Μαρτυρίες(του ΛΟΚΟΥ) :
"Προσωπικά με ενοχλούσε και το ότι ήταν επιβεβλημένο να πιστεύουμε στο Θεό. Ήταν υποχρεωτικό σε όλα τα παιδιά, να παρακολουθούν την κατήχηση και να κάνουν νηστεία" .... Έλα.... θα σε έπαιρνε κουκλίτσα μου μια θρησκευτική δομή, εύ να το παίζεις... άθεη, ΧΩΡΙΣ εσύ να ακολουθείς το πρόγραμμά της, είτε θρησκευτικό είτε ότι άλλο κάνουν; Σαν πολύ εξυπνούλα δεν μας το παίζεις, ΜΟΝΗ σου ζήτησες από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΟΜΗ να σε περιθάλψει... ΕΛΕΟΣ!!!
"Στην κατασκήνωση ήμουν ομαδάρχισσα, εργαζόμουν στην κουζίνα, έπλενα ταψιά, πιάτα, βοηθούσα σε ότι χρειάζονταν τα παιδιά. Ουσιαστικά εγώ και κάποια άλλα παιδιά υποκαθιστούσαμε τον ρόλο των εργαζομένων που δεν υπήρχαν." Δηλαδή ΕΣΥ, συνδικαλίστριά μου μελλοντική του αναρχικο-αριστερού τόξου, τι νομίζεις ότι κάνουν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις και διάφορες δομές... Κωλοβαράνε όλη μέρα στο τάμπλετ πίνοντας καφέ;;;
"Μετά από αρκετές παρακλήσεις, μου επέτρεψε να φύγω και να μείνω με την μητέρα μου, ωστόσο έπρεπε να πηγαίνω στην Κιβωτό για να κάνω δουλειές. Αφού πέρασε κάποιος χρόνος, κατέληξα να πηγαίνω και στις κηδείες," Τι να πω πια.... ούτε το ΑΠΛΟ κουτί για να δώσει κανένας λίγα χρήματα, δεν μπορούσε να κρατάει το δύτυχο πλάσμα.... Λες και της είπαν να ξεσκατίσει τον νεκρό, να τον πλύνει, στολίσει , κ.λ.π. Έλεος κύριοι της Δομής! Ας προσλαμβάνατε κάποιον για την δουλειά(που με το ζόρι θα έβγαζαν λίγα ευρώ για τα έξοδα και την οικογένεια του θανόντος)
"Κατάφερα να πάρω μια παράταση για την οικογένειά μου και άρχισα να δουλεύω σε ένα καράβι προκειμένου να βγάλω λεφτά. " Περιορίζονταν και ασφυκτιούσε στην Δομή, που είχε έστω μια ελεγχόμενη ελευθερία κινήσεων, αλλά πήγε να δουλέψει σε ένα κλειστοφοβικό και περιορισμένο χώρο, σε ένα ΚΑΡΑΒΙ και μέσα στα καταστρώματα...!!! Μάιστα μανδάμ...
"Επέστρεψα στην εισαγγελέα και όταν της είπα τι έγινε, μου απάντησε: “Με πήρε τηλέφωνο ο πάτερ και μου είπε πως έσπασες όλα τα αυτοκίνητα των εργαζομένων στο πάρκινγκ της Κιβωτού”. Της εξήγησα πως δεν θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι τέτοιο, αφού αν είχα ακουμπήσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης θα το κατήγγειλε. Τότε μου είπε πως δεν μπορούσε να ασχοληθεί άλλο και με έδιωξε από το γραφείο της»." Στο κόλπο ΚΑΙ η εισαγγελέας τώρα, αλλά η κατηγορίες του Αντώνη ότι βανδάλισε αυτοκίνητα των εργαζομένων, δεν ερευνήθηκαν από την εισαγγελέα περαιτέρω... Το ενδιαφέρον κορυφώνεται με την νεαρά....
"Ο κόσμος έφερνε φαγητά και τα καλύτερα από αυτά πήγαιναν στους υπεύθυνους. Εμείς συνήθως τρώγαμε το ίδιο φαγητό για τρεις ημέρες.>" Ενώ εγώ φίλε, κάθε ημέρα έχω τον προσωπικό μου σεφ(αστέρι Μισελίν, παρακαλώ) να μου ετοιμάζει και να διαλέγω ανάμεσα σε τρεις γκουρμέ σπεσιαλιτέ...
-----------------------------------------------------
Έχω πει τις απόψεις και σε προηγούμενα μηνύματα: αν υπήρξαν σεξουαλικές κακοποιήσεις, να πληρώσει ο υπεύθυνος, το ίδιο με κάποια ακραία τιμωρία - βασανισμός - ξυλοδαρμός. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!! Τα προηγούμενα όμως, πώς να τα χαρακτηρίσω; Επίσης, κατανοώ το γεγονός πως σε όλες αυτές τις κλειστές και αυστηρές Δομές, με τάση προς την στρατιωτική πειθαρχία, δεν είναι το ιδανικότερο για ανηλίκους, όπως επίσης μπορεί κάποιος εργαζόμενος να φέρεται άσχημα(για οποινδήποτε λόγο, άλλο θέμα αυτό) εκμεταλλευόμενος την όποια έλλειψη κρατικού ελέγχου. Αυτά να ερευνηθούν!