Νέα

Η ξεφτίλα της ατιμωρησίας στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Εάν η αίσθηση του κόσμου για την δικαιοσύνη είναι αυτή της ατιμωρησίας τότε υπάρχει θέμα. Και ευθύνες. Και προβλήματα. Αυτη ακριβώς είναι η ουσία.προϋπόθεση για αποτελεσματική λειτουργίας της πολιτείας είναι η αίσθηση δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαιου. Τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια και συζητήσεις για συνέδρια.
Αν ο κοσμος ειχε την αισθηση περι ατιμωρησιας, τοτε δεν θα προσεφευγαν τοσοι πολλοι στη δικαιοσυνη. Θα την ειχε απαξιωσει ο κοσμος. Αρα για να προσφευγουν, προφανως την εμπιστευονται και πιστευουν οτι λειτουργει. Δεν αποτελεί "κοινο περι δικαιου αισθημα ατιμωρησιας" οι εξαλλοτητες ορισμενων που ονειρευονται πριονισμα αρχιδιων ή γδαρσιμο δραστων καποιων εγκληματων, που επειδη δεν εφαρμοζονται οι αντιληψεις τους, θεωρουν καθε τι λιγοτερο ως "ατιμωρησια".
Επανειλημμενα η Ελλαδα εχει κατακριθει π.χ. απο την Ευρωπη για τον αυξημενο αριθμό προφυλακισεων, που ειναι σημαντικο βαρομετρο αυστηροτητας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
ΑΥΤΟ!
αμαν με τι βλακειες τόσες σελιδες, ο άλλος κακοποιησε τόσα παιδακαι και έκατσε μέσα 8 χρονια και βγηκε;
Και μου αρέσει που το γυρνατε στο κομματικό, μη πάει και ακουστει κα΄τι για το κόμμα ΡΕ ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΣΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ και ο άλλος είναι έξω-και για το καθαρμα τον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΥΜΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.
Δεν εχει σημασια το κομμα, ουτε στο '80 να μασταν
Ποιος μιλησε κομματικα?

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.917
Πόντοι
9.275
Mind οι καιροί είναι δύσκολοι, ψυχραιμία λοιπόν και μην σε παίρνει από κάτω...

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, κάθε αρχή νομοθετεί ανάλογα με το συμφέρον της. Άρα το τι είναι νόμιμο αλλάζει κατά περίπτωση και εποχή. Άρα κάτι που δείχνει εξόφθαλμα άδικο μπορεί να είναι καθόλα νόμιμο και "δίκαιο".

Ο Σωκράτης (ναι αυτός που ήπιε το κώνειο) έλεγε πως καλύτερα να αδικούμαστε παρά να αδικούμε. Μόνον έτσι τελικά προχωρά η κοινωνία μπροστά, αλλιώς θα το γυρίσουμε προς τα πίσω και θα ξαναγίνουμε πιθήκια της ζούγκλας...

Και για να αλλάξουμε διάθεση γιατί παραβάρυνε, προτείνω την σχετική με το θέμα ταινία του Woody Allen "Irrational Man" του 2015, όπου παίζει ο επίκαιρος "Joker" Joaquin Phoenix ως καθηγητής και η καρα-καυλο-μουνάρα (για να ξαναέρθουμε στο θέμα μας) Emma Stone ως φοιτήτριά του… Αυτά και καληνύχτα σας!

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Αν ο κοσμος ειχε την αισθηση περι ατιμωρησιας, τοτε δεν θα προσεφευγαν τοσοι πολλοι στη δικαιοσυνη. Θα την ειχε απαξιωσει ο κοσμος. Αρα για να προσφευγουν, προφανως την εμπιστευονται και πιστευουν οτι λειτουργει. Δεν αποτελεί "κοινο περι δικαιου αισθημα ατιμωρησιας" οι εξαλλοτητες ορισμενων που ονειρευονται πριονισμα αρχιδιων ή γδαρσιμο δραστων καποιων εγκληματων, που επειδη δεν εφαρμοζονται οι αντιληψεις τους, θεωρουν καθε τι λιγοτερο ως "ατιμωρησια".
Επανειλημμενα η Ελλαδα εχει κατακριθει π.χ. απο την Ευρωπη για τον αυξημενο αριθμό προφυλακισεων, που ειναι σημαντικο βαρομετρο αυστηροτητας.
την έχει απαξιώσει και αυτό εμφανίζεται με πολλές μορφές. Έξυπνο παιδί είσαι στο κόσμο είσαι μην με βάλεις να τα γράφω. Ακόμα κι αυτή η αίσθηση που έχει ο κόσμος της βίας κ της αυτιδικιας απαξια ειναι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
την έχει απαξιώσει και αυτό εμφανίζεται με πολλές μορφές. Έξυπνο παιδί είσαι στο κόσμο είσαι μην με βάλεις να τα γράφω. Ακόμα κι αυτή η αίσθηση που έχει ο κόσμος της βίας κ της αυτιδικιας απαξια ειναι
Θα συμφωνησω στο οτι καποια απαξιωση επερχεται λογω κυριως των καθυστερησεων στην απονομη της. Εκει εντοπιζω κυριως καποια απαξιωση απο τον κοσμο, οχι ομως στο θεμα των ποινών ή των αποφυλακισεων, που στο κατω κατω δεν ευθυνεται η δικαστική εξουσια αλλά η νομοθετικη (και το εχει αντιληφθει αυτο ο κοσμος).

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Στη Νορβηγία δεν υπάρχει η λογική των ισοβίων. Η μέγιστη ποινή είναι 21 χρόνια, αλλά νόμος επιτρέπει την προληπτική κράτηση, που σημαίνει επέκταση μιας ποινή με προσαυξήσεις πενταετίας, εάν ο κρατούμενος θεωρείται συνεχής απειλή για την κοινωνία. ...[/i]"

Βέβαια στην Ελλάδα με την κουλτούρα που επικρατεί και τα αιμοβόρα ένστικτα  όπως το κόψιμο αρχιδιών, το πριόνισμα και ο ανασκολοπισμός αυτά είναι επιστημονική φαντασία.
Γαμάτη η Νορβηγία, τύπε. Αν και ο Breivik τους κατηγόρησε για σαδισμό μια και είχε μόνο Playstation 2 και όχι 3.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Αν ο κοσμος ειχε την αισθηση περι ατιμωρησιας, τοτε δεν θα προσεφευγαν τοσοι πολλοι στη δικαιοσυνη. Θα την ειχε απαξιωσει ο κοσμος.

Για κλοπες/διαρρηξεις κτλ ειναι χαμενος χρονος και ο κοσμος ηδη εχει απαξιωσει αστυνομια και δικαιοσυνη γιατι αυτοι απαξιωσαν πρωτοι τον πολιτη. Η δε κυβερνηση ειπε στο πολιτη οταν τον κλεβουν να παριστανει οτι κοιμαται.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Θα συμφωνησω στο οτι καποια απαξιωση επερχεται λογω κυριως των καθυστερησεων στην απονομη της. Εκει εντοπιζω κυριως καποια απαξιωση απο τον κοσμο, οχι ομως στο θεμα των ποινών ή των αποφυλακισεων, που στο κατω κατω δεν ευθυνεται η δικαστική εξουσια αλλά η νομοθετικη (και το εχει αντιληφθει αυτο ο κοσμος).
το ποιος ευθύνεται είναι άλλη κουβέντα. Η ουσία είναι ότι συμβαίνει και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Απο σενα περιμενα κατι λιγοτερο απλοικό.
Τα "400 χρονια" ειναι κατι εντελως πλασματικο.
Η εκτιτέα ποινή δεν ειναι ποτέ πανω απο 20 χρονια, το γνωριζεις.

Αρα ξεκιναμε απο αυτο, μιλαμε για μια ποινή 20 ετών.

Αρα, συζηταμε για το θεμα της υφ' ορον απολυσης του κρατουμενου στα 3/5 ή στα 2/5 της ποινής και για το αν μπορούν  να υπολογιζονται τα μεροκαματα στη φυλακη για μειωση ποινης.

Αρα, απαντω στο ερωτημα σου.
Φυσικα εφαρμοζεται και σε αλλα κρατη.
Ούτε η "εκτιτεα" ποινη σε ανωτατο οριο, ούτε η υφ' ορον απολυση, ούτε ο υπολογισμος των ημερων εργασιας στην εκτιση της ποινης ειναι "ελληνικη πατεντα".
Συμφωνουμε?
Αρα ας αφησουμε λιγο αυτα τα μεμψιμοιρα "η κατακαημενη Ελλαδα που επικρατει ατιμωρησια".
Ειναι αναληθες, αποπροσανατολιστικο, και εν κατακλειδι ΛΑΘΟΣ.

Αν θελουν καποιοι, ας μιλησουμε για το αν πρεπει να αυστηροποιηθουν καποιες ποινες ή οχι, και για το κατα ποσο η κοινωνια μας το θελει, αλλά και για το κατα ποσο η Ελληνικη Ποινική Εννομη Ταξη ειναι εν τελει αυστηρη ή οχι (ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ).

Αλλά να συζητησουμε σοβαρα.
Οχι για ακρωτηριασμους, κρεμαλες και δεσιματα σε δεντρα.
Τουλαχιστον εμεις οι νομικοι. Απο τους αλλους ας μην εχουμε πολλες απαιτησεις.
Συμφωνουμε?
Ολο σου το σκεπτικό χτισμένο πάνω σε κάτι θεμελιωδώς παράλογο ( το κόκινο ).

Αν τα 400 χρόνια ποινής είναι "πλασματικά" τότε είτε 36 παιδάκια είχε κακοποιήσει το μουνόπανο είτε 336 δεν έχει καμμία διαφορά. Αφού ούτως η άλλως πάνω από 20 χρόνια δεν θα πάει η ποινή.

Τα 36 παιδάκια ομως δεν ήταν "πλασματικά". Πραγματικά ήταν και θα μπορούσε κάποιο από αυτά να ήταν δικό σου.

Οταν μιλάμε για δικονονίστικες παπαριές που τελικά καταλήγουν στο να κάνουν τα 400 χρόνια (δηλαδή το για πάντα μέσα ) 8 χρόνια φυλακή τελικά, κάτι τέτοια εννοούμε.

Μου αρέσει που το επικαλείσαι και ως λογικό και δίκαιο. :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Γαμάτη η Νορβηγία, τύπε. Αν και ο Breivik τους κατηγόρησε για σαδισμό μια και είχε μόνο Playstation 2 και όχι 3.
Να πω κατι επ' αυτου, γιατι την περιμενα την αναφορα στον Μπρέιβικ.

Το δικαιικο συστημα της Νορβηγίας (και γενικοτερα καθε δικαιικο συστημα) ΔΕΝ κρινεται απο μια ακραια περιπτωση εγκληματια. Αλλιως θα μπουμε στη λογικη "αφου εγκληματισε εκει βαρια ο Μπρέιβικ, ας αλλαξουμε για ολους τις συνθηκες κρατησης και εκτισης ποινων". Ε δεν παει ετσι. Το συστημα πρεπει να εφαρμοζεται για ολους. Και στο κατω κατω αντι να ασχολουμαστε αν ο Μπρειβικ ειναι αμετανοητος ή θρασυτατος, ας ασχοληθουμε αν το νορβηγικο συστημα εχει αποτελεσμα και αν μειωσε τις υποτροπές εγκληματιων, αν δηλαδη επιτελεσε το εργο του, αν σωφρονισε καλυτερα απο αλλα συστηματα. Εκει κανουμε σοβαρη κουβεντα. 

nikos77778

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2019
Like
4
Πόντοι
1
ποιοι προσφευγουν τυπε?μονο οσοι εχουν λεφτα εγω ξερεις ποσους λογους ειχα να προσφυγω στη ζωη μου ομως δεν το εκανα διοτι ηξερα πως και δε θα βρω το δικιο μου και θα πανε τα λεφτα μου στραφι?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
το ποιος ευθύνεται είναι άλλη κουβέντα. Η ουσία είναι ότι συμβαίνει και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.
Το ποιος ευθυνεται δεν ειναι αλλη κουβεντα. Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η κουβεντα. Αν ευθυνονται οι δικαστες ή οι νομοθετες, έχει την σημασια του. Γιατι οι δικαστες δεν εκλεγονται απο τον κοσμο, ενω οι νομοθετες εκλεγονται.
Αρα αν ο κοσμος κατηγορεί την δικαιοσυνη για ατιμωρησια αλλά παραλειπει να κατηγορησει τους νομοθετες που δενουν τα χερια των δικαστων, θα επρεπε να σκεφθει οτι τους νομοθετες τους εξελεξε ο ιδιος, αρα δεν ειναι αμοιρος ευθυνων. Κατηγορωντας ομως την Δικαιοσυνη που ΔΕΝ την εκλεγει, ουσιαστικα προσπαθει να αποποιηθει των δικων του ευθυνων λογω των επιλογων του στην καλπη.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Mindreader σωστα ανοιξες το θεμα και σωστα ολα αυτα που θιγεις. Ομως ποια ακριβως ειναι η απορια σου; Ως ανθρωπος που εχει ταξιδεψει σε ολον τον κοσμο, γνωριζεις οτι η χωρα μας ειναι καπου στη μεση σε πολλα πραγματα. Ουτε τελεια, ουτε ομως και στον πατο. Και ενα απο αυτα ειναι και η δικαιοσυνη.
Υπαρχουνε πολυ καλυτερα συστηματα απο το δικο μας, οπως και πολυ χειροτερα

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Δεν νομιζω τελικα οτι επικρατει πλειοψηφικα αυτη η νοοτροπια. Το αποκλειω.

Παντως αυτο ακριβως εννοουσα οταν ελεγα οτι αυτα τα θεματα εχουν λυθει εδω και δυο αιωνες.

Και η απαντηση που πηρα ηταν τουλαχιστον νηπιακη, "αν κάνουν κατι στο δικο σου παιδι να δουμε τι θα πεις".
Με τρομαζει οτι ανθρωποι ενηλικοι, χρησιμοποιουν τετοια επιχειρηματα. Δειχνει παντελή συναισθηματικη ανωριμοτητα.

Σε τρομάζει δε σε τρομάζει,εμένα αν μου πείραζε κανας τέτοιος το παιδί,αν μπορούσα θα τον βασάνιζα ο ίδιος μέχρι να παρακαλούσε να ψοφήσει.Και στ'αρχίδια μου αν είμαι μειοψηφία.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
ποιοι προσφευγουν τυπε?μονο οσοι εχουν λεφτα εγω ξερεις ποσους λογους ειχα να προσφυγω στη ζωη μου ομως δεν το εκανα διοτι ηξερα πως και δε θα βρω το δικιο μου και θα πανε τα λεφτα μου στραφι?
Και γιατι ησουν τοσο βεβαιος οτι δεν θα βρεις το δικιο σου? Και για τι υποθεσεις μιλαμε?

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
995
Πόντοι
1.011
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, οι νομοθέτες χρειάζονται χορηγούς, που συνήθως δεν είναι παρθένες. Άρα χρειάζονται όλες τις νομικές καλύψεις και εύνοιες.
Επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο το παιχνίδι είναι εξίσου στημένο.
Δουλειές στις Βρυξέλλες κάνουν οι λομπίστες που πληρώνουν για να υπάρχουν οι κατάλληλες νομοθεσίες . Το ίδιο και στην Ουάσιγκτον . Όλα αυτά βέβαια φανερά και νόμιμα
Μ'αρεσεις! Και μεις ανησυχουσαμε που πηγε για ευροβουλευτης ο Αλέξης Γεωργούλης, μην παει και δεν μπορει να υπερασπιστει την Ελλαδα στο Ευρωκοινοβουλειο, λες και εχει καμια αρμοδιοτητα αυτο το οργανο!!!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Σε τρομάζει δε σε τρομάζει,εμένα αν μου πείραζε κανας τέτοιος το παιδί,αν μπορούσα θα τον βασάνιζα ο ίδιος μέχρι να παρακαλούσε να ψοφήσει.Και στ'αρχίδια μου αν είμαι μειοψηφία.
Φυσικα μπορει να το εκανες και μπορει να το εκανα κι εγω, αλλά δεν θα το βαφτισουμε απονομη δικαιοσυνης, αλλά εκδικηση.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Φυσικα μπορει να το εκανες και μπορει να το εκανα κι εγω, αλλά δεν θα το βαφτισουμε απονομη δικαιοσυνης, αλλά εκδικηση.

Η δικαιοσύνη είναι βασανισμός μέχρι θανάτου σε τέτοια όντα.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.305
Πόντοι
5.006
Απο σενα περιμενα κατι λιγοτερο απλοικό.
Τα "400 χρονια" ειναι κατι εντελως πλασματικο.
Η εκτιτέα ποινή δεν ειναι ποτέ πανω απο 20 χρονια, το γνωριζεις.

Αρα ξεκιναμε απο αυτο, μιλαμε για μια ποινή 20 ετών.

Αρα, συζηταμε για το θεμα της υφ' ορον απολυσης του κρατουμενου στα 3/5 ή στα 2/5 της ποινής και για το αν μπορούν  να υπολογιζονται τα μεροκαματα στη φυλακη για μειωση ποινης.

Αρα, απαντω στο ερωτημα σου.
Φυσικα εφαρμοζεται και σε αλλα κρατη.
Ούτε η "εκτιτεα" ποινη σε ανωτατο οριο, ούτε η υφ' ορον απολυση, ούτε ο υπολογισμος των ημερων εργασιας στην εκτιση της ποινης ειναι "ελληνικη πατεντα".
Συμφωνουμε?
Αρα ας αφησουμε λιγο αυτα τα μεμψιμοιρα "η κατακαημενη Ελλαδα που επικρατει ατιμωρησια".
Ειναι αναληθες, αποπροσανατολιστικο, και εν κατακλειδι ΛΑΘΟΣ.

Αν θελουν καποιοι, ας μιλησουμε για το αν πρεπει να αυστηροποιηθουν καποιες ποινες ή οχι, και για το κατα ποσο η κοινωνια μας το θελει, αλλά και για το κατα ποσο η Ελληνικη Ποινική Εννομη Ταξη ειναι εν τελει αυστηρη ή οχι (ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ).

Αλλά να συζητησουμε σοβαρα.
Οχι για ακρωτηριασμους, κρεμαλες και δεσιματα σε δεντρα.
Τουλαχιστον εμεις οι νομικοι. Απο τους αλλους ας μην εχουμε πολλες απαιτησεις.
Συμφωνουμε?

μαλλον δεν καταλαβες τι ηθελα να πω...ξαναδιαβασε το ποστ μου :
Γενικα η υποκρισία του ελληνικού ποινικού συστήματος είναι ένα θέμα. Παράδειγμα :
Ο μπρειβακ σκότωσε καμία 80αρια άτομα στην Νορβηγία και έφαγε 21 χρόνια το 2011...ο παιδεραστής εδώ πηδηξε καμία 30αρια παιδιά και έφαγε 400 χρόνια το 2011.....
Το ακούει αυτό ο Γερμανός ή ο Αυστραλός και λέει τι σκληρό και αυστηρό ποινικό σύστημα έχει η ελλαδα...
Το αποτέλεσμα : ο παιδεραστή εδώ βγήκε σε 8 χρόνια, ενώ ο μπρειβακ είναι ακόμα μέσα...
Ο μπρειβακ θα εκτίσει τα 15 από τα 21 χρόνια που εφαγε.. Τίμιο σύστημα.. Ο παιδεραστής εδώ εκτίει τα 8 από τα 400 χρόνια....υποκρισια και αίσθημα ατιμωρησίας..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom