Διαγραμμένο μέλος 192601
Μέγας
- Εγγρ.
- 13 Αυγ 2019
- Μηνύματα
- 8.385
- Like
- 10.926
- Πόντοι
- 3.556
Καπνίζεις;
ειμαστε συνομιληκοι και οχι, δεν ειναι φυσιολογικα ολα τα παραπανω, καποια ισως. Η πρωινη στυση για παραδειγμα ειναι δεδομενη για εμενα, το ιδιο και η ορεξη για σεξ. Βασικα νομιζω οτι πλεον εχω την περισσοτερη ορεξη απο ποτε να γαμησω.Ήθελα να ανοίξω αυτό το thread πιο πολύ για να ακούσω γνώμες από συνομήλικους αλλά και μεγαλύτερους.
Έφτασα αισίως τα 35, από υγεία δόξα το Θεό καλά, αλλά δε μπορώ παρά να μην παρατηρήσω τις απότομες αλλαγές στη σεξουαλικότητά μου, ειδικά μετά τα 31 περίπου αν θυμάμαι καλά και δεν γνωρίζω αν είναι έτσι σε όλους λόγω ηλικίας, ή πρέπει να κοιτάξω κάτι που μου διαφεύγει.
Καταρχάς, μου έχουν εξαφανιστεί οι ωραίες πρωινές κάβλες, που ξύπναγες και ευχόσουν να έχεις γκόμενα/γυναίκα δίπλα και να σε αρχίσει στο πνευστό. Είναι πολύ σπάνιο να μου εμφανιστεί πρωινή στύση, συμβαίνει κυρίως έπειτα από αποχή σεξ για κάποιο λόγο, ή αν είμαι σε διακοπές κτλ.
Δεύτερον η λίμπιντο έχει πέσει στα τάρταρα. Το σεξ το ευχαριστιέμαι, ειδικά άμα υπάρχει πάθος και συναίσθημα, αλλά μου κάνει εντύπωση που για να νιώσω σαν "ζώο" έτοιμος να χυμήξω στην άλλη, πρέπει να περάσει σχεδόν καμία βδομάδα... Οτιδήποτε σε σεξ πριν από βδομάδα, δεν με εξιτάρει και τρελά, είμαι σε φάση "oh well, let's get done with this".
Τρίτον, οι ίδιες οι στύσεις. Δεν είναι το ίδιο εύκολο να πετύχω στύση και πέος στο 100%. Ειδικά αν με βάση το 2. δεν έχω πιάσει εβδομάδα, μπορεί να κάνω σεξ με 70-80% στύση. Δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις που φεηλάρω τελείως και το μηχάνημα δεν ανταποκρίνεται ούτε στο κλαρίνο. Συμβαίνει κυρίως σε μέρες που δεν έχω κοιμηθεί καλά, έχω στρες, κούραση από δουλειά κτλ (κάνω καθιστική εργασία γραφείου κυρίως). Αλλά μου φαίνεται τόσο παράξενο να έχω ολόκληρη μουνάρα γκόμενα (τρόπος το λέγειν) δίπλα μου γυμνή να με βάζει κάτω για κλαρίνο και να μην σηκώνεται ούτε με γερανό, ή να θέλω πολύ ώρα και με το ζόρι...
Τέταρτον, με ενοχλεί όταν η γυναίκα είναι πολύ υγρή. Σα να έχω χάσει από την ευαισθησία του πέους και όσο πιο υγρή είναι μια γυναίκα, τόσο κινδυνεύω να μην αισθάνομαι απολύτως τίποτα, με συνέπεια να (μπορεί να) μου πέσει όσο είμαι μέσα της...
Κάνω σεξ 1-3χ/εβδομάδα και μου φαίνεται άθλος.
Όλα αυτά έρχονται σε τόσο μεγάλη αντίθεση με τη δεκαετία 20-30, όπου άμα με πιαναν οι κάβλες και μόνο, μπορεί να μην μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν αυνανιστώ... Για δεύτερο γύρο ούτε λόγος. Συμβαίνει μονάχα σαν θαύμα πλέον έπειτα από επιμονή της συντρόφου, ας πούμε 1-3 φορές το χρόνο...
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά της ηλικίας, ή αν χρήζουν (ιατρική?) διερεύνηση. Παραθέστε γνώμες ή όποιος θέλει πως βιώνει/βίωσε αυτή τη δεκαετία. Νωρίς δεν είναι ρε συνάδελφοι να ξεκινήσω κανά χάπι? Αν τα ξεκινήσω τώρα δλδ, πως είναι τα 40+ και τα 50+?
Μόνο 35 είσαι; Μπράβο!Φιλε μου κατ αρχας να σου πω οτι ειμαστε στην ιδια ηλικια .
Όχι τόσο μεγάλες επιπτώσεις όσο το στρεςΠέρα από τα θέματα του άγχους, από φίλο ουρολόγο έχω ενημερωθεί πως και το κάπνισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην στύση. Για δες το λίγο!
δεν καπνίζω.Πέρα από τα θέματα του άγχους, από φίλο ουρολόγο έχω ενημερωθεί πως και το κάπνισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην στύση. Για δες το λίγο!
υπερεκτιμημενο, ακριβο και αγευστο "σουπερφουντ". Ειδικα σε μια χωρα που λιγο πολυ ολοι προμηθευομαστε ελαιολαδο απτο χωριο, αλλα και σχετικα φθηνα στο σουπερμαρκετ (στην ευρωπη η τιμη του ειναι 2χ και 3χ, εκτος ισως απο ιταλια), το αβοκαντο περισσευει.μιας και πιασαμε κουβεντα περι υγειας,ομολογω πως δεν ηξερα τοσα για την πολυπλευρη ευεργετικη επιρροη του αβοκαντο.
εγω το εμαθα πριν κανα χρονο,παιρνοντας μακαρονασαλατα με πεστο αβοκαντο απο ενα μαγαζι και ξετρελαθηκα
ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Όσα πρέπει να ξέρεις! Πώς τρώγεται, θερμίδες, οφέλη, συνταγές
Αναμφισβήτητα το αβοκάντο έχει γίνει η αγαπημένη μας εμμονή τα τελευταία χρόνια και όχι τυχαία! Είναι από τις πιο “μοδάτες” τροφές που πλέον θα συναντήσεις σε κάθε super market, θα το βρεις να τρυπώνει σε κάθε light συνταγή (γλυκιά ή αλμυρή) και θα παρατηρήσεις ότι έχει λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία που αποκαλούμε εμείς “αδυνάτισμα”. Αν έπρεπε κάπως να το περιγράψουμε θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα “λιπαρό” φρούτο που μπορεί να ενταχθεί σε κάθε πιάτο, κάθε ώρα της ημέρας.
Ενώ λοιπόν, όλα τα φρούτα περιέχουν κατά κύριο λόγο σάκχαρα, το αβοκάντο περιέχει λιπαρά και συγκεκριμένα καλά λιπαρά, για τα οποία είναι και διάσημο. Γιατί θεωρείται superfood και τόσο ωφέλιμο; Παρακάτω θα βρεις 10 σημαντικούς λόγους που θα σε πείσουν να το εντάξεις στη διατροφή σου, την ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις, έξυπνες ιδέες να το βάλεις στα πιάτα σου, καθώς και μια γλυκιά συνταγή με 25 θερμίδες μόνο!
Ποια είναι τα σημαντικά του οφέλη;
1. Τα λιπαρά που περιέχει είναι μονοακόρεστα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Επιπλέον, τα μονοακόρεστα λιπαρά τα βρίσκουμε και στο ελαιόλαδο.
2. Περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ. Η καλή αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών εξασφαλίζει ένα καλό λιπιδαιμικό προφίλ.
3. Περιέχει 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
4. Αποτελεί καλή πηγή καλίου, χάρη στο οποίο ρυθμίζεται η πίεση.
5. Περιέχει λουτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών.
6. Στο αβοκάντο βρίσκουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καταπολέμηση φλεγμονών.
7. Το φυλλικό οξύ που βρίσκουμε στο αβοκάντο βοηθά την απορρόφηση του σιδήρου και είναι σημαντικό για τη γονιμότητα και τη σύνθεση του DNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
8. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Κ και C που έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
9. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό και σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που πρόσθεσαν αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα δήλωσαν χορτάτα για τουλάχιστον 3 ώρες μετά.
10. Αποτελεί πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου.
Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα;
Με το αβοκάντο συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ περιέχει αρκετά λιπαρά, άρα και θερμίδες, βοηθάει στο αδυνάτισμα! Τα καλά λιπαρά που περιέχει βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και ειδικά στη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και η υπερβολική κατανάλωση καλών λιπαρών είναι πιθανό να αυξήσουν τα κιλά μας.
Ποια είναι η ιδανική ποσότητα;
Τα 100 γραμμάρια αβοκάντο περιέχουν περίπου 150 θερμίδες. Σκέψου ότι ένα ολόκληρο αβοκάντο ισοδυναμεί με 2 ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανάλογα το μέγεθος. Αν έπρεπε να ορίσουμε μια ιδανική ποσότητα, θα λέγαμε ότι καλό είναι να καταναλώνουμε το μισό του μέρος και να αντικαθιστούμε με αυτό το ελαιόλαδο στη σαλάτα. Αν από την άλλη δεν θες να στερηθείς ούτε το αβοκάντο ούτε το ελαιόλαδο, κατανάλωσε το 1/3 από το αβοκάντο και πρόσθεσε 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνεις περίπου 150 θερμίδες. Τέλος, αυτό που οφείλεις να γνωρίζεις είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά μεγάλη ποσότητα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να διαταραχθεί η αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών που είναι σημαντική για την καρδιά σου.
Έξυπνες ιδέες να το εντάξεις στα πιάτα σου:
- Μπορείς να το κόψεις σε φέτες και να το προσθέσεις στη σαλάτα σου
- Αν είναι αρκετά ώριμο, μπορείς να το λιώσεις στο μπλέντερ με μουστάρδα, λεμόνι και μυρωδικά και να φτιάξεις ένα πλούσιο dressing.
- Δημιούργησε το δικό σου guacamole (μεξικάνικο ντιπ), στο οποίο μπορείς να βουτήξεις στικάκια λαχανικών (και όχι νάτσος φυσικά) για ένα ιδιαίτερο και γευστικό βραδινό.
- Ταιριάζει ιδανικά σε smoothies λαχανικών ή φρούτων.
- Μπορείς να το προσθέσεις μέσα σε γλυκά αντικαθιστώντας τη λιπαρή ουσία, όπως το βούτυρο.
Μην το υποτιμάς το αβοκαντάκι. Εντάξει δεν είναι το πιο νόστιμο αλλά μπορείς να το συνδυάσεις με άπειρα πράγματα.υπερεκτιμημενο, ακριβο και αγευστο "σουπερφουντ". Ειδικα σε μια χωρα που λιγο πολυ ολοι προμηθευομαστε ελαιολαδο απτο χωριο, αλλα και σχετικα φθηνα στο σουπερμαρκετ (στην ευρωπη η τιμη του ειναι 2χ και 3χ, εκτος ισως απο ιταλια), το αβοκαντο περισσευει.
Απλα εχει γινει μοδα πλεον με ολους τους εναλλακτικους φασαιους και τους βιγκαν μονομαχους.
Χιλιες φορες μια-δυο κουταλιες της σουπας ωμο ελαιολαδο στο φαι, και το πρωι μια χουφτα αμυγδαλα/καρυδια (ή σε κανα γιαουρτι με μελι), και εισαι αρχοντας
νταξει δεν λεω οτι ειναι κακο διατροφικα, απλα δεδομενου οτι σκετο ειναι μια αηδια για φαγωμα (αρα το τρως αποκλειστικα για τα οφελη και ποτε για την γευση, εκτος αμα το διαλυεις μεσα σε αλλα φαγητα λες και ειναι χαπι), θεωρω προτιμοτερο να τρως τροφες που και νοστιμες ειναι και παρομοια οφελη εχουν.Μην το υποτιμάς το αβοκαντάκι. Εντάξει δεν είναι το πιο νόστιμο αλλά μπορείς να το συνδυάσεις με άπειρα πράγματα.
Εκτός από τους βίγκαν στην μόδα το έφερε και η κετογονική μιας και είναι διατροφή πλούσια σε καλά λιπαρά.
Άρα φίλε μου πρέπει να κάνεις μια γενικότερη εξέταση (ξεκινώντας από αιματολογικά, βιοχημικά, αν και νομίζω πως ανέφερες πως έχεις ελέγξει τις τιμές σου), καρδιαγγειακά, θυρεοειδή κλπ. Χρειάζεσαι δηλδή έναν καλό ουρολόγο /ανδρολόγο για να το συντονίσει. Αφού αποκλειστούν όλα αυτά θα πρέπει να δεις μετά το ψυχολογικό, το οποίο αντιμετωπίζεται. Γενικά, το άγχος είναι ιδιαίτερα ύπουλο, δεν μπορείς να φανταστείς κάποια αγχολυτικά πόσο θετική επίδραση μπορούν να έχουν. Γενικά καλό θα είναι να μην το αφήσεις στην τύχη του.Πέρα από τα θέματα του άγχους, από φίλο ουρολόγο έχω ενημερωθεί πως και το κάπνισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην στύση. Για δες το λίγο!