Νέα

Ασφαλιστικά ταμεία και συντάξεις...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 130
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
arcans εαν δουλευεις στον ιδ.τομεα θα ξερεις οτι στις περισσοτερες δουλειες δεν δινουν τα νομιμα-υπερωριες,επιδοματα,αδειες,αυξησεις-και αυτη ειναι η δουλεια του εκαστοτε σωματειου να ελεγχει και να επιβαλλει την νομιμοτητα.
Οι εργοδοτες κανουν οτι γουσταρουν γιατι ξερουν οτι μπορουν,ενω εαν υπηρχε σωματιο να τους κλεισει την εταιρια μεχρι να συμορφωθουν δεν θα το τολμουσαν
συμφωνούμε απόλυτα αδερφέ σε αυτό. ΠΛην όμως σκέψου λιγάκι κάτι. Πρώτον, αν δεν σου αρέσει, αλλάζεις δουλειά. Δεύτερον, αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει και με σωστό έλεγχο από το κράτος και έτσι δεν χρειάζεται συνδικαλισμός σε αυτό. Τρίτον, η ύπαρξη συνδικαλιστικού παράγοντα συνήθως είναι μείον στοιχείο για την προσέλκυση επενδύσεων (Διεθνές Μάρκετινγκ). Τέταρτον, το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι πώς λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας αλλά ο Δημόσιος, αυτός είναι που βασικά δημιουργεί τα χρέη στην Ελλάδα, από τη στιγμή που είναι όλος καταχρεωμένος, και οτιδήποτε κερδοφόρο πουλιέται με απίστευτα χαμηλή τιμή (κοίτα ναυπηγεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ή ιδιωτικοποιείται τύποις, αλλά χρηματοδοτούνται μόνο τα χρέη του από το Δημόσιο για να παρουσιάζεται κερδοφόρο!

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Πάλι μόρτες τα ίδια θα λέμε.
Ποιός ψηφίζει τα κόμματα; ποιός ψηφίζει τους βουλεύτες; ποιός ψηφ'ιζει τους συνδικαλιστές;
ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
όχι ρε φίλε!!!
ΔΕΝ είμαστε εμείς!!! είναι οι ίδιοι! Είναι αυτοί που βολεύονται από αυτούς.
Και είναι και κάποιοι που απλά δεν βλέπουνε καμία άλλη επιλογή. Γιατί επιλογή ΔΕΝ είναι ούτε ο Σύριζα ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΛΑ.ΟΣ που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ να πάρουνε την εξουσία και ΔΕΝ έχουνε καμία πρόταση. και μην κρυβόμαστε, είναι και αυτοί τα ίδια κουμάσια.
Μπορεί να βγει ένα κόμμα από επιχειρηματίες και ιδ. εργαζόμενους; Που να πούνε πως είμαστε εδώ ΜΟΝΟ για 1-2 τετραετίες και θέλουμε να φτιάξουμε τα πράγματα;

leon212

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
   πολυ ωραιο το θεμα παιδια αλλα εχω καποιες ενστασεις.διαβαζω οτι οι ρεππας,σιουφας, εκαναν καποιες καλές κινησεις.ο πατερας μου,δουλεψε 35 χρονια,ηταν ασφαλισμενος στο τοτε τατ(ταμειο απομαχων τυπογραφων)και ενω θα επαιρνε 200000 συνταξη(το 1992)με την ενοποιηση των ταμειων του σιουφα,βρεθηκε στο ικα με συνταξη 80000.το θεμα ειναι οτι ενα υγιεστατο ταμειο καταστραφηκε και μαζι του καποιοι που ειχαν πληρωσει κανονικα για αλλες παροχες.
   τα ταμεια φαληρισαν γιατι
1) τοσα χρονια οι καταθεσεις ηταν ατοκες
2)τα αποθεματικα παιχτηκαν το 1999 στο χρηματιστηριο επι σημιτη για να κρατηθει πανω απο τις 5000 μοναδες και να ξαναβγει η πασοκαρα
3)οι ανασφαλιστοι λαθρομεταναστες που 20 χρονια δε πληρωνουν εισφορες
4)τα προγραμματα stage,η part-time εργασια που δεν αποδιδει στα ταμεια παρα ελαχιστη εισφορα
5)η προωρη-σαν εκσπερματιση-συνταξιοδοτηση

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
εγω παντος δεν μπορω να καταλαβω τοσα χρονια,τι θα πει συνδικαλιστης=νταβατζης?

Αφού μόνος σου διατυπώνεις την εξίσωση, που ισχύει δίκην αξιώματος στην Ελλάδα, arc...
Πώς δε μπορείς να το καταλάβεις;  :think:

λαθος το διατυπωσα μαλλον.δεν μπορω να καταλαβω τον λογο υπαρξης συνδικαλιστη=νταβατζη τοσα χρονια.εκτος βεβαια οτι ειναι ενα σκαλοπατι για να ανεβεις στην ιεραρχια του κομματος που ανηκεις.

Με μια ματιά στην πορεία του κάθε συνδικάλα, καταλαβαίνεις τί παίζει...
Θέμα απλής παρατήρησης είναι...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
   πολυ ωραιο το θεμα παιδια αλλα εχω καποιες ενστασεις.διαβαζω οτι οι ρεππας,σιουφας, εκαναν καποιες καλές κινησεις.ο πατερας μου,δουλεψε 35 χρονια,ηταν ασφαλισμενος στο τοτε τατ(ταμειο απομαχων τυπογραφων)και ενω θα επαιρνε 200000 συνταξη(το 1992)με την ενοποιηση των ταμειων του σιουφα,βρεθηκε στο ικα με συνταξη 80000.το θεμα ειναι οτι ενα υγιεστατο ταμειο καταστραφηκε και μαζι του καποιοι που ειχαν πληρωσει κανονικα για αλλες παροχες.
   τα ταμεια φαληρισαν γιατι
1) τοσα χρονια οι καταθεσεις ηταν ατοκες
2)τα αποθεματικα παιχτηκαν το 1999 στο χρηματιστηριο επι σημιτη για να κρατηθει πανω απο τις 5000 μοναδες και να ξαναβγει η πασοκαρα
3)οι ανασφαλιστοι λαθρομεταναστες που 20 χρονια δε πληρωνουν εισφορες
4)τα προγραμματα stage,η part-time εργασια που δεν αποδιδει στα ταμεια παρα ελαχιστη εισφορα
5)η προωρη-σαν εκσπερματιση-συνταξιοδοτηση
διάβασε όλο το θρεντ. αν το είπε ένας αυτό που λες, τότε μάλλον αυτός ο ένας είναι κομματόσκυλο.

leon212

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
[quote author=Lastmoican link=topic=54438.msg1007734#msg1007734 date=1237029566]
διάβασε όλο το θρεντ. αν το είπε ένας αυτό που λες, τότε μάλλον αυτός ο ένας είναι κομματόσκυλο.
[/quote]

αυτο η αυτα?το διαβασα ολο το θρεντ.το ξερω απ'εξω.να στο πω?

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
arkans ...trikardos...lastmoican...σωστα μιλησατε ολοι σας
ειναι ενα αδιεξοδο τελικα η ζωη στην ελλαδα?

Όπως έχω γράψει σε άλλο thread, το καλύτερο που μπορεί να κάνει όποιος δεν έχει ΠΟΛΛΑ λεφτά και/ή εξουσία στην Ελλάδα, είναι να φύγει...μη με ρωτάτε για πού... Για όπου νά' ναι...
Ειδικά αν σαν άτομο έχει δυνατότητες άνω του μέσου Έλληνα, μακριά...Επαναλαμβάνω, μόνο σε περίπτωση που δεν έχει πολύ μεγάλη περιουσία - αλλά περιουσία, όχι κανά δυο διαμερισματάκια - ή σχέση με βύσματα, ώστε να βολευτεί σε θεσάρα που τα ξύνεις και παίρνεις και 5-10 χιλιάρικα μισθό...Γι' αυτούς, είναι παράδεισος η Ελλαδάρα, για τους άλλους κλάφτα Χαράλαμπε...
Θα μείνεις στην Ελλάδα να  κάνεις οικογένεια για να εξασφαλίσεις ψηφοφόρους στα δίδυμα και στους κλώνους του Γιωργάκη; :uglystupid:

Από την παραπάνω ανάλυση, είναι ευνόητη και η απάντηση στην ερώτησή σου...

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Πρώτον, αν δεν σου αρέσει, αλλάζεις δουλειά.

:think: :think: :think:
Εαν ηταν ο κακος μου εργοδοτης η εξαιρεση θα αλλαζα δουλεια αλλα δεν ειναι

Δεύτερον, αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει και με σωστό έλεγχο από το κράτος και έτσι δεν χρειάζεται συνδικαλισμός σε αυτό.

[font=Verdana[color=yellow]]Το κρατος ειναι καλο,θελει το καλο σου βρε κουτο γιατι να μπορεις να διεκδηκεις κατι καλυτερο αστο σε αυτους που ξερουν το καλο σου τα εκαστοτε κομματοσκυλα και ο καθε ενας απιθανος γονος μεγαλοαστικης οικογενειας-δεν ειμαι κομουνιστης[/color][/font]
Τρίτον, η ύπαρξη συνδικαλιστικού παράγοντα συνήθως είναι μείον στοιχείο για την προσέλκυση επενδύσεων (Διεθνές Μάρκετινγκ).

Αυτο και εαν ειναι παραμυθι.Στην Γερμανια ο εργατης δουλευει 8ωρο με ολα τα δικαιωματα του και με μικτα τουλαχιστον 3πλασια απο εδω.Ποιος εχει περισσοτερες επενδυσεις εμεις η οι γερμανοι?

Τέταρτον, το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι πώς λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας αλλά ο Δημόσιος, αυτός είναι που βασικά δημιουργεί τα χρέη στην Ελλάδα, από τη στιγμή που είναι όλος καταχρεωμένος, και οτιδήποτε κερδοφόρο πουλιέται με απίστευτα χαμηλή τιμή (κοίτα ναυπηγεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ή ιδιωτικοποιείται τύποις, αλλά χρηματοδοτούνται μόνο τα χρέη του από το Δημόσιο για να παρουσιάζεται κερδοφόρο!

ολοι εμεις που δουλευουμε στον ιδ.τομεα μας εχουν γαμισει το μυαλο οτι ο δη.υπαλληλος ειναι το προβλημα μας .Οχι το οτι περνω 100 ευρω δεν φταιει ο αργοσχολος του δημοσιου αλλα το οποιο αφεντικο μου που με γαμαει για να οικονομισει.Δεν μπορει ο βλαχος πατερας μου που κατεβηκε απο τα βουνα και εγινε gastarbeiter σαν ανεδεικευτος εργατης πριν απο 15 χρονια να επερνε ακριβως τα 3πλασια απο μενα που εχω και καλα σπουδασει

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
φιλοι εχετε δικιο γιαυτα που λετε.αλλα μην ξεχνατε και το ιδιωτικο τομεα τον εχουν γαμισει.
να πω εδω οτι ο λαναρας,ο αγουδημος,και αλλα τετοια λαμογια δεν ειναι ιδιοτικος τομεας,ειναι κρατικοδιαιτες εταιριες που υπαρχουν απο τις επιδοτησεις και τα τα δανεια που περνουν με εγγυητη το κρατος.ενας που απασχολισει στην επιχειρηση του 1-50 ατομα ειναι ιδιωτικος τομεας και μαλιστα και μικρομεσαιος,τον οποιο το κρατος το εχει γαμισει,και αυτον ειναι που βαζει φυλακη για χρεη.εχετε ακουσει κανενα βιομηχανι να μεπει φυλακη για χρεη στο ΙΚΑ,κανεναν.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Καλημέρα σας. Δυο παρατηρήσεις και από εμένα. Έχουν μεγάλη δόση πραγματικότητας τα περί αλληλεγγύης γενεών του Chevalier Fidele. Το σύστημα είναι περίπου ένα Pay as You Go (PAYGO) όπου η γενιά εργαζομένων πληρώνει από το εισόδημά της υπέρ της γενιάς των συνταξιούχων και περιμένει φυσικά από την επόμενη να κάνει το ίδιο όταν ή πρώτη θα παίρνει σύνταξη. Εάν όμως υπάρχει γήρανση του πληθυσμού που ξεφεύγει από τα όρια (που στο μέλλον θα σημάνει ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ) και αυτοί που είναι άνω των 65 αρχίζουν να είναι ένα ικανό ποσοστό αυτών που είναι στο ενεργό εργατικό δυναμικό τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα. Τότε πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Μπορεί κάποιος να πει ότι έγιναν κάποια βήματα με Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά αλλά... είναι αρκετά; Τα ιδιωτικά ταμεία συνταξιοδοτήσεως ίσως είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα διαθέσιμα των ταμείων απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Είναι στο έλεος του Θεού ή μάλλον του κάθε αδαή που θα τοποθετήσουν για διαχειριστή. Μια καλή κίνηση έγινε επί Χριστοδουλάκη με την ΕΔΕΚΤ ΟΤΕ (Εταιρία Διαχείρισης Ειδικού Κεφαλαίου ΤΑΠ ΟΤΕ). Να δούμε πώς θα πάει.
Η γήρανση του πληθυσμού έχει και άλλα παρελκόμενα. Στον κλάδο ασθενείας τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Όσο η ιατρική κάνει βήματα εμπρός τόσο μεγαλώνει ο μέσος όρος ζωής (προσδόκιμο). Έτσι εκεί που κάποιος είχε κάνει μια μελέτη πριν μερικά χρόνια, έρχονται μερικές καινούργιες ανακαλύψεις στην ιατρική και την τινάζουν στον αέρα. Αυτοί που υπολόγιζες να σταματήσεις να πληρώνεις, συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξή τους λόγω της αύξησης του προσδοκίμου ζωής και φυσικά το κάνουν με επι πλέον κόστος στα φάρμακα. Άρα παραπάνω κόστος στον κλάδο ασθενείας αλλά στον σύνταξης. Η λύση είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές αλλά αυτά τα πράγματα θέλουν ΤΟΛΜΗ.

Μετά λύπης μου βλέπω ότι συνεχίζουμε να κατασπαράσουμε το κράτος λες και αυτό έχει ανεξάντλητα κεφάλαια. Λες και... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ που λέει και το εμβατήριο. Η σημερινή γενιά έως 35άρηδων είναι αναγκασμένη να υποστεί τη ΜΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ αυτών που τώρα είναι 50άρηδες και άνω και ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ να κάνουν υποχωρήσεις να βρουν και οι άλλοι κάτι να πάρουν.

Ένας Φυλήσυχος Πολίτης

Τάχεις λίγο μπερδεμένα τα πράγματα, αλλά τσπα.

Η γήρανση του πληθυσμού έχει τρεις κύριους παράγοντες.
α) Την υπογεννητικότητα
β) Την μείωση της θνησιμότητας
γ) Την αύξηση του προσδόκιμου ζωής

Τα (β) και (γ) συσχετίζονται στενά αν και όχι τελείως γραμμικά.

Στα ανεπτυγμένα κράτη η υπογεννητικότητα και η μείωση της παιδικής θνησιμότητας ήταν οι κύριοι παράγοντες της γήρανσης μέχρι το 1980. Από εκεί και μετά η αύξηση του προσδόκιμου ζωής (που σχετίζεται άμεσα με τις προόδους της ιατρικής και της περίθαλψης) ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για την γήρανση.
Μάλιστα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως π.χ. αυξάνονται οι άνω των 85 και οι άνω των 100 ετών, αυξάνονται οι γυναίκες (μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με άνδρες στο ήδιο ηλικιακό γκρουπ) κ.ά.

Τα περί γεννεών κλπ είναι αστειότητες.

Τα προβλήματα είναι τεράστια, τα αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνίες (ακόμη και στην Αφρική έχει αρχίσει να παρατηρείται γηρανση του πληθυσμού) και οι λύσεις δεν είναι εύκολες.
Και πολύ αμφιβάλλω ότι μπορούν αν συζητηθούν εδώ μέσα που πετάγονται οι γνωστοί για να πούνε τα ίδια και τα ίδια: το κράτος, οι πολιτικοί, το δημόσιο, οι κλέφτες, οι απατεώνες μπλα, μπλα, μπλα........

Απλά να υπενθυμίσω ότι το κράτος που αντιμετωπίζει το οξύτερο πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού είναι η Ιαπωνία (μπα, και αυτοί μαλάκες είναι θα σου πουν μερικοί εδώ μέσα, "να σου πω εγώ τι πρέπει να κάνουν").
Για να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος εκεί λέω μόνον ότι ο ΟΗΕ προβλέπει ότι θα πρέπει το όριο συνταξιοδότησης να αυξηθεί στα 77 χρόνια μέχρι το 2050 ή να δεχθούν 10 εκατομμύρια μετανάστες.
(Παρεμπιπτόντως σε παρόμοια κατάσταση είναι και η Ιταλία).

Και κάτι τελευταίο: σε όλο τον κόσμο οι συντάξεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι μεγαλύτερες από αυτές του ιδιωτικού.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
εχεις απολυτο δικιο σε ολα εκτος "σε όλο τον κόσμο οι συντάξεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι μεγαλύτερες από αυτές του ιδιωτικού"
Παντου στον κοσμο στο δημοσιο παιρνουν ψιχουλα(λογο μονιμοτητας)και αντιστοιχα μικρη ειναι και η συνταξη

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εχεις απολυτο δικιο σε ολα εκτος "σε όλο τον κόσμο οι συντάξεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι μεγαλύτερες από αυτές του ιδιωτικού"
Παντου στον κοσμο στο δημοσιο παιρνουν ψιχουλα(λογο μονιμοτητας)και αντιστοιχα μικρη ειναι και η συνταξη

Πρόχειρα δες για παράδειγμα εδώ:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Πρώτον, αν δεν σου αρέσει, αλλάζεις δουλειά.

:think: :think: :think:
Εαν ηταν ο κακος μου εργοδοτης η εξαιρεση θα αλλαζα δουλεια αλλα δεν ειναι

Δεύτερον, αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει και με σωστό έλεγχο από το κράτος και έτσι δεν χρειάζεται συνδικαλισμός σε αυτό.

[font=Verdana[color=yellow]]Το κρατος ειναι καλο,θελει το καλο σου βρε κουτο γιατι να μπορεις να διεκδηκεις κατι καλυτερο αστο σε αυτους που ξερουν το καλο σου τα εκαστοτε κομματοσκυλα και ο καθε ενας απιθανος γονος μεγαλοαστικης οικογενειας-δεν ειμαι κομουνιστης[/color][/font]
Τρίτον, η ύπαρξη συνδικαλιστικού παράγοντα συνήθως είναι μείον στοιχείο για την προσέλκυση επενδύσεων (Διεθνές Μάρκετινγκ).

Αυτο και εαν ειναι παραμυθι.Στην Γερμανια ο εργατης δουλευει 8ωρο με ολα τα δικαιωματα του και με μικτα τουλαχιστον 3πλασια απο εδω.Ποιος εχει περισσοτερες επενδυσεις εμεις η οι γερμανοι?

Τέταρτον, το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι πώς λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας αλλά ο Δημόσιος, αυτός είναι που βασικά δημιουργεί τα χρέη στην Ελλάδα, από τη στιγμή που είναι όλος καταχρεωμένος, και οτιδήποτε κερδοφόρο πουλιέται με απίστευτα χαμηλή τιμή (κοίτα ναυπηγεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ή ιδιωτικοποιείται τύποις, αλλά χρηματοδοτούνται μόνο τα χρέη του από το Δημόσιο για να παρουσιάζεται κερδοφόρο!

ολοι εμεις που δουλευουμε στον ιδ.τομεα μας εχουν γαμισει το μυαλο οτι ο δη.υπαλληλος ειναι το προβλημα μας .Οχι το οτι περνω 100 ευρω δεν φταιει ο αργοσχολος του δημοσιου αλλα το οποιο αφεντικο μου που με γαμαει για να οικονομισει.Δεν μπορει ο βλαχος πατερας μου που κατεβηκε απο τα βουνα και εγινε gastarbeiter σαν ανεδεικευτος εργατης πριν απο 15 χρονια να επερνε ακριβως τα 3πλασια απο μενα που εχω και καλα σπουδασει
1. μην απαντάς αποσπασματικά γιατί φαίνεται πως είπα άλλα. Σου είπα πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν είναι καλοί στην Ελλάδα, αλλά με την ίδια λογική και ο συνδικαλισμός ιδ. φορέα στην Ελλάδα πάλι σκατά θα κάνει. Ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι αυτός που λες. Αλλά και αυτός να ήταν μπορεί να γίνει αυτό που λες πιο εύκολα με έλεγχο από το κράτος, όταν το κράτος δρα σωστά και όχι όπως στην Ελλαδα.
2. ποιος σου είπε πως στα άλλα κράτη δίνουνε όλες τις υπερωρίες κλπ; τράβα δούλεψε αλλού και δες. Εμένα που το γραφείο μου είναι στο Βέλγιο σου λέω πως το ίδιο είναι και στα άλλα κράτη. Δεν διαφωνώ πως ο εργοδότης ίσως θα έπρεπε να τα δίνει, αλλά αυτή η κουβέντα είναι του στυλ "γιατί στην Ελλάδα δεν λειουργεί αυτός ο νόμος;" Εγατικό δίκαιο είναι, άρα θα έπρεπε να ισχύει. Πού είναι το κράτος να σε προστατέψει; Όπου είναι και στα υπόλοιπα θέματα που συζητάμε. Όταν οι άνθρωποι είναι ανίκανοι, είναι ανίκανοι σε όλα.
3.Γερμανία. Πάλι πάτησες λάθος κάλο. Είμαι γερμανοτραφής. Η Γερμανία ΔΕΝ έχει ΞΕΝΕΣ επενδύσεις αδερφέ, έχει γερμανική παραγωγή. Εδώ στην Ελλάδα μιλάμε για ΞΕΝΕΣ επενδύσεις. Και δεν έχουμε. Και επειδή έχω κάνει το κομμάτι μου σου λέω πως θα πήγαινα στη Γερμανία για να ανοίξω επιχείρηση ή να κάνω επένδυση με βιομηχανία αλλάόχι γιατί έχει συνδικάτο ιδιωτικό, αλλά γιατί λειτουργεί το κράτος και το ρίσκο να έχω κάνει λάθος υπολογισμούς είναι μηδαμινό. Ενώ εδώ στην Ελλάδα, παρότι δεν έχει συνδικάτο το κράτος το ίδιο με απωθεί στο να κάνω επένδυση γιατί απλά δεν ξέρω τι μου ξημερώνει με τους αλλοπρόσαλους που κυβερνούνε.

4. Αν δεν σου αρέσει να είσαι ιδ. υπάλληλος τράβα δούλεψε στο Δημόσιο. Εγώ όταν έιχα την ευκαιρία δύο φορές επέλεξα να μην πάω. Και δεν με ζαλίζει κανείς ή δεν μου κάνει κανείς πλύση πως οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ. Είπα πως η διαχείριση του δημοσίου έχει κάνει το χρέος της Ελλάδας. Και οι δημόσιοι υπάλληλοι δυστυχώς είναι μέρος αυτού, όχι όλοι φυσικά αλλά αρκετοί από αυτούς, είτε το θέλουνε είτε όχι. να στο θέσω απλά. Αν κάθεσαι να μιλάς από το γραφείο σου στο κινητό με ένα φίλο σου για 2 ώρες, θα σου έρθει ο εργοδότης σου και θα σου πει "στάκα ρε μεγάλε, και με χρεώνεις και δεν κάνεις δουλειά;" Λε πουλ!
Πες μου μία φορά που γίνεται αυτό στο δημόσιο. Και μετά πες μου πως δεν φταίει και ο δημόσιος υπάλληλος για τα δημόσια έξοδα. πορεί και εγώ να το έκανα στη θέση του. Γι'αυτό λέω πως πρέπει να λειτουργεί το δημόσιο σαν επιχείρηση ιδιωτική.

Ο συνδικαλισμός δεν σου δίνει απαραίτητα λύσεις. Και ναι, αν τα έχεις με τον εργοδότη σου αλλάζεις δουλειά ρε φίλε. Πας κάπου που να μπορείς να πάρεις αυτά που σου λείπουνε. Αλλά επειδή έχω κάνει και recruiting σου λέω πως όποιος μου ερχότανε με συνδικαλιστικές απόψεις για υπερωρίες κλπ τον έστελνα. Γιατί ήξερα πως αυτός ο κύριος δεν θα ήθελε να καθήσει αυτοβούλως για να βγει η δουλειά, αλλά για να πάρει την υπερωρία ακόμα κι αν έπαιζε ΤΕΤΡΙΣ στο γραφείο. Όταν δούλευε κάποιος αμοιβότανε. Και για να στο κλείσω υπάρχει ο αντίλογος. Άμα θες υπερωρίες να παίρνεις, τότε να δέχεσαι να παίρνεις και αυτά που λέει η εργασειακή σύμβαση του συλλόγου σου και να μη ζητάς αύξηση 10% ή 20% όταν η χρονιά σου είναι πολύ καλή και αποδίδεις.

Είσαι ιδιωτικός υπάλληλος γιατί δεν θες ή δεν μπορείς να είσαι δημόσιος ή ΕΕ. Αποδέξου το. Αλλιώς άλλαξέ το. Πάντως συνδικαλισμός στον ιδιωτικό φορέα είναι μπαρμπούτσαλα, σόρρυ που στο λέω έτσι. Όταν μια επιχείρηση θέλει να κλείσει θα κλείσει, όταν θέλει να σε διώξει, θα σε διώξει, και είναι στη διακριτική της ευχέρια να πληρώνει όπως γουστάρει. Έσύ μπορείς να ψάχνεις όσα χρόνια θες για να βρεις μια ιδανική εργασία, όπως την έχεις στο μυαλό σου ή αν θες να πας στο Δημόσιο για να παίρνεις υπερρωρίες (που ούτε κι εκεί τις πληρώνουνε παντού, για να μην νομίζεις δηλαδή)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
φιλοι εχετε δικιο γιαυτα που λετε.αλλα μην ξεχνατε και το ιδιωτικο τομεα τον εχουν γαμισει.
να πω εδω οτι ο λαναρας,ο αγουδημος,και αλλα τετοια λαμογια δεν ειναι ιδιοτικος τομεας,ειναι κρατικοδιαιτες εταιριες που υπαρχουν απο τις επιδοτησεις και τα τα δανεια που περνουν με εγγυητη το κρατος.ενας που απασχολισει στην επιχειρηση του 1-50 ατομα ειναι ιδιωτικος τομεας και μαλιστα και μικρομεσαιος,τον οποιο το κρατος το εχει γαμισει,και αυτον ειναι που βαζει φυλακη για χρεη.εχετε ακουσει κανενα βιομηχανι να μεπει φυλακη για χρεη στο ΙΚΑ,κανεναν.
συμφωνώ διαφωνώντας. Συμφωνώ δηλαδή με αυτά που λες, αλλά το κράτος έχει προγράμματα μόνο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και ο Έλληνας καταλαβαίνει κακώς τις επενδύσεις μικρομεσαίων. Γι'αυτό και έχουμε γεμίσει σε εστιατόρια, σουβλατζίδικα και ψιλικατζίδικα.
μπορούμε να μιλάμε όσο θέλετε, αλλά η ουσία παραμένει: πως έχουμε εξαιρετικούς πολιτικούς που έχουν βγάλει ρόζους τα χέρια τους από τη καθημερινή σκληρή εργασία που κάνουνε από τα 16 τους χρόνια....ετσι;

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
στην ελλαδα.ΤΕΒΕ πληρωνουν οι κοκκαλης,βαρδινογιαννης,κοντομηνας,ΤΕΒΕ πληρωνει και ο μαναβης,ο κουρεας,και ο  περιπτερας.απο εδω και μονο βγαλτε συμπερασμα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

Η γήρανση του πληθυσμού έχει τρεις κύριους παράγοντες.
α) Την υπογεννητικότητα
β) Την μείωση της θνησιμότητας
γ) Την αύξηση του προσδόκιμου ζωής

Τα (β) και (γ) συσχετίζονται στενά αν και όχι τελείως γραμμικά.

Στα ανεπτυγμένα κράτη η υπογεννητικότητα και η μείωση της παιδικής θνησιμότητας ήταν οι κύριοι παράγοντες της γήρανσης μέχρι το 1980. Από εκεί και μετά η αύξηση του προσδόκιμου ζωής (που σχετίζεται άμεσα με τις προόδους της ιατρικής και της περίθαλψης) ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για την γήρανση.
Μάλιστα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως π.χ. αυξάνονται οι άνω των 85 και οι άνω των 100 ετών, αυξάνονται οι γυναίκες (μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με άνδρες στο ήδιο ηλικιακό γκρουπ) κ.ά.

Τα προβλήματα είναι τεράστια, τα αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνίες (ακόμη και στην Αφρική έχει αρχίσει να παρατηρείται γηρανση του πληθυσμού) και οι λύσεις δεν είναι εύκολες.
Και πολύ αμφιβάλλω ότι μπορούν αν συζητηθούν εδώ μέσα που πετάγονται οι γνωστοί για να πούνε τα ίδια και τα ίδια: το κράτος, οι πολιτικοί, το δημόσιο, οι κλέφτες, οι απατεώνες μπλα, μπλα, μπλα........

Απλά να υπενθυμίσω ότι το κράτος που αντιμετωπίζει το οξύτερο πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού είναι η Ιαπωνία (μπα, και αυτοί μαλάκες είναι θα σου πουν μερικοί εδώ μέσα, "να σου πω εγώ τι πρέπει να κάνουν").
Για να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος εκεί λέω μόνον ότι ο ΟΗΕ προβλέπει ότι θα πρέπει το όριο συνταξιοδότησης να αυξηθεί στα 77 χρόνια μέχρι το 2050 ή να δεχθούν 10 εκατομμύρια μετανάστες.
(Παρεμπιπτόντως σε παρόμοια κατάσταση είναι και η Ιταλία).

Και κάτι τελευταίο: σε όλο τον κόσμο οι συντάξεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι μεγαλύτερες από αυτές του ιδιωτικού.
ο σωστός. Τελεία.-
Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για το τι να γίνει με τα ταμεία.
Εγώ λέω κάτι πολύ απλό. Αν μας πούνε πως γιοκ συντάξεις, τότε γιοκ και οι εισφορές ρε αδέρφια. Αφού το παιδί μου δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη (ούτε κι εγώ), γιατί να πάρει ο γαμιόλης την εισφορά του και να μην τα δώσω σε μια ιδ. εταιρία που θα μου δώσει σύνταξη; Και θα μου δώσει γιατί ήδη παίρνω φέτος συνταξιοδοτικό που έκανα στα 18 μου σαν εφάπαξ και στα 45 θα πάρω άλλο ένα που το πληρώνω τώρα για τότε.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
1. μην απαντάς αποσπασματικά γιατί φαίνεται πως είπα άλλα. Σου είπα πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν είναι καλοί στην Ελλάδα, αλλά με την ίδια λογική και ο συνδικαλισμός ιδ. φορέα στην Ελλάδα πάλι σκατά θα κάνει. Ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι αυτός που λες. Αλλά και αυτός να ήταν μπορεί να γίνει αυτό που λες πιο εύκολα με έλεγχο από το κράτος, όταν το κράτος δρα σωστά και όχι όπως στην Ελλαδα.
2. ποιος σου είπε πως στα άλλα κράτη δίνουνε όλες τις υπερωρίες κλπ; τράβα δούλεψε αλλού και δες. Εμένα που το γραφείο μου είναι στο Βέλγιο σου λέω πως το ίδιο είναι και στα άλλα κράτη. Δεν διαφωνώ πως ο εργοδότης ίσως θα έπρεπε να τα δίνει, αλλά αυτή η κουβέντα είναι του στυλ "γιατί στην Ελλάδα δεν λειουργεί αυτός ο νόμος;" Εγατικό δίκαιο είναι, άρα θα έπρεπε να ισχύει. Πού είναι το κράτος να σε προστατέψει; Όπου είναι και στα υπόλοιπα θέματα που συζητάμε. Όταν οι άνθρωποι είναι ανίκανοι, είναι ανίκανοι σε όλα.
3.Γερμανία. Πάλι πάτησες λάθος κάλο. Είμαι γερμανοτραφής. Η Γερμανία ΔΕΝ έχει ΞΕΝΕΣ επενδύσεις αδερφέ, έχει γερμανική παραγωγή. Εδώ στην Ελλάδα μιλάμε για ΞΕΝΕΣ επενδύσεις. Και δεν έχουμε. Και επειδή έχω κάνει το κομμάτι μου σου λέω πως θα πήγαινα στη Γερμανία για να ανοίξω επιχείρηση ή να κάνω επένδυση με βιομηχανία αλλάόχι γιατί έχει συνδικάτο ιδιωτικό, αλλά γιατί λειτουργεί το κράτος και το ρίσκο να έχω κάνει λάθος υπολογισμούς είναι μηδαμινό. Ενώ εδώ στην Ελλάδα, παρότι δεν έχει συνδικάτο το κράτος το ίδιο με απωθεί στο να κάνω επένδυση γιατί απλά δεν ξέρω τι μου ξημερώνει με τους αλλοπρόσαλους που κυβερνούνε.

4. Αν δεν σου αρέσει να είσαι ιδ. υπάλληλος τράβα δούλεψε στο Δημόσιο. Εγώ όταν έιχα την ευκαιρία δύο φορές επέλεξα να μην πάω. Και δεν με ζαλίζει κανείς ή δεν μου κάνει κανείς πλύση πως οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ. Είπα πως η διαχείριση του δημοσίου έχει κάνει το χρέος της Ελλάδας. Και οι δημόσιοι υπάλληλοι δυστυχώς είναι μέρος αυτού, όχι όλοι φυσικά αλλά αρκετοί από αυτούς, είτε το θέλουνε είτε όχι. να στο θέσω απλά. Αν κάθεσαι να μιλάς από το γραφείο σου στο κινητό με ένα φίλο σου για 2 ώρες, θα σου έρθει ο εργοδότης σου και θα σου πει "στάκα ρε μεγάλε, και με χρεώνεις και δεν κάνεις δουλειά;" Λε πουλ!
Πες μου μία φορά που γίνεται αυτό στο δημόσιο. Και μετά πες μου πως δεν φταίει και ο δημόσιος υπάλληλος για τα δημόσια έξοδα. πορεί και εγώ να το έκανα στη θέση του. Γι'αυτό λέω πως πρέπει να λειτουργεί το δημόσιο σαν επιχείρηση ιδιωτική.

Ο συνδικαλισμός δεν σου δίνει απαραίτητα λύσεις. Και ναι, αν τα έχεις με τον εργοδότη σου αλλάζεις δουλειά ρε φίλε. Πας κάπου που να μπορείς να πάρεις αυτά που σου λείπουνε. Αλλά επειδή έχω κάνει και recruiting σου λέω πως όποιος μου ερχότανε με συνδικαλιστικές απόψεις για υπερωρίες κλπ τον έστελνα. Γιατί ήξερα πως αυτός ο κύριος δεν θα ήθελε να καθήσει αυτοβούλως για να βγει η δουλειά, αλλά για να πάρει την υπερωρία ακόμα κι αν έπαιζε ΤΕΤΡΙΣ στο γραφείο. Όταν δούλευε κάποιος αμοιβότανε. Και για να στο κλείσω υπάρχει ο αντίλογος. Άμα θες υπερωρίες να παίρνεις, τότε να δέχεσαι να παίρνεις και αυτά που λέει η εργασειακή σύμβαση του συλλόγου σου και να μη ζητάς αύξηση 10% ή 20% όταν η χρονιά σου είναι πολύ καλή και αποδίδεις.

Είσαι ιδιωτικός υπάλληλος γιατί δεν θες ή δεν μπορείς να είσαι δημόσιος ή ΕΕ. Αποδέξου το. Αλλιώς άλλαξέ το. Πάντως συνδικαλισμός στον ιδιωτικό φορέα είναι μπαρμπούτσαλα, σόρρυ που στο λέω έτσι. Όταν μια επιχείρηση θέλει να κλείσει θα κλείσει, όταν θέλει να σε διώξει, θα σε διώξει, και είναι στη διακριτική της ευχέρια να πληρώνει όπως γουστάρει. Έσύ μπορείς να ψάχνεις όσα χρόνια θες για να βρεις μια ιδανική εργασία, όπως την έχεις στο μυαλό σου ή αν θες να πας στο Δημόσιο για να παίρνεις υπερρωρίες (που ούτε κι εκεί τις πληρώνουνε παντού, για να μην νομίζεις δηλαδή)
1)Ο ρολος του συνδικαλιστη ειναι να "προστατευει" τον συναδελφο του
2) :think:
δλδ εαν σκασει μυτη μηνηση για μη καταβολης υπερωριων στο γραφειο σου στο Βελγιο θα το παρεις αψηφιστα η θα κοιταξεις για την επομενη πτηση για Ελλαδα?Δεν υπαρχει αυτο που λες και κοιτα το μισθο εκει σε αντιθεση με τι δινουν εδω
3)EUROSTAT “Σκιάχτρο” για τις ξένες επενδύσεις η Ελλάδα   

Ούτε τα… ψίχουλα δεν κατάφερε να αποσπάσει η Ελλάδα από την πλούσια πίτα των επενδύσεων που μοιράστηκαν πέρυσι οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του Γιώργου Χρηστίδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, από τον πακτωλό των 788 δισ. ευρώ που επενδύθηκαν στους “27” από χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., η Ελλάδα απέσπασε μόλις 1,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών το 1,2 δισ. ευρώ προήλθε από εταίρους μας στην Ε.Ε. και μόλις 200 εκατ. ευρώ είχαν προέλευση τρίτες χώρες όπως οι ΗΠΑ. Η επίδοση αυτή κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των 15 παλαιών κρατών μελών της Ε.Ε., ενώ ακόμη κι αν συνυπολογιστούν οι νέες χώρες, μόνο η μικροσκοπική Μάλτα και η Σλοβενία τα πήγαν χειρότερα από την Ελλάδα.
Τα στοιχεία αυτά συνιστούν μάλιστα επιδείνωση σε σχέση με το 2006, όταν η Ελλάδα είχε υποδεχθεί 4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις από τους εταίρους της στην Ε.Ε. και άλλα 300 εκατ. ευρώ από τρίτες χώρες. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι επενδύσεις που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που υποδέχθηκε η ελληνική οικονομία, φτάνοντας τα 3,9 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ αφορούν επενδύσεις σε χώρες εκτός Ε.Ε.).
Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της Ε.Ε. για τους επενδυτές των τρίτων χωρών είναι η Βρετανία, που υποδέχθηκε 87 δισ. ευρώ το 2007 (27% του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε.), το Λουξεμβούργο (50 δισ. ευρώ) και η Γαλλία (23 δισ. ευρώ).

Μαι 20, 2008
μηπως στην Γαλλια τα συνδικατα δεν ειναι πανισχυρα?
τελικα φταινε τα συνδικατα που δεν ανοιγουν εργοστασια και γενικα επιχειρησεις οπως ειπες σε προηγουμενο ποστ η ειναι αυτο που λες οτι το κρατος ειναι μπουρδελο?
4) :2funny: :2funny: :2funny:
Υπηρξα ιδιωτικος υπαλληλος και οσα ανεφερα πριν ηταν εμπειριες μου αλλα και η γνωστη γκρινια σχεδον ολων οσων ειναι στο ιδ.τομεα.
Θα μπορουσα ανετα να γινω δη.υπαλληλος(ο θειος μου ειναι δημαρχος)αλλα ποτε δεν εγλυψα στην ζωη μου και ουτε ποτε θα το κανω.Εμετιλα με προκαλει η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ και πιστευω οτι ενα απο τα αναγκαια μετρα για να παει μπροστα ο τοπος ειναι να καταργηθουν οι πολιτικες νεολαιες.
Και συνεχιζω να επιμενω οτι δεν ειναι δυνατον καποιος να εχει σπουδασει και να παιρνει 700-1000 ευρω δουλευοντας 12-14 ωρες(80%των ιδ.υπαλ)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Αγαπητέ φίλε voltaire45 Συμφωνώ με σχεδόν όλα που έγραψες. Πρέπει να δούμε ίσως το τι έκαναν αυτοί που αντιμετώπισαν και έλυσαν το πρόβλημα για να δούμε πώς περίπου θα δράσουμε κι εμείς.

Τι ακριβώς είναι αυτό που έχω μπερδεμένο;

Τι είναι αστειότητα; Δεν πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι για τις συντάξεις τώρα; Δεν θα πληρώσουν οι επόμενοι εργαζόμενοι τις δικές μας;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
1)Ο ρολος του συνδικαλιστη ειναι να "προστατευει" τον συναδελφο του
2) :think:
δλδ εαν σκασει μυτη μηνηση για μη καταβολης υπερωριων στο γραφειο σου στο Βελγιο θα το παρεις αψηφιστα η θα κοιταξεις για την επομενη πτηση για Ελλαδα?Δεν υπαρχει αυτο που λες και κοιτα το μισθο εκει σε αντιθεση με τι δινουν εδω
3)EUROSTAT “Σκιάχτρο” για τις ξένες επενδύσεις η Ελλάδα  

Ούτε τα… ψίχουλα δεν κατάφερε να αποσπάσει η Ελλάδα από την πλούσια πίτα των επενδύσεων που μοιράστηκαν πέρυσι οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του Γιώργου Χρηστίδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, από τον πακτωλό των 788 δισ. ευρώ που επενδύθηκαν στους “27” από χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., η Ελλάδα απέσπασε μόλις 1,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών το 1,2 δισ. ευρώ προήλθε από εταίρους μας στην Ε.Ε. και μόλις 200 εκατ. ευρώ είχαν προέλευση τρίτες χώρες όπως οι ΗΠΑ. Η επίδοση αυτή κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των 15 παλαιών κρατών μελών της Ε.Ε., ενώ ακόμη κι αν συνυπολογιστούν οι νέες χώρες, μόνο η μικροσκοπική Μάλτα και η Σλοβενία τα πήγαν χειρότερα από την Ελλάδα.
Τα στοιχεία αυτά συνιστούν μάλιστα επιδείνωση σε σχέση με το 2006, όταν η Ελλάδα είχε υποδεχθεί 4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις από τους εταίρους της στην Ε.Ε. και άλλα 300 εκατ. ευρώ από τρίτες χώρες. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι επενδύσεις που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που υποδέχθηκε η ελληνική οικονομία, φτάνοντας τα 3,9 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ αφορούν επενδύσεις σε χώρες εκτός Ε.Ε.).
Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της Ε.Ε. για τους επενδυτές των τρίτων χωρών είναι η Βρετανία, που υποδέχθηκε 87 δισ. ευρώ το 2007 (27% του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε.), το Λουξεμβούργο (50 δισ. ευρώ) και η Γαλλία (23 δισ. ευρώ).

Μαι 20, 2008
μηπως στην Γαλλια τα συνδικατα δεν ειναι πανισχυρα?
τελικα φταινε τα συνδικατα που δεν ανοιγουν εργοστασια και γενικα επιχειρησεις οπως ειπες σε προηγουμενο ποστ η ειναι αυτο που λες οτι το κρατος ειναι μπουρδελο?
4) :2funny: :2funny: :2funny:
Υπηρξα ιδιωτικος υπαλληλος και οσα ανεφερα πριν ηταν εμπειριες μου αλλα και η γνωστη γκρινια σχεδον ολων οσων ειναι στο ιδ.τομεα.
Θα μπορουσα ανετα να γινω δη.υπαλληλος(ο θειος μου ειναι δημαρχος)αλλα ποτε δεν εγλυψα στην ζωη μου και ουτε ποτε θα το κανω.Εμετιλα με προκαλει η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ και πιστευω οτι ενα απο τα αναγκαια μετρα για να παει μπροστα ο τοπος ειναι να καταργηθουν οι πολιτικες νεολαιες.
Και συνεχιζω να επιμενω οτι δεν ειναι δυνατον καποιος να εχει σπουδασει και να περνει 700-1000 ευρω δουλευοντας 12-14 ωρες(80%των ιδ.υπαλ)
άρα από ό,τι καταλαβαίνω είσαι ελ. επαγγελματίας; ή μήπως δημόσιος υπάλληλος; Γιατί δεν βλέπω άλλο. ή δημόσιος υπάλληλος ή ιδιωτικός ή ε.ε. Άλλο δεν έχει και δεν καταλαβαίνω τι είσαι και ως τι γράφεις.
Αυτοί που δουλεύουνε στο αντικείμενο που έχουνε σπουδάσει δεν παίρνουνε ούτε 700 ούτε 900 γιούργια. οι υπόλοιποι που κάνουνε δουλειές του ποδαριού ή δουλεύουνε σαν pizza boy - και τέλος πάντως σε δουλειές που είναι εκτός αντικειμένου τους και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες σπουδές δεν μπορεί να έχουνε απαιτήσεις να πληρώνονται για το πτυχίο τους.

και για αυτό που λες για τις υπερωρίες είσαι βαθιά νυχτωμένος. Στο εξωτερικό δουλεύουνε απλά αλλιώς. και επειδή είναι η δεύτερη εργασία μου σε ξένη εταιρια, άστο, αν δεν ξέρεις μην το πιάνεις το θέμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom