Νέα

Ηλικίες 30-40 και σεξουαλικότητα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Savourogamhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 106
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Μηνύματα
9.997
Κριτικές
67
Like
29.264
Πόντοι
10.336
Ήθελα να ανοίξω αυτό το thread πιο πολύ για να ακούσω γνώμες από συνομήλικους αλλά και μεγαλύτερους.

Έφτασα αισίως τα 35, από υγεία δόξα το Θεό καλά, αλλά δε μπορώ παρά να μην παρατηρήσω τις απότομες αλλαγές στη σεξουαλικότητά μου, ειδικά μετά τα 31 περίπου αν θυμάμαι καλά και δεν γνωρίζω αν είναι έτσι σε όλους λόγω ηλικίας, ή πρέπει να κοιτάξω κάτι που μου διαφεύγει.

Καταρχάς, μου έχουν εξαφανιστεί οι ωραίες πρωινές κάβλες, που ξύπναγες και ευχόσουν να έχεις γκόμενα/γυναίκα δίπλα και να σε αρχίσει στο πνευστό. Είναι πολύ σπάνιο να μου εμφανιστεί πρωινή στύση, συμβαίνει κυρίως έπειτα από αποχή σεξ για κάποιο λόγο, ή αν είμαι σε διακοπές κτλ.

Δεύτερον η λίμπιντο έχει πέσει στα τάρταρα. Το σεξ το ευχαριστιέμαι, ειδικά άμα υπάρχει πάθος και συναίσθημα, αλλά μου κάνει εντύπωση που για να νιώσω σαν "ζώο" έτοιμος να χυμήξω στην άλλη, πρέπει να περάσει σχεδόν καμία βδομάδα... Οτιδήποτε σε σεξ πριν από βδομάδα, δεν με εξιτάρει και τρελά, είμαι σε φάση "oh well, let's get done with this".

Τρίτον, οι ίδιες οι στύσεις. Δεν είναι το ίδιο εύκολο να πετύχω στύση και πέος στο 100%. Ειδικά αν με βάση το 2. δεν έχω πιάσει εβδομάδα, μπορεί να κάνω σεξ με 70-80% στύση. Δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις που φεηλάρω τελείως και το μηχάνημα δεν ανταποκρίνεται ούτε στο κλαρίνο. Συμβαίνει κυρίως σε μέρες που δεν έχω κοιμηθεί καλά, έχω στρες, κούραση από δουλειά κτλ (κάνω καθιστική εργασία γραφείου κυρίως). Αλλά μου φαίνεται τόσο παράξενο να έχω ολόκληρη μουνάρα γκόμενα (τρόπος το λέγειν) δίπλα μου γυμνή να με βάζει κάτω για κλαρίνο και να μην σηκώνεται ούτε με γερανό, ή να θέλω πολύ ώρα και με το ζόρι...

Τέταρτον, με ενοχλεί όταν η γυναίκα είναι πολύ υγρή. Σα να έχω χάσει από την ευαισθησία του πέους και όσο πιο υγρή είναι μια γυναίκα, τόσο κινδυνεύω να μην αισθάνομαι απολύτως τίποτα, με συνέπεια να (μπορεί να) μου πέσει όσο είμαι μέσα της...

Κάνω σεξ 1-3χ/εβδομάδα και μου φαίνεται άθλος.

Όλα αυτά έρχονται σε τόσο μεγάλη αντίθεση με τη δεκαετία 20-30, όπου άμα με πιαναν οι κάβλες και μόνο, μπορεί να μην μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν αυνανιστώ... Για δεύτερο γύρο ούτε λόγος. Συμβαίνει μονάχα σαν θαύμα πλέον έπειτα από επιμονή της συντρόφου, ας πούμε 1-3 φορές το χρόνο...

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά της ηλικίας, ή αν χρήζουν (ιατρική?) διερεύνηση. Παραθέστε γνώμες ή όποιος θέλει πως βιώνει/βίωσε αυτή τη δεκαετία. Νωρίς δεν είναι ρε συνάδελφοι να ξεκινήσω κανά χάπι? Αν τα ξεκινήσω τώρα δλδ, πως είναι τα 40+ και τα 50+?
ειμαστε συνομιληκοι και οχι, δεν ειναι φυσιολογικα ολα τα παραπανω, καποια ισως. Η πρωινη στυση για παραδειγμα ειναι δεδομενη για εμενα, το ιδιο και η ορεξη για σεξ. Βασικα νομιζω οτι πλεον εχω την περισσοτερη ορεξη απο ποτε να γαμησω.

Ξεκινα τρεξιμο απλα, να ταρακουνησεις ολο το συστημα. Τωρα που ειναι καλοκαιρι και κολυμπι. Μην ακους τις μαλακιες που γραφουν μερικοι γραφικοι, τρωγε λιγο απο ολα πινε λιγο απο ολα, δεν υπαρχει "μην" στην καταναλωση, μονο μετρο. Αλλα το συχνο τρεξιμο θα σου δωσει τα παντα για καλυτερο σεξ, κυκλοφορια αιματος, αντοχη, καλυτερο σωμα.
 

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Μηνύματα
9.997
Κριτικές
67
Like
29.264
Πόντοι
10.336

τυπε @Savourogamhs δοκιμασε κιολας να βρεθεις με τον αλλο και να ανταλλαξετε διατροφικες συνηθειες. Μπορει να βρειτε λυση και οι 2. απλα προσεχε να πηγαινεις τοιχο τοιχο στην αρχη γιατι ο @lefkos_arapis ειναι ζωηρο παιδι :2funny:
 

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Μηνύματα
786
Like
1.171
Πόντοι
206
Φίλε ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Μπορεί άλλος να έχει όρεξη και να αντέχει σεξ 3 φορές συνεχόμενα και άλλος με το ζόρι μία.

Και οι δυο υγιείς οστώσο και παρόμοια ηλικία.

Ειναι πολλά στη μέση πέρα απο το θέμα υγείας κάποιοι θελουν γκομεναρες διπλα τους για να τους σηκωθει μια φορα άλλοι γαμανε και σαπιογριες ανετα....

Μην ακούς τι λέει ο καθένας μεμονομένα, άλλος μπορεί να λέει και ψέμματα άλλος αλήθεια, δεν έχει καμία σημασία όμως αυτο!

Σου είπα καθενας οργανισμός διαφέρει. Δεν ειναι απαραιτητα θεμα διατροφης η φυσικης καταστασης αν ηταν ετσι θα γαμαγαν μονο οι αθλητές και κανείς άλλος....

Οι κάβλες/ορμές πέφτουν σιγα σιγα οσο μεγαλωνουμε, όχι βέβαια να κρεμάσεις και τα παπούτσια από τα 30 αλλά πέφτουν! Μην κοιτας πως ησουν στα 15 και στα 20,,,, Τοτε και παιδικα με γυναικες κομικς να βλεπαμε καβλωναμε....

Σιγουρα κοιτα αιματολογικα για αρχη για να σου φυγει οτι δεν ειναι κατι παθολογικο. (μηπως υπαρχει κανας θυροειδης απο πισω η τιποτα χοληστερίνες;)

Kαι συμβουλέψου και ουρολόγο επίσης να δει τις ορμόνες σου η οτι αλλο χρειαστεί... Χαπια μην παρεις απο μονος σου αν δεν σου πει καποιος ειδικος!!!

ισως εχεις πεσει και απο αγχος για εκει μαλλον σε βλεπω. Λογικο στις μερες μας. Πρεπει ο αλλος να ειναι πολυ ζαμαν φου η να τα εχει ολα ετοιμα στη ζωή του για να μην εχει καθολου αγχος και να λεει οτι ειναι καθε μερα εξω και γαμαει....
 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.308
Like
2.967
Πόντοι
456
σωστος ο dim chair:hi: η χοληστερινη δεν ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι σχετιζεται με στυτικη δυσλειτουργια,ομως ερευνες εχουν δειξει οτι οι στατινες που χορηγουν οι γιατροι σε οσους εχουν ιστορικο χοληστερινης(με σκοπο να την ελενξουν), βελτιωνουν και τη στυση τους κατα 30% με 50%,ΕΝΩ ποτε δεν ειχαν παραπονεθει συνολικα για τη στυση τους εως τοτε.

ετσι ,οι ουρολογοι πλεον σκεφτονται σοβαρα τη χρησιμοτητα χορηγησης στατινων σε οσους αντιμετωπιζουν αμιγως προβλημα στυσης.
η χοληστερινη ομως συνδυαστικα με αλλον επιβαρυντικο παραγοντα ,οπως αυξημενα λιπιδια ,υπερταση η σακχαρωδη διαβητη, μπορει να αποτελει βασιμο παραγοντα πτωσης της καβλας.

τυπε νηματοθετη,καθαρα απο περιεργεια παντως, εχεις μετρησει τα επιπεδα της τεστοστερονης σου?
μαλλον ψυχολογικο θα ειναι το θεμα. εκτος κι αν εκτος απο σαβουρογαμης,εισαι και σαβουροφαης,
οπως και να 'χει,βελτιωσε τη διατροφη σου . δε θα βγεις χαμενος,
σολομος,τονοι,σαλατες,πενες με πεστο αβοκαντο, φασολια γιγαντες,καλαμποκι,φρουτα , ιδιως φραουλες,μελι ,ξηροι καρποι.
ο βασιλικος πολτος νομιζω ειναι μονο για 55+:grin:
 
Τελευταία τροποποίηση:

billgun

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Ιουν 2008
Μηνύματα
5.049
Like
28.772
Πόντοι
5.956
Για τσέκαρε μήπως δεν σε φτιάχνει πια η σύντροφος!
Πήγαινε με κάποια μπανικη της δουλειάς και μετά βγάλε τελικό συμπέρασμα!
 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.308
Like
2.967
Πόντοι
456
μιας και πιασαμε κουβεντα περι υγειας,ομολογω πως δεν ηξερα τοσα για την πολυπλευρη ευεργετικη επιρροη του αβοκαντο.

εγω το εμαθα πριν κανα χρονο,παιρνοντας μακαρονασαλατα με πεστο αβοκαντο απο ενα μαγαζι και ξετρελαθηκα:think:


ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Όσα πρέπει να ξέρεις! Πώς τρώγεται, θερμίδες, οφέλη, συνταγές

Αναμφισβήτητα το αβοκάντο έχει γίνει η αγαπημένη μας εμμονή τα τελευταία χρόνια και όχι τυχαία! Είναι από τις πιο “μοδάτες” τροφές που πλέον θα συναντήσεις σε κάθε super market, θα το βρεις να τρυπώνει σε κάθε light συνταγή (γλυκιά ή αλμυρή) και θα παρατηρήσεις ότι έχει λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία που αποκαλούμε εμείς “αδυνάτισμα”. Αν έπρεπε κάπως να το περιγράψουμε θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα “λιπαρό” φρούτο που μπορεί να ενταχθεί σε κάθε πιάτο, κάθε ώρα της ημέρας.

Ενώ λοιπόν, όλα τα φρούτα περιέχουν κατά κύριο λόγο σάκχαρα, το αβοκάντο περιέχει λιπαρά και συγκεκριμένα καλά λιπαρά, για τα οποία είναι και διάσημο. Γιατί θεωρείται superfood και τόσο ωφέλιμο; Παρακάτω θα βρεις 10 σημαντικούς λόγους που θα σε πείσουν να το εντάξεις στη διατροφή σου, την ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις, έξυπνες ιδέες να το βάλεις στα πιάτα σου, καθώς και μια γλυκιά συνταγή με 25 θερμίδες μόνο!



Ποια είναι τα σημαντικά του οφέλη;

1.
Τα λιπαρά που περιέχει είναι μονοακόρεστα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Επιπλέον, τα μονοακόρεστα λιπαρά τα βρίσκουμε και στο ελαιόλαδο.

2. Περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ. Η καλή αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών εξασφαλίζει ένα καλό λιπιδαιμικό προφίλ.

3. Περιέχει 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

4. Αποτελεί καλή πηγή καλίου, χάρη στο οποίο ρυθμίζεται η πίεση.

5. Περιέχει λουτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών.

6. Στο αβοκάντο βρίσκουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καταπολέμηση φλεγμονών.

7. Το φυλλικό οξύ που βρίσκουμε στο αβοκάντο βοηθά την απορρόφηση του σιδήρου και είναι σημαντικό για τη γονιμότητα και τη σύνθεση του DNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

8. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Κ και C που έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.

9. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό και σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που πρόσθεσαν αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα δήλωσαν χορτάτα για τουλάχιστον 3 ώρες μετά.

10. Αποτελεί πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου.



Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα;
Με το αβοκάντο συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ περιέχει αρκετά λιπαρά, άρα και θερμίδες, βοηθάει στο αδυνάτισμα! Τα καλά λιπαρά που περιέχει βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και ειδικά στη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και η υπερβολική κατανάλωση καλών λιπαρών είναι πιθανό να αυξήσουν τα κιλά μας.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα;
Τα 100 γραμμάρια αβοκάντο περιέχουν περίπου 150 θερμίδες. Σκέψου ότι ένα ολόκληρο αβοκάντο ισοδυναμεί με 2 ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανάλογα το μέγεθος. Αν έπρεπε να ορίσουμε μια ιδανική ποσότητα, θα λέγαμε ότι καλό είναι να καταναλώνουμε το μισό
του μέρος και να αντικαθιστούμε με αυτό το ελαιόλαδο στη σαλάτα. Αν από την άλλη δεν θες να στερηθείς ούτε το αβοκάντο ούτε το ελαιόλαδο, κατανάλωσε το 1/3 από το αβοκάντο και πρόσθεσε 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνεις περίπου 150 θερμίδες. Τέλος, αυτό που οφείλεις να γνωρίζεις είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά μεγάλη ποσότητα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να διαταραχθεί η αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών που είναι σημαντική για την καρδιά σου.

Έξυπνες ιδέες να το εντάξεις στα πιάτα σου:

  • Μπορείς να το κόψεις σε φέτες και να το προσθέσεις στη σαλάτα σου
  • Αν είναι αρκετά ώριμο, μπορείς να το λιώσεις στο μπλέντερ με μουστάρδα, λεμόνι και μυρωδικά και να φτιάξεις ένα πλούσιο dressing.
  • Δημιούργησε το δικό σου guacamole (μεξικάνικο ντιπ), στο οποίο μπορείς να βουτήξεις στικάκια λαχανικών (και όχι νάτσος φυσικά) για ένα ιδιαίτερο και γευστικό βραδινό.
  • Ταιριάζει ιδανικά σε smoothies λαχανικών ή φρούτων.
  • Μπορείς να το προσθέσεις μέσα σε γλυκά αντικαθιστώντας τη λιπαρή ουσία, όπως το βούτυρο.
 
Τελευταία τροποποίηση:

Heisenberg

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Μηνύματα
18
Like
49
Πόντοι
0
Πέρα από τα θέματα του άγχους, από φίλο ουρολόγο έχω ενημερωθεί πως και το κάπνισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην στύση. Για δες το λίγο!
 

Sfedona

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2021
Μηνύματα
991
Κριτικές
34
Like
3.184
Πόντοι
2.596
Πέρα από τα θέματα του άγχους, από φίλο ουρολόγο έχω ενημερωθεί πως και το κάπνισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην στύση. Για δες το λίγο!
Όχι τόσο μεγάλες επιπτώσεις όσο το στρες
 

sotos-nl

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2021
Μηνύματα
138
Κριτικές
30
Like
1.509
Πόντοι
2.391
Μαλλον στρες ειναι σε σημειο να εχει προκαλεσει καποιου βαθμου καταθληψη με αργο ρυθμο, χωρις να το εχεις καταλαβει.
 
OP
OP
S

Savourogamhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Μηνύματα
103
Κριτικές
12
Like
161
Πόντοι
291

FIDEL Sk

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
1.538
Κριτικές
57
Like
7.495
Πόντοι
11.836
Σε εχει γαμήσει το στρές
 

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Μηνύματα
9.997
Κριτικές
67
Like
29.264
Πόντοι
10.336
μιας και πιασαμε κουβεντα περι υγειας,ομολογω πως δεν ηξερα τοσα για την πολυπλευρη ευεργετικη επιρροη του αβοκαντο.

εγω το εμαθα πριν κανα χρονο,παιρνοντας μακαρονασαλατα με πεστο αβοκαντο απο ενα μαγαζι και ξετρελαθηκα:think:


ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Όσα πρέπει να ξέρεις! Πώς τρώγεται, θερμίδες, οφέλη, συνταγές

Αναμφισβήτητα το αβοκάντο έχει γίνει η αγαπημένη μας εμμονή τα τελευταία χρόνια και όχι τυχαία! Είναι από τις πιο “μοδάτες” τροφές που πλέον θα συναντήσεις σε κάθε super market, θα το βρεις να τρυπώνει σε κάθε light συνταγή (γλυκιά ή αλμυρή) και θα παρατηρήσεις ότι έχει λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία που αποκαλούμε εμείς “αδυνάτισμα”. Αν έπρεπε κάπως να το περιγράψουμε θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα “λιπαρό” φρούτο που μπορεί να ενταχθεί σε κάθε πιάτο, κάθε ώρα της ημέρας.

Ενώ λοιπόν, όλα τα φρούτα περιέχουν κατά κύριο λόγο σάκχαρα, το αβοκάντο περιέχει λιπαρά και συγκεκριμένα καλά λιπαρά, για τα οποία είναι και διάσημο. Γιατί θεωρείται superfood και τόσο ωφέλιμο; Παρακάτω θα βρεις 10 σημαντικούς λόγους που θα σε πείσουν να το εντάξεις στη διατροφή σου, την ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις, έξυπνες ιδέες να το βάλεις στα πιάτα σου, καθώς και μια γλυκιά συνταγή με 25 θερμίδες μόνο!



Ποια είναι τα σημαντικά του οφέλη;

1.
Τα λιπαρά που περιέχει είναι μονοακόρεστα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Επιπλέον, τα μονοακόρεστα λιπαρά τα βρίσκουμε και στο ελαιόλαδο.

2. Περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ. Η καλή αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών εξασφαλίζει ένα καλό λιπιδαιμικό προφίλ.

3. Περιέχει 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

4. Αποτελεί καλή πηγή καλίου, χάρη στο οποίο ρυθμίζεται η πίεση.

5. Περιέχει λουτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών.

6. Στο αβοκάντο βρίσκουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καταπολέμηση φλεγμονών.

7. Το φυλλικό οξύ που βρίσκουμε στο αβοκάντο βοηθά την απορρόφηση του σιδήρου και είναι σημαντικό για τη γονιμότητα και τη σύνθεση του DNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

8. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Κ και C που έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.

9. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό και σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που πρόσθεσαν αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα δήλωσαν χορτάτα για τουλάχιστον 3 ώρες μετά.

10. Αποτελεί πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου.



Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα;
Με το αβοκάντο συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ περιέχει αρκετά λιπαρά, άρα και θερμίδες, βοηθάει στο αδυνάτισμα! Τα καλά λιπαρά που περιέχει βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και ειδικά στη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και η υπερβολική κατανάλωση καλών λιπαρών είναι πιθανό να αυξήσουν τα κιλά μας.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα;
Τα 100 γραμμάρια αβοκάντο περιέχουν περίπου 150 θερμίδες. Σκέψου ότι ένα ολόκληρο αβοκάντο ισοδυναμεί με 2 ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανάλογα το μέγεθος. Αν έπρεπε να ορίσουμε μια ιδανική ποσότητα, θα λέγαμε ότι καλό είναι να καταναλώνουμε το μισό
του μέρος και να αντικαθιστούμε με αυτό το ελαιόλαδο στη σαλάτα. Αν από την άλλη δεν θες να στερηθείς ούτε το αβοκάντο ούτε το ελαιόλαδο, κατανάλωσε το 1/3 από το αβοκάντο και πρόσθεσε 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνεις περίπου 150 θερμίδες. Τέλος, αυτό που οφείλεις να γνωρίζεις είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά μεγάλη ποσότητα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να διαταραχθεί η αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών που είναι σημαντική για την καρδιά σου.

Έξυπνες ιδέες να το εντάξεις στα πιάτα σου:

  • Μπορείς να το κόψεις σε φέτες και να το προσθέσεις στη σαλάτα σου
  • Αν είναι αρκετά ώριμο, μπορείς να το λιώσεις στο μπλέντερ με μουστάρδα, λεμόνι και μυρωδικά και να φτιάξεις ένα πλούσιο dressing.
  • Δημιούργησε το δικό σου guacamole (μεξικάνικο ντιπ), στο οποίο μπορείς να βουτήξεις στικάκια λαχανικών (και όχι νάτσος φυσικά) για ένα ιδιαίτερο και γευστικό βραδινό.
  • Ταιριάζει ιδανικά σε smoothies λαχανικών ή φρούτων.
  • Μπορείς να το προσθέσεις μέσα σε γλυκά αντικαθιστώντας τη λιπαρή ουσία, όπως το βούτυρο.
υπερεκτιμημενο, ακριβο και αγευστο "σουπερφουντ". Ειδικα σε μια χωρα που λιγο πολυ ολοι προμηθευομαστε ελαιολαδο απτο χωριο, αλλα και σχετικα φθηνα στο σουπερμαρκετ (στην ευρωπη η τιμη του ειναι 2χ και 3χ, εκτος ισως απο ιταλια), το αβοκαντο περισσευει.
Απλα εχει γινει μοδα πλεον με ολους τους εναλλακτικους φασαιους και τους βιγκαν μονομαχους.

Χιλιες φορες μια-δυο κουταλιες της σουπας ωμο ελαιολαδο στο φαι, και το πρωι μια χουφτα αμυγδαλα/καρυδια (ή σε κανα γιαουρτι με μελι), και εισαι αρχοντας
 

Helluvatime

Ανώτατος
Εγγρ.
27 Δεκ 2021
Μηνύματα
2.187
Κριτικές
95
Like
18.315
Πόντοι
13.626
υπερεκτιμημενο, ακριβο και αγευστο "σουπερφουντ". Ειδικα σε μια χωρα που λιγο πολυ ολοι προμηθευομαστε ελαιολαδο απτο χωριο, αλλα και σχετικα φθηνα στο σουπερμαρκετ (στην ευρωπη η τιμη του ειναι 2χ και 3χ, εκτος ισως απο ιταλια), το αβοκαντο περισσευει.
Απλα εχει γινει μοδα πλεον με ολους τους εναλλακτικους φασαιους και τους βιγκαν μονομαχους.

Χιλιες φορες μια-δυο κουταλιες της σουπας ωμο ελαιολαδο στο φαι, και το πρωι μια χουφτα αμυγδαλα/καρυδια (ή σε κανα γιαουρτι με μελι), και εισαι αρχοντας
Μην το υποτιμάς το αβοκαντάκι. Εντάξει δεν είναι το πιο νόστιμο αλλά μπορείς να το συνδυάσεις με άπειρα πράγματα.
Εκτός από τους βίγκαν στην μόδα το έφερε και η κετογονική μιας και είναι διατροφή πλούσια σε καλά λιπαρά.
 

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Μηνύματα
9.997
Κριτικές
67
Like
29.264
Πόντοι
10.336
Μην το υποτιμάς το αβοκαντάκι. Εντάξει δεν είναι το πιο νόστιμο αλλά μπορείς να το συνδυάσεις με άπειρα πράγματα.
Εκτός από τους βίγκαν στην μόδα το έφερε και η κετογονική μιας και είναι διατροφή πλούσια σε καλά λιπαρά.
νταξει δεν λεω οτι ειναι κακο διατροφικα, απλα δεδομενου οτι σκετο ειναι μια αηδια για φαγωμα (αρα το τρως αποκλειστικα για τα οφελη και ποτε για την γευση, εκτος αμα το διαλυεις μεσα σε αλλα φαγητα λες και ειναι χαπι), θεωρω προτιμοτερο να τρως τροφες που και νοστιμες ειναι και παρομοια οφελη εχουν.
ξηρους καρπους μεσα σε ολα τα γλυκα ή σε γιαουρτι ή σκετα, καθε πρωι ή απογευμα,
ελαιολαδο (αγαμητο αν γινεται) με μετρο, ωμο σε ολα σχεδον τα φαγητα
και φρεσκα ψαρια μια φορα την εβδομαδα (σαρδελα το πιο ευκολο),

ολα γευστικοτατα και σε αφθονια στην αγορα, ειναι υπεραρκετα.
Παρεπιπτοντως την παραπανω "διατροφη" την ακολουθησε ενας μεσηλικας γνωστος μου με χαμηλη καλη χοληστερινη και απο 30 την πηγε 45 σε λιγες βδομαδες (μαζι με υποτυπωδη ασκηση-περπατημα).

Ο καθενας οτι νομιζει πιο νοστιμο, εγω απλα θεωρω το αβοκαντο "φαρμακο", αν πχ ηταν πιο φτωχο διατροφικα δεν θα το ακουμπαγε κανεις με τετοια αδιαφορη γευση-συσταση. Νομιζω ειναι πιο ευκολο να ενταξεις τις τροφες που προανεφερα στη διαιτα του ελληνα παρα να τον μαθεις να βαζει αβοκαντο σε σαλατες.
 

Heisenberg

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Μηνύματα
18
Like
49
Πόντοι
0
Πέρα από τα θέματα του άγχους, από φίλο ουρολόγο έχω ενημερωθεί πως και το κάπνισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην στύση. Για δες το λίγο!
Άρα φίλε μου πρέπει να κάνεις μια γενικότερη εξέταση (ξεκινώντας από αιματολογικά, βιοχημικά, αν και νομίζω πως ανέφερες πως έχεις ελέγξει τις τιμές σου), καρδιαγγειακά, θυρεοειδή κλπ. Χρειάζεσαι δηλδή έναν καλό ουρολόγο /ανδρολόγο για να το συντονίσει. Αφού αποκλειστούν όλα αυτά θα πρέπει να δεις μετά το ψυχολογικό, το οποίο αντιμετωπίζεται. Γενικά, το άγχος είναι ιδιαίτερα ύπουλο, δεν μπορείς να φανταστείς κάποια αγχολυτικά πόσο θετική επίδραση μπορούν να έχουν. Γενικά καλό θα είναι να μην το αφήσεις στην τύχη του.
 

professor x

Ανώτατος
Εγγρ.
22 Ιαν 2017
Μηνύματα
3.537
Κριτικές
40
Like
24.709
Πόντοι
11.096
Σε συζήτηση που έχω κάνει αρκετές φορές μέ φίλο καλό και ουρολόγος το πρόβλημα τής στύσης είναι συνήθως 8 στα 10 θέμα ψυχολογίας, εγκεφαλικό καί λιγότερο οργανικό.
Το πέος είναι έχει αρτηρίες καί τροφοδοτείτε με αίμα όταν έχουμε καυλες, αν δέν λειτουργεί σωστά το υπόλοιπο σώμα νά στείλει αίμα κάτω τότε κάτι δέν πάει καλά παθολογικά.
Εξετάσεις άμεσα σε αυτή την περίπτωση.

Φαντάσου ότι για νά χυσουμε ο εγκέφαλος δίνει τήν εντολή.

Πιθανών είναι ψυχολογικό το πρόβλημα φίλε μου καί μην το πολύ ψάχνεις γιατί θά γενας καινούργια προβλήματα στο μυαλό σού.
Βρες έναν καλό ουρολόγο πες του τά όλα σαν νά είναι φίλος σού καί θά βρεις άκρη σίγουρα. Κάνε καί απαραίτητα εξέτασης τεστοστερόνη, καρδιά κλπ καί θά είσαι οκ.

Καί όπως είπαν οι μύστες παραπάνω καλή διατροφή, όχι κάπνισμα, καί άσκηση ή περπάτημα όσο μπορείς, ή καρέκλα είναι ζημιά μεγάλη.
 

ασωτος40

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2014
Μηνύματα
666
Κριτικές
12
Like
1.246
Πόντοι
376
Όσο παίρνανε τα χρόνια δυστυχώς σίγουρα υπάρχει μια φυσική φθορά στις ορμόνες που σχετίζονται με το σεξ επομένως σίγουρα θα υπάρχουν μεταπτώσεις τώρα το ποσό εμείς το βοηθάμε με καλή ζωή και γυμναστική αυτό είναι άλλο κομμάτι .
Αλλά γενικά πιστεύω ανεξαρτήτως ηλικίας μετά από τους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ δεν νομίζω να σηκώνεται σε όσους έχουν την υποχρέωση να τους πληρώσουν :kneel::kneel:που και εδώ η ηλικία παίζει ρόλο βέβαια
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom