Νέα

Η κόντρα Ντόρας-Καραμανλή "έφαγε" τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα dimitrakis29
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
D

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Μηνύματα
14.808
Κριτικές
13
Like
2.354
Πόντοι
4.765
Η κόντρα Ντόρας-Καραμανλή "έφαγε" τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009, 19:00

Νίκος Γεωργιάδης



Η αιφνιδιαστική αλλαγή της ηγεσίας του στρατεύματος, που επισημοποιήθηκε με την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είναι αποτέλεσμα της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ τού μέχρι χθες Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Γράψα, με την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, και στη συνέχεια με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η «Zougla.gr» είναι σε θέση να γνωρίζει, τόσο από στελέχη του Υπουργείου Άμυνας όσο και από έμπειρους διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών, πως η σύγκρουση της "γραμμής" Γράψα στο Αιγαίο με τις επιλογές της Υπουργού Εξωτερικών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελεί τον πυρήνα του προβλήματος που οδήγησε στην αποπομπή του στρατηγού από την αρχηγία του στρατεύματος.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξε σωρεία αμερικανικών και τουρκικών διαβημάτων προς την Αθήνα, με αντικείμενο την εγκατάσταση σε επιλεγμένες βραχονησίδες 1.500 ανδρών προερχόμενων από τις Ειδικές Δυνάμεις . Κατά την εκτίμηση ελληνικών διπλωματικών πηγών, η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο (ιδιαίτερα στην ακτογραμμή της Δωδεκανήσου) αποτελεί συνέπεια αυτής της τακτικής που ακολούθησε το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, σε άμεση, βεβαίως, συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Βούλγαρη, που κατά το Υπουργείο Εξωτερικών (αλλά και το Μαξίμου) ήταν απόλυτα σύμφωνος με τις επιλογές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ -και για τον λόγο αυτό αποπέμφθηκε επίσης. Τα συνεχή διαβήματα του αμερικανικού παράγοντα αλλά και της Άγκυρας ανησύχησαν τελικά και το Μαξίμου, που αποφάσισε την καρατόμηση των δύο στρατηγών και την αντικατάστασή τους με αξιωματικούς που είναι λιγότερο «Μιλιταριστές» και περισσότερο των «ειδικών αποστολών και του διαλόγου», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν πολιτικοί κύκλοι προσκείμενοι στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Η αφορμή που στοίχησε την αποπομπή των Στρατηγών

Το επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και του Μαξίμου εξέλαβαν ως «προβοκάτσια» την δημοσίευση από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» συγκεκριμένου ρεπορτάζ με αντικείμενο την ενίσχυση ή και την τοποθέτηση νέων φρουρών σε βραχονησίδες, κυρίως στην περιοχή της Δωδεκανήσου, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Ρω. Η άμεση αντίδραση της τουρκικής πλευράς, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ και η εκμετάλλευση που έτυχε το συγκεκριμένο δημοσίευμα από την τουρκική διπλωματία κατέληξαν στο γνωστό, χαμηλής έντασης, επεισόδιο, με τους τρείς Τούρκους δημοσιογράφους στην Ρω. Κατά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η «διαρροή» προς την ελληνική εφημερίδα προερχόταν από τον στρατηγό Γράψα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην Ντόρα Μπακογιάννη. Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρωτο Θέμα" αποτέλεσε και την αφορμή για την μετάδοση τηλεοπτικού ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας "Kanal D " του συγκροτήματος Τύπου Ντοάν, που παραδοσιακά έχει αναλάβει εργολαβικά και από το 1955 το "στήσιμο" προκλήσεων κατά του ελληνικού στοιχείου στην Πόλη, αλλά και στο Αιγαίο. Την ένταση στις σχέσεις ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας ενίσχυσε και προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ», όπου ο αρθρογράφος, ο οποίος θεωρείται και "πρύτανης" του διπλωματικού ρεπορτάζ στην Τουρκία, σε αντίθεση με τις εθνικιστικές υστερίες των υπολοίπων τουρκικών ΜΜΕ, επισημαίνει πως «η διαρροή σε ελληνική εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" του ρεπορτάζ για την εγκατάσταση Ελλήνων στρατιωτών σε βραχονησίδες έχει ως αφετηρία την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με αυτόν τον τρόπο κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο με απώτερο στόχο να υπονομευθεί ο Κώστας Καραμανλής». Ήταν, προφανώς, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και που ανάγκασε το Μαξίμου να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την αποπομπή Γράψα.

Το νέο στρατιωτικό προσωπικό του Πενταγώνου

Η επιλογή του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο του πτεράρχου Γιάγκου αποτελεί και άμεση απόδειξη αλλαγής νοοτροπίας στο ελληνικό Πεντάγωνο. Ο νέος αρχηγός, χαμηλών τόνων, προέρχεται μεν από την Νέα Δημοκρατία, αλλά τυγχάνει και της αποδοχής του ΠΑΣΟΚ. Σημαντική, ωστόσο, αλλαγή θεωρείται η τοποθέτηση του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη ως αρχηγού ΓΕΣ. Γνωστότερος ως «Στρατηγός Αράχνη», που επί μακρόν ήλεγχε την αντικατασκοπεία στρατού, εξαιρετικός γνώστης ο ίδιος της τουρκικής γλώσσας, θεωρείται τόσο από το Μαξίμου όσο και από Δυτικούς και Ανατολικούς στρατιωτικούς ακολούθους στην Αθήνα ως «περισσότερο των ειδικών αποστολών παρά μιλιταριστής». Κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών τονίζουν πως με την υφιστάμενη κατάσταση στο Αιγαίο όσο και με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στις συνομιλίες Χριστόφια Ταλάτ για το Κυπριακό, η ηγεσία του ελληνικού στρατεύματος πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που συνάδουν με τα μηνύματα των καιρών και όχι με «αρτηριοσκληρωτικές απόψεις» -όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο αμερικανικός παράγων και η «Διαμεσολάβηση»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εδώ και ένα περίπου δίμηνο επαναλαμβάνει -μονότονα σχεδόν- πως υφίσταται ανάγκη διαμεσολάβησης για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο. Αυτή η μονοτονία συνάδει απόλυτα με τις πληροφορίες, που προέρχονται από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, περί τελικής αμερικανικής επιδιαιτησίας στο Αιγαίο μετά από μία ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η νέα πολιτική ηγεσία του ΝΑΤΟ εντάσσει στις άμεσες προτεραιότητές της την επίλυση του Κυπριακού και την διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών. Διπλωματικοί παρατηρητές στην Αθήνα επισημαίνουν δε ότι το State Department επιμένει στην υπόθεση εργασίας περί αλλαγής των Συνθηκών που διέπουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το καθεστώς της περιοχής. Είναι ηλίου φαεινότερο πως αυτή η «κινητικότητα» έχει και πολύ μέλλον και μακρύ παρελθόν, και οπωσδήποτε πρέπει να έχει και σχέση με τις «μύχιες σκέψεις» στις οποίες έχουν καταλήξει τόσο στο Μαξίμου όσο και στο γραφείο της Υπουργού Εξωτερικών (και παλιότερα σε εκείνο του Πέτρου Μολυβιάτη). Υπενθυμίζεται απλώς -και ανεξάρτητα από τους λόγους που την επέβαλλαν- ότι η καρατόμηση εν μία νυκτί της ηγεσίας του στρατεύματος ήταν αποτέλεσμα και της σωρείας των αμερικανικών παρεμβάσεων, διαβημάτων και παραινέσεων.

Άλλωστε, με «πολύ κόπο» αμερικανικοί στρατιωτικοί κύκλοι, που εξειδικεύονται στην παρακολούθηση των εξελίξεων στην Νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ανώτατου αμερικανού αξιωματικού προς της «Ζougla.gr» για τια αλλαγές στα ελληνικά στρατιωτικά επιτελεία: «Η συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο επιτελείων είναι υποδειγματική. Οι νέες επιλογές της ηγεσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν όλα τα εχέγγυα για περεταίρω αναβάθμιση αυτών των σχέσεων με το βλέμμα στραμμένο προς το κοινό συμφέρον».


 
OP
OP
D

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Μηνύματα
14.808
Κριτικές
13
Like
2.354
Πόντοι
4.765
εγω δυστηχως δεν ειμαι Ελλαδα και δεν μπορω να ξερω απο πρωτο χερι τι γινεται.αν καποιος ξερει κατι ας γραψει.Σταυρο ελπιζω να δεις το θεμα και να γραψεις τη γνωμη σου.γιατι ξερω οτι σε αυτα τα πραγματα εισαι γνωστης.
 

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Μηνύματα
6.669
Like
8
Πόντοι
66
Ότι είναι ανησυχητική η διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, είναι γεγονός. Απ' την άλλη, όπως διαβάζω αυτό το κείμενο - είναι στην ουσία βούτυρο στο ψωμί των εθνικιστών του λάος.

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω περισσότερα επίσης. :rolleyes:
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Το πρωί διάβασα κι εγω ένα ωραίο.
Οτι τους συνταξιοδότησαν τώρα, αντί να το κάνουν αργότερα το φθινόπωρο-χειμώνα, γιατί περιμένουν προκλήσεις και δεν θέλουν εν μέσω αυτών των προκλήσεων να αλλάζουν στρατηγούς.
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
ρε στον Γραψα δεν ειχε πει ο Παισιος οτι θα ναι επικεφαλης του στρατου οταν θα παρουμε την Πολη ?Ετσι δεν λενε οι προφητειες? :2funny: :2funny: :2funny: :P
 

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Μηνύματα
374
Like
0
Πόντοι
1
Ότι είναι ανησυχητική η διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, είναι γεγονός. Απ' την άλλη, όπως διαβάζω αυτό το κείμενο - είναι στην ουσία βούτυρο στο ψωμί των εθνικιστών του λάος.

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω περισσότερα επίσης. :rolleyes:
Με ποιό σκεπτικό αλήθεια -δεν είμαι ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ- το να θωρακίσεις τα νησιά σου και να προστατέψεις τον ντόπιο πληθυσμό με commandos είναι "βούτυρο" για τους εθνικιστές?
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
σιγα μην εστελναν στις βραχονησιδες τον Τζον Ραμπο και τον Τσακ Νορις...ρε χαλαρωστε λιγο....οσο για το ΛΑΟΣ.... εθνικιστες? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: καλο.....το να αγαπας την πατριδα δεν σημαινει οτι εισαι εθνικιστης οπως και το αντιστροφο........σε λιγο θα μας πειτε οτι στο ΛΑΟΣ μονο αγαπουν την πατριδα και νοιαζονται....καποια κομματα νοιαζονται για την Ελλαδα....ας ξαναγελασω.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: δεν σας φαινεται περιεργο το οτι οι Τουρκοι μετα της προκλησεις μεσα σε ενα βραδυ αρχισαν να δηλωνουν αντιθετα πραγματα απ οσα πιστευαν για καποιες ελληνικες βραχονησιδες?δεν σας φαινεται περιεργο επισης οτι λιγες ωρες μετα ξηλωθηκε η ηγεσια του στρατου...??
 

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Μηνύματα
1.636
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
μπραβο ο Καραμαλαρας κετεβασε το κιλοτακι του και τον αρπαξε ? αλλα τι μπορεις να περιμενης απο Π......η αντρα , μετα την Ολυμπιακη τωρα ξεπουλιμα και το Αιγαιο , και καλα αφου εχει τον Χατζηδακη για δεν τον αφισε να κανει την δουλια που ειναι και καλος στο ξεπουλιμα .........
 

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Μηνύματα
6.669
Like
8
Πόντοι
66
Με ποιό σκεπτικό αλήθεια -δεν είμαι ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ- το να θωρακίσεις τα νησιά σου και να προστατέψεις τον ντόπιο πληθυσμό με commandos είναι "βούτυρο" για τους εθνικιστές?
Αυτό κατάλαβες εσύ? :rolleyes: Βούτυρο είναι ότι (αν ισχύουν όσα λέει το κείμενο), αντικατέστησαν (ή καρατόμησαν αν θες) κάποιους σκληροπυρηνικούς στρατιωτικούς με κάποιους πιο μετριοπαθείς.

Όταν η ατζέντα του λάος είναι μονίμως τα Ελληνοτουρκικά, Σκόπια κλπ - αυτό δεν είναι βούτυρο στο ψωμί τους ότι και καλά η κυβέρνηση υποχωρεί μπροστά στην Άγκυρα και λοιπές παπαρολογίες? :jerking:

Αυτό που ξεχνάει μόνιμα το λάος είναι ότι κουμάντο δεν κάνουμε εμείς & οι Τούρκοι, αλλά οι Αμερικάνοι. Όταν λένε βουλώστε το, το βουλώνουμε. :lheel:

Φτιάχνοντας ένα σενάριο πολιτικής φαντασίας, ήθελα να 'ξερα αν ο παρλαπίπας ο Καρατζαφέρης θα έκανε πόλεμο το Φλεβάρη του 96. :uglystupid: :headbang:
 

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.353
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Η κόντρα Ντόρας-Καραμανλή "έφαγε" τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009, 19:00
Νίκος Γεωργιάδης
...
Τους τελευταίους μήνες υπήρξε σωρεία αμερικανικών και τουρκικών διαβημάτων προς την Αθήνα, με αντικείμενο την εγκατάσταση σε επιλεγμένες βραχονησίδες 1.500 ανδρών προερχόμενων από τις Ειδικές Δυνάμεις .
Κατά την εκτίμηση ελληνικών διπλωματικών πηγών, η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο (ιδιαίτερα στην ακτογραμμή της Δωδεκανήσου) αποτελεί συνέπεια αυτής της τακτικής που ακολούθησε το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, σε άμεση, βεβαίως, συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Βούλγαρη, που κατά το Υπουργείο Εξωτερικών (αλλά και το Μαξίμου) ήταν απόλυτα σύμφωνος με τις επιλογές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ -και για τον λόγο αυτό αποπέμφθηκε επίσης. Τα συνεχή διαβήματα του αμερικανικού παράγοντα αλλά και της Άγκυρας ανησύχησαν τελικά και το Μαξίμου, που αποφάσισε την καρατόμηση των δύο στρατηγών και την αντικατάστασή τους με αξιωματικούς που είναι λιγότερο «Μιλιταριστές» και περισσότερο των «ειδικών αποστολών και του διαλόγου», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν πολιτικοί κύκλοι προσκείμενοι στην Ντόρα Μπακογιάννη.

...

Τί άλλη απόδειξη χρειάζεται για να καταλάβει και ο πλέον ΑΦΕΛΗΣ ή ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ ότι μας Κυβερνούν ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?

Όσοι ψηφίσατε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και θα κάνετε το ίδιο στις ερχόμενες εθνικές εκλογές
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΤΕ την 'ΕΦΙΑΛΤΗ Ντόρα' και όσους άλλους είναι 'ψύχραιμοι και σώφρονες' ΠΡΟΔΟΤΕΣ
υπηρέτες Ξένων Αφεντάδων από τα δύο κόμματα.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ επίσης ΚΚΕ και ΣΥΝ που υποστηρίζουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ


Υ.Γ. ΜΠΡΑΒΟ Αρχοντικέ Ρωσσολόγε Δημητράκη Τσάρε της Σεξουαλικότητας Πασσών των Ρωσσιών
    για το άρθρο που ανακάλυψες.
 

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Μηνύματα
4.037
Κριτικές
11
Like
70
Πόντοι
246
Για διαβάστε και αυτό διότι πολλές φορές τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται συνομωσίολογίες….  Όταν αλλάζει κάτι, δεν πάει να πει ότι είναι κακό…. Ίσα ίσα που στην προκειμένη περίπτωση ήταν μάλλον επιβεβλημένο αν θέλουμε να θωρακιστούμε ως χώρα…..

Έχει και πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Κάθε Αύγουστο πλέον οι κρίσεις στην ηγεσία των Ε.Δ.
Νέο «μοντέλο» στις κρίσεις της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων εγκαινίασε χθες η κυβέρνηση. Εφεξής οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα επιλέγονται τον Αύγουστο με το σκεπτικό, όπως το παρουσίασε ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ότι η Ελλάδα πρέπει να εναρμονιστεί με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, όπου οι αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας του στρατεύματος επέρχονται το καλοκαίρι. Ως επιχείρημα, αλλά και ως απάντηση στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, κύκλοι του υπουργείου Αμυνας έφερναν την επικείμενη επίσκεψη του νέου γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα στο τέλος του μήνα, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ρασμούσεν είναι προτιμότερο να συναντήσει έναν αρχηγό ΓΕΕΘΑ με προοπτική χρόνου και όχι έναν απερχόμενο. Επέμεναν δε ότι η πολιτική του υπουργείου δεν είναι ευκαιριακή «αλλά συγκροτημένη και καλά σχεδιασμένη».

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, το ΚΥΣΕΑ επέλεξε νέους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΑ ενώ άφησε άθικτη την ιεραρχία στο ΓΕΝ. Οπως ανέφεραν οι πληροφορίες, νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ορίστηκε ο έως χθες επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος στη θέση του στρατηγού Δημητρίου Γράψα. Η κυβέρνηση αποσυνέδεσε την αλλαγή από την ένταση που παρουσιάζεται την τελευταία περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και διέψευσε ότι υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα από την πλευρά της ηγεσίας είτε του υπουργείου Αμυνας είτε του υπουργείου Εξωτερικών με τους χειρισμούς και τις επιλογές του απελθόντος αρχηγού. Προς επίρρωσιν τούτου, μάλιστα, ο κ. Γράψας θα γίνει δεκτός σήμερα από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα αναθέσει καθήκοντα άτυπου συμβούλου στον επίτιμο πλέον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικώς τόσο η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη συνεργασία που είχαν μαζί του.

Η συνεχιζόμενη προκλητική δραστηριότητα της Αγκυρας στο Αιγαίο προβληματίζει πάντως έντονα την κυβέρνηση και ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε η κ. Μπακογιάννη στη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό πριν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η Αγκυρα δεν προτίθεται να προχωρήσει σε «ηθελημένο θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, αναγνωρίζει όμως ότι η περίοδος έως τον Δεκέμβριο, οπότε και θα συζητηθεί η πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., «θα είναι δύσκολη».

Αριστος γνώστης της τουρκικής πραγματικότητας, καθώς υπηρέτησε επί έτη στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα και μιλάει την τουρκική, είναι εξάλλου ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης.

Η τοποθέτηση του κ. Γιάγκου στο ΓΕΕΘΑ άφησε κενή τη θέση του αρχηγού ΓΕΑ, στην οποία τοποθετήθηκε ο έως χθες ΑΤΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας. Καθήκοντα αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας ανέθεσε το ΚΥΣΕΑ στον αντιπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Πατσαντάρα, έως χθες διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ). Τέλος, Β΄ υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ορίστηκε ο αντιστράτηγος Παν. Γιαννόπουλος, διοικητής του Γ΄ Σ.Σ./NDC - GR ο αντιστράτηγος Κων. Θεοφανίδης, γενικός επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) ο αντιστράτηγος Στ. Νάσης, που θα παραμείνει και διοικητής της 1ης Στρατιάς, διοικητής της ΣΕΘΑ ο αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Καλαμάτας και ΔΑΥ ο υποπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος είναι 58 ετών και έχει υπηρετήσει σε σειρά επιτελικών θέσεων, όπως του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και του διοικητή του CAOC7 στη Λάρισα, αλλά και στο SHAPE. Εισήλθε στη σχολή Ικάρων το 1970 και μετά την αποφοίτησή του το 1974 ως ανθυποσμηναγός τοποθετήθηκε στην 117 ΠΜ, ως Ιπτάμενος αεροσκαφών F-4Ε. Από το 1974 μέχρι το 1991 συμπλήρωσε πάνω από 3.000 ώρες πτήσης, σε αεροσκάφη F-4 Ε και F-16C/D. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας ήταν ως χθες αρχηγός του ΑΤΑ και διοικητής του CAOC7. Γεννήθηκε στην Αμφισσα το 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1973 και αποφοίτησε το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε επίπεδο Μοίρας και Πτέρυγας. Εχει υπηρετήσει επίσης στο ΝΑΤΟ και στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής. Εχει συμπληρώσει συνολικά 5.500 ώρες με μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1970, παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO DEFENCE COLLEGE (NADEFCOL). Εχει υπηρετήσει σε σειρά επιτελικών θέσεων, αλλά και επί χρόνια ως στρατιωτικός ακόλουθος και ακόλουθος άμυνας στην ελληνική πρεσβεία στην Aγκυρα. Μιλάει αγγλικά, τουρκικά και ρώσικα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
μαλλον  οι νεφελιμ εκαναν την δουλεια τους παλι... :2funny:
 

SEX_PYR

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2009
Μηνύματα
345
Like
1
Πόντοι
1
Με την πρώτη ματιά μου φάνηκε ότι ο τίτλος έλεγε κόντρα Ντάριας-Καραμανλή και μπήκα να δω τι μπορεί να έγραφε μέσα. :2funny: :2funny: :2funny:
 
OP
OP
D

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Μηνύματα
14.808
Κριτικές
13
Like
2.354
Πόντοι
4.765
σιγα μην εστελναν στις βραχονησιδες τον Τζον Ραμπο και τον Τσακ Νορις...ρε χαλαρωστε λιγο....οσο για το ΛΑΟΣ.... εθνικιστες? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: καλο.....το να αγαπας την πατριδα δεν σημαινει οτι εισαι εθνικιστης οπως και το αντιστροφο........σε λιγο θα μας πειτε οτι στο ΛΑΟΣ μονο αγαπουν την πατριδα και νοιαζονται....καποια κομματα νοιαζονται για την Ελλαδα....ας ξαναγελασω.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: δεν σας φαινεται περιεργο το οτι οι Τουρκοι μετα της προκλησεις μεσα σε ενα βραδυ αρχισαν να δηλωνουν αντιθετα πραγματα απ οσα πιστευαν για καποιες ελληνικες βραχονησιδες?δεν σας φαινεται περιεργο επισης οτι λιγες ωρες μετα ξηλωθηκε η ηγεσια του στρατου...??
φιλε Κορακα εχεις δικιο!το διαβασα και'γω.εγραφαν οι Τουρκικες εφημεριδες οτι αυτα τα νησια ανεικουν στην Ελλαδα!με τη συνθηκη του 1932 λεει.αυτο πρωτη φορα το ακουω!δεν μπορω να καταλαβω????πως σε ενα βραδυ αλλαξαν πολητικη?πολυ πειρεργο?αλλο ενα μεγαλο ερωτημα!?!?η Ρω δεν ειναι βραχονησιδα ειναι λιγο μεγαλητερη σε μεγεθος.
 

VenomOne

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2009
Μηνύματα
598
Like
1
Πόντοι
6
Έρχεται το 'θερμό επεισόδιο' μέσα στο δεκαπενταύγουστο,
όταν οι κ.κ.βολευτάδες μας θα 'θρέφουνε μπάκες' στα νησιά:

Τουρκική ακταιωρός παρεμπόδισε καΐκι να πάει στην νήσο Ρώ

Αυξημένη ετοιμότητα και ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ για την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ένα επεισόδιο παρενόχλησης ελληνικού καϊκιού που μετέφερε εφόδια στην φρουρά της Ρω από το Καστελλόριζο, δεν επιβεβαώνεται, αλλά και δεν διαψεύδεται.

Πηγή του ΓΕΕΘΑ σημείωνε ότι "Δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό καταγεγραμμένο στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Δεν ξέρουμε αν συνέβη και επιλήφθηκε το Λιμενικό". Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκική ακταιωρός παρεμπόδισε το καϊκι να προσεγγίσει τη Ρω και ο κυβερνήτης κάλεσε σε βοήθεια το Λιμενικό το οποίο και έσπευσε για να "αναχαιτίσει" το τουρκικό σκάφος.

Το επεισόδιο,ακολούθησε εκείνο με τους Τούρκους δημοσιογράφους να συλλαμβάνονται από το Λιμενικό όταν προσέγγισαν τη Ρω για να τραβήξουν εικόνες από την δραστηριότητα της φρουράς.

Γενικά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας φτάχνουν κλίμα στην δεδομένη συγκυρία και μιλάνε για "στρατό κατοχής" στα νησιά και άλλα ανάλογα.

Είναι μία εξέλιξη της υπόθεσης του "εποικισμού" του Αγαθονησίου, που πρώτα το και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ανέδειξαν και προέβλεψαν ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση κλιμάκωσης των τουρκικών διεκδικήσεων.
 

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
5.099
Like
2
Πόντοι
66
φιλε Κορακα εχεις δικιο!το διαβασα και'γω.εγραφαν οι Τουρκικες εφημεριδες οτι αυτα τα νησια ανεικουν στην Ελλαδα!με τη συνθηκη του 1932 λεει.αυτο πρωτη φορα το ακουω!δεν μπορω να καταλαβω????πως σε ενα βραδυ αλλαξαν πολητικη?πολυ πειρεργο?αλλο ενα μεγαλο ερωτημα!?!?η Ρω δεν ειναι βραχονησιδα ειναι λιγο μεγαλητερη σε μεγεθος.

αυτο το ειπαν επειδη ξηλωθηκε ο αρχηγος γεεθα?

διπλωματικη κινηση ηταν δημητρακη?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom