"Έπρεπε να το είχα καταλάβει. Απ τα γένια μου, κατ' αρχάς, που μάκρυναν τόσο που τα πάταγα. Από τις σκοτεινές εικόνες απ' το μέλλον που μου ρχονταν όταν έτρωγα το πρωϊνό μου. Απ' το γεγονός ότι οι γονείς μου ήθελαν να με βαφτίσουν Ιεζεκιήλ, αλλά κάποιος τους είπε ότι το όνομα παρα-ιουδάϊζε και δεν θα μπορούσα να κάνω πολιτική καριέρα εν Ελλάδι (δεν έκανα, τζάμπα πήγε το ελληνοπρεπέστερο).
Ναι, είχα γίνει προφήτης.
Δεν το ήθελα, δεν το μελέταγα, δεν με ενδιέφερε ρε αδερφέ. Πολύ μεταφυσική μέσα και άντε να εξηγείς τώρα πώς είναι συμβατά αυτά με τον διαλεκτικό υλισμό.
Αλλά στις 16 Απρίλη έγραψα, έτσι στο φλου, στην τρέλα πάνω:
"Παρεμπιπτόντως, η λογική λέει ότι θα έχουμε δραστική άνοδο στα ποσοστά του ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές. Αν υπάρξουν επόμενες εκλογές, δηλαδή."
Κρατάμε την πρόβλεψη περί δραστικής ανόδου ΚΚΕδων, κρατάμε όμως και το αν για τις εκλογές που του 'ρθε του προφήτη στο καπάκι. Τι ήθελε να πει ο προφήτης;
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ήρθε ο Πάσχος να το ξηγήσει το όνειρο του προφήτου Ιεζεκιήλ, aka Αντωνίου, αλλά το ξήγησε ρε παιδί μου πως το ξηγάνε οι παπάδες, με την αλληγορική την έννοια ας πούμε, εμμέσως. Ξέρεις, έριξε μέσα τα ποσοστά των ΚΚΕδων ως τώρα, έριξε και ένα "ως εδώ" (όχι στα ποσοστά του 8%, στους ΚΚΕδες τους φασίστηδοι εννόαγε λέμε), και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
23 Απρίλη:
"Eίναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα το ΚΚΕ έχαιρε ασυλίας. [...] Εφτασε η στιγμή να πούμε όλοι «ώς εδώ!» Δεν μπορεί το 8% να κυβερνά τη χώρα". [...]Αυτό που το ΚΚΕ ονομάζει «αντικομμουνισμό» δεν είναι μόνο εθνική ανάγκη. Είναι κοινωνικό καθήκον. Είναι αντίσταση στον φασισμό με κόκκινη λεοντή."
Μετά ήρθε ο Αλέκος ο Παπαδόπουλος να το πάει στο πιο συνταγματικό το θέμα, στη μικρή περιοχή ας πούμε, να πιάσει και κεινο το "αν" πιο καλά, μη φύγει απ' την ορμήνεια του προφήτου.
25 Απρίλη αυτό:
"Συμμερίζομαι την άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι το μεταπολιτευτικό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας αν δεν απεβίωσε ήδη, πνέει τα λοίσθια. Το παράδοξο όμως είναι ότι η μεταπολιτευτική πολιτική τάξη της χώρας, που υιοθέτησε, αναπαρήγαγε και αναπαρήχθη μαζί του, είναι και εκείνη, η οποία διεκδικεί και εκ των πραγμάτων καλείται να διαχειριστεί τη νέα ιστορική περίοδο που ανοίγει με την υπαγωγή μας υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Για να το πετύχει όμως χρειάζεται τουλάχιστον αυτή τη φορά να προχωρήσει σ’ έναν άλλο τύπο διαχείρισης των προσδοκιών του Έθνους."
Ήθελε να πει κι άλλα, αλλά σου λέει τόσα για ευπατρίδηδες και εντίμους και ολιγαρκείς είπα, θα το καταλάβουν το υπονοούμενο του προφήτου Ιεζεκιήλ aka Αντωνίου.
Αλλά είχε εκκοσμικευθεί πολύ ο κόσμος και δεν τα καταλάβαινε τα προφητικά. Οπότε λέει και ο Παπαδόπουλος-Τετράδης, κάτσε να το πω αλλιώς εγώ. Στις 26 του Απρίλη αυτός:
"Δεν πάσχει από λεφτά η χώρα, λεφτά έχει.[...] Είναι ήδη στα χέρια των τεμπελχανάδων συνδικαλιστάδων, οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους και απολαμβάνουν προνόμια προυχόντων."
Είχε γράψει ήδη ο Πάσχος για Περισσό και Τυποεκδοτική, οπότε κάτσε σου λέει να κάνουμε το ένα-δύο να βγάλουμε τον κρυφό φορ μπροστά.
Κι όμως, οι αγριοχρίστιανοι της αριστεράς τίποτα. Πολύ μπερδεμένα τα ακούγανε όλα αυτά. Άκρη δεν έβγαινε για την προφητεία την μυστήρια του Ιεζεκιήλ aka Αντωνίου.Ε, σου λένε οι ιερείς, αυτοί είναι ντιπ ντουβάρια! Φέρτε τον Τάσο τον Τέλλογλου να τους τα πει αυτός, έχει πιο ξεκάθαρο λέγειν.
Ήρθε και ο Τάσος να τα πει, πιο συνταγματικά κι αυτός, στις 28-29 Απρίλη, θα σας γελάσω:
"τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες, για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα [να] κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου."
Χμμμ...λένε οι άπιστοι Θωμάδες, κάτι θέλει να πει αυτός, αλλά πάλι δεν είμαστε σίγουροι. Αφιόνισε το ιερατείο, σου λέει θα σκίσουμε τα πτυχία της θεολογικής εδώ πέρα, φέρτε το βαρύ πυροβολικό. Και σκάει μύτη ο γκρανγκινιόλ γκρανμάστερ της ερμηνευτικής των προφητειώνε ο Κωνσταντίνος ο Αποστάτης να τα ξηγήσει μια και καλή να τελειώνουμε, γιατί είπαμε σου λέει με το μαλακό, αλλά έχουμε και δουλειές και δεν μας φτάνει ο χρόνος. Στις 30 του Απρίλη αυτός. 14 μέρες είχανε περάσει απ' τον χρησμό του προφήτου και ακόμα να την ψαχουλευτούνε τη δουλειά στα εξ ευωνύμων πέριξ.
"Κάνω έκκληση και στην αριστερά, να σεβαστεί τη δημοκρατική νομιμότητα. Ανυπακοή στη δημοκρατία δεν υπάρχει. Ανυπακοή, αν το πάρει κανείς στα σοβαρά - δεν το παίρνω και δεν νομίζω ότι και αυτοί το εννοούν -, σημαίνει επανάσταση, σημαίνει εμφύλιο πόλεμο."
Ρε παιδί μου, είπανε τότε οι Θωμάδες εξ ευωνύμων, κάτι τρέχει αλλά τι να ναι ακριβώς; Και, προφήτη μου; Θα πονέσει;
Καλέσανε έναν τότε της σχολής της ερμηνευτικής κυριολεξίας, από αυτούς του σπλάτερ που συμβούλεψαν τον Μελ Γκίμπσον και έκανε εκείνη την ταινία που 'δαμε το Χριστό σφαχτάρι (και ουχί φαντάροι). Γιούπι! είπε αυτός, κότσαρε και μια ψιλοτσόντα δίπλα, μην τρομάξει ο κόσμος με τα γιαίματα:
"Τόσες δεκαετίες ασημαντότητας τους βάρεσαν στο κεφάλι, δεν είναι μικρό πράγμα, και ό,τι κουσούρια τους άφησε τα κουβαλάνε άλλα είκοσι χρόνια μετά θάνατον, σαν μικροί ζόμπι-Στάλιν, παγιδευμένοι στο γκούλαγκ-καθαρτήριο που λέμε Γη. [...] Γι' αυτό το λέω, και το λέω με αγάπη, την αγάπη που νιώθεις για το ζόμπι που υποφέρει, χαμένο στην επώδυνη δίψα του, λίγο πριν το αποκεφαλίσεις -και κατά συνέπεια λυτρώσεις- με το μπλακ-εντ-ντέκερ: Το ΚΚΕ πρέπει να πεθάνει."
Σ' αυτή τη φάση, μάλλον εκεί με το μπλακ εντ ντέκερ και τους συνειρμούς από Ντάριο Αρτζέντο, σου λέει ο κόσμος, α, μάλλον ο προφήτης εννοούσε ότι επειδή έβλεπε ότι λογικά το ΚΚΕ θα ανέβει δραστικά λόγω ομαδικής φυγής από τσι μεγάλοι κόμματοι, δεν πολυήταν σίγουρος ότι θα ξαναγίνουν εκλογές με τον παλιό τον τρόπο τον ντεμοντέ (αυτόν που χε και ψηφοδέλτιο ΚΚΕ μέσα). "Μπράβο σας, τζιμάνια", τους είπε τότε και ένας φιλόσοφος, και 'γραψε και την κατακλείδα να χουνε να θυμούνται τον ποθαμένο --το ΚΚΕ για το Σύνταγμα, θα σας γελάσω, γιατί το ΚΚΕ λέει το σφαξε το παλιό το Σύνταγμα, ποθαμένο το βρήκανε, μα το Θεό δηλαδή.
Πρωτομαγιά μίλησε ο φιλόσοφος, που ναι και μέρα συμβολική για επαναστάσεις:
"Τότε θα χρειαστεί, αν απομένουν περιθώρια, κάποια στιβαρά χέρια να πάρουν το τιμόνι [...] Τα ερωτήματα απαιτούν έκτακτη [πώς λέμε "έκτακτης ανάγκης" ένα πράμα;" Εξαιρετική δηλαδή. Πώς λέμε "κατάσταση εξαίρεσης" ένα πράμα;] ευφυΐα ακομμάτιστων συνταγματολόγων [εδώ recruitment center για ειδικούς στις ανατροπές συνταγμάτων, περάστε!] και το είδος σπανίζει [ναι, γαμώτι μου. Που ναι τα παλιά τα χρόνια!].
Μοναδικό όπλο του Προέδρου είναι η απειλή παραίτησής του που θα επιφέρει εκλογές: πράγμα αδιανόητο σε συνθήκες πτώχευσης και πανικού. Με αυτή την απειλή μπορεί να «εκβιάσει» [με την καλή έννοια, εξού και τα εισαγωγικά]ο Πρόεδρος τη συγκατάθεση των καταστροφέων για ρεαλιστική ανάσχεση των συνεπειών της εγκληματικής τους ιδιοτέλειας. Προσφέροντάς τους αμνηστία, αν αποσυρθούν από την πολιτική, όπως συνετά προτείνει ο Α. Βγενόπουλος.[Δεν θυμάστε να τον εκλέξατε αυτόν; Κακώς. Τι το περάσατε εδώ; Δικτατορία του προλεταριάτου;]"
Αυτό δεν είναι σχέδιο ανατροπής της συνταγματικής τάξης. Μην μπερδεύεστε. Ανατροπή σχεδιάζει το ΚΚΕ είπαμε. Ποιο ΚΚΕ όμως; Έλα μου ντε. Αφού το ΚΚΕ δεν υπάρχει πια, το πάτησε το (νέον) Σύνταγμα. Ριχ' τα φιλόσοφε:
"Σύνταγμα που θα επιβάλει τη λειτουργία μόνο δημοκρατικών κομμάτων, με δημοκρατική εσωτερική (οργανωτική) δομή και άρθρωση, με διαφανή οικονομικά, με ελεγχόμενη (από συνταγματικό δικαστήριο) την πιστότητά τους στις αρχές της δημοκρατίας."
Σαν να λέμε, "όλα τα δημοκρατικά κόμματα, ένα βήμα μπροστά, να μπείτε βρε ατιμούλικα στη βουλή. Εεεεπ! Πού πα ρε ΚΚΕ..."
"Και ποιος θα ορίζει τι είναι δημοκρατικό κόμμα" λέει ένας ενοχλητικός τύπος, σωκρατικός δήθεν. Μα, ο εντιμότατος κύριος Βγε... (άσε, δεν έχουμε και δικηγόρο), εεεε.. η δημοκρατία. Δημοκρατικά. Με δημοκρατικούς θεσμούς. Που τους προτείνουν με τρόπο δημοκρατικό δημοκρατικές και αυθόρμητες παρεμβάσεις δημοκρατικών ανθρώπων. Όπως όλοι οι παραπάνω. Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που καταθέτουν τις σκέψεις τους όπως τους βγαίνουν. Πηγαία. Και συμφωνούν. Αναπάντεχα. Σε όλα.
Για δες! Ενώ στους δύο κωλο-ολοκληρωτιστές γκουλαγκομανείς κομμουνιστές αριστερούς έχεις εφτά γνώμες, στη δημοκρατία των φιλελεύθερων ανθρώπων εφτά νοματέοι και έχουν μόνο μία. Κι αυτή η μία είναι ότι εσύ πρέπει να πάρεις τον πούλο, κύριε με το ταξικό το σπρέχεν που παρασέρνεις τον κόσμο. Ναι, εσένα λέω.
Και αυτό δεν χρειάζεσαι προφήτες --ούτε Ιεζεκιήλ aka Αντώνιους, ούτε κουραφέξαλα-- για να σου ξηγήσουν τι σημαίνει."