paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 29.243
- Πόντοι
- 10.336
δηλαδη μας λες οτι η πιεση να παντρευτεις την οποια αναφερεις 200 φορες ειναι μεγαλυτερη σε μια μεγαλουπολη παρα στην επαρχια και δη στο νησακι; Μηπως στο τελος της ημερας το προβλημα που υποβοσκει βρισκεται στα ατομα που συναναστρεφεσαι και κυριως στους δικους σου και οχι στις περιοχες τις οποιες αστοχα προσπαθεις να συγκρινεις; Μηπως μπηκες σε ενα 9μηνο σε 100 σπιτια ανθρωπων που μενουν Κω και ειδες ποσο πιεζουν τα παιδια τους για γαμο και αποκατασταση ή επαγγελματικη επιτυχια;Βάσει την εμπειρία μου όλους αυτούς τους 9 μήνες που υπηρετούσα (και απολύομαι) στην Κω έχω να πω τα εξής :
Η Αθήνα πολύ πιεστική σαν περιοχή.Να βρεις μια καλή δουλειά,,να είσαι επιτυχημένος και σέξι,να είσαι το ένα ή το άλλο,να παντρευτείς στα 30-35 κλπ κλπ...ειδικά τέτοια εποχή δε λέγονται αυτά..
Δεν είναι ντροπή η ανεργία,η ΑΕΡΓΙΑ είναι ντροπή.Και για τα δύο φύλα.
Η προσπάθεια του να βρεις δουλειά ή να γίνεις καλύτερος στη δουλειά αν την έχεις πρέπει να εκτιμάται από τους υπόλοιπους..Να μην απαιτούν "επιτυχία" ενώ δεν μπορείς να την έχεις εύκολα..
Επίσης πολύ ζόρικη η νοοτροπία του " να βρεις ένα καλό παιδί να παντρευτείς" ή το "παντρέψου γιε μου να κάνεις παιδιά να βρεις καλό"..
Τα Δωδεκάνησα έχουν πιο απλό κόσμο,πχ η Κως είχε μια χαρά κόσμο.Ούτε ψωνάρες,ούτε τσόκαρα,ούτε βασικούς ούτε βασικιές,ούτε κάγκουρες..Ακόμα και στην τουριστική Καρδάμαινα,οι ντόπιοι και οι τουρίστες ήταν μετριόφρονες.Καθόλου σνομπ.
Και ναι,δεν είναι "απαραίτητος" ο γάμος,ούτε η συμβίωση..Ο έρωτας πρέπει να παραγνωρίζει τις κοινωνικές πιέσεις όταν είναι μη ρεαλιστικές,ειδικά τώρα με την ακρίβεια.
Εν πασει περιπτωσει, επειδη πολλοι μαζευτηκαμε στην αθηνα, αφου δεν σας αρεσει, πηγαιντε στα νησακια και στα χωριουδακια να τα κατοικησετε και να τους δωσετε ζωη, και αφηστε εμας τους πρωτευουσιανους να ζουμε υπο πιεση