Μάγκες (ιδαίτερα ο dstp) μην μασάτε από ανθρώπους (?)- μασκαράδες βολεμένους, ή που ελπίζουν να βολευτούν γιατί το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέως.
Ο "saltzburg" το είπε ξεκάθαρα:
"ρε μαγκες σταματηστε να τσακωνεστε για το πασοκ και τη ΝΔ.
Δεν υπαρχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ τους , ειναι σαν να προκειται να σας γαμησουνε και να τσακωνεστε για το πιο λιπαντικο θελετε να χρησιμοποιησουν για να σας πονεσει λιγοτερο.."
Ο αναξιοπαθής που άνοιξε αυτό το thread λοιπόν, κάνοντας προπαγάνδα της κακιάς ώρας, μόνο υποψίες γεννά για τα κίνητρά του.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, και το κεφάλι στην δημόσια διοίκηση είναι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, με γενικούς γραμματείς, συμβούλους και παρασυμβούλους άξιους μόνο για ρουσφέτια. Ας μην συνεχίζουν την τρισάθλια προσπάθεια μετάθεσης των πολιτικών τους ευθυνών. Το μικρότερο και ευέλικτο κράτος (επανίδρυση, χα χα, ντροπή σας ρεεεεε!) που υποσχέθηκε ο "χοντρός της Ραφήνας" σε συνεργασία με τον "Φαυλόπουλο" δείτε που κατέληξε:
Με 1 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους, μειώθηκε η ανεργία
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα καθώς το 2006 προστέθηκαν άλλοι 47.288 δημόσιοι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), το 96% των (μισθωτών) νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον περασμένο χρόνο αφορούσε θέσεις στον δημόσιο τομέα. Ετσι, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ξεπέρασαν, για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης, το 1 εκατ. Συγκεκριμένα, οι μισθοδοτούμενοι από τον κρατικό κορβανά έφθασαν το 1.004.872 άτομα. Κατά συνέπεια έτσι εξηγείται και το θετικό... έργο της κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης όπου η ανεργία περιορίστηκε στο 8,8% του εργατικού δυναμικού το β' τρίμηνο του 2006.
Από τις σχεδόν 71.000 θέσεις κατά τις οποίες αυξήθηκε η απασχόληση το 2006, έναντι του προηγούμενου χρόνου, οι 49.381 αφορούν θέσεις μισθωτής εργασίας. Και εξ αυτών το 96%, δηλαδή οι 47.288 είναι νέες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα και μόνο οι 2.093 στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή οι μόνιμες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 10.820 άτομα. Αρα είναι μύθος ότι η (ιδιωτική) οικονομία δημιουργεί θέσεις εργασίας και έτσι μειώνεται η ανεργία. Αντιθέτως, η κυβέρνηση μειώνει την ανεργία με πληθώρα διορισμών, κατά κανόνα ημετέρων, στο Δημόσιο.
Ενδεικτικό των τάσεων στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τον ερευνητή Γ. Κρητικίδη, είναι το γεγονός ότι 7 στους 10 νέους εργαζόμενους προστέθηκαν στη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση και τις μεταφορές-επικοινωνίες, ενώ οι 8 στις 10 θέσεις χάθηκαν στον τομέα των κατασκευών και της γεωργίας. Κατά συνέπεια, επιβεβαιώνονται οι φόβοι της ΓΣΕΕ για «καθίζηση» της απασχόλησης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το «πάγωμα» των μεγάλων έργων. Ετσι, και παρά τη στροφή των πολιτών στα ιδιωτικά έργα λόγω των μέτρων που έλαβε το υπουργείο Οικονομίας (ΦΠΑ στην οικοδομή, αύξηση αντικειμενικών αξιών κ.ά.), η απασχόληση μειώθηκε στις κατασκευές. Αλλά ήρθαν, στη συνέχεια, οι (ρουσφετολογικές) προσλήψεις στο Δημόσιο (συνεντεύξεις, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας-Stage κ.ά.) για να επιδράσουν θετικά στην απασχόληση.
Πάντως, οι γυναίκες είναι οι κερδισμένες των προσλήψεων. Τα 7 στα 10 άτομα με τα οποία αυξήθηκε η απασχόληση και τα 8 στα 10 άτομα που έφυγαν από την ανεργία ήταν γυναίκες. Παρά ταύτα οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν το 60% των ανέργων, ενώ περιορίζονται στο 38,8% του συνόλου των απασχολουμένων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/02/2007