Νέα

Η Ελλάδα ....πόσο Ελλάδα είναι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 90
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

askorp

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
φιλε μου ας προσεχε λιγο το κρατος αυτους που ασχολουνται με την αγροτικη παραγωγη και θα εβλεπες ποσοι θα πηγαινανε να γινουν αγροτες....αλλα  επειδη το κρατος μας γραφει στα @@ του βλεπεις τι γινεται...και οι λιγοι αγροτες που υπαρχουν τα παρατανε. Αν υπηρχε λιγο μυαλλο αυτη η χωρα θα επρεπε να ζει μονο απο τα αγροτικα της προιοντα και τον τουρισμο...

Επισκέπτης
Κάποιο καλό πτυχίο αιχμής, δυνατότητες άνω του μέσου όρου και διάθεση για δουλειά και δημιουργία...Ντράμμερ κάνε το χαβαλέ σου όσο είσαι φοιτητής και μετά δες τη ζωή σου ΣΟΒΑΡΑ και φύγε, μην τελματώσεις...
η σχολη μου εμενα αναγκαστικα εχει τρεξιμο στο εξωτερικο αλλα ρε συ εχω γυρισει πολλες χωρες ομως εδω μου αρεσει...γιατι  να μη μπορω να ζησω εδω που θελω αξιοπρεπως?αναγκαζεσαι ομως γιατι βλεπεις πανεπιστημιο και 10 ωρες δουλεια την ημερα δεν μπορω να το κανω...10 ωρες να δουλεψω μπορω και το χω κανει για καιρο αλλα να παω μετα να διαβασω ??με τι μυαλο...

Επισκέπτης
φιλε μου ας προσεχε λιγο το κρατος αυτους που ασχολουνται με την αγροτικη παραγωγη και θα εβλεπες ποσοι θα πηγαινανε να γινουν αγροτες....αλλα  επειδη το κρατος μας γραφει στα @@ του βλεπεις τι γινεται...και οι λιγοι αγροτες που υπαρχουν τα παρατανε. Αν υπηρχε λιγο μυαλλο αυτη η χωρα θα επρεπε να ζει μονο απο τα αγροτικα της προιοντα και τον τουρισμο...
αυτο που ειπες ειναι το απολυτα σωστο...τουρισμος και αγροτικη παραγωγη γιατι αυτα εχουμε σα χωρα(και τη βλακεια αλλα ας μη το σχολιασω)...ποιος ομως θα ενδιαφερθει και θα οδηγησει ενα εθνος??

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Νομιζω, οτι το θρεντ που ξεκινησε ο προεδρος κ.Αχαχουχας, ειναι πολυ επικαιρο, σοβαρο, φλεγον (καυτο) αλλα και επικινδυνο.
Δεν θα πρεπει να τοποθετηθουμε ουτε με συναισθηματικα επιχειρηματα αλλα ουτε απολυτα λογικα.
Δεν θα πρεπει να οριοθετηθουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ-ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Θα προσπαθησω να τοποθετηθω αρχικα απο τις μνημες μου, απο τις προσλαμβανουσες εικονες, απο τις εμπειριες μου και κατανοοντας τι με κανει να διαφερω απο τους αλλους, να δω πως μπορω να τους κατανοοησω, πως μπορω  βοηθησω αλλα και πως αν φερθουν με αγενεια να τους κανω να με σεβαστουν.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
1.Πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι ανεξαρτητος φυλης χρωματος καταγωγης και ιδιετεροτητων (νοητικων, σωματικων, θρησκευτικων κλπ) ειναι ΙΣΙΟΙ
2.Πιστευω οτι οι περισσοτεροι διαχωρισμοι ειναι υποκειμενικοι και ανεδαφικοι
3.Πιστευω στην αλληλεγγυη των ανθρωπων και οχι στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
4.Δεν πιστευω σε συνοριακους διαχωρισμους (ειναι κατα βαση εικονικοι, ειναι χαραγματα σε χαρτες απο υστερα πολιτικες συμφονιες)
5.Πιστευω στην προστασια των δικαιοματων των μειονοτητων, αλλα με τον σεβασμο αντιστοιχα στα  κεκτημενα της πλειοψηφιας.
6.Πιστευω οτι μια κοινωνια με πολυπολισμιτικη συνθεση ειναι πολυ πιο πλουσια και δυνατη.
7.Πιστευω στον αλληλοσεβασμο και την αλληλοκατανοηση
Και ολα αυτα τα πιστευω γιατι εζησα καποια χρονια μακρια απο την Ελλαδα, γιατι ξερω οτι μεγαλες χωρες (ΗΠΑ-Ρωσια κλπ) ειναι πολυπολιτισμικες με μεγαλες μειονοτητες. Δεν επιστευω σε γεννετικα "εκλεκτους" ή "ανωτερους" αλλα στην δυναμη του καθε ανθρωπου ως μοναδα αλλα και ως συνολου.
Αυτα για αρχη....

panourgos

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Like
6
Πόντοι
6
ποιος ελληνας μωρε θα παει στο χωραφι η στην οικοδομη?ξεχνας οτι οι ελληνες του σημερα μεγαλωνουν με ιντερνετ και αποβλακωση,αν οχι ολοι το 80%....
αφου ολοι παραδεχομαστε πως ειμαστε καλοπερασακιδες τοτε να μην παραπονιομαστε ...ολοι οι γονεις σε αυτη τη χωρα ζουνε με μοναδικο σκοπο να δουνε τα παιδια τους γιατρους δικηγορους και τραγουδιστες , ε αφου ετσι θελουν .... να τα αποτελεσματα

Επισκέπτης
αφου ολοι παραδεχομαστε πως ειμαστε καλοπερασακιδες τοτε να μην παραπονιομαστε ...ολοι οι γονεις σε αυτη τη χωρα ζουνε με μοναδικο σκοπο να δουνε τα παιδια τους γιατρους δικηγορους και τραγουδιστες , ε αφου ετσι θελουν .... να τα αποτελεσματα
με αυτους που μπορουν ομως τι θα γινει?την πληρωνουν για τις μαλακιες των αλλων...

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
αφου ολοι παραδεχομαστε πως ειμαστε [size=12pt]καλοπερασακιδες[/size] τοτε να μην παραπονιομαστε ...ολοι οι γονεις σε αυτη τη χωρα ζουνε με μοναδικο σκοπο να δουνε τα παιδια τους γιατρους δικηγορους και τραγουδιστες , ε αφου ετσι θελουν .... να τα αποτελεσματα

Δεν είναι καλοπέραση, είναι τεμπελιά...
Ο Έλληνας έχει μπερδέψει την καλοπέραση με την τεμπελιά, και νομίζει πως μόνο όταν είναι αραχτός καλοπερνάει, κι έτσι πορεύεται...Κάποια στιγμή, βλέπει ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά στο οικονομικό και μηχανεύεται μαλακίες και λαμογιές με σκοπό να οικονομήσει και κυρίως, χωρίς να δουλέψει  :uglystupid:

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Νομιζω, οτι το θρεντ που ξεκινησε ο προεδρος κ.Αχαχουχας, ειναι πολυ επικαιρο, σοβαρο, φλεγον (καυτο) αλλα και επικινδυνο.
Δεν θα πρεπει να τοποθετηθουμε ουτε με συναισθηματικα επιχειρηματα αλλα ουτε απολυτα λογικα.

Θα προσπαθησω να τοποθετηθω αρχικα απο τις μνημες μου, απο τις προσλαμβανουσες εικονες, απο τις εμπειριες μου και κατανοοντας τι με κανει να διαφερω απο τους αλλους, να δω πως μπορω να τους κατανοοησω, πως μπορω  βοηθησω αλλα και πως αν φερθουν με αγενεια να τους κανω να με σεβαστουν.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
1.Πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι ανεξαρτητος φυλης χρωματος καταγωγης και ιδιετεροτητων (νοητικων, σωματικων, θρησκευτικων κλπ) ειναι ΙΣΙΟΙ
2.Πιστευω οτι οι περισσοτεροι διαχωρισμοι ειναι υποκειμενικοι και ανεδαφικοι
4.Δεν πιστευω σε συνοριακους διαχωρισμους (ειναι κατα βαση εικονικοι, ειναι χαραγματα σε χαρτες απο υστερα πολιτικες συμφονιες)
5.Πιστευω στην προστασια των δικαιοματων των μειονοτητων, αλλα με τον σεβασμο αντιστοιχα στα  κεκτημενα της πλειοψηφιας.
6.Πιστευω οτι μια κοινωνια με πολυπολισμιτικη συνθεση ειναι πολυ πιο πλουσια και δυνατη.
7.Πιστευω στον αλληλοσεβασμο και την αλληλοκατανοηση
Και ολα αυτα τα πιστευω γιατι εζησα καποια χρονια μακρια απο την Ελλαδα, γιατι ξερω οτι μεγαλες χωρες (ΗΠΑ-Ρωσια κλπ) ειναι πολυπολιτισμικες με μεγαλες μειονοτητες. Δεν επιστευω σε γεννετικα "εκλεκτους" ή "ανωτερους" αλλα στην δυναμη του καθε ανθρωπου ως μοναδα αλλα και ως συνολου.
Αυτα για αρχη....

Σε βρισκω πολυ σωστο και οι φρασεις αυτες ειναι ολα τα λεφτα ......

panourgos

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Like
6
Πόντοι
6

η ζημια φιλε μου πιστευω με αυτους που δεν μπορουν να γινουν και μερικοι κολλημενοι πολλες φορες φραγγατοι γονεις το επιδιωκουν με καθε τροπο η ζουνε με αυταπατες , αυτος που πραγματικα αξιζει θα βρει το δρομο του πιστευω ,

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Οι γονεις μου ηρθαν στο Μεγαλο Χωριο, με ενα 500ρικο και εμενα στην κοιλια της μανας μου.
Οταν βλεπω τις φωτογραφιες τις παιδικης μου ηλικιας μαλον για Αλβανοι μοιαζαμε περισσοτερο, για να μην πω Πακιστανοι γιατι ο πατερας μου ηταν μελαχρινος και ειχε μουστακι.
Σε μια μεγαλη αυλη στις Τσιτσιφιες,με καμια δεκαρια δωματια-δεκα οικογενειες με κοινο λουτρο. Μπανιο στη σκαφη με το μπουγελακι, κρυο τον χειμωνα και ξυλοσομπα -ζεστη το καλοκαιρι με πολλες μυγες. Και ο ρουφιανος ο χαφιες απο κοντα και ο μπατσος παραδιπλα, ειμαστε αριστεροι και Χουντα. Αργοτερα ενα διαμερισμα σε πολυκατοικια γεματο παντα απο συγγενεις-χωριανους που κατεβεναν Αθηνα για ιατρικες εξετασεις. Οτι εζησαν ολοι οι Αλβανοι τα πρωτα χρονια στο Ελλαντα. Και τις Κυριακες βολτα στα νοσοκομεια να δουμε φιλους που ητανε αρρωστοι, οπως κανουν ακομη τωρα οι περισσσοτεροι Αλβανοι, εμεις το ξεχασαμε να ημαστε ανθρωποι παμε Αραχωβα Σαν Μουνι για σκι.
Κοινοι αγωνες και ονειρα για ενα καλυτερο αυριο. Και εμεις αν και Ελληναρες με θυματα στους αγωνες του εθνους πεζαμε κοινηγητο με τα οργανα της ταξης.
Αυτα ολα τα θυμηθηκα πριν καμια δεκαρια χρονια ξανα, βλεποντας μια Αλβανικη οικογενεια σε μαι μικροτερη αυλη στον ακαλυπτο της πολυκατοικιας που εμενα. Κοινα γλεντια στην αυλη με αλλες λεξεις το ιδιο νοημα. Ξενιτια, αγωνας και ονειρα.
Πηγα  και στην Ιταλια για σπουδες, οπου εκανα εντιποση στους μακαροναδες γιατι ενω ειμουνα Ελληνας  δεν εμοιαζα για Αραβας. Αλλοι αγεωγραφιτοι.
Μιλαω για τους Αλβανους γιατι αυτοι ειναι οι περισσοτεροι ξενοι στην χωρα μας και φυσικα ειναι και γειτωνες και διεκδικιτες.
Το Φλεβαρη του 1992 φυλακιο Μολυβδοσκεταστου, φανταρος. Καραβιες περνουσανε και εμεις προσπαθουσαμε να ελεγχουμε την ροη. Που και που κατι παλικαρια δικα μας τρωγανε και κανενανε για πλακα-ηρωισμο. Το μικρο ακριτικο χωριο ειχε ανοιξει τις αγκαλιες του και βοηθουσε τους γειτωνους του. Τι ειναι τα συνορα ? τιποτα δεν ειναι. Αορατα μονο στο χαρτι και που και που πυραμιδες. Το μισο χωριο ειχε μεινει στην Αλβανικη μερια ή αλλιως ειχε μεινει στην ελληνικη μερια. Παρε το αυγο και κουρεφτω.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Των περισσοτέρων κάποιας ηλικίας, κάποιος γονέας θα ήρθε. Μεγάλο χωριό είναι η Θεσσ/νίκη. Η Αθήνα είναι η μόνη μεγαλούπολη στην Ελλάδα. Υπάρχει μια σημάντική διαφορά. Οι γονείς ήταν Έλληνες και όχι Αλβανοί. Υπάρχει πολιτισμική διαφορά φυσικά και ανάμεσα σε μετανάστες. Δε νομίζω ότι υπάρχει σχέση μεταξύ Ρώσσου μετανάστη και Αλβανού. Για τους λόγους που ιστορικά έγιναν όπως έγιναν τα πράγματα και συνέρευσαν.
Το ότι πριν 30 - 40 χρόνια πολλοί Έλληνες ήρθαν ξυπόλυτοι στη Αθήνα και μετά από 20 - 8ετία ΠΑΣΟΚ - βρέθηκαν με δύο αμάξια και διακοπές του γιου στη Μύκονο, αυτό ας μας προβληματίσει για τη πολιτισμική και κοινωνική ταυτότητα, όταν σε δύο δεκαετίες η Ελλάδα "κάλυψε" με δανεικά, εξελίξεις αιώνων στο Δυτικό κόσμο. Οι διαφορές ανάμεσα στο μεταναστευτικό στοιχείο και το τοπικό δεν είναι δικό μας προνόμιο. Δικό μας είναι η ακυβερνησία και η έλλειψη πολιτικής

fox40

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
χρωσταμε όλοι μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παπού τον Καραμανλή που μας έβαλε τότε στην ΕΕ.Διαφορετικά σήμερα με την οικονομική κρίση θα ψαχνόμασταν.
όλοι που κυβέρνησαν μετά τον παπού καιόσοι θα κυβρνήσουν δεν πρόκειται να δουλέψουν για αυτή τη χώρα. Καθένας από αυτούς είναι για την πάρτη του και τίποτα άλλο
Παρότι είμαστε στην ευρώπη ευρωπαίοι δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Νομιζω οτι το να μπορεις να νοιθεις τον συνανθρωπο σου μεσα απο δικα σου βιωματα, ειναι μια καλη προσεγγηση,
ΟΜΩΣ!!!!!!!
Παρολα αυτα κατι δεν μου κολαει.
Ο πατερας μου δεν υπογραψε ποτε και δεν αρνηθηκε τιποτα απο οσα πιστευε και αυτο που ηταν. Οι Αλβανοι ομως απο την πρωτη μερα γινανε ολοι ΒΟΡΕΙΟΗΠΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ( οι περισσοτεροι πανω απο μια φορα). Φτηνανε την χωρα τους και ΒΡΙΖΑΝΕ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ.
Οι περισσοτεροι δουλεψαν και δουλευουν τιμια, αλλα πολλοι παρα πολλοι σε αναλογια γινανε νταβαδες-ναρκεμποροι-δουλεμποροι κλπ. Τους εκματαλευτηκαν πολλοι Ελληναρες, οι περισσοτεροι ομως τους βοηθησαμε χωρις ανταλλαγμα.
Και για να μην τα λεω ολα απο την αρχη, τις προαλλες κανω τον εξης διαλογο με τον μαστρο Γιαννη (Αλβανο υδραυλικο)
Εγω: Καλημερα Γιαννη τι κανεις? ΜΙΡ ΣΟΥ ΜΙΡ (τα μιλαω λιγο)
Αλβανος: Καλημερα καλα κανω (σου σου μιρ)
Εγω:Τι εκανες με τα χαρτια σου?
Αλ.:Θα παρω πρασινη καρτσα
Ε.: Ομορφα
Αλ.:Ε!!! ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ
Ε.: Καλα ρε Γιαννη να παρεις διαβατηριο και εδω αλλα πρεπει να κανεις για λιγο φανταρος
Αλ.:Να παω και φανταρος αν μου δωσουν διαβατηρια,δεν εχω προβλημα.
Ε.: Καλα ρε Γιαννη να πας Ελληνας φανταρος, αλλα αν πες αν γινει κανενα επεισοδιο μεταξυ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΑΛΒΑΝΙΑΣ εσυ τι θα κανεις?
Αλ.:Ε!!!!! ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ
Συμπερασματα δικα σας (συνεχιζεται)

Επισκέπτης
για μενα λυση ειναι να ξεκολλησει το μυαλο του ελληνα που κοπιαρει οτι μας πασαρουν οι αμερικανοι και οι καθε αμερικανοι και να σκεφτει λιγο οτι ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ οχι αμερικανος η γαλλος η ρωσος...εχουμε παραδοση,αξιες και πολιτισμο ασχετως αν τα χουν ξεχασει ολοι...βλακες ειναι οι ιταλοι που εχουν κρατησει τις παραδοσεις?ακομα και τις κακες ναι,εκει δεν εχει ''μου πηρε τη δουλεια ο αλβανος'' ομως...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αλήθεια, τι σημαινει τη σήμερον ημέρα να εισαι ελληνας;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν ».
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Επισκέπτης
Ευτυχως βλεπω εχουν μαζευτει εδω ολοι οι δουλευταραδες σκληραγωγημενοι Ελληναραδες της οικοδoμης και καταδικαζουν την τεμπελια μας :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μηπος εννοεις εμενα?

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Το είμαστε δουλευταράδες είμαστε :cheesy:, αλλά τεμπελιά και ήθος δεν σχετίζονται άμεσα :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom