You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ασφαλιστικά ταμεία και συντάξεις...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 130
- Εμφανίσεις 6K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
μπορει να γινει και απεργια.
δεν ειναι αργια
ειναι απεργια
hunter1000
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
θα κανουμε αλλο οποιος δημοσιος Υπαλληλος σκοτωνετε μονος του θα περνει προφορικη 15ημερη αδεια . ορε πουστη μου δεν θα μεινη κανενας .
o palios
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Οκτ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
και υστερα θα γινει μια επιτροπη ,απο δημοσιους υπαλληλους και αποτυχημενους πολιτευτες για να βρει τα αιτια....ποτε θα ειναι χαλασμενα τα ντουφεκια , ποτε δεν θα εχουμε σφαιρες , χεσε μεσα
axaxouxas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Απρ 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 8
- Πόντοι
- 366
Ποια η αναλογια εισφορας ανα ταμειο ?
πχ
Εγω στο σωματειο λαχειοπωλων που υπαγεται στο ΙΚΑ πληρωνω εισφορα 106 ευρω
τον μηνα μαζι με την συνδρομη στο ταμειο
(να σημειωθει οτι ηδη γινονται κρατησεις και μεσα απο το λα'ι'κο λαχειο υπερ των λαχειοπωλων)
Και προσδοκω συμφωνα με την τετραμηνη καρτελα των ενσημων περιπου 760 ευρω συνταξη με τα σημερινα δεδομενα .....
ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ .... ΚΑΙ ΑΝ .....
Αληθεια ποια ειναι η τελευταια καρτελα τετραμηνιας ενσημων που εχετε λαβει ?
Εγω τελευταια εχω το 3ο τριμηνο του 2007 ενω τα εχω ΟΛΑ πληρωμενα μεχρι τον ιουνιο του 2009
πχ
Εγω στο σωματειο λαχειοπωλων που υπαγεται στο ΙΚΑ πληρωνω εισφορα 106 ευρω
τον μηνα μαζι με την συνδρομη στο ταμειο
(να σημειωθει οτι ηδη γινονται κρατησεις και μεσα απο το λα'ι'κο λαχειο υπερ των λαχειοπωλων)
Και προσδοκω συμφωνα με την τετραμηνη καρτελα των ενσημων περιπου 760 ευρω συνταξη με τα σημερινα δεδομενα .....
ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ .... ΚΑΙ ΑΝ .....
Αληθεια ποια ειναι η τελευταια καρτελα τετραμηνιας ενσημων που εχετε λαβει ?
Εγω τελευταια εχω το 3ο τριμηνο του 2007 ενω τα εχω ΟΛΑ πληρωμενα μεχρι τον ιουνιο του 2009
οσο για το εφαπαξ δεν ειναι χαρισμα...ΜΑΘΕ!!!!!Τα τελευταια 10 χρονια πολλες ιδιωτικες εταιρειες εχουν εφαρμοσει ακριβως το ιδιο μοντελλο εφαπαξ.....
Ίσως να μην είναι χάρισμα και να αποκαλείται κάπως αλλιώς. Εξήγησε μας σε παρακαλώ ή δώσε κάποιο λινκ.
Οι ιδιωτικές εταιρείες που αναφέρεις αποζημιώνουν/δίνουν μπονους όταν κάποιος αποσύρεται ? Οι ίδιες οι εταιρείες ή κάποια ασφαλιστική με την οποία συνεργάζονται ?
Η συγκεκριμένη κουβέντα γίνεται νομίζω για τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία, στα οποία και είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε εισφορές.
Στο ξεκίνημα των ενσήμων μου πριν κάμποσα χρόνια, όταν ρώτησα στο τότε ΤΑΕ ποια είναι η απόδοση εισφορών προς σύνταξη (δηλ. δίνω τόσα, πόσα θα πάρω) με κοίταξαν 2-3 υπάλληλοι που ήταν μπροστά και γέλασαν.
Μικρός ήμουν, δεν ήξερα ότι ήταν μαλακισμένη ερώτηση
Μετά από 90 χρόνια παρουσίας ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός American Express εγκαταλείπει τη χώρα μας συνεπεία της οικονομικής κρίσης, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.
Την απόφασή της να αποχωρήσει σε τρεις μήνες από την Ελλάδα φέρεται να ανακοίνωσε η American Express στους εργαζομένους της, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ.
Η απόφαση αυτή δεν ανατρέπει βασικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα, αλλά οπωσδήποτε έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, ενώ σοβαρά ζητήματα ανακύπτουν όσον αφορά το μέλλον δεκάδων τραπεζικών υπαλλήλων.
Σημειώνεται ότι η American Express απασχολεί στη χώρα μας 80 άτομα προσωπικό, έχει ήδη 267 συνταξιούχους, ενώ διαθέτει αυτοδιαχειριζόμενο επικουρικό ταμείο.
Η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Η απόφαση της American Express να σταματήσει τις εργασίες της στην Ελλάδα και να αποχωρήσει οριστικά, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους, βάζει προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση.
Στις σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το κλείσιμο μιας Τράπεζας ανεξάρτητα από το μέγεθός της και τους λόγους αυτής της επιλογής, (η American Express λειτουργεί από το 1921!!! στην Ελλάδα) θα δημιουργήσει ραγδαίες αλυσιδωτές αντιδράσεις, με πολλαπλασιαστικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της Οικονομίας".
Για το θέμα θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα η ΟΤΟΕ.
αντε ο επομενος.
Την απόφασή της να αποχωρήσει σε τρεις μήνες από την Ελλάδα φέρεται να ανακοίνωσε η American Express στους εργαζομένους της, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ.
Η απόφαση αυτή δεν ανατρέπει βασικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα, αλλά οπωσδήποτε έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, ενώ σοβαρά ζητήματα ανακύπτουν όσον αφορά το μέλλον δεκάδων τραπεζικών υπαλλήλων.
Σημειώνεται ότι η American Express απασχολεί στη χώρα μας 80 άτομα προσωπικό, έχει ήδη 267 συνταξιούχους, ενώ διαθέτει αυτοδιαχειριζόμενο επικουρικό ταμείο.
Η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Η απόφαση της American Express να σταματήσει τις εργασίες της στην Ελλάδα και να αποχωρήσει οριστικά, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους, βάζει προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση.
Στις σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το κλείσιμο μιας Τράπεζας ανεξάρτητα από το μέγεθός της και τους λόγους αυτής της επιλογής, (η American Express λειτουργεί από το 1921!!! στην Ελλάδα) θα δημιουργήσει ραγδαίες αλυσιδωτές αντιδράσεις, με πολλαπλασιαστικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της Οικονομίας".
Για το θέμα θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα η ΟΤΟΕ.
αντε ο επομενος.
Oι Γάλλοι του "Κλαπ Μεντιτερανε" της Κέρκυρας, πάντως την έκαναν για Αλβανία, πριν δύο τρία χρόνια.
Και η Pirelli την έκανε από την Πάτρα το 1991, η Goodyear την έκανε από την Θεσσαλονίκη το 1996 (από τότε η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη που εισάγει ΟΛΑ τα ελαστικά που χρησιμοποιεί), και αν αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσες τέτοιου τύπου επενδύσεις έχουν πάρει τον πούλο δε θα φτάνει όχι ένα post, αλλά ούτε το forum ολόκληρο.
Η εύκολη απάντηση-καραμέλα "οι πολυεθνικές αναζητούν φτηνό εργατικό", επομένως γι' αυτό φεύγουν, είναι στρουθοκαμηλισμός για να συνεχίσουμε να κοιμώμαστε τον ύπνο του μαλάκα, και να ασχολούμαστε με τις μαλακίες που ασχολούμαστε.
Εν τάξει, η American Express έπεσε στην περίπτωση, η παγκόσμια κατάσταση των Τραπεζών τους επιβάλλει "μάζεμα".
Αλλά το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ, γιατί μέχρι και τα σκόρδα στο Carrefur από την Κίνα τα έχω δει να έρχονται...
Δεν πάμε ΚΑΘΟΛΟΥ, μα ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...
φιλε σταυρο51 εγω απο την πολη που ειμαι βγαζει ντοματες,και αγγουρια.το πιστευεις οτι τα σουπερ μαρκετ μαζι και οι τοπικες αλυσιδες πουλανε απο την τουρκια ντοματες και αγουρια,και λεμονια.γαμω το κρατος μας γαμω.και τα δικα μας πανε στην χωματερη.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Στο ξεκίνημα των ενσήμων μου πριν κάμποσα χρόνια, όταν ρώτησα στο τότε ΤΑΕ ποια είναι η απόδοση εισφορών προς σύνταξη (δηλ. δίνω τόσα, πόσα θα πάρω) με κοίταξαν 2-3 υπάλληλοι που ήταν μπροστά και γέλασαν.
Μικρός ήμουν, δεν ήξερα ότι ήταν μαλακισμένη ερώτηση
Αυτό θα ίσχυε σε ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό. Δηλαδή βάζεις κάποια χρήματα, όσα μπορείς, κάνεις έναν λογαριασμό σαν αποταμιευτικό και στο τέλος κάνεις ταμείο. Όσα μάζεψες, μάζεψες, από εκεί παίρνεις ύστερα.
Αυτό που έχουμε τώρα είναι διανεμητικό. Δηλαδή δίνεις κάποιες εισφορές αλλά οι παροχές σου είναι ανεξάρτητες από αυτες. Ο τωρινός συνταξιούχος παίρνει τις εισφορές του τωρινού εργαζομένου. Αυτό λέγεται " αλληλεγγύη των γενεών" , η μια γενιά χρηματοδοτεί την άλλη.
Σε πιο προχωρημένο επίπεδο αυτό υπάρχει στη Δανία νομίζω. Εκεί υπάρχει η εθνική σύνταξη. Δηλαδή με το που συμπληρώνει κάποιος το όριο ηλικίας, δικαιούται σύνταξη, από τον κρατικό προυπολογισμό. Ανεξαρτήτως προηγούμενων προυποθέσεων. Ενώ και στο διανεμητικό έστω χρειάζεται η προυπόθεση να έχεις δουλέψει και να έχεις καταβάλει εισφορές.
για μενα το συστημα τις ελλαδος λεγετε παιρνω τα λεφτα απο τις εισφορες και τα χωνω αλλου,τα παιζω στο χρηματιστηριο.τα κανω αμοιβαια,τα τρωω.η ελλαδα για ποιο λογο να εχει τοσα ταμεια?ο καθε κλαδος να χει δικο του ταμειο?σε τι βοηθαει αυτο?για να τρωνε περισσοτερα κομματοσκυλα λεφτα?για εμενα επρεπε να υπαρχει ενα κρατικο ταμειο ενιαιο για ολους το οποιο μολις συμπληρωνεις τα χρονια ηλικιας να βγαινεις στην συνταξη,και το οποιο να σε καλυπτει και σε θεματα υγειας.εδω να τονισω οτι θα ειχε και μια κλιμακα η οποια θα σου εδινε το ποσο συνταξης αναλογα με το χρονια εργασιας που ειχες,δηλαδη να ξεκινουσε απο την χαμηλοτερη για ενα που δεν δουλεψε στην ζωη του,και θα εφτανε στην ανωτερη για εναν που δουλεψε ολα τα χρονια τις ζωης του.αν συνεχισουμε ετσι σε λιγο και οι αλβανοι και οι πακιστανοι θα θελουν και αυτοι δικα τους ταμεια.
Ι.Π.Α.
ιδρυμα πακιστανων ασφαλισμενων.
ΤΑΑΕ
ταμειο ασφαλισεις αλβανων ελλαδος.
πως σας φαινετε κατι τετοιο?
Ι.Π.Α.
ΤΑΑΕ
SANIM
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 1.397
- Πόντοι
- 2.537
Οσο για τις ξενες εταιρειες στο κατω κατω δεν μπορει κανεις να πει τιποτα...αλλα για ολους αυτους τους ελληναραδες επιχειρηματιες που αφου πρωτα πηραν θαλασσοδανεια και τα εκαναν βιλες και κοτερα,μας εκαναν και μαθηματα ανταγωνιστικοτητας,μετα την εκαναν για βουλγαρια και σκοπια,τους αξιζει αραγε μια κρεμαλα στο συνταγμα?
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
για μενα το συστημα τις ελλαδος λεγετε παιρνω τα λεφτα απο τις εισφορες και τα χωνω αλλου,τα παιζω στο χρηματιστηριο.τα κανω αμοιβαια,τα τρωω.η ελλαδα για ποιο λογο να εχει τοσα ταμεια?ο καθε κλαδος να χει δικο του ταμειο?σε τι βοηθαει αυτο?για να τρωνε περισσοτερα κομματοσκυλα λεφτα?για εμενα επρεπε να υπαρχει ενα κρατικο ταμειο ενιαιο για ολους το οποιο μολις συμπληρωνεις τα χρονια ηλικιας να βγαινεις στην συνταξη,και το οποιο να σε καλυπτει και σε θεματα υγειας.εδω να τονισω οτι θα ειχε και μια κλιμακα η οποια θα σου εδινε το ποσο συνταξης αναλογα με το χρονια εργασιας που ειχες,δηλαδη να ξεκινουσε απο την χαμηλοτερη για ενα που δεν δουλεψε στην ζωη του,και θα εφτανε στην ανωτερη για εναν που δουλεψε ολα τα χρονια τις ζωης του.αν συνεχισουμε ετσι σε λιγο και οι αλβανοι και οι πακιστανοι θα θελουν και αυτοι δικα τους ταμεια.
Ι.Π.Α.
ΤΑΑΕ
καταρχήν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία επενδύονται οι τοποθετήσεις στην κεφαλαιαγορά. Φυσικά εκεί παρουσιάζονται πλεονάσματα. Γιατί εκείνει έχουν ξεμπερδέψει με τις όποιες μεταρρυθμίσεις χρόνια τώρα ( και εκεί είχαν προβλήματα, δεν ήταν όλα ρόδινα. Και τώρα έχουν).
Το θέμα είναι με τι κριτήρια και πως γίνονται οι τοποθετήσεις.
Για όλα τα υπόλοιπα έχεις δίκιο, αλλά κάποια κλειστά συντεχνιακά συμφέροντα εμποδίζουν τις όποιες μεταρρυθμίσεις προς το καλύτερο.
καταρχήν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία επενδύονται οι τοποθετήσεις στην κεφαλαιαγορά. Φυσικά εκεί παρουσιάζονται πλεονάσματα. Γιατί εκείνει έχουν ξεμπερδέψει με τις όποιες μεταρρυθμίσεις χρόνια τώρα ( και εκεί είχαν προβλήματα, δεν ήταν όλα ρόδινα. Και τώρα έχουν).
Το θέμα είναι με τι κριτήρια και πως γίνονται οι τοποθετήσεις.
εχεις δικιο σε αυτο που λες.αλλα οι τοποθετησεις εδω γινοντε με ενα και μονο κρητηριο.απο που θα παρουν τη μεγαλυτερη μιζα αυτοι που διαχειριζοντε τα ποσα αυτα.
Αυτό θα ίσχυε σε ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό. Δηλαδή βάζεις κάποια χρήματα, όσα μπορείς, κάνεις έναν λογαριασμό σαν αποταμιευτικό και στο τέλος κάνεις ταμείο. Όσα μάζεψες, μάζεψες, από εκεί παίρνεις ύστερα.
Αυτό που έχουμε τώρα είναι διανεμητικό. Δηλαδή δίνεις κάποιες εισφορές αλλά οι παροχές σου είναι ανεξάρτητες από αυτες. Ο τωρινός συνταξιούχος παίρνει τις εισφορές του τωρινού εργαζομένου. Αυτό λέγεται " αλληλεγγύη των γενεών" , η μια γενιά χρηματοδοτεί την άλλη.
Σε πιο προχωρημένο επίπεδο αυτό υπάρχει στη Δανία νομίζω. Εκεί υπάρχει η εθνική σύνταξη. Δηλαδή με το που συμπληρώνει κάποιος το όριο ηλικίας, δικαιούται σύνταξη, από τον κρατικό προυπολογισμό. Ανεξαρτήτως προηγούμενων προυποθέσεων. Ενώ και στο διανεμητικό έστω χρειάζεται η προυπόθεση να έχεις δουλέψει και να έχεις καταβάλει εισφορές.
Ωραία. Δεν τα γνώριζα αυτά, thanx CF ;)
Προσωπικά, ανήκω στη γενιά "σιγά μην περιμένω να ζήσω από τη σύνταξη". Οι εισφορές μου πρέπει να πληρώνονται και για τεχνικούς λόγους
Κατ αρχάς ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα για τον πολύ καλο διάλογο
Κατά δεύτερον, μπράβο στο Chevalier για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του
Κατά τρίτον να δηλώσω ότι είμαι και εγώ τις πεποιθήσης ότι αν περιμένω να ζήσω από τη σύνταξη κλαυτα χαράλαμπε.
Κατά τρίτον να δηλώσω ότι είμαι και εγώ τις πεποιθήσης ότι αν περιμένω να ζήσω από τη σύνταξη κλαυτα χαράλαμπε.
Κατ αρχάς ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα για τον πολύ καλο διάλογο
γιατι ρε φιλε μονο σε αυτον μπραβο.οι υπολοιποι μαλακιες λεμε?
γιατι ρε φιλε μονο σε αυτον μπραβο.οι υπολοιποι μαλακιες λεμε?
εσύ το πήρες το μπράβο σου στο γενικό τίτλο "ομάδα"
μην είσαι ζηλιάρης
Φυλήςυχος Πολίτης
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 166
Καλημέρα σας. Δυο παρατηρήσεις και από εμένα. Έχουν μεγάλη δόση πραγματικότητας τα περί αλληλεγγύης γενεών του Chevalier Fidele. Το σύστημα είναι περίπου ένα Pay as You Go (PAYGO) όπου η γενιά εργαζομένων πληρώνει από το εισόδημά της υπέρ της γενιάς των συνταξιούχων και περιμένει φυσικά από την επόμενη να κάνει το ίδιο όταν ή πρώτη θα παίρνει σύνταξη. Εάν όμως υπάρχει γήρανση του πληθυσμού που ξεφεύγει από τα όρια (που στο μέλλον θα σημάνει ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ) και αυτοί που είναι άνω των 65 αρχίζουν να είναι ένα ικανό ποσοστό αυτών που είναι στο ενεργό εργατικό δυναμικό τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα. Τότε πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Μπορεί κάποιος να πει ότι έγιναν κάποια βήματα με Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά αλλά... είναι αρκετά; Τα ιδιωτικά ταμεία συνταξιοδοτήσεως ίσως είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα διαθέσιμα των ταμείων απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Είναι στο έλεος του Θεού ή μάλλον του κάθε αδαή που θα τοποθετήσουν για διαχειριστή. Μια καλή κίνηση έγινε επί Χριστοδουλάκη με την ΕΔΕΚΤ ΟΤΕ (Εταιρία Διαχείρισης Ειδικού Κεφαλαίου ΤΑΠ ΟΤΕ). Να δούμε πώς θα πάει.
Η γήρανση του πληθυσμού έχει και άλλα παρελκόμενα. Στον κλάδο ασθενείας τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Όσο η ιατρική κάνει βήματα εμπρός τόσο μεγαλώνει ο μέσος όρος ζωής (προσδόκιμο). Έτσι εκεί που κάποιος είχε κάνει μια μελέτη πριν μερικά χρόνια, έρχονται μερικές καινούργιες ανακαλύψεις στην ιατρική και την τινάζουν στον αέρα. Αυτοί που υπολόγιζες να σταματήσεις να πληρώνεις, συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξή τους λόγω της αύξησης του προσδοκίμου ζωής και φυσικά το κάνουν με επι πλέον κόστος στα φάρμακα. Άρα παραπάνω κόστος στον κλάδο ασθενείας αλλά στον σύνταξης. Η λύση είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές αλλά αυτά τα πράγματα θέλουν ΤΟΛΜΗ.
Μετά λύπης μου βλέπω ότι συνεχίζουμε να κατασπαράσουμε το κράτος λες και αυτό έχει ανεξάντλητα κεφάλαια. Λες και... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ που λέει και το εμβατήριο. Η σημερινή γενιά έως 35άρηδων είναι αναγκασμένη να υποστεί τη ΜΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ αυτών που τώρα είναι 50άρηδες και άνω και ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ να κάνουν υποχωρήσεις να βρουν και οι άλλοι κάτι να πάρουν.
Ένας Φυλήσυχος Πολίτης
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα διαθέσιμα των ταμείων απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Είναι στο έλεος του Θεού ή μάλλον του κάθε αδαή που θα τοποθετήσουν για διαχειριστή. Μια καλή κίνηση έγινε επί Χριστοδουλάκη με την ΕΔΕΚΤ ΟΤΕ (Εταιρία Διαχείρισης Ειδικού Κεφαλαίου ΤΑΠ ΟΤΕ). Να δούμε πώς θα πάει.
Η γήρανση του πληθυσμού έχει και άλλα παρελκόμενα. Στον κλάδο ασθενείας τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Όσο η ιατρική κάνει βήματα εμπρός τόσο μεγαλώνει ο μέσος όρος ζωής (προσδόκιμο). Έτσι εκεί που κάποιος είχε κάνει μια μελέτη πριν μερικά χρόνια, έρχονται μερικές καινούργιες ανακαλύψεις στην ιατρική και την τινάζουν στον αέρα. Αυτοί που υπολόγιζες να σταματήσεις να πληρώνεις, συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξή τους λόγω της αύξησης του προσδοκίμου ζωής και φυσικά το κάνουν με επι πλέον κόστος στα φάρμακα. Άρα παραπάνω κόστος στον κλάδο ασθενείας αλλά στον σύνταξης. Η λύση είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές αλλά αυτά τα πράγματα θέλουν ΤΟΛΜΗ.
Μετά λύπης μου βλέπω ότι συνεχίζουμε να κατασπαράσουμε το κράτος λες και αυτό έχει ανεξάντλητα κεφάλαια. Λες και... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ που λέει και το εμβατήριο. Η σημερινή γενιά έως 35άρηδων είναι αναγκασμένη να υποστεί τη ΜΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ αυτών που τώρα είναι 50άρηδες και άνω και ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ να κάνουν υποχωρήσεις να βρουν και οι άλλοι κάτι να πάρουν.
Ένας Φυλήσυχος Πολίτης
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 54
- Εμφανίσεις
- 3K