Νέα

Η Ελλάδα ....πόσο Ελλάδα είναι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 90
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Καλημερα σε ολους

Θετω ενα νεο θεμα το οποιο μπορει να χαρακτηριστει ''ρατσιστικο''

Αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση γιατι δεν ειμαι ''ρατσιστης''
και θα παρακαλεσω τα μελη να μην με αποκαλεσουν ετσι ......

Θα παρακαλεσω τους υπευθυνους του σα'ι'τ αν δουν οτι η συζητηση παει στον ΡΑΤΣΙΣΜΟ να διαγραψουν αμεσως το θεμα αν ειναι προσβλητικο για την ιδια την ΧΩΡΑ μας.

Με δεδομενο οτι η Ελλαδα ειναι μικρη χωρα με 10 εκατομυρια κατοικους
με μεγαλη υπογεννητικοτητα - ανεργια .....

Θεωρω οτι εχουμε παρα πολλους ξενους
(οικονομικους μεταναστες οπως τους εχουν ονομασει)

Στο τρολε'ι' για αθηνα οποτε μπω νομιζω οτι δεν ειμαι στην ΧΩΡΑ μου !!!!!

Ετσι τουλαχιστον αισθανομαι και σκεφτομαι .....
Που παει αυτη η χωρα ?
Θα τριζουν τα κοκκαλα των αγωνιστων του '21 και του '40
καθως και ολοι οσοι αντισταθηκαν στην δικτατορια το 67-73
φανταζομαι δεν θα ειναι και τοσο ευχαριστημενοι απο αυτη την κατασταση που εχει διαμορφωθει.

Τα ερωτηματα ειναι πολλα αλλα θα θεσω μερικα για να ξεκινησει η συζητηση

1ον . Μας χρειαζονται τοσοι πολλοι ξενοι ?

2ον . Που προσφερουν ολοι αυτοι εδω (φορολογικα κτλ)?

3ον . Γιατι οι εκαστοτε κυβερνησεις δεν εθεσαν ενα αυστηρο οριο εισαγωγης των ?

4ον . Κατα ποσον κινδυνευουμε απο τις λεγομενες ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ως χωρα ?

Προς Θεου δεν εχω τιποτα με τους αλλοδαπους μεταναστες που πιστευω πως στην τελικη ΑΥΤΟΙ ειναι περισσοτερο ΘΥΜΑΤΑ παρα θυτες ....
(οπως τους εχουν παρουσιασει αρκετοι)

Επισκέπτης
αποψη μου εναι πως καθε χωρα, αναλογα με τις δυνατοτητες της στον οικονομικο τομεα ,μπορει να δεχτει μεχρι ενα συγκεκριμμενο αριθμο μεταναστων.οταν αυτος ο αριθμος ξεπερνα το επιτρεπτο εχουμε προβλημα.στην ελλαδα που ολα ειναι μπουρδελο εχουμε τη γνωστη κατασταση που πας πχ στην ομονοια η στη βικτωρια και σε πολλα αλλα μερη της αθηνας και της επαρχιας και νομιζεις οτι μπηκες στο πακισταν η στην αλβανια η στη νιγηρια....εμενα προσωπικα δε μου αρεσει καθολου γιατι η χωρα μας ειναι η ΕΛΛΑΔΑ κι οχι η ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.ειμαστε που μαστε χαλια σαν κρατος ερχονται ολοι αυτοι και τα κανουν χειροτερα γιατι απλως δε γινεται να συνυπαρξουν τοσοι πολλοι διαφορετικοι λαοι οταν δεν υπαρχει καλη οργανωση.επειδη πολλοι κρετινοι θα με πουν ρατσιστη ας σκεφτουν οτι καποια στιγμη η πολυκατοικια τους θα γεμισει και αυτη ρουμανο αλβανο νιγηριανους και τοτε θα με θυμηθουν...το ιδιο ρατσιστης ειμαι γι αυτους οσο και για εναν βρωμιαρη ελληνα που πολλες φορες ειμαστε χειροτεροι απολους...τι σημαινει ομως αυτο ,οτι πρεπει να γεμισουμε οπως γεμιζουμε τοσα χρονια ξενους?η μηπως να φτιαξουμε το δικο μας λαο και μετα να σκεφτουμε για ευκολους χαρακτηρισμους κι αλλες αηδιες...

Επισκέπτης
.....και συνεχιζω,στον οικονομικο τομεα δεν κανουν καλο παρα μονο σε διαφορες επιχειρησεις οπως οι λαχαναγορες,το λιμανι μας,η οικοδομη κτλ .φυσικα  εννοω οτι κανουν καλο στον εργολαβο γιατι ειναι φτηνα χερια χωρις ασφαλεια,μη παρεξηγηθω...αρα ποιο καλο??επιπλεον οταν τους χωνουν 10-10 σε τρυπες και περνουν τα 700 ευρω το μηνα οι νοικαρηδες ε παλι κακο κανουν γιατι οι δικοι μας οι μαλακες κοιτανε μονο την παρτη τους και τα βαζουν στην τσεπουλα τους κι αδηλωτα....ολα αυτα σε ενα κρατος που στην ουσια δεν υπαρχει επομενως δε μπορουμε καν να μιλανε για εθνος οπως πχ εχουν οι ιταλοι

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
1ον . Μας χρειαζονται τοσοι πολλοι ξενοι ?

2ον . Που προσφερουν ολοι αυτοι εδω (φορολογικα κτλ)

3ον . Γιατι οι εκαστοτε κυβερνησεις δεν εθεσαν ενα αυστηρο οριο εισαγωγης των ?

4ον . Κατα ποσον κινδυνευουμε απο τις λεγομενες ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ως χωρα ?

1ον. Όχι δεν μας χρειάζονται τόσοι πολλοί ξένοι τουλάχιστον συγκεντρωμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αποτελούν λύση για φτηνά εργατικά χέρια αλλά όχι για πολύ ακόμη.

2ον. Φορολογούνται όλοι, αλίμονο...Το αν φοροδιαφεύγουν αυτό είναι άλλο θέμα...

3ον. Έλλειψη εμπειρίας,οργάνωσης, στόχων, μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και όπως πάντα εξαιτίας μικροκομματικών κριτηρίων

4ον. Θα έλεγα ότι κινδυνεύουμε από εκείνους που βρίσκονται στις λεγόμενες ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων χωρών. ΟΙ περισσότεροι ξένοι βλέπεις που είναι στην Ελλάδα απλά ήρθαν να δουλέψουν. Τώρα, οι άλλοι που εννοείς, θα τους είχα στείλει από εκεί που ήρθαν πριν την ώρα τους. Δεν μπορείς βλέπεις να εργάζεσαι π.χ. σε μια χώρα, να την βρίζεις, να καις σημαίες και να θέλεις να μείνεις σε αυτήν. Σε τέτοιες περιπτώσεις τον ΠΟΥΛΟ ΒΑΘΙΑ ΒΑΘΙΑ...

Επισκέπτης
πως θα εχει εσοδα ενα κρατος και πως θα αξιωνει να λεγεται κρατος οταν οι ιδιοι οι πολιτες του δεν ενδιαφερονται γι αυτο?οι μεταναστες ειναι απλως το φυσικο επακολουθο οταν υπαρχει τετοια ανοργανωσια...δε νομιζω οτι αλλου στον κοσμο εχουν τοσο μεγαλο προβλημα οσο εμεις...δε φτανουν ολα αυτα βγαινουν μερικοι και μας λενε ρατσιστες...ρατσιστες ναι ειμαστε αλλα μονο με τους βλακες...και μη ξεχασω να αναφερω οτι οι ελληνες ειμαστε τραγικοι γιατι απ τη μια παραπονιομαστε αλλα για να κουβαλαει κανεις καφασια δεν παει...και μην πει κανεις οτι μας προλαβαν οι ξενοι...ΕΜΕΙΣ τους αφησαμε γιατι θελανε πανεπιστημια πολλοι και αραλικι...

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Πολυ καλη η αποψη σου και συμφωνω με τα οσα λες

τι λυσεις μπορει να υπαρχουν για ολα αυτα ?

Επισκέπτης
λυσεις?να βαλουν οι ελληνες μυαλο και να αρχισουν να σκεφτονται κρατικα κι οχι ...την τσεπη τους μονο....αλλα επειδη αυτο δε θα γινει ποτε μαλλον λυση ειναι να παρουν καποιοι την ηγεσια στα χερια τους...

askorp

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Προσωπικα δεν εχω προβλημα με οικονομικους μεταναστες στη χωρα μου αρκει να τηρουνται τα ορια που θετει ο νομος.
Ετσι οπως εχει γινει τωρα εχουμε γινει ενα μπουρδελο. Παιρνω το πρωι το λεοφορειο και ειμαι ο μοναδικος Ελληνας...ημαρτον. Καταλαβαινω οτι αυτοι οι ανθρωποι ηρθαν απο τη χωρα τους για να ζησουν καλυτερα αλλα αυτο εχει καταντησει να γινεται εις βαρος μας...δεν ξερω πως μπορει να αλλαξει πλεον η κατασταση και αυτο ειναι που με στεναχωρει πιο πολυ

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
που παει αυτη η χωρα ?

Δε νομίζω πως υπάρχει στην Ελλάδα άνθρωπος που να μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια πού πάει αυτό το πράγμα που λέγεται Ελλάδα...
Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μπορεί να απαντήσει τί ακριβώς είναι ΣΗΜΕΡΑ αυτό το πράγμα που λέγεται Ελλάδα...
Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ γι' αυτό το πράγμα που λέγεται Ελλάδα...

Κατά συνέπεια, προτείνω - για το καλό τους - σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να την πουλέψουν για το εξωτερικό...

Από την παραπάνω πρόταση, εξαιρούνται όσοι έχουν τη  δυνατότητα να βγάλουν ΧΟΝΤΡΗ άκρη, στην Ελλάδα, δηλαδή όσοι έχουν μεγάλες ( αλλά [size=11pt]ΠΟΛΥ [/size]μεγάλες ) περιουσίες, όσοι κατέχουν  θέσεις εξουσίας, καθώς και οι γόνοι των προαναφερθέντων...
Αυτοί, πράγματι μπορούν και θα μπορούν να ζουν ανθρώπινα και χωρίς ποτέ να τους απασχολήσουν ερωτήματα όπως αυτό που θέτει το παρόν θρεντ...

Για όλους τους υπόλοιπους, ο ουρανός δεν ξέρει σε ποιά πλευρά να σκύψει...

Αναλογιστείτε σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκετε και πράξτε ανάλογα... :idiot:

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Πολυ καλη η αποψη σου και συμφωνω με τα οσα λες

τι λυσεις μπορει να υπαρχουν για ολα αυτα ?

Λύσεις υπάρχουν αλλά και πολιτικό κόστος επίσης...Θα σου κάνω μια πολύ απλή ερώτηση... Έστω ότι έχεις οικογένεια με 2 παιδιά και σου λένε να επιλέξεις μεταξύ δύο διαφορετικών δουλειών. Η μια είναι δουλειά γραφείου με 800 - 900 ευρώ και η άλλη είναι δουλεία σε εργοστάσιο ή οικοδομή με 1500 - 1600 ευρώ. Ποια θα επέλεγες; Τι εννοώ; Εννοώ ότι η βαριά εργασία θα πρέπει να αμείβεται διαφορετικά και κατά την άποψη μου πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε δουλειά γραφείου. Θες να πας στο δημόσιο αγόρι μου; Πάνε αλλά μια ζωή θα παίρνεις 700 ευρώ...Πας; Εμ , δεν πας!Μόνο έτσι θα αλλάξει η νοοτροπία του δημοσίου.Άρα και εσύ ο νεοέλληνας θα πήγαινες και στο χωράφι αν αμειβόσουν καλά αλλά και στην οικοδομή χωρίς να χρειάζεται εισροή φτηνών αλλοδαπών εργατικών χεριών 

Επισκέπτης
ας μην υπερβαλουμε ,πολλοι σκεφτονται να φυγουν αλλα σκεφτειτε οτι στο εξωτερικο τα πραγματα τωρα δεν ειναι και τελεια...πολλες φορες ειναι και χειροτερα,αυτο δεν ειναι λυση για τη χωρα παρα μονο για το ατομο.αν και εγω βλεπω πολλους εδω που βαριουνται να δουλεψουν κι ας τους δινεται η ευκαιρια,βλεπεις το παιζουν καπως...αρα...δεν ειναι απολυτο το οτι δεν εχει δουλειες εδω...ξερω ατομα που δουλευουν σα τα σκυλια σερβιτοροι το καλοκαιρι και το χειμωνα εχουν γερο κομποδεμα μαζεμενο αλλα βλεπεις ειναι της δουλειας οχι αγορακια...κι οταν λεω κομποδεμα δεν εννοω λεφτα για κλαμπ αλλα για νοικια η για αμαξια η για λογαριασμους...

askorp

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Φιλε γελας αλλα για παρε εσυ το 550 κατα τις 6:15 το πρωι και τα λεμε......

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
ας μην υπερβαλουμε ,πολλοι σκεφτονται να φυγουν αλλα σκεφτειτε οτι στο εξωτερικο τα πραγματα τωρα δεν ειναι και τελεια...

Για το μέσο πολίτη, καμία σχέση...Ειδικά για όσους έχουν δυνατά Πανεπιστημιακά χαρτιά στα χέρια τους, το εξωτερικό είναι σχεδόν μονόδρομος :sunglasses:

Επισκέπτης
Λύσεις υπάρχουν αλλά και πολιτικό κόστος επίσης...Θα σου κάνω μια πολύ απλή ερώτηση... Έστω ότι έχεις οικογένεια με 2 παιδιά και σου λένε να επιλέξεις μεταξύ δύο διαφορετικών δουλειών. Η μια είναι δουλειά γραφείου με 800 - 900 ευρώ και η άλλη είναι δουλεία σε εργοστάσιο ή οικοδομή με 1500 - 1600 ευρώ. Ποια θα επέλεγες; Τι εννοώ; Εννοώ ότι η βαριά εργασία θα πρέπει να αμείβεται διαφορετικά και κατά την άποψη μου πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε δουλειά γραφείου. Θες να πας στο δημόσιο αγόρι μου; Πάνε αλλά μια ζωή θα παίρνεις 700 ευρώ...Πας; Εμ , δεν πας!Μόνο έτσι θα αλλάξει η νοοτροπία του δημοσίου.Άρα και εσύ ο νεοέλληνας θα πήγαινες και στο χωράφι αν αμειβόσουν καλά αλλά και στην οικοδομή χωρίς να χρειάζεται εισροή φτηνών αλλοδαπών εργατικών χεριών 
ποιος ελληνας μωρε θα παει στο χωραφι η στην οικοδομη?ξεχνας οτι οι ελληνες του σημερα μεγαλωνουν με ιντερνετ και αποβλακωση,αν οχι ολοι το 80%....

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Μια επιχειρηση "σκουπα" για τους μεταναστες χωρις τα απαραιτητα χαρτια (πρασινη καρτα κτλ δηλαδη) και κλεισιμο των συνορων ειναι παντως μια καλη αρχη. Δυστυχως δεν προκειται να γινει.

Επισκέπτης
Μια επιχειρηση "σκουπα" για τους μεταναστες χωρις τα απαραιτητα χαρτια (πρασινη καρτα κτλ δηλαδη) και κλεισιμο των συνορων ειναι παντως μια καλη αρχη. Δυστυχως δεν προκειται να γινει.
σωστος αλλα οπως ειπες σιγα μη γινει...

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
εξαρταται τι εννοεις δυνατο χαρτι...

Κάποιο καλό πτυχίο αιχμής, δυνατότητες άνω του μέσου όρου και διάθεση για δουλειά και δημιουργία...Ντράμμερ κάνε το χαβαλέ σου όσο είσαι φοιτητής και μετά δες τη ζωή σου ΣΟΒΑΡΑ και φύγε, μην τελματώσεις...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom