σε πολύ χειρότερη κατάσταση... :(

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ΔΥΣΚΟΛΟ!
2 άτομα ξέρω που προσπάθησαν να αλλάξουν όχι επάγγελμα, απλά έφυγαν από την Αθήνα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι στην επαρχία...μέσα σε 3 χρόνια επέστρεψαν και οι 2 σε πολύ χειρότερη κατάσταση... :(

Το να αρχίσεις να κάνεις χειρονακτική εργασία και να ζεις από αυτή σε τόσο μεγάλη ηλικία ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ πιστεύω. Κτηνοτρόφος; Σβουνιές, λάσπες βρώμα; Μπορεί ο μέσος αστός υπάλληλος να το κάνει; Μπορείς πχ skaska να αρχίσεις να καθαρίζεις σβουνιές χοίρων διότι σου τη δίνει το άγχος εδώ; Σοβαρά ρωτάω. Είναι ένα εύκολο πράγμα αυτό;

Και πάμε σε άλλη λύση. Να πας ως αστος στο χωριό. Έμπορος; Σε χωριό; θα επιζήσεις στην κλειστή κοινωνία; Λάχανο θα σε φάνε. Θα σταματήσουν να αγοράζουν από το συγχωριανό τους και θα πάνε σε εσένα; Άσε δε άμα είναι συγγενής τους. Νύχτα θα φύγεις.

Και πάμε σε κωμόπολη. Άιντε να πιάσεις εκεί με όλα τα ρίσκα που έχει το εμπόριο. Μόνο αυτό. Υπάλληλος σε κωμόπολη; Αυτό θα πει συμβιβασμός ότι θα παραμείνεις για πάντα χαμηλόμισθός με αντάλλαγμα να είσαι κοντά σε θάλασσα πχ και να μην έχεις το άγχος αυτό. Να μη βαράς δεκάωρα για πλάκα αλλά οκτάωρα και να είσαι αμέσως στη θάλασσα, στην καθαρή θάλασσα όχι στο σκουπιδαριό εδώ πέρα, αμέσως και όχι σε 2 ώρες και επί πληρωμή. Και να ζήσουν τα παιδιά σου σε ανθρώπινο περιβάλλον και όχι στο ρδέλο εδώ. Που πρόβατα είδα όταν πήγα στρατό.

Φυσικά όλα αυτά αναιρούνται εάν υπάρχει ήδη σπίτι σε χωριό και συγγενείς που θα σε στηρίξουν. Ή εάν έχει η νύφη πχ σπίτι και δεν θα πας και θα είσαι άγνωστος αλλά ο άνδρας της ΤΑΔΕ πχ.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Παραμένει η ίδια απάντηση σ'αυτήν την ερώτηση..

Προτείνεις κάτι; Πες κάτι ρε παιδι μου. Κάτι, να γίνει διάλογος.

Πχ προτείνεις να κάνουμε αναστολή αποπληρωμής εξωτερικού χρεους; Λες να βάλουμε έκτακτη εισφορά ένα ταληράκι σε αυτούς που δήλωσαν πάνω από €80.000; Να βάλουμε τους μηχανικούς του στρατού να φτιάχνουν στο τσαμπέ τα δημόσια έργα; Να δημεύσει το δημόσιο προσωρινά ένα ακίνητο σε κάθε δέκα που έχει κάποιος και να εισπράτει αυτό τα νοικια; Να δεσμεύσει προσωρινά καταθέσεις άνω των €100.000 ώστε να εισπράτει αυτό τους τόκους;

Τι σημαίνει η μολότωφ πρακτικά;

Επισκέπτης
Φυληςυχε σε γενικες γραμμες τα ειπες σωστα. Εχω καποιες παρατηρισεις-διορθωσεις να κανω, αλλα δεν εχω χρονο. Ισως σε καναδυο ωριτσες που θα γυρισω απο το παζαρι ή το απογευμα. Ειναι πολλα τα οφελη αλλα και οι δυσκολιες

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Προτείνεις κάτι; Πες κάτι ρε παιδι μου. Κάτι, να γίνει διάλογος.

Πχ προτείνεις να κάνουμε αναστολή αποπληρωμής εξωτερικού χρεους; Λες να βάλουμε έκτακτη εισφορά ένα ταληράκι σε αυτούς που δήλωσαν πάνω από €80.000; Να βάλουμε τους μηχανικούς του στρατού να φτιάχνουν στο τσαμπέ τα δημόσια έργα; Να δημεύσει το δημόσιο προσωρινά ένα ακίνητο σε κάθε δέκα που έχει κάποιος και να εισπράτει αυτό τα νοικια; Να δεσμεύσει προσωρινά καταθέσεις άνω των €100.000 ώστε να εισπράτει αυτό τους τόκους;

Τι σημαίνει η μολότωφ πρακτικά;

Κοίταναμπούστη ρε πρωινιάτικα.... :grin:

imbosch4

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Καλώς ή κακώς ζούμε σε μία χώρα με μία μεγάλη πόλη, όπου εκεί υπάρχουν τα πάντα, και με μικρές πόλεις που δεν έχουν αυτά που έχει η μεγάλη πολη. Ιδανικές είναι οι πόλεις γυρω στους 500000 με 1000000, όπου έχουν τα πάντα , δηλαδη ρυμοτομία, πολεοδομικό σχέδιο, πάρκα και πράσινο, νοσοκομεία, πανεπιστημια , δυνάτότητες για διασκέδαση(και όταν λέμε διασκεδαση δεν εννούμε σκυλάδικα), αλλα να υπάρχει πνρυματική κίνηση. Αυτές οι πόλεις δεν ύπαρχουν στην Ελλάδα. Επομένως ο καθενας ιεραρχει τις προτετραιότητές του και αναλόγως πράττει, ζει στην αθήνα ,όπου ουσιαστικά αργοπεθαίνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε ή κάνει μία προσπάθεια αλλαγής πειβαλλοντος. Αλλα και αυτό πολύ τόλμη θέλει...

Καθεύδειν και οράν το αγαθόν

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
Το να αρχίσεις να κάνεις χειρονακτική εργασία και να ζεις από αυτή σε τόσο μεγάλη ηλικία ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ πιστεύω. Κτηνοτρόφος; Σβουνιές, λάσπες βρώμα; Μπορεί ο μέσος αστός υπάλληλος να το κάνει; Μπορείς πχ skaska να αρχίσεις να καθαρίζεις σβουνιές χοίρων διότι σου τη δίνει το άγχος εδώ; Σοβαρά ρωτάω. Είναι ένα εύκολο πράγμα αυτό;

Και πάμε σε άλλη λύση. Να πας ως αστος στο χωριό. Έμπορος; Σε χωριό; θα επιζήσεις στην κλειστή κοινωνία; Λάχανο θα σε φάνε. Θα σταματήσουν να αγοράζουν από το συγχωριανό τους και θα πάνε σε εσένα; Άσε δε άμα είναι συγγενής τους. Νύχτα θα φύγεις.

Και πάμε σε κωμόπολη. Άιντε να πιάσεις εκεί με όλα τα ρίσκα που έχει το εμπόριο. Μόνο αυτό. Υπάλληλος σε κωμόπολη; Αυτό θα πει συμβιβασμός ότι θα παραμείνεις για πάντα χαμηλόμισθός με αντάλλαγμα να είσαι κοντά σε θάλασσα πχ και να μην έχεις το άγχος αυτό. Να μη βαράς δεκάωρα για πλάκα αλλά οκτάωρα και να είσαι αμέσως στη θάλασσα, στην καθαρή θάλασσα όχι στο σκουπιδαριό εδώ πέρα, αμέσως και όχι σε 2 ώρες και επί πληρωμή. Και να ζήσουν τα παιδιά σου σε ανθρώπινο περιβάλλον και όχι στο ρδέλο εδώ. Που πρόβατα είδα όταν πήγα στρατό.

Φυσικά όλα αυτά αναιρούνται εάν υπάρχει ήδη σπίτι σε χωριό και συγγενείς που θα σε στηρίξουν. Ή εάν έχει η νύφη πχ σπίτι και δεν θα πας και θα είσαι άγνωστος αλλά ο άνδρας της ΤΑΔΕ πχ.

Ξεκρεμαστος δε πας πουθενα. Ενα κεφαλαιο χρειαζεται. Και τα χωραφια κεφαλαιο ειναι αν θες να γινεις αγροτης. Αν εισαι παιδι της πολης κατσε στα αυγα σου. Καλα ειμαστε εμεις εδω. Ξερεις τι τραβαμε καθε καλοκαιρι απο τους φιγκους του λεκανοπεδιου ? (γενικα μιλαω, μη σε μπερδευει το πρωτο προσωπο)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom