Νέα

Αλλοδαποί Ιστορίες μεταναστευτικής τρέλας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 223K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι μουσικη θα ειναι το soundtrack του "Μein kampf και η ιστορια μου" ?

• Rock

Ψήφοι: 13 15,7%
  • Punk

Ψήφοι: 10 12,0%
  • Heavy metal

Ψήφοι: 5 6,0%
  • Ska - Reggae

• Jazz

Ψήφοι: 3 3,6%
  • Blues

Ψήφοι: 1 1,2%
  • Rap

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Καψουρικα λαικα

• Ρεμπετικα

• Κλασικη μουσικη

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Δημοτικα

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Τσιφτετελια τουρκικα

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Στ΄αρχιδια μου. αρκει να εχει γκομενες

Ψήφοι: 9 10,8%
  • Β. Τερλεγκα

Ψήφοι: 8 9,6%
  • Αλλο

• Βυζαντινη μουσικη

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Dance- Electronica

• street-punk Oi

• Disco

• Δεν ξερω δεν απαντω

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    83

Gamaw Gries

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Ε ναι δυστυχώς θέλεις και τα παθαίνεις μερικά.Από το άλλο το μπουρδέλο δεν έπρεπε να έφευγες προτού έβρισκες κάτι άλλο και επίσης σπαταλάς πολλά λεφτά στα τσιγάρα σε σύγκριση με αυτά που βγάζεις.

Επισκέπτης
Μόλις είχε αρχίσει μια περίοδος όχι πείνας αλλά οικονομικού στριμώγματος, που δυστηχως κρατάει μέχρι σήμερα.
Αγόρασα μπύρες, τσιγάρα και μερικά τροφημα, φασόλια, ντομάτες, κιμά και κριθαράκι. Έξοδος δεν θα έπαιζε εκτός από το βράδυ της Κυριακής. Είχα κάτι στο μυαλό μου εδώ και μέρες αλλά δεν το έκανα γιατί ήμουν άφραγκος. Φύλαξα 7-8 για την Κυριακή το βράδυ.
Το Σάββατο όμως το μεσημέρι μου την έδωσε και βγήκα. Πήρα το τρένο και πήγα προς Alexander platz.  Καθόμουν και χάζευα μουσικούς και διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου που έδιναν τις παραστάσεις τους για μερικά ευρώ. Κάποιοι από αυτούς πιστευω βγάζουν καλό μεροκάματο γιατί τους έβλεπα συχνά. Ταυτόχρονα έβλεπα και κάποιους τύπους που μάζευαν άδεια μπουκάλια από μπύρες, νερά αναψυκτικά. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι τύποι το Βερολίνο. Τους βλέπεις να γυρνάνε μέρα νύχτα και να μαζευουν μπουκάλια. Τα δίνουν στα S.M και παίρνουν λεφτά. Το γuαλiνο μπουκάλι δίνει 0.08 ευρώ και το πλαστικό από 0.09 ως 0.12.
Σκέφτηκα, αφού αυτοί γιατί όχι κι εγώ, αλλά δεν είχα ένα σακ βουαγιαζ, ένα σακίδιό η μια τσάντα να τα βάζω. Βαριόμουν να γυρίσω σπίτι να πάρω, οπότε είπα δε γαμιέται άστο για άλλη φορά.
Είχα όμως ανακαλύψει τα καλά της ανακύκλωσης. Έξυπνοι οι Γερμανοί και περιορίζουν τα σκουπίδια τους, τα οποία τα βάζουν σε ξεχωριστούς κάδους, αλλού γυαλί, αλλού πλαστικά, αλλού χαρτί κι αλλού τα γενικά (τρόφιμα, ρούχα, γόπες κτλ.) και κάποιοι μπορούν να βγάζουν μερικά ευρώ τη μέρα μαζευοντας κάποια από αυτά που εμείς στην Ελλάδα θεωρούμε σκουπίδια.
Αφού περιπλανήθηκα αρκετές ώρες στην πόλη αποφασισα να επιστρέψω σπίτι. Τι να έκανα χωρίς παρέα και χωρίς λεφτά. Όσο ζούσα στο χωριό μου λειπαν τα λεφτά, αλλά από παρέες άλλο τίποτα. Παρακαλούσα να μη χτυπήσει το κινητό, να μην έρθουν κάποιοι να μου βαράνε την πόρτα οποιαδήποτε στιγμή της μέρας η της νύχτας. Εδώ περίμενα να χτυπήσει το κινητό, κοιτούσα αν έχω μήνυμα, από ποιον/α ? Και σπάνια χτυπούσε. Τόσο σπάνια που πλέον ένοιωθα ότι δεν το χρειάζομαι.
Γύρισα σπίτι πήρα μια μπύρα άραξα στο μπαλκόνι κάπνιζα και σκεφτόμουν......να τον πάρω απόψε τον ξάδερφό να κανονίσει το εισητήριο της επιστροφής η να μου δώσω μια ακόμα μικρή παράταση.......

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Αναρωτιέμαι γιατι εψαχνες διαρκως για δουλειες του ποδαριου, ενώ θα μπορουσες καλλιστα να γινεις συγγραφεας.
Απολυτως συγκροτημενη σκεψη, ορθογραφια, ενδιαφερον γραψιμο.
Τοσο μαλιστα, που απορω πώς προερχεται τον ανθρωπο που "περιγράφεται".

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
Ακόμα κι αυτό να γίνει πώς θα επιβιώνει από τη συγγραφή;

Επισκέπτης
με τσαρκες δεν κανεις τιποτα.
παρε μια λιστα με οσες περισσοτερες leihfirma μπορεις και βαλε προγραμμα για καθε μερα να επισκεφτεσαι 4 με 5 απο αυτες.
οταν παρουσιαζεσαι να δειχνεις σοβαρος , και να επισημαινεις πως χρειαζεσαι επειγοντως δουλεια για να πληρωσεις το νοικι.
εκει να γραφεις πως θελεις να δουλεψεις ως Produktionshelfer για να σε βρουν καμια δουλεια σε εργοστασιο στην γραμμη παραγωγης ( fließband ) , επισης και σαν οδηγος ( fahrer ).
Υπαρχουν και δουλειες ως Zeitungszusteller, οπου μοιραζεις τις εφημεριδες σε μια καθορισμενη περιοχη της πολης. θεωρειται συνηθως nebenjob αλλα παιρνεις 450 αφορολογητα απο κει για καποιες πρωινες ωρες.

Επισκέπτης
Αναρωτιέμαι γιατι εψαχνες διαρκως για δουλειες του ποδαριου, ενώ θα μπορουσες καλλιστα να γινεις συγγραφεας.
Απολυτως συγκροτημενη σκεψη, ορθογραφια, ενδιαφερον γραψιμο.
Τοσο μαλιστα, που απορω πώς προερχεται τον ανθρωπο που "περιγράφεται".

Συγγραφέας εγώ, επειδή γράφω για να περνάω την ώρα μου ?  Χαχχαχαχαχα, ωρε χασοδίκη απ' όσο ξέρω οι συγγραφείς έχουν τελειώσει πανεπιστήμια η σχολές, εγώ το λύκειο τελείωσα κι αυτό με το ζόρι.
Την τελευταία σου πρόταση να σου πω τη μαύρη αλήθεια δεν την κατάλαβα. Τι εννοάς ? Βοηθάμε να σε κατανοήσω.

Επισκέπτης
με τσαρκες δεν κανεις τιποτα.
παρε μια λιστα με οσες περισσοτερες leihfirma μπορεις και βαλε προγραμμα για καθε μερα να επισκεφτεσαι 4 με 5 απο αυτες.
οταν παρουσιαζεσαι να δειχνεις σοβαρος , και να επισημαινεις πως χρειαζεσαι επειγοντως δουλεια για να πληρωσεις το νοικι.
εκει να γραφεις πως θελεις να δουλεψεις ως Produktionshelfer για να σε βρουν καμια δουλεια σε εργοστασιο στην γραμμη παραγωγης ( fließband ) , επισης και σαν οδηγος ( fahrer ).
Υπαρχουν και δουλειες ως Zeitungszusteller, οπου μειραζεις τις εφημεριδες σε μια καθορισμενη περιοχη της πολης. θεωρειται συνηθως nebenjob αλλα παιρνεις 450 αφορολογητα απο κει για καποιες πρωινες ωρες.

Φίλος έχεις κάνει Deutschland ? Άμα σου ζητήσω κάποιες πληροφορίες μπορείς να βοηθήσεις ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Συγγραφέας εγώ, επειδή γράφω για να περνάω την ώρα μου ?  Χαχχαχαχαχα, ωρε χασοδίκη απ' όσο ξέρω οι συγγραφείς έχουν τελειώσει πανεπιστήμια η σχολές, εγώ το λύκειο τελείωσα κι αυτό με το ζόρι.
Την τελευταία σου πρόταση να σου πω τη μαύρη αλήθεια δεν την κατάλαβα. Τι εννοάς ? Βοηθάμε να σε κατανοήσω.
Έχεις πηγαιο ταλεντο. Μην μπερδευεσαι. Η συγγραφη δεν διδάσκεται σε σχολες, όπως π.χ. η σεναριογραφια, που εχει συγκεκριμένους κανονες. Δηλαδη ο Ουγκώ και ο ντοστογεφκι, πηγαν σε καμια σχολή συγγραφέων? Επιπλέον εγω δεν γνωριζω καποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ να βγαζει συγγραφείς.
Επιπλέον, βλεπω πληρη ορθογραφια και δομημενη γραφή. Κάτι που δεν μου "κολλαει" πολύ με έναν κακό μαθητή που μόλις με το ζορι εβγαλε το λύκειο. Εχω την αμυδρά υποψία, ότι ο "παραλίμνιος" δεν είναι παρα μια εφεύρεση. Οσο μαλιστα ξαναδιαβάζω τα γραπτά σου, μου φαινεται τραγικά απιστευτο να εισαι ο ανθρωπος που περιγραφεις.
Δεν δένει, πώς το λενε? Εχουμε κι άλλα παιδια εδώ μέσα που δεν τα πολυκαταφερναν με τα γραμματα, και φαινεται στον τροπο γραφης τους. Με σενα κατι δεν μου κολλάει...

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Μεγαλε εισαι ο Ελληνας Μπουκοφσκι :rockon:

πρεπει οπωσδηποτε να δοκιμασεις να γραψεις κατι ολοκληρωμενο και να το δημοσιευσεις

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
θελει να σου πει ''χωριατης'' ''αμορφωτος'' ''αγραμματος'' στα 40ντα του μεταναστης κοκ και γραφει τετοιες κειμεναρες με τονους αποστροφους κτλπ....ρε μπας και ξερεις και αρχαια ελληνικα?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Θα τα εκδωσει. Δεν θα τον στηρίξουμε ολοι εμεις εδώ? Φτανουμε.

Ναι, καλά.

Αφού ο τύπος είναι παραλίας.

Όπως τότε που θα πήγαινε με καντίνα στα πανηγύρια και ήθελε και υπάλληλο μάλιστα.

Ή όπως όταν θα έφερνε κοκκόρια, κατσίκια, αυγά και κρασιά στην Αθήνα από το χωριό του για να τα πουλήσει.

Παραγγείλαμε και ακόμη τον περιμένουμε.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Έχεις πηγαιο ταλεντο. Μην μπερδευεσαι. Η συγγραφη δεν διδάσκεται σε σχολες, όπως π.χ. η σεναριογραφια, που εχει συγκεκριμένους κανονες. Δηλαδη ο Ουγκώ και ο ντοστογεφκι, πηγαν σε καμια σχολή συγγραφέων? Επιπλέον εγω δεν γνωριζω καποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ να βγαζει συγγραφείς.
Επιπλέον, βλεπω πληρη ορθογραφια και δομημενη γραφή. Κάτι που δεν μου "κολλαει" πολύ με έναν κακό μαθητή που μόλις με το ζορι εβγαλε το λύκειο. Εχω την αμυδρά υποψία, ότι ο "παραλίμνιος" δεν είναι παρα μια εφεύρεση. Οσο μαλιστα ξαναδιαβάζω τα γραπτά σου, μου φαινεται τραγικά απιστευτο να εισαι ο ανθρωπος που περιγραφεις.
Δεν δένει, πώς το λενε? Εχουμε κι άλλα παιδια εδώ μέσα που δεν τα πολυκαταφερναν με τα γραμματα, και φαινεται στον τροπο γραφης τους. Με σενα κατι δεν μου κολλάει...

:S :S

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
θελει να σου πει ''χωριατης'' ''αμορφωτος'' ''αγραμματος'' στα 40ντα του μεταναστης κοκ και γραφει τετοιες κειμεναρες με τονους αποστροφους κτλπ....ρε μπας και ξερεις και αρχαια ελληνικα?
Α μπραβο...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Μεγαλε εισαι ο Ελληνας Μπουκοφσκι :rockon:

πρεπει οπωσδηποτε να δοκιμασεις να γραψεις κατι ολοκληρωμενο και να το δημοσιευσεις
Σιγα μην εγραφε ετσι ο Μπουκοφσκι. Κατι μαλακιες εγραφε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Παρατηρησε επισης, μια πολύ σημαντικη λεπτομερεια. Βάζει ΚΟΜΜΑΤΑ.
Ενας αγραμματος αμόρφωτος κλπ κλπ δεν βάζει κομματα, ή τα βαζει ΛΑΘΟΣ.
Τοσο εξω να εχω πεσει??

Επισκέπτης
δυστυχως ειμαι Μοναχο φιλε , οχι Βερολινο.
Απλα καπως ετσι ξεκινησα εγω  , με ενα σακιδιο στην πλατη να περιφερομαι σε ολες τις leihfirmen , της πολης.
Ειχα καταρτισει μια λιστα με τις εταιρειες και τις διευθυνσεις τους και τις επισκεπτομουν καθε μερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom