Νέα

Φιλοχουντικα εμβατήρια σε Σχολή Ευελπίδων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 797
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
η μεση νοικοκυρα το παιρνει απο το σουπερμαρκετ το λαδι αρα πληρωνει το γερμανο  που το εμπορευεται αφου αυτο το εχει αγορασει τσαμπα απο την ελλαδα...λιγες νοικοκυρες αγοραζουν λαδι απο το χωριο..οποτε στην πραξη ειναι σαν μην παραγει....αλλα ακομα και εαν εκανες συσκευασια υπαρχει και το σπορελαιο στα ταχυφαγεια που δεν ειναι ελληνικο λαδι

Δεν νομιζω να ισχυει αυτο, το μεγαλυτερο ποσοστο απο αυτους που ξερω το παιρνουν απο το χωριο. Αναλογα με το λαδι 60-70ε το δοχειο.

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Οι μεσογειακές χώρες είναι από τους σημαντικότερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο, με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία να παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες[εκκρεμεί παραπομπή]. Η Ισπανία παράγει μεγαλύτερες ποσότητες ελαιολάδου από τις άλλες δύο, ενώ η Ελλάδα παράγει πιο ποιοτικό ελαιόλαδο από τις άλλες δύο μεσογειακές χώρες

[URL unfurl="true"]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF#.CE.A0.CE.B1.CF.81.CE.B1.CE.B3.CF.89.CE.B3.CE.AD.CF.82_.CF.87.CF.8E.CF.81.CE.B5.CF.82[/url]

Για λεγε τι εχεις παρατηρησει στο σουπερ μαρκετ.

ειναι αλλο πραγμα η παραγωγη και αλλο πραγμα η συσκευασια και η εμπορια του λαδιου...και οταν λεω εμπορια εννοω αυτες τις εταιριες που μεσω των σουπερμαρκετ σου φερνουν το λαδι στο σπιτι σου και του πληρωνεις...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Δεν νομιζω να ισχυει αυτο, το μεγαλυτερο ποσοστο απο αυτους που ξερω το παιρνουν απο το χωριο. Αναλογα με το λαδι 60-70ε το δοχειο.
Το παιχνίδι παίζεται με τον μεσάζωντα,όσο δεν βάζει κανείς χέρι στον μεσάζωντα το λάδι μας θα φεύγει γερμανία κ θα το αγοράζουμε ως εισαγώμενο.

Επισκέπτης
Εσύ τι είπαμε πως έχεις τελιώσει;

Το τι έχω τελειώσει, δεν έχει καμία σημασία.

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝΩ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Και αυτό αξίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δεν έχω αφεντικά.
Δεν έχω dress-code.
Δεν έχω ωράρια.
Δουλεύω με όποιον γουστάρω.
Όποιον δεν γουστάρω του γαμώ το σπίτι.
Δεν δίνω εξηγήσεις.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ.
Φυσικα δεν έχω δώσει ποτέ συνεντευξη.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Αυτές τις μαγκιές,
τις εκτιμας μόνο αν τις έχεις ζήσει.

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66

αυτο λες γινοταν προ κρισης με τις νοικοκυρες μεγαλης ηλικιας που παιρναν μεγαλο ογκο λαδιου σε μετρητο....για ολο το χρονο...πλεον το κοστος μεταφορας συν την τιμη του λαδιου για ολο το χρονο σε σχεση με την πτωση των μισθων εχει μικρινει αυτο το ποσοστο..

Επισκέπτης
Το παιχνίδι παίζεται με τον μεσάζωντα,όσο δεν βάζει κανείς χέρι στον μεσάζωντα το λάδι μας θα φεύγει γερμανία κ θα το αγοράζουμε ως εισαγώμενο.

λες μαλακίες μικρέ ...
πάλι ...

μάθε πρώτα και μετά μίλα ...

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Κάτσε να βγάλει το σκονάκι.....μην βιάζεσαι. :2funny: :2funny:

Αν κ αυτό μπορεί να μην του το δώσανε ως ύλη. :2funny: :2funny: :2funny:

μπορεις ευκολα να δεις ποια προιοντα ειναι 520 και σε ποια θεση στο ραφι ειναι και να καταλαβεις τι εθνικοτητος προιοντα αγοραζει ο ελληνας

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
λες μαλακίες μικρέ ...
πάλι ...

μάθε πρώτα και μετά μίλα ...
Θύμασαι που το πάσχα είχανε ρεπορτάζ για τους τούρκους που αγοράζανε αρνιά κ κατσίκια από τους δικούς μας;;;

Βολεύει καλύτερα να πουλάν στον τούρκο παρά στον ντόπιο εκεί που τις έχουν τις τιμές οι ντόπιοι μεσάζωντες.

Γι'αυτό αν δεν μπει χέρι στον μεσάζωντα η παραγωγή απλά θα πεθάνει κ θα εισάγουμε ακόμα κ το ελληνικό προϊόν.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Σωστό μέχρι το
Τα υπόλοιπα λάθος.
Έξω το ΡΑΦΙΝΑΡΟΥΝ.
Αυτό θέλει βιομηχανία.
ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥΣ-ΚΟΛΛΑΔΕΣ-ΠΙΠΕΡΓΙΑΔΕΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥΣ-ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ

γι'αυτό οι Ιταλοί το παίρνουν το δικό μας 0,90€/lt
το ραφινάρουν σε εργοστάσιά τους
(επειδή δεν έχουν ΣΤΑΜΟΥΛΟΥΣ-ΚΟΛΛΑΔΕΣ-ΠΙΠΕΡΓΙΑΔΕΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥΣ-ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥΣ )
και το πουλάνε 6€/lt.

Αυτό είναι το κόστος καθικιών τύπου
ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ-ΚΟΛΛΑ-ΠΙΠΕΡΓΙΑ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τι εννοεις οταν λες ραφιναρουν?
Υπαρχουν και στην Ελλαδα εργοστασια παραγωγης ελαιολαδου παντως (την εχουν δυο εβραιοι) που μεχρι προσφτα δουλευε και ενας φιλος εκει, και μου ειχε πει γινοντουσταν απιστευτα πραγματα.
Δεν θυμαμαι την εταιρεια παντως για να την πω.

αυτο λες γινοταν προ κρισης με τις νοικοκυρες μεγαλης ηλικιας που παιρναν μεγαλο ογκο λαδιου σε μετρητο....για ολο το χρονο...πλεον το κοστος μεταφορας συν την τιμη του λαδιου για ολο το χρονο σε σχεση με την πτωση των μισθων εχει μικρινει αυτο το ποσοστο..
Ποιο κοστος μεταφορας?
Μεχρι τωρα χερι με χερι αλλαζει το λαδι.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Kαλα ρε πστ που τα ειδες αυτα, οποιος θελει λαδι ας το πει :rockon:

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Θύμασαι που το πάσχα είχανε ρεπορτάζ για τους τούρκους που αγοράζανε αρνιά κ κατσίκια από τους δικούς μας;;;

Βολεύει καλύτερα να πουλάν στον τούρκο παρά στον ντόπιο εκεί που τις έχουν τις τιμές οι ντόπιοι μεσάζωντες.

Γι'αυτό αν δεν μπει χέρι στον μεσάζωντα η παραγωγή απλά θα πεθάνει κ θα εισάγουμε ακόμα κ το ελληνικό προϊόν.

καλα μην τους εχεις για μαλακες...οτι και καλα δινουν λεφτα σε μεσαζωντες...απλα επειδη αγοραζουν σε χονδρικη ριχνουν τις τιμες

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Kαλα ρε πστ που τα ειδες αυτα, οποιος θελει λαδι ας το πει :rockon:
Κοίτα με το λάδι δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς,γενικά πάντως είναι γεγονός πως οι μεσάζωντες γαμάν την παραγωγή.

Το δρομολόγιο είναι: παραγωγοί->μεσάζωντες->σουπερμάρκετ->καταναλωτής.

Εεε τους μεσάζωντες κανείς δεν τους ελέγχει,έχουν φτιάξει συμμορία κ κερδοσκοπούν από τον παραγωγό,τον παραγωγό λοιπόν τον βολεύει καλύτερα να πουλάει στους ξένους.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
καλα μην τους εχεις για μαλακες...οτι και καλα δινουν λεφτα σε μεσαζωντες...απλα επειδη αγοραζουν σε χονδρικη ριχνουν τις τιμες
Κοίτα έχω θείο που ασχολείται με μπαμπάκια και τα ακούω συνέχεια αυτά,αυτός είναι τυχερός γιατί το συγκεκριμένο προϊόν έχει σταθερές τιμές πώλησης.

Άλλους όμως οι μεσάζωντες τους λένε χ τιμούλα,συνήθως χαμηλή(6λεπτά το κιλό ας πούμε) κ φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή 3-4e το κιλό,κερδοσκοπούν οι μεσάζωντες κ οι παραγωγοί κοντεύουν να βαρέσουν διάλυση.

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Τι εννοεις οταν λες ραφιναρουν?
Υπαρχουν και στην Ελλαδα εργοστασια παραγωγης ελαιολαδου παντως (την εχουν δυο εβραιοι) που μεχρι προσφτα δουλευε και ενας φιλος εκει, και μου ειχε πει γινοντουσταν απιστευτα πραγματα.
Δεν θυμαμαι την εταιρεια παντως για να την πω.

Ποιο κοστος μεταφορας?
Μεχρι τωρα χερι με χερι αλλαζει το λαδι.

για να ερθει ο καλαματιανος και να πουλησει το λαδι στην γειτονισσα μου με 3 ευρω το κιλο το λαδι σαν αρχικη τιμη για τα 60 κιλα που ειναι παραγγελια θα βαλει επιπλεον στην τελικη τιμη το κοστος τις βενζινης και των διοδιων απο καλαματα σε αθηνα...αρα αντι για 180 ευρω θα πληρωσει 300 ευρω συνολικα....διοτι η βενζινη και τα διοδια ανεβαινουν

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Κοίτα με το λάδι δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς,γενικά πάντως είναι γεγονός πως οι μεσάζωντες γαμάν την παραγωγή.

Το δρομολόγιο είναι: παραγωγοί->μεσάζωντες->σουπερμάρκετ->καταναλωτής.

Εεε τους μεσάζωντες κανείς δεν τους ελέγχει,έχουν φτιάξει συμμορία κ κερδοσκοπούν από τον παραγωγό,τον παραγωγό λοιπόν τον βολεύει καλύτερα να πουλάει στους ξένους.
Δεν ξερω ρε μικρε, εχω 2-3 ατομα με ελιες και παιρνω απο εκει. Κατα περιεργο(?) τροπο ολοι οι γνωστοι καπως ετσι αγοραζουν το λαδι της χρονιας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom