Αγαπητοί φίλοι του φόρουμ,
εύχομαι καλή χρονιά με οικονομικές επιτυχίες αλλά και προσωπικές, κοινώς καλά γαμήσια!
Είναι το πρώτο μου ποστάρισμα το φόρουμ και γράφω διότι σκέφτομαι και εγώ να πάω Κούβα επιτέλους! Έχω διαβάσει όλο το thread εξωνυχιστικά από την αρχή ως το τέλος και 2 φορές μάλιστα. Συγχαρητήρια στους συναγωνιστές για τις περιπέτειές τους και για τα άξια κατορθώματά τους που τιμούν τα ελληνικά χρώματα και το εθνόσημο!
Πάμε στα δικά μου τώρα... Ναί!Θέλω να πάω Κούβα! Δε θέλω όμως να πάω στα μέρη που συχνάζουν οι τουρίστες ούτε θέλω να πάω για λίγες μέρες. Σκεφτόμουν για μία πολύ οργανωμένη εκδρομή(από πλευράς μελέτης του προορισμού) με ένα φιλαράκι και να πηγαίναμε για περίπου 3 εβδομάδες. Από την άλλη, θέλουμε και περιπέτεια.. δεν τη θέλουμε οργανωμένη από θέμα διαμονής και που θα πάμε... Το θέλουμε ανοργάνωτο από θέμα όπου μας βγάζει το αμάξι και όσο καλά περνάμε και αναλόγως και τις chicas βλέπουμε πόσο καθόμαστε.
Θα είναι η πρώτη μου φορά Κούβα αλλά δε μασάω γιατί θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο ταξιδιώτη. Έχω καταλάβει πως η Κούβα είναι για παίκτες.. πιστεύω να τα καταφέρω.. μου αρέσει η περιπέτεια.. Σίγουρα θα είναι κάτι το διαφορετικό! Ταξιδεύω από 2004 σε όλη την ανατολική ευρώπη και βαλκανια. Έχω πάει αρκετές φορές Λευκορωσία,Ουκρανία,Ρωσία,Πολωνία,Λιθουανία,Βουλγαρία Ως τώρα τα πήγα καλά. Απλά το έχω βαρεθεί λίγο και είπα να το γυρίσω σε λίγο λάτιν. Σε όλα μου τα ταξίδια δεν επεδίωξα τον αγοραίο έρωτα αλλά μόνο καμάκι και το πολύ πολύ κάποιο χαρτζηλίκι αν μου ζητούσαν (μικρό για να μην τις χαλάμε, ποτε πάνω απο 10αρικο) για την άρρωστη γιαγιά που έχουν όλες από την ανατολική ευρώπη ή και καλά για να πάρουν το ταξί... και το έκανα ενίοτε αν ήμουν και ικανοποιημένος και την ήθελα να τη γαμάω. Αλλά ως εκεί. Ποτέ όμως deal σε αγοραίο, μόνο καμάκι.
Εν ολίγοις, δε μασάω, δε φοβάμαι και δε θέλω να μαι ο κλασσικός φοβιτσιάρης τουρίστας τύπου ιταλού. Σίγουρα όμως σέβομαι τον προορισμό καθότι θα είναι η πρώτη μου φορά και θα προχωρήσω σεμνά και ταπεινά! Θα είμαι προσεκτικός.. αλλά και περιπετοιώδης γιατι θέλω να γνωρίσω την αληθινή Κούβα! Και σκέφτηκα το εξής.... Κατευθείαν αμαξάκι στο αεροδρόμιο και να γυρίσω όλο το νησί... να επισκεφτώ τις εξής πόλεις:
Havana, Matanzas, Santa Clara, Cienfuegos,Holguin,Camaguey, Santiago, Guadanamo, Trinidad, Baracoa.
Πως το έχω σκεφτεί... με διανυκτέρευση 2-3 μέρες στο κάθε μέρος και ημερήσια ταξίδια. Πχ αν κάτσουμε 4 μέρες Σαντιάγο να κάνουμε και ένα ημερήσιο για Guadanamo και Baracoa. Όσο αναφορά το καμάκι.. αν και δεν έχω εμπειρία με Κούβα.. το έχω σκεφτεί ως εξής... από τις φώτος παίζουν πραγματικά μουνάρες για όσους γουστάρουν τα λατιν(κολαρες,βυζαρες,μελαμψοτητα). Επίσης θεωρώ πως θα πρέπει ναναι πολύ θερμές γυναίκες, δηλαδή κίνδυνος θάνατος.. θέλει προσοχή να μην κολλήσεις.. και επίσης τις φαντάζομαι καρχαρίες επίσης... Έτσι σκέφτηκα λοιπόν να πουλήσουμε τρέλα... πηγαίνοντας με το αμάξι 2-3 μέρες σε μία πόλη.. να γαμάμε να τρώμε να πίνουμε.. και να πουλάμε παραμύθι ότι ψάχνουμε την καλή κουβανή για γάμο... και όταν αρχίσουν να ζητάνε να γνωρίσουμε γονείς και να γεμίσουμε ράφια,να πάρουμε πλυντήριο και να βοηθήσουμε την άρρωστη γιαγιά τότε να την κάνουμε για άλλη πόλη και μην τον είδατε τον Παναή απ'τα Μέγαρα!
Πως σας φαίνεται η ιδέα μου?... Επίσης για μία τέτοια μίνι οδύσσεια πιστέυετε πως 3 εβδομάδες είναι αρκετές? Πιστέυετε εσείς οι παλιοί ότι μπαίνω δυνατά για εκτός έδρας παιχνίδι με στόχο το διπλό σαν μεγάλη ομάδα? Ένα μόνο φοβάμαι, μην κολλήσω γιατί πρέπει να ναι θερμές γυναίκες πολύ... Αλλά πιστεύω η λογική θα επικρατήσει.. και πρέπει γιατί αλλιώς θα το πληρώσω σε cuc.... η και ακόμα χειρότερα όπως ο Σπύρος(απλά respect φίλε! Είσαι γαμάτος, ντόμπρος και σταράτος! Respect!)
Δε θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι.. πριν μου πείτε τη γνώμη σας για τη φιλοσοφία μου.... και αν το θεωρείται μία εμπειρία ζωής..γιατί εγώ την Κούβα δεν τη βλέπω μόνο για γαμήσι όπως όταν πήγαινα Ουκρανία...αλλά για ένα ταξίδι ζωής... μία εμπειρία.. ένα ταξίδι στο άγνωστο... σε μία άλλη κουλτούρα.. να γίνεις πλούσιος άνθρωπος στο πνεύμα σου... αλλά και το τερπνόν μετα του ωφελίμου, δηλαδή να γαμήσουμε ωραία μελαμψα λατινάκια.... Τι λέτε ρε παίδες λοιπόν?
Καλή χρόνια και πάλι σε όλα τα παιδιά !!!!