Νέα

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα msakis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 57K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.959
Πόντοι
6.946
Η ΑΞΥΠ ήταν ΓΥΝΑΙΚΑ εκείνη που δεν έκανε σωστά την δουλειά της ΜΕΣΑ στο τμήμα, και φυσικά, τα ΜΜΕ κατηγορούν τον σκοπό που τυγχάνει να είναι άντρας (άσχετα αν έχει ποινικό παρελθόν, δεν μας απασχολεί στην συγκεκριμένη περίπτωση) .

Ερώτημα: ΠΟΣΟΙ θα πήγαιναν να αφοπλίσουν τύπο που κρατάει μαχαίρι και σφάζει άλλον; Πλησιάζεις θαρραλέα σαν πρόβατο να το παίξεις Ράμπο;
ΠΟΣΟΙ θα τράβαγαν το όπλο τους με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πρόθεση να πυροβολήσουν; Δεν συζητώ καν να αστοχήσεις και να σκοτώσεις την ίδια την κοπέλα. Αλλά, με όλα τα περιστατικά πυροβολισμών προς κλέφτες, απαγωγείς, κακοποιούς και τον μετέπειτα γολγοθά των αστυνομικών μέχρι να δικαιωθούν (ή και να καταδικαστούν) , πόσοι από εσάς θα σκότωναν τον τύπο με το μαχαίρι;

Μήπως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αντρών ή γυναικών, απλά θα παρέμεναν αμέτοχοι εκτός και αν απειλούνταν η δική τους ζωή; (και πάλι βέβαια, θα ήσουν κατηγορούμενος στο Ελλαδιστάν στο δικαίωμα αυτοάμυνας, ενώ στις ΗΠΑ θα σου έδιναν μετάλλειο ανδρείας)

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.770
Πόντοι
2.816
Ο μπάτσος στο φυλάκιο έχει κάνει μέσα
Το θύμα δεν έκανε μήνυση
Οι γονείς της ήξεραν αλλά δε μίλαγαν
Πολλές γυναίκες έλκονται απο άντρες που το παίζουν αλητεία
Το δημόσιο είναι ένα μπουρδέλο, δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν επειδή βαριούνται
......

Ένα πολίτης μπαίνει στο ΑΤ και λέει "φοβάμαι να γυρίσω σπιτι μου, μπορείτε να με βοηθήσετε;" Και τρολιά να είναι, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΑΠΛΟ ΝΑΠΕΙΣ "ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΔΩ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ".
Μα τι διάολο ,πόσο εμπειρία και πόσο εξυπνάδα θέλει για να πεις κάτι τέτοιο; Δηλαδή ρε γαμώ την πουτάνα μου, είναι όλοι βύσματα, είναι όλοι διεφθαρμένοι ,δε μπορεί ένας να πει "εντάξει θα έρθει ένα περιπολικό να σε πάρει από την πόρτα του τμήματος, αλλά σε συμβουλεύω να κάνεις και μήνυση αν έχεις αποδείξεις"
Και πες ότι την εκβίαζε μη δώσει το όνομά του στους μπάτσους.
Έλεος ρε μαλάκες, γαμώ την Ελλάδα 2.0 μέσα, πες της θα ερθει το περιπολικό να σε πάρει από την πόρτα του τμήματος. Μα δε μπορεί να μην το σκέφτηκε κανένας, άρα είναι όλοι τεμπέληδες.
Τύπε ο συνοδός της φέρεται να δήλωσε ότι η μακαρίτισσα δεν έκανε μήνυση γιατί δεν τον φοβόταν..
Άρα τι το ήθελα το περιπολικό; Να γλιτώσει το ταξί;
Και από τη στιγμή που λέει δεν τον φοβάται, τι άλλο να κάνει ο αξυπ; Είτε άντρας είτε γυναίκα.. που ευτυχώς που είναι γυναίκα γιατί αν ήταν άντρας θα τον είχαν θάψει...

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.433
Πόντοι
3.656
Διάβασα ότι ο σκοπός ήταν άντρας (και μάλιστα υπόδικος :confused:), αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Όλα έγιναν τόσο αστραπιαία που δεν θα προλάβαινε ο φρουρός ούτε καν να βγάλει όπλο. Όταν θα πυροβολούσε θα ήταν νεκρή ήδη η κοπέλα. Τουλάχιστον αν πυροβολούσε και τον πετύχαινε θα είχε ξεβρωμίσει ο τόπος από ένα ρεμάλι.

Όχι ακριβώς. Έφαγε 5 μαχαιριές για να πεθάνει. Απίθανο να ήταν θανατηφόρες και οι 5.
Αν στις πρώτες 2 έτρωγε βολή ο τύπος με το μαχαίρι , μπορεί να την προλάβαινε ζωντανή.

ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΕ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗ ; Όχι .
ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ; Όχι .

Σκασμός λοιπόν.
Μέχρι να βρεθείτε κι εσείς μπροστά στο μαχαίρι μουρλού που θα σας ξεκοιλιάσει .
Ή να τρώτε κεμπάπ , όταν το αναρχοκουμμούνι πυροβολάει στο Μοναστηράκι .
Ή να περπατάτε όταν σας πάρουν τα θραύσματα ρουκέτας που ρίχνει άλλο αναρχοκουμμούνι .

Μέχρι τότε, μπορείτε να καμαρώνετε που δεν έχετε χούντα. Και δεν έχετε και φασίστες .
Και διώξατε και τους Γλυξμπουργκ .

Κοιτάξτε να πάρετε κανάν ανεμιστήρα στο μεταξύ, από τα σούπερμαρκετ 29.90€
γιατί θα ψοφήσετε από τη ζέστη πάλι .

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.433
Πόντοι
3.656
Αν επιτραπει η οπλοκατοχη θα σωθει αυτη η χώρα :coffee:
Θα κουβαλάμε μαζί κάτι διακριτικό , για την κακιά την ώρα.
Μικρό .
rawImage.jpg

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.770
Πόντοι
2.816
Όχι ακριβώς. Έφαγε 5 μαχαιριές για να πεθάνει. Απίθανο να ήταν θανατηφόρες και οι 5.
Αν στις πρώτες 2 έτρωγε βολή ο τύπος με το μαχαίρι , μπορεί να την προλάβαινε ζωντανή.

ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΕ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗ ; Όχι .
ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ; Όχι .

Σκασμός λοιπόν.
Ή να περπατάτε όταν σας πάρουν τα θραύσματα ρουκέτας που ρίχνει άλλο αναρχοκουμμούνι .

Μέχρι τότε, μπορείτε να καμαρώνετε που δεν έχετε χούντα. Και δεν έχετε και φασίστες .

Άρχισες και συ τις πίπες;
Με τι τη μαχαιρωνε; Με κονταρομαχαιρο να είναι μακριά της για να μπορεί να σημαδέψει ο σκοπός;
Σοφή η μαλακία σου λοιπόν..
Και να επιτρεπόταν να ρίξει.. και κομάντο να ήταν.. είναι απίθανο να πετύχαινε μόνο τον ψυχακια για να σταματήσει τις μαχαιριές

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.433
Πόντοι
3.656
Δεν διαφωνώ...αλλά δεν μπορείς να επιβάλεις σκληρές τιμωρίες στα πάντα έτσι απλά. Ξεκινάς από τα απλά..για παράδειγμα....με την πρώτη που θα σε πιάσουν να οδηγείς μεθυσμένος...να σου παίρνουν το δίπλωμα για 1 χρόνο με πρόστιμο 5Κ....με την δεύτερη να στο παίρνουν για πάντα με πρόστιμο 50Κ.
Το ίδιο και όταν κοιτάς οθόνη idiotphone.
Άμεση αφαίρεση διπλώματος. Κάθε είδους.
Σε έπιασαν σε αυτοκίνητο , δεν οδηγάς ούτε μηχανή, ούτε 50ρι , ούτε ταχύπλοο.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

εχουν ακροατηριο στην ΝΔ αυτοι τυπου Λιαγκας και Αυτιάς τύπε, τους αρεσει η μαλακία , ζουν απο αυτην
εδω ο δικηγορος του σαιτ και εχει λιωσει στην μαλακια με την ψηφιακη του γκόμενα

Δεν κερδίζονται έτσι οι κούπες μόρτη .
Από γατάκια.
Μιλάμε για τίγρη .

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Βρε συμφωνώ 100% δεν αντιλέγω πουθενά πουθενά όμως..
Αλλά ρε φίλε αν πχ εσύ θέλεις να σκοτώσεις την γυναίκα σου ή γενικά τον οποιονδήποτε εγώ σαν παρατηρητής τι μπορώ να κάνω? Δλδ σκέψου ότι αυτό έγινε χωρίς να τον δει κανένας μέσα στον δρόμο έξω από ΑΤ φαντάσου να το είχε φτιάξει κάπως και να την πήγαινε κάπου αλλού ούτε το πτώμα δεν θα βρισκανε
Προσωπικά ως παρατηρητής (και το πολύ τυχαίος) έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν με απασχολεί τι κάνει ο δίπλα εφόσον δεν το κάνω εγώ
και δεν υποχρεώνομαι να βοηθήσω. Κοινώς, στα παπάρια μου και σε κάθε περίπτωση (εκατέρωθεν). Αν τώρα τύχει κάτι αρνητικό σε εμένα, δεν θα περιμένω βοήθεια. Ξέρω τι θα κάνω. Αυτός είναι ο σχολιασμός μου. Τα λέμε άλλη στιγμή διότι ολοκλήρωσα
το σωτάρισμα.

:rockon:

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
7.027
Πόντοι
1.346
Ειμαστε ετοιμοι για τα πάντα εμεις του μπου.κομ :coffee:
Ποιος από τους δύο σκληρούς καργιόληδες είσαι; :think:
Μπορεί να δώσω καμμιά εκτίμηση Λιμπερταδόρες τα μεσονύχτια - ανάλογα σε τι κορασίδα θα πέσω - τέσπα συντονίσου απέναντι αν θες.
Όσο για τους κουλομάχους - ένα θα πω (2η φωτογραφία).

Συνημμένα

• Screenshot_20240403-162202.png
    Screenshot_20240403-162202.png
    380,7 KB · Εμφανίσεις: 17
  • Screenshot_20240403-161121.png
    Screenshot_20240403-161121.png
    593,4 KB · Εμφανίσεις: 17

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.348
Πόντοι
1.056

Σκασμός λοιπόν.

Τελυ αν και συμφωνω στο 99% των γραπτων σου,μην λες τωρα οτι να ναι.

Ο τυπος ειχε στο λαιμο του τατου σβαστιγκα.

Μην τρελαινεσαι με τους αριστερους

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.954
Πόντοι
6.166

Κεφαλονιά: 20 άτομα πήραν κατασχεμένο αυτοκίνητο από ΑΤ – Σήκωσαν και μετακίνησαν περιπολικό που τους εμπόδιζε​

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κεφαλονιά όπου μια παρέα 20 περίπου ατόμων βρέθηκε έξω από το ΑΤ όπου υπήρχε μόνος ένας φρουρός.

Ο αστυνομικός βλέποντας απέναντι του όλα αυτά τα άτομα, τα έχασε και δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων ανέβηκε στο κτήριο όπου ο μοναδικός αστυνομικός που βρήκε ήταν ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Τα άτομα κατέβηκαν τα σκαλιά και κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου ήταν ακινητοποιημένο ένα κατασχεμένο αυτοκίνητο το οποίο έψαχναν. Ένα περιπολικό όμως τους εμπόδιζε. Τότε το σήκωσαν με τα χέρια τους και το μετακίνησαν για να κάνουν τη δουλειά τους. Με κάποιο εφεδρικό κλειδί που, προφανώς είχαν, έβαλαν μπροστά το όχημα και εξαφανίστηκαν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.959
Πόντοι
6.946

Κεφαλονιά: 20 άτομα πήραν κατασχεμένο αυτοκίνητο από ΑΤ – Σήκωσαν και μετακίνησαν περιπολικό που τους εμπόδιζε​

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κεφαλονιά όπου μια παρέα 20 περίπου ατόμων βρέθηκε έξω από το ΑΤ όπου υπήρχε μόνος ένας φρουρός.

Ο αστυνομικός βλέποντας απέναντι του όλα αυτά τα άτομα, τα έχασε και δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων ανέβηκε στο κτήριο όπου ο μοναδικός αστυνομικός που βρήκε ήταν ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Τα άτομα κατέβηκαν τα σκαλιά και κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου ήταν ακινητοποιημένο ένα κατασχεμένο αυτοκίνητο το οποίο έψαχναν. Ένα περιπολικό όμως τους εμπόδιζε. Τότε το σήκωσαν με τα χέρια τους και το μετακίνησαν για να κάνουν τη δουλειά τους. Με κάποιο εφεδρικό κλειδί που, προφανώς είχαν, έβαλαν μπροστά το όχημα και εξαφανίστηκαν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Ελλάδα 2.0.
Ασφάλεια στην Κουλοχώρα, υπουργός Μιχάλης.

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.348
Πόντοι
1.056

Μαλακα μικροι θεουληδες!

Ευγε στα παλικαρια που εγινε η δουλιτσα τους και για ακομα μια φορα διαβασαμε ποσο ρδελο ειναι η κωλοχωρα που ανακαλυφτηκε η δημοκρατια.

Δημοκρατικα καναν την δουλιτσα τους

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.348
Πόντοι
1.056
Καταθετω προσωπικη εμπειρια,πως τρεις σχεσεις μου,με την τελευταια να χει ληξει πριν καποιους μονοψηφιους μηνες στα 45 μου εγω και 44 αυτη,να μου εχουνε πει -πως μπορει μελοντικα να χτυπησουν (καρμπον οι πουτανες) το κεφαλι τους στον τοιχο,διοτι ημουν το καλο παιδι που καθε γυναικα θελει διπλα της,ηρεμος,υποστηρικτικος,οχι ζηλιαρης,ομως καποιες φορες στη ζωη μας έλκει το αγνωστο με τον αλητη.

Η τελευταια επειδη ηταν τυπισα που νομιζα θα ειχαμε διαρκεια,οταν μου το ειπε δεν θιχτηκα καθολου και σηκωθηκα εφυγα.

Εγγρ.
10 Μαΐ 2021
Like
753
Πόντοι
81
Έχουμε και λεμε αγαπημένοι μου συμπατριώτες, Έλληνες:
1) η διαδικασίες της αστυνομίας και ο τρόπος αντιμετώπισης οποιουδήποτε αιτήματος έχει σκοπό να μεταφέρει τις ευθύνες και τις ενέργειες στον πολίτη και να μη χρειαστεί να κανουν κατι οι αστυνομικοι, κοινώς να μας ξεφορτωθούν. Έχουν μάθει να σκεφτονται ετσι για να μη μπλέξουν
2) το πλαίσιο λειτουργίας δε το ξέρω, αλλα δε μπορεί να μην είδε ο σκοπος την επίθεση. Αρα επρεπε να επεμβει και να αφοπλισει το δράστη με τα χερια ή με απειλη του μπιστολιου του. Ας βρουν τρόπο. Φυσικα δεν ήθελε να ρισκάρει τη ζωή του και να μπλεξει με αναφορές περιστατικού αν εβγαζε οπλο. Προτίμησε να αφήσει την κοπελα να σφαχτεί απ τον υπανθρωπο παρα να μπλεξει. Έχει χαθεί καθε εννοια ανθρωπιας, εχουμε αποκτηνωθεί, δε παει πιο κατω.

3) ο συμβολισμος είναι τεράστιος. Έχουμε φόνο μπροστα στα ματια φρουρού α/τ λιγα μετρα μακρυα και ο αστυνομικός δεν έκανε τίποτα. Ακυρωσε το ρόλο της αστυνομίας και ολοι οι Έλληνες πια δε πιστεύουν οτι η αστυνομία μπορεί να τους προστατεύσει.

4) Πρέπει να αλλάξει ο αντικειμενικός σκοπος που θέλουν να πετύχουν οι διαδικασίες της αστυνομίας, η νοοτροπια τους, οι κονόνες εμπλοκής και παρα πολλοί νόμοι. Αν κάποιος φοβαται για τη ζωή του σε αντιστοιχη επικίνδυνη περισταση και είναι αστυνομικός,τον καλώ να παραιτηθεί. Θα κάνει καλό και στον ιδιο και σε όλους.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.433
Πόντοι
3.656
4) Πρέπει να αλλάξει ο αντικειμενικός σκοπος που θέλουν να πετύχουν οι διαδικασίες της αστυνομίας, η νοοτροπια τους, οι κονόνες εμπλοκής και παρα πολλοί νόμοι. Αν κάποιος φοβαται για τη ζωή του σε αντιστοιχη επικίνδυνη περισταση και είναι αστυνομικός,τον καλώ να παραιτηθεί. Θα κάνει καλό και στον ιδιο και σε όλους.
Έτσι όπως το θέτεις, πρέπει να παραιτηθούν ΟΛΟΙ .

Εδώ και κάμποσα χρόνια , επιτρέπονται ως σκοπευτικά ραβδωτά τουφέκια στην ελλάδα.
Αν κάποιος γείτονας είχε ένα σε κοντινό μπαλκόνι , με μία βολή τον ξάπλωνε.
Ο σκοπευτής που είπε κάποιος .... πανεύκολο τεχνικά ....

Φαντάζεσαι τι θα γινόταν ;
Κάθε χρόνο θα γινόταν παρέλαση για τον τρελό με 2 εκατομμύρια άτομα.

Να πάει να γαμηθεί όλη η χώρα.

Χαρούμενη ... που δεν έχει τους συνταγματάρχες ... φασίστες ... και τους γλύξμπουργκ .......

Στο διάολο .
Και ήσυχα.

41 %

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τύπε έχω την εντύπωση ότι το σχόλιο σου είναι ποινικά κολάσιμο...
Από εκεί κ πέρα αυτά τα συμπεράσματα πως κατάφερες να τα βγάλεις; Έχεις κάνει αντίστοιχες σπουδές;;
Γιατί κ εγώ έχω κάτι συμπεράσματα για σένα. Δεν έχω κάνει κάποιες σπουδές βέβαια.. αλλά βουνό που φαίνεται..
Γαμησε τον τον ψυχακια ρε φιλε.
Καποιοι σαν κι αυτον σφαζουν κοσμο στους δρομους

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Καταθετω προσωπικη εμπειρια,πως τρεις σχεσεις μου,με την τελευταια να χει ληξει πριν καποιους μονοψηφιους μηνες στα 45 μου εγω και 44 αυτη,να μου εχουνε πει -πως μπορει μελοντικα να χτυπησουν (καρμπον οι πουτανες) το κεφαλι τους στον τοιχο,διοτι ημουν το καλο παιδι που καθε γυναικα θελει διπλα της,ηρεμος,υποστηρικτικος,οχι ζηλιαρης,ομως καποιες φορες στη ζωη μας έλκει το αγνωστο με τον αλητη.

Η τελευταια επειδη ηταν τυπισα που νομιζα θα ειχαμε διαρκεια,οταν μου το ειπε δεν θιχτηκα καθολου και σηκωθηκα εφυγα.
Ευκολάκι. Ο πορωμένος Φρόιντ έφαγε τη ζωή του για να μας πει τελικά ότι δεν μπόρεσε να βρει τι θέλουν
οι γυναίκες. Με τα βασικά που ήδη γνωρίζουμε (όσοι δηλαδή) μπορούμε να ζούμε μια χαρά χωρίς περαιτέρω έρευνες όπως κάνουν κάποιοι σαλιάρηδες. Αυτο που έχω γράψει, ισχύει. Όσο μαζεύεται ο άνδρας, τόσο απλώνεται
η γυναίκα. Αν απλωθεί
ο άνδρας, θα μαζευτεί
η γυναίκα.
Τεράστιο αξίωμα! :rockon:
Το καλό παιδί μαζεύεται αλλά ο αλήτης απλώνεται. Κάντε τις αναγωγές σας. Αυτή είναι
η ανθρώπινη φύση.
Οι δολοφονίες είναι άλλο θέμα και δεν αποτελούν αξίωμα.

:rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom