Νέα

Φθορά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Christos Savvidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 317
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ρώτα τους αν θα γυρίζανε για μόνιμοι δ.υ
πρώτη φορά είπες κάτι εξυπνο.
Ο ένας βασικά παρατησε την μόνιμη θέση του στο δημόσιο για να φύγει έξω οπότε δεν τίθεται ερώτημα. Θα ρωτήσω τους υπόλοιπους.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Ρώτα τους αν θα γυρίζανε για μόνιμοι δ.υ

Θα σου απαντήσω εγώ επειδή και προσωπική άποψη έχω (πάνω απο 15 χρόνια εκτός Ελλάδος - απλός επισκέπτης της χώρας είμαι), και φίλους μου που εργάζονται πάνω απο 10 χρόνια εκτός Ελλάδας

Τους χέζουμε τους ΔΥ, και ο,τι αυτοί εκπροσωπούν. Μιζέρια, αναξιοπρέπεια, αστείος μισθός, γυφτιά. Και λίγα είπα.

Πιστεύεις πραγματικά οτι οι καλοί που έφυγαν και έχουν στήσει καλή ζωή εκτός, σε μια χώρα με σύστημα υγείας, πολύ καλό μισθό, με προοπτικές επαγγελματικές, με περιβάλλον και καθαρό αέρα θα τα παράταγε όλα αυτά για να επιστρέψει στη μιζέρια την Ελληνική και για να γίνει...ΔΥ;

Δεν έχεις καταλάβει φιλαράκο το νόημα.  

OP
OP
C

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Πριν 2 μερες, ζητησα απο εναν φιλο μεσα απο εδω (αρχαιο μελος) να βρεθουμε σπιτι του να αραξουμε, να πιουμε και να κανουμε τη πλακα μας για ακομα μια φορα.

Ζητησα να βρεθουμε σπιτι του για να ειμαστε πιο ηρεμοι, να αραξουμε απλα. Η παρεα και οι συζητησεις με εναν σοβαρο και νοημων ανθρωπο, παντα βοηθουν.

Μετα απο λιγο μου λεει, περνα να με παρεις και παμε στο χ μαγαζι να τα πιουμε εκει.

Γκρεμιστηκε καθε πιθανοτητα και ελπιδα για κατι ομορφο και ωφελιμο.

Πηγα, τον πηρα, πηγαμε.

Μια απο τους ανθρωπους του μαγαζιου (νορμαλ μαγαζι) ηταν 8,5αρι συμφωνα με τη βαθμολογια που εβαλε ο φιλος.

Απο τα πρωτα 5 λεπτα που μπηκαμε στο μαγαζι, την ειδα και χαλασαν ολα τα σχεδια που ειχα για τη βραδια.

Εγω ηθελα απλα να πιω και να μιλησω για καποια θεματα με τον φιλο μου και τωρα πλεον ολα εχουν αλλαξει.

Δεν ειμαστε μονοι μας αραχτοι σε σπιτι ηρεμοι, ειμαστε σε μαγαζι με ενα 8,5αρι γυρω στα 24 σε ηλικια μπροστα μας.

Στα πρωτα 5 λεπτα ειχα δωσει το κινητο μου να γραψει το ινστα της να κανει αιτημα να το αποδεχτει και να συνδεθουμε κανονικα.

Η βραδια κυλησε με χαβαλε και γελια. Σε καποια φαση, ερχεται ο φιλος μου στη παρεα (καθοταν πιο εκει με εναν αλλο τυπο) και αρχιζει και της δειχνει απο το κινητο του μεσα στα μουτρα φωτογραφιες απο διαφορες αλλες γκομενες που ειχα στο παρελθον, τις εξιστορει κιολας διαφορα σκηνικα. Αυτο ηταν. Εβλεπαν παρεα τις φωτογραφιες, εκαναν και κριτικη κιολας για το ποια ειναι πιο ομορφη. Εκδηλωσε το θαυμασμο της για μια, της προτεινα αν θελει να τη παρουμε τηλεφωνο και να κανονισουμε να τη δει και απο κοντα.

Καποια στιγμη, επρεπε να φυγει ο φιλος και μου λεει θα κατσεις; Φυσικα και οχι του λεω, φυγαμε παρεα.  

Τον επιστρεφω σπιτι και φευγω για το δικο μου. Ευτυχως δεν επεστρεψα στο μαγαζι.

Την επομενη μερα, νωρις νωρις το πρωι, εκανα για πρωτη φορα το σωστο. Επιτελους.

Εσβησα το ινστα της κοπελας απο το προφιλ μου, την εκανα και μπλοκ.

Γιατι;

Γιατι πολυ απλα θα με οδηγησει το ολο θεμα ακομα πιο μεσα στη φθορα. Ειδα οτι εχει αρκετες φιλες δυνατα μουνια και καταλαβα τη συνεχεια. Προστατεψα τον εαυτο μου απο αρρωστημενες καταστασεις που θα βλαψουν ψυχικα και εμενα αλλα πιθανον και αλλους ανθρωπους.

Γιατι σας τα γραφω ολα αυτα;

Πολυ απλα θελω να δηλωσω οτι τα οσα γραφτηκαν εδω σε αυτο το νημα απο ορισμενους, με βοηθησαν να καταλαβω καποια πραγματα (ειδικα τα οσα εγραψε ο mindreader, να σαι καλα φιλε  :hi: ) και πλεον μπορω και διαχειριζομαι πιο σωστα τις καταστασεις και δεν βουταω με τα μουτρα στο παθος για την επιβεβαιωση.

Πιστευω οτι σιγα σιγα στο μελλον θα καταφερω να βγω απο αυτη τη κατασταση και να βρω επιτελους την ηρεμια μου.

Αλλη φορα τυπε (αν θες γραφεις ποιος εισαι εγω δεν εχω δικαιωμα να πω) οταν θα λεμε σπιτι, θα ειναι σπιτι. Να εχουμε την ησυχια μας. Τελικα και δεν ειπαμε τιποτα και κινδυνεψα να συνεχισω τη κατρακυλα ακομα πιο βαθια. Πανω που κοντευω να διορθωσω καποια πραγματα, κοντεψα να κανω τα δικα μου παλι.

Με αφορμη ενα γεγονος εδω και ενα μηνα, εχω "διωξει" απο τη ζωη μου αρκετες που λειτουργουσαν ακρως τοξικα για τη ψυχη μου. Νιωθω πιο ηρεμος, νιωθω καλυτερα. Θα ηταν μαλακια εκ μερους μου να προσθετω αντι να αφαιρω ανθρωπους που με φθειρουν ψυχικα.

Τελικα, ειναι θεμα προσθεσης και αφαιρεσης. Τι προσθετεις στη ζωη σου και τι αφαιρεις.

:hi:

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
:S :S :S

Συνημμένα

• περαστικα.jpg
    περαστικα.jpg
    32,3 KB · Εμφανίσεις: 36
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Θα σου απαντήσω εγώ επειδή και προσωπική άποψη έχω (πάνω απο 15 χρόνια εκτός Ελλάδος - απλός επισκέπτης της χώρας είμαι), και φίλους μου που εργάζονται πάνω απο 10 χρόνια εκτός Ελλάδας

Τους χέζουμε τους ΔΥ, και ο,τι αυτοί εκπροσωπούν. Μιζέρια, αναξιοπρέπεια, αστείος μισθός, γυφτιά. Και λίγα είπα.

Πιστεύεις πραγματικά οτι οι καλοί που έφυγαν και έχουν στήσει καλή ζωή εκτός, σε μια χώρα με σύστημα υγείας, πολύ καλό μισθό, με προοπτικές επαγγελματικές, με περιβάλλον και καθαρό αέρα θα τα παράταγε όλα αυτά για να επιστρέψει στη μιζέρια την Ελληνική και για να γίνει...ΔΥ;

Δεν έχεις καταλάβει φιλαράκο το νόημα.  

Ολα οσα λες, εχουν να κανουν με τη δουλεια και συμφωνουμε.
Φυσικα και δε θα αφησει κανενας μια καλη δουλεια, οχι σε αλλο κρατος αν ειναι, αλλα και σε εμπορικο πλοιο που παλευει καταμεσις του Ειρηνικου

Αυτο που τον κραταει ομως ειναι η δουλεια, τα καλα λεφτα, η εξελιξη.
Ουτε ο καθαρος αερας, ουτε το νοικοκυρεμενο κρατος που λες
Ειδικα ο Λακης με τον οξυ χαρακτηρα που εχει, θα κοψει φλεβες αν παει σε καμια δυτικη χωρα με τα χιλιαδες μη και δεν πρεπει που θα του απαγορευεται να βρισει

Οπως μου λεγε και ενας φιλος που μεγαλωσε Γερμανια, οταν πλησιαζε στα συνορα της Ελλαδας, ακουγε απο μακρια τα μπνινελικια και τις χριστοπαναγιες και του ερχοτανε να πηδηξει απ τη χαρα του. Μολις εμπαινε στην Ελλαδα εσκυβε και φιλουσε το χωμα. Σα φυλακισμενος που μολις τον εβγαλαν απο το κλουβι. Αυτο γινοταν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ερχοτανε Ελλαδα και οχι μονο μια φορα. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Μονο εδω ενιωθε ελευθερος

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Αν εξαιρέσω γιατρούς ή τίποτα υπαλλήλους σε πολυεθνικές (αν υπάρχουν τέτοιοι),οι υπόλοιποι πιστεύω γύριζαν και αύριο στη 'μιζέρια' για μια θέση δ.υ

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Ειδικα ο Λακης με τον οξυ χαρακτηρα που εχει, θα κοψει φλεβες αν παει σε καμια δυτικη χωρα με τα χιλιαδες μη και δεν πρεπει που θα του απαγορευεται να βρισει

Τι λες ρε ;
Πόσες μέρες συνολικά έχεις περάσει στη ζωή σου στο εξωτερικό ;;;;;;;;;
Πρέπει να έχω τις 100πλάσιες.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Αν εξαιρέσω γιατρούς ή τίποτα υπαλλήλους σε πολυεθνικές (αν υπάρχουν τέτοιοι),οι υπόλοιποι πιστεύω γύριζαν και αύριο στη 'μιζέρια' για μια θέση δ.υ

Αλουμινάς που στην αυστραλία βγάζει 300€ την ημέρα, λες να γυρίσει πίσω ;
Ξέρω έναν ... και δεν σκοπεύει.
Στην ελλάδα είχε 4 χρόνια απλήρωτο το γαμήδι το ΤΕΒΕ , για να μην πεινάσουν τα παιδιά του.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
OP
OP
C

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Λακη σε αυτο που σου ειπε ο τυπος, εχει σε ενα βαθμο δικιο.

Ειναι πολλα τα μη και τα απαγορευεται που δεν ταιριαζουν στο στυλ σου.

Και εδω υπαρχουν αλλα ειναι μονο στη θεωρια. Εκει εφαρμοζονται και στη πραξη, πεφτουν ψωλιες σε καθε παραβατη με το καλημερα.

Αλλωστε δεν ειναι αυτος ο λογος που θα επιστρεψεις (αν τελικα φυγεις).

Αλλος ειναι ο λογος και τον ξερεις καλα.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Αλουμινάς που στην αυστραλία βγάζει 300€ την ημέρα, λες να γυρίσει πίσω ;
Ξέρω έναν ... και δεν σκοπεύει.
Στην ελλάδα είχε 4 χρόνια απλήρωτο το γαμήδι το ΤΕΒΕ , για να μην πεινάσουν τα παιδιά του.

Αυτός είναι ο κανόνας δηλαδή;Πόσοι βγάζουν 300 τη μέρα στο εξωτερικό;

OP
OP
C

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Ποια εποχη ησουν Λακη Αυστρια; Σε ποια πολη;

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Καταρχήν είχα συζήσει με γκόμενα 8 μήνες στην αυστρία ....

θες κι άλλα ;;;

Αρα πολυ λιγοτερο απο το μαξιμουμ 2 χρονια που ειπα.
Δεν λεω οτι δε θα μπορεις εκτος Ελλαδας. Απλα πως ειτε θα ερχεσαι αρκετα συχνα εδω ωστε να μη σου λειπει, ειτε οτι θα φευγεις με μεγαλα διαλλειμματα.

πχ Δε θα μπορουσες να αντεξεις συνεχομενα 5 χρονια Αυστραλια χωρις να ερθεις καθολου. Θα βαρεσεις μπιελα.
Ενω Ευρωπη και με ενα εναμιση μηνα Ελλαδα το χρονο μπορεις να λειπεις και 10-15-20 χρονια χωρις προβλημα

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Αρα πολυ λιγοτερο απο το μαξιμουμ 2 χρονια που ειπα.

Καθόλου λιγότερο .
Και έχω πάει σε άπειρα μέρη του κόσμου.
Εσύ που έχεις πάει αλήθεια ;;;;

Δεν θα μπορούσες να ζεις στην ταϋλάνδη ;;;
Στη μαδέρα ;;;;;
Στη μαγιόρκα ;;;;;;;;
Ζωάρα.

Η ελλάδα είναι μία ατέλειωτη ξεφτίλα.

Μόνο αγγλία και γενικά κοινοπολιτεία δεν γουστάρω.(οπότε δεν συζητώ όντως για αυστραλία, νέα ζηλανδία κτλ κτλ ).

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Καθόλου λιγότερο .
Και έχω πάει σε άπειρα μέρη του κόσμου.
Εσύ που έχεις πάει αλήθεια ;;;;

Δεν θα μπορούσες να ζεις στην ταϋλάνδη ;;;
Στη μαδέρα ;;;;;
Στη μαγιόρκα ;;;;;;;;
Ζωάρα.

Η ελλάδα είναι μία ατέλειωτη ξεφτίλα.

Μόνο αγγλία και γενικά κοινοπολιτεία δεν γουστάρω.(οπότε δεν συζητώ όντως για αυστραλία, νέα ζηλανδία κτλ κτλ ).

Το μόνο μέρος που έχω πάει και έχω πει θα μπορούσα να ζήσω μία ολόκληρη ζωη είναι το Las Vegas, γιατί είναι ένας ξεχωριστός πλανήτης από μόνος του.
Αλλά και εκεί πιστεύω δε θα άντεχα πολύ χωρίς Ελλάδα.

Ωστόσο έχω ζήσει σαν μετανάστης εκτός Ελλάδας και έχω συναναστραφεί και με πολλούς Έλληνες εκεί και έχω ιδία άποψη

Η παρατήρηση μου ξεκίνησε από την πρόταση που είπες ότι "δε θα ξαναπατησω ΠΟΤΕ" εκεί μπήκε το σχόλιο μου.

Δεν είμαι απόλυτος, μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά πιστεύω ότι στα 2 χρόνια πλήρους απουσιας, οπουδήποτε και αν ήσουν στον πλανήτη, θα ήθελες διακαώς να έρθεις στην Ελλάδα έστω και για λίγες μέρες

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πολυ απλα θελω να δηλωσω οτι τα οσα γραφτηκαν εδω σε αυτο το νημα απο ορισμενους, με βοηθησαν να καταλαβω καποια πραγματα (ειδικα τα οσα εγραψε ο mindreader, να σαι καλα φιλε  :hi: ) και πλεον μπορω και διαχειριζομαι πιο σωστα τις καταστασεις και δεν βουταω με τα μουτρα στο παθος για την επιβεβαιωση.

:hi: :hi: :hi:

Το ότι εστω και ένας φίλος παίρνει κάποια τροφή για σκέψη απο ότι γράφω δίνει στα posts μου νόημα.

Να είσαι πάντα καλά. :hi:

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Το μόνο μέρος που έχω πάει και έχω πει θα μπορούσα να ζήσω μία ολόκληρη ζωη είναι το Las Vegas, γιατί είναι ένας ξεχωριστός πλανήτης από μόνος του.
Αλλά και εκεί πιστεύω δε θα άντεχα πολύ χωρίς Ελλάδα.

Ωστόσο έχω ζήσει σαν μετανάστης εκτός Ελλάδας και έχω συναναστραφεί και με πολλούς Έλληνες εκεί και έχω ιδία άποψη

Η παρατήρηση μου ξεκίνησε από την πρόταση που είπες ότι "δε θα ξαναπατησω ΠΟΤΕ" εκεί μπήκε το σχόλιο μου.

Δεν είμαι απόλυτος, μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά πιστεύω ότι στα 2 χρόνια πλήρους απουσιας, οπουδήποτε και αν ήσουν στον πλανήτη, θα ήθελες διακαώς να έρθεις στην Ελλάδα έστω και για λίγες μέρες

Δεν είμαι τύπος που έχει ανάγκα το μουσακά και το μπουζούκι .
Οπότε σε άλλη χώρα, δεν θα προσπαθούσα να μείνω σε γκέτο ελλήνων , προσπαθώντας να μεταφέρω την ελλάδα εκεί , αποτυχημένα.
Γιατί το 99.9% των ελλήνων στο εξωτερικό , έτσι κάνει . Ναυάγια.
Είμαι στο υπόλοιπο 0.1% .
Όταν πάω αλλού, θα ζήσω όπως ζουν οι ντόπιοι εκεί.

Αν γούσταρα καπετανάκη που χει ντούγκλα στο μουστάκι και ντομάτα λιαστή και δεν μπορούσα χωρίς αυτά, θα έμενα εδώ.
Τα έχω γραμμένα στα @@ μου.
Στην αυστρία, πήγαινα για μπύρες στις 17.00 , βραδυνό στις 18.00 και για ύπνο στις 23.00  (σεξ 21.30 με 23.00 ) .
Κανένα πρόβλημα.
Σε εξωτικά κοντά στον ισημερινό , για μπάνιο στις 09.30 και ... νυχτερινή έξοδο στις 18.30 ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom