ρε μαγκες τι εγινε
ξεραιλα επεσε στο θεμα κουβα
δεν εχει κανενας κανα νεο με καμια κουβανα?
εντος και εκτος ελλαδος?
Λοιπόν, να καταθέσω και την δική μου εμπειρία από το θέμα.
Κούβα πηγαίνω από το 2000. Συνολικά έχω κάνει 5 ταξίδια με πιο πρόσφατο φέτος το μάιο.
Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει ο spiros1968 έχουν έτσι ακριβώς.
Το μεγάλο πρόβλημα με τους κουβανούς αυτή τη στιγμή είναι η ανέχεια (όχι η φτώχεια, έχει διαφορά).
Όλοι οι κουβανοί θέλουν αυτό που είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσουν.
Μόνο με μαύρη τρύπα μπορούν να παρομοιαστούν οι ανάγκες τους:ότι και να ρίξεις μέσα θα εξαφανιστεί ΑΜΕΣΩΣ δίχως κανένα αποτέλεσμα.
Γι'αυτό και στην επαφή με τους ξένους αυτό που βγαίνει προς τα έξω φαίνεται σαν απληστία και αχαρηστία.
Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς, αυτό που προσπαθούν είναι να σε φτάσουν στα όριά σου.
Δηλαδή να σου πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα αφού θεωρούν ότι σου περισσεύουν και ότι εσύ πρέπει να τους τα δώσεις. Μόνο όταν καταλάβουν ότι πάπαλα, δεν έχει άλλο αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, μόνο τότε μπορούν να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Αυτά ισχύουν για ΟΛΟΥΣ τους κουβανούς, καλούς ή κακούς.
Εκεί είναι που χαλάμε εμείς την "πιάτσα". Θέλοντας να δείξουμε την ευχαρίστησή μας ανοίγουμε το κουτί της πανδώρας (ή αλλίώς πορτοφόλι) και τα γαμάμε όλα.
Σχετικά με τις κουβανές τώρα.
Ένα θεματάκι είναι από πού την ψωνίζεις.
Σε κάθε μου ταξίδι νοικιάζω αυτοκίνητο.
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να πετύχεις κάτι αξιόλογο αν δεν έχεις διασυνδέσεις τοπικές.
Επιπλέον και λίγα ισπανικά είναι πολύ βασικά.
Κουβάνα που γνώρισες σε κλαμπάκι και ξέρει αγγλικά άστο, τελειωμένη πουτάνα...
Η κοπελιά μου είναι κουβανή και σε λίγες ημέρες την φέρνω για τρίτη φορά Ελλάδα.
Το πιθανότερο είναι ότι θα την παντρευτώ κιόλας.
Αλλά στην συμπεριφορά μου απέναντί της, σε ότι αφορά το χρήμα, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Μόνο έτσι, αλλιώς πέφτουν να σε φάνε...
Πάντως και γνωστοί μου που έχουν παντρευτεί κουβανές δεν τα πάνε και άσχημα (κάποιοι, όχι όλοι)
Είναι μάλλον και πού θα πέσεις. Το θέμα είναι να μην παραδοθείς ποτέ και να το παλεύεις συνέχεια, αλλιώς...