Νέα

Φθορά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Christos Savvidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 317
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1

Εν αρχή ην ο Λόγος

Τα emoji τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι όχι τόσο γιατί δείχνουν αδυναμία έκφρασης, αλλά γιατί προσβάλουν και την αισθητική του γραπτού λόγου.
Είναι ευκολία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια καταδεικνύουν και μια κεκαλυμμένη απαξία προς το πρόσωπο των άλλων συνομιλητών.
Όμως:
«Εν αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν ως προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος,»
(Κατά Ιωάννη 1,1-18)
«Ο Λόγος ήν ίδιον του Θεού και ο Θεός ήν ο Λόγος» διαβάζουμε στο περίφημο χωρίο στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.
Ο Λόγος αποτελεί εκδήλωση θεϊκής σοφίας και παντοδυναμίας. «Και είπεν ο Θεός: γεννηθήτω φως και εγένετο το φως».
Στην ανθρώπινη φύση ο Λόγος είναι ίδιου του Ανθρώπου και ο Άνθρωπος ην ο Λόγος.
Λόγος είναι η γλώσσα επικοινωνίας, οι λέξεις, η αιτία, ο σκοπός, η υπόσχεση, ο ισχυρισμός, το αποτέλεσμα κ.ά.
Συνεπώς, ο Λόγος είναι ίδιον του ανθρώπου που σκέπτεται ορθά, σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης, της επιστήμης και της νέας τεχνολογικής πραγματικότητας που μας περιβάλει.

Υπάρχει βέβαια σε αντίθεση και το φαντασιακό, το παράλογο που δεν συμβαδίζει με τους ως άνω κανόνες.
Και  κάπου εκεί μπαίνουν τα emoji στον (γραπτό) διάλογο με τις γυναίκες, που όντως εκ φύσεως φαντασιακά πλάσματα, γεμίζουν τα όποια κενά λογικής, με τις πιθανές φανταστικές τους απαντήσεις του συνομιλητή τους.
Και έτσι χωρίς καλά - καλά να το καταλάβουν και οι ίδιες τσιμπάνε το δόλωμα. Άλλος βρίσκονται «τσιμπημένες» με τον εκάστοτε συνομιλητή τους.
Εδώ όμως νομίζω, μιλάμε άντρες αναμεταξύ μας...
Έτσι δεν είναι;

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Εν αρχή ην ο Λόγος

Τα emoji τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι όχι τόσο γιατί δείχνουν αδυναμία έκφρασης, αλλά γιατί προσβάλουν και την αισθητική του γραπτού λόγου.
Είναι ευκολία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια καταδεικνύουν και μια κεκαλυμμένη απαξία προς το πρόσωπο των άλλων συνομιλητών.
Όμως:
«Εν αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν ως προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος,»
(Κατά Ιωάννη 1,1-18)
«Ο Λόγος ήν ίδιον του Θεού και ο Θεός ήν ο Λόγος» διαβάζουμε στο περίφημο χωρίο στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.
Ο Λόγος αποτελεί εκδήλωση θεϊκής σοφίας και παντοδυναμίας. «Και είπεν ο Θεός: γεννηθήτω φως και εγένετο το φως».
Στην ανθρώπινη φύση ο Λόγος είναι ίδιου του Ανθρώπου και ο Άνθρωπος ην ο Λόγος.
Λόγος είναι η γλώσσα επικοινωνίας, οι λέξεις, η αιτία, ο σκοπός, η υπόσχεση, ο ισχυρισμός, το αποτέλεσμα κ.ά.
Συνεπώς, ο Λόγος είναι ίδιον του ανθρώπου που σκέπτεται ορθά, σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης, της επιστήμης και της νέας τεχνολογικής πραγματικότητας που μας περιβάλει.

Υπάρχει βέβαια σε αντίθεση και το φαντασιακό, το παράλογο που δεν συμβαδίζει με τους ως άνω κανόνες.
Και  κάπου εκεί μπαίνουν τα emoji στον (γραπτό) διάλογο με τις γυναίκες, που όντως εκ φύσεως φαντασιακά πλάσματα, γεμίζουν τα όποια κενά λογικής, με τις πιθανές φανταστικές τους απαντήσεις του συνομιλητή τους.
Και έτσι χωρίς καλά - καλά να το καταλάβουν και οι ίδιες τσιμπάνε το δόλωμα. Άλλος βρίσκονται «τσιμπημένες» με τον εκάστοτε συνομιλητή τους.
Εδώ όμως νομίζω, μιλάμε άντρες αναμεταξύ μας...
Έτσι δεν είναι;

Όχι malcolm x, δεν μιλάμε άντρες αναμεταξύ μας, ούτε και γυναίκες όμως.

Γιατί οι περισσότεροι είναι μπέμπηδες.

Δεν σου 'χει σκάσει ποτέ καμιά ιδέα απ' το πουθενά, καμιά έκλαμψη, καμιά επιφοίτηση που λέμε; Δεν είναι τίποτα άλλο απ' την ενορατική μας γνώση, την ικανότητα δηλαδή με την οποία γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις χωρίς να χρησιμοποιούμε έλλογα μέσα.

Βέβαια ακριβώς επειδή δεν χρησιμοποιούμε έλλογα μέσα, κι επειδή συγχρόνως υποκείμεθα σε ποικίλους κοινούς τόπους εξυπηρετώντας αβίαστα την προσχηματισμένη μας κρίση για ένα σωρό καταστάσεις και πράγματα,

περνώντας τη βάσανο της διερεύνησης και της αμφιβολίας για άσκοπη σπατάλη δυνάμεων, για καπρίτσιο, κι εντέλει για αδυναμία,

η ενορατική μας γνώση, εκείνη που αποφαίνεται για πρόσωπα και καταστάσεις συναισθητικά, μας συμπαρασύρει σε ολέθρια συμπεράσματα, τα οποία δεν προδίδουν τίποτα άλλο από τη γενικευμένη βλακεία που έχουμε ασπαστεί από την παιδική μας ηλικία ως την ωριμότητα κι ακόμα παραπέρα.

Βέβαια η άκριτη εμπιστοσύνη στην ενορατική μας γνώση καθηλώνει τη ζωή μας στην παιδική μας ηλικία εσαεί, κι ας παίζουμε τα στρατιωτάκια, κι ας ρίχνουμε ψήφους στην κάλπη, κι ας ανεμίζουμε σημαίες οποιουδήποτε χρώματος.

Αρκεί να προκύψει η περίσταση κατά την οποία σε καλεί επιτέλους το πεπρωμένο για να μιλήσεις, να πάρεις θέση, απολογούμενος ή/και υπερασπιζόμενος την ιδιοσυστασία σου, τη μοναδικότητά σου,

για να μιλήσουν χιλιάδες άλλοι αντί εσού, με τη φωνή ενός μπέμπη.

Όταν μιλάει η συνείδηση, malcolm x, ποτέ δεν ψεύδεται.
Να το θυμάσαι αυτό.

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Δεν σου 'χει σκάσει ποτέ καμιά ιδέα απ' το πουθενά, καμιά έκλαμψη, καμιά επιφοίτηση που λέμε;

Επανειλημμένος στο παρελθόν.... άνθρωποι που φάνταζαν πελώριοι την κρίσιμη στιγμή αποδείχτηκαν ανθρωπάκια. 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Επανειλημμένος στο παρελθόν.... άνθρωποι που φάνταζαν πελώριοι την κρίσιμη στιγμή αποδείχτηκαν ανθρωπάκια. 

Ακριβώς. Και το ζήτημα δεν είναι γιατί αποδείχνονται "ανθρωπάκια", αλλά γιατί το παίζουν πελώριοι.

Όπως η ελληνική κυβέρνηση αυτές τις μέρες που 'χει βάλει τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν επίδειξη ισχύος σε ανέστιους, ξυπόλητους, εκπατρισμένους και πένητες.

Όπως οι κάθε λογής νταήδες που "χτυπάνε" γκόμενες διά του εκφοβισμού, υποβάλλοντας την ιδέα του άλφα αρσενικού, εκείνου που γαμάει τις θηλυκές επειδή βρίσκεται πρώτος στην ιεραρχία της φυσικής ισχύος.

Κι εκείνες συναινούν σκύβοντας το κεφάλι, για να συνευρεθούν μαζί τους ερωτικά έχοντας αφομοιώσει τα στερεότυπα της υποτακτικής θηλυκιάς, ζητώντας και σφαλιάρες στον κώλο μάλιστα γιατί μόνο έτσι μπορούν υποσυνείδητα να τιμωρήσουν τον εαυτό τους: διά του κυρίαρχου σχήματος που τις θέλει σκλάβες.

Όπως οι κάθε λογής "γαμάω" που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο απ' το να πουλάνε συνέχεια μούρη στις "φτωχάλες", σε όσους δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν μ' επιτυχία στον αγώνα της κοινωνικής καταξίωσης που θέλει τους φραγκάτους πολίτες άλφα κατηγορίας και τους υπόλοιπους άξιους της μοίρας τους.

Ποιος είναι ο λόγος γι' αυτή την υστερία, γι' αυτή την κατάφωρη κατάχρηση δύναμης κι όχι μόνο: γιατί εδώ μιλάμε για συνειδητό στιγματισμό, για την μπότα της βέρμαχτ που έβλεπε ο Όργουελ να πατάει το κεφάλι των ξυπόλητων, των ανέστιων, των εκπατρισμένων και των πένητων με την ηδονή του διεστραμμένου.

Ποιος μωρό μου ποιος, που λέει και το τραγούδι...

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Ξεφύγαμε. Το θέμα είναι η «Φθορά.»

Η αλήθεια  είναι ότι δεν ξέρω πολλά από φθορά ή από ψυχική νέκρωση - τουλάχιστον έτσι όπως αντιλαμβάνομαι ότι την εννοεί ο συντάκτης.
Ξέρω όμως από «συντριβή».
Οπότε θυμήθηκα ένα κείμενο που μου άρεσε και το παραθέτω αυτούσιο.

10 σκεψεις για την συντριβη

Πόσο ελκυστικοι είναι οι ανθρωποι-αντρες,γυναικες -που εχουν συντριβεί,που έχουν απωλεσει την αισθηση παντοδυναμιας τους,πόσο γοητευτικα πρόσωπα εχουν. Ο συντετριμμενος ανθρωπος είναι ο κατεξοχην ερωτικος ανθρωπος. Ισως γιατι η συντριβη ειναι ξαδερφακι της αληθειας

Ανθρωπος χωρις συντριβη,ξυλο απελεκητο.

Η συντριβη αλλαζει τον τροπο να ΕΙΣΑΙ αρα και να ΑΓΑΠΑΣ.Αποκτας καινουργια ματια ή καλυτερα ,αποκτας πρωτη φορα ματια.

Αν τα παιδια γνωριζαν την ζωτικη αξια της συντριβης  θα ετρεχαν να βρουνε μυλοπετρες να μπουν αμεσως μολις βγαιναν από την μητρα της μανας τους.

Την συντριβη,όπως και τον ερωτα,δεν μπορεις να την εκβιασεις,αλλιως γλυστρα σαν την μπαλα μεσα στο νερο και σου διαφευγει.Πρεπει απλα να εισαι διαθεσιμος και αυτή θα σε βρει .

Συντετριμμενος  και αλαζονας δεν γινεται.Αν βλεπεις ακομα ιχνη υπεροψιας ξαναμπες στις μυλοπετρες.

Αυτος που βιωσε τη συντριβη δεν είναι ουτε αισιοδοξος ουτε απαισιοδοξος.Αυτοι οι διαχωρισμοι του φαινονται παιδικοι

*****************.

Μια ζωη με τον σημερινο μεσο ορο δεν φτανει για να συντριβεις αρκετα.Μονο κατι τυχεροι…

Οι πιο πολλοι ανθρωποι ονομαζουν συντριβη κατι γρατσουνισματα και παρωνυχιδες....Οι μυλοπετρες πρεπει να περιεχουν θανατο ,απωλεια,διαλυση ή κατι που να μοιαζει με αυτό.

《Παρθενο 》δεν θα επρεπε να λεμε αυτον που εχει δοκιμασει σεξ αλλα εκεινον που δεν διαλυθηκε ακομα...

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Ξεφύγαμε. Το θέμα είναι η «Φθορά.»

Η αλήθεια  είναι ότι δεν ξέρω πολλά από φθορά ή από ψυχική νέκρωση - τουλάχιστον έτσι όπως αντιλαμβάνομαι ότι την εννοεί ο συντάκτης.
Ξέρω όμως από «συντριβή».
Οπότε θυμήθηκα ένα κείμενο που μου άρεσε και το παραθέτω αυτούσιο.

10 σκεψεις για την συντριβη

Πόσο ελκυστικοι είναι οι ανθρωποι-αντρες,γυναικες -που εχουν συντριβεί,που έχουν απωλεσει την αισθηση παντοδυναμιας τους,πόσο γοητευτικα πρόσωπα εχουν. Ο συντετριμμενος ανθρωπος είναι ο κατεξοχην ερωτικος ανθρωπος. Ισως γιατι η συντριβη ειναι ξαδερφακι της αληθειας

Ανθρωπος χωρις συντριβη,ξυλο απελεκητο.

Η συντριβη αλλαζει τον τροπο να ΕΙΣΑΙ αρα και να ΑΓΑΠΑΣ.Αποκτας καινουργια ματια ή καλυτερα ,αποκτας πρωτη φορα ματια.

Αν τα παιδια γνωριζαν την ζωτικη αξια της συντριβης  θα ετρεχαν να βρουνε μυλοπετρες να μπουν αμεσως μολις βγαιναν από την μητρα της μανας τους.

Την συντριβη,όπως και τον ερωτα,δεν μπορεις να την εκβιασεις,αλλιως γλυστρα σαν την μπαλα μεσα στο νερο και σου διαφευγει.Πρεπει απλα να εισαι διαθεσιμος και αυτή θα σε βρει .

Συντετριμμενος  και αλαζονας δεν γινεται.Αν βλεπεις ακομα ιχνη υπεροψιας ξαναμπες στις μυλοπετρες.

Αυτος που βιωσε τη συντριβη δεν είναι ουτε αισιοδοξος ουτε απαισιοδοξος.Αυτοι οι διαχωρισμοι του φαινονται παιδικοι

*****************.

Μια ζωη με τον σημερινο μεσο ορο δεν φτανει για να συντριβεις αρκετα.Μονο κατι τυχεροι…

Οι πιο πολλοι ανθρωποι ονομαζουν συντριβη κατι γρατσουνισματα και παρωνυχιδες....Οι μυλοπετρες πρεπει να περιεχουν θανατο ,απωλεια,διαλυση ή κατι που να μοιαζει με αυτό.

《Παρθενο 》δεν θα επρεπε να λεμε αυτον που εχει δοκιμασει σεξ αλλα εκεινον που δεν διαλυθηκε ακομα...

Έστειλα πμ αλλά για κάποιο λόγο δεν φεύγει.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Να διαβάσεις Κατερίνα Γώγου. Θα μπορέσεις να αλιεύσεις μια ωραιότατη περικοπή κάποιου ποιήματός της κι εδώ μέσα.

Γιατί το παράδειγμα τη Γώγου μάς δείχνει ολοφάνερα ότι είναι ο ηθικός ξεπεσμός, η αξιακή εξαχρείωση κι ο κοινωνικός αμοραλισμός που οδηγεί στη μοναξιά εκείνη, η οποία εγείρει αξιώσεις συνομιλητή με τους άλλους.

Η συντριβή δεν τελείται εν κενώ, δεν αποτελεί μια εσωτερική κατακρήμνιση υπό το βάρος κοινωνικών επιταγών που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι δυνάμεις μας,

η συντριβή (όπως κι η άκρα επιτυχία) δεν υποδεικνύει τον βαθμό της ικανότητάς μας να συναγωνιζόμαστε ή ν' ανταγωνιζόμαστε τους άλλους,

αλλά το μέτρο και την υφή αυτού ακριβώς του συναγωνισμού κι ανταγωνισμού διά της πλαγίας οδού, δηλαδή εκ της διάγνωσης των αποτελεσμάτων τους στο κοινωνικό σώμα.

Το ειδοποιό γνώρισμα του/της συντριμμένου/ης δεν είναι το πάθος της κατάθλιψης ούτε η διάθεση της παραίτησης: είναι η διάλυση και κατάλυση των δεσμών εκείνων που δύνανται να αποκαθιστούν ανά πάσα στιγμή την επικοινωνία μας με τους άλλους.

Μιας επικοινωνίας που ορίζεται από και εδράζεται πάνω στην αξιολογική κλίμακα που αποδέχονται όλοι και όλες από τα γεννοφάσκια τους.

Ώστε η συντριβή δεν επισημαίνει γνωρίσματα του υποκειμένου αλλά την αλλαγή των όρων με τους οποίους μπορεί να διεξαχθεί και να δεξιωθεί η όποια επικοινωνία, όρους που επιβάλλει η ίδια η αξιολογική κλίμακα της οποίας οι συντριμμένοι/ες είναι τα προσωρινά ή και οριστικά απόβλητα.

Γι' αυτό η Γώγου το έριξε στην ποίηση. Ο τρέχων και διαδεδομένος τρόπος επικοινωνίας είχε πτωχεύσει γι' αυτήν, εξαιτίας αυτής της εσωτερικής κατάλυσης των παραδεδεγμένων αξιών που λέγαμε.

Στο πλαίσιο αυτό η ποίηση δεν αποτελεί μια απόπειρα αποκατάστασης των δεσμών με τους άλλους σε "ανθρωπινότερη", πιο "ευαίσθητη" βάση. Η ποίηση ούτε λέει ούτε αρνείται, όπως είχε δηλώσει ο Ηράκλειτος για τους χρησμούς της Πυθίας, αλλά σημαίνει.

Κι αυτό που σημαίνει για μας που διαβάζουμε είναι ότι ανήκουμε σε μια κοινότητα αξιών που μας καθιστά εγγαστρίμυθους, μαριονέτες και ανδρείκελα που έχουν απωλέσει κάθε αυτεξούσιο.

Που η θέση εκάστου μπορεί ν' αντικατασταθεί από οποιονδήποτε άλλον.

Ώστε αυτά που γράφουμε να μας προσδίδουν τη σφραγίδα του χαφιέ εξαιτίας ενός μηνύματος που φαίνεται να 'χει διαδοθεί κρυφίως από κάποιον wannabe υποκινητή αντιμαχιών, επιβεβαιώνοντας έτσι την μπλαζέ και αναίσθητη ιδιοσυγκρασία όσων έχουν κορεστεί, χωρίς να το ξέρουν, από την κατακλυσμιαία προσφορά αγαθών, υπηρεσιών και συναισθημάτων.

Τα σκουπίδια απορρίπτονται. Τα συντρίμματα δηλώνουν τη διαλυμένη ενότητα μιας ολότητας που παράγει κατά κύριο λόγο σκουπίδια.

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Να διαβάσεις Κατερίνα Γώγου. Θα μπορέσεις να αλιεύσεις μια ωραιότατη περικοπή κάποιου ποιήματός της κι εδώ μέσα.

Γιατί το παράδειγμα τη Γώγου μάς δείχνει ολοφάνερα ότι είναι ο ηθικός ξεπεσμός, η αξιακή εξαχρείωση κι ο κοινωνικός αμοραλισμός που οδηγεί στη μοναξιά εκείνη, η οποία εγείρει αξιώσεις συνομιλητή με τους άλλους.....

Γι' αυτό η Γώγου το έριξε στην ποίηση.

Προφανώς εννοείς το ποίημα της περί μοναξιάς.

Καλή ποιήτρια η Γώγου αλλά... τι σκατόφατσα είναι αυτή ρε παιδί μου! (Συγνώμη - δεν μπόρεσα κρατηθώ.)

Κάποιος έχει γράψει: Η ποίηση είναι ένας τρόπος απόδρασης - ποτέ παράδοσης.

Θυμήθηκα και ένα δικό μου (όχι πολύ καλό - αλλά δίνει ένα στίγμα.)

«Γκαρνταρόμπα

Σήμερα έχω ντυθεί ενοχές
αύριο θα ντυθώ απογοήτευση
μεθαύριο προσποιητή ευγένεια
αντιμεθαύριο ευφορία   

Με τόσα ρούχα
Μόνο στο ποίημα
φόρεσα γύμνια»

Αλλά για να τελειώνουμε με τα αστεία. Σε ότι λέει ο σαβίδης έχει δίκιο. Αυτή είναι η κοινωνία, αυτοί είναι οι κανόνες - με αυτά τα χαρτιά παίζει.

Και για την φιλία εν πολλής έχει δίκιο.Έτσι σαν άλλος λύκος της στέπας του Χερμαν Εσσε : «Παρόλο που αποζητά την ανθρώπινη ζεστασιά και τη συντροφικότητα, αδυνατεί να συμβιβαστεί με την υποκρισία των αστικών αξιών.Αγωνίζεται να συμβιβάσει την αρχέγονη, άγρια φύση του λύκου με τις επίπλαστες κοινωνικές επιταγές. Διχασμένος ανάμεσα στην ύλη και στο πνεύμα, προσπαθεί να ανακαλύψει τη βαθύτερη φύση του και να συμφιλιωθεί με τους ανθρώπους και τη ζωή.»

Ο λόγος που δεν έχει φίλους είναι γιατί έχει την φιλία πολύ ψηλά. Το κατανοώ απόλυτα αυτό. Και το σέβομαι.

Από την άλλη πάλι - έτσι η ζωή δεν βγαίνει. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) ο σαβίδης είναι αρκετά έξυπνος ώστε να το συνειδητοποιήσει τελικά αυτό. Αν ήταν λίγο πιο βλάκας δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Θα ζούσε έτσι όπως ζει και θα πέθαινε κάποτε ευτυχισμένος.Αλλά από την στιγμή που άρχισε να αμφιβάλει αυτόματα αρχίζει η μοιραία κάθοδος.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται σαν να πατάει τα πόδια του σε δύο βάρκες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Όσο γαμάτος είναι εξωτερικά με τις γκόμενες , με τα λεφτά του, με την χλιδάτη ζωή του, τόσο νιώθει ότι καταρρέει εξωτερικά. Η ζωή του είναι γεμάτη. Αλλά δεν έχει νόημα. Αυτή την στιγμή δίνει μια μάχη με την ψυχή του.  Τι θα αποφασίσει τελικά δεν ξέρω. Ούτε ο ίδιος το ξέρει. Και παρόλο που θέλω να βοηθήσω σε αυτήν την κραυγή υπαρξιακής αγωνίας νιώθω ανίκανος. Πρώτον γιατί δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές και δεύτερον γιατί και εγώ - που συνειδητά διάλεξα έναν άλλο δρόμο -δεν νιώθω καλύτερος.

Υ.Γ.

Θά θελα νάβλεπα την φάτσα του Σαββίδη τώρα, διαβάζοντάς... ποιήματα στο δικό του νήμα.
«Είστε τρελοί ρε;» θα μονολογεί - ή πάλι, μπορεί και όχι.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Καλή ποιήτρια η Γώγου αλλά... τι σκατόφατσα είναι αυτή ρε παιδί μου! (Συγνώμη - δεν μπόρεσα κρατηθώ.)

[...]

Αλλά για να τελειώνουμε με τα αστεία. Σε ότι λέει ο σαβίδης έχει δίκιο. Αυτή είναι η κοινωνία, αυτοί είναι οι κανόνες - με αυτά τα χαρτιά παίζει.

Δεν σου 'πε κανείς να κρατιέσαι γλυκιά μου. Είσαι ελεύθερη να εκλύεις ό,τι κι αν τυχαίνει να κρατάς μέσα σου.

Όσον αφορά τον Σαββίδη, θα σου πρότεινα να τον πείσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα να κατέβει πολιτευτής. Εγώ θα τον ψήφιζα.

Αυτά και πήγαινέ του μια δέσμη λουλούδια για την πρωινή καλημέρα -έτσι κάνουν οι γνήσιες θαυμάστριες- για να κυλήσει ευχάριστα κι η σημερινή μας ημέρα.

Χαιρετώ!

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Δεν σου 'πε κανείς να κρατιέσαι γλυκιά μου. Είσαι ελεύθερη να εκλύεις ό,τι κι αν τυχαίνει να κρατάς μέσα σου.

Όσον αφορά τον Σαββίδη, θα σου πρότεινα να τον πείσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα να κατέβει πολιτευτής. Εγώ θα τον ψήφιζα.

Αυτά και πήγαινέ του μια δέσμη λουλούδια για την πρωινή καλημέρα -έτσι κάνουν οι γνήσιες θαυμάστριες- για να κυλήσει ευχάριστα κι η σημερινή μας ημέρα.

Χαιρετώ!

Ου συ με λοιδορείς, αλλ᾿ ο τόπος.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Ου συ με λοιδορείς, αλλ᾿ ο τόπος.

Δεν είναι ο τόπος που σε λοιδωρεί αλλά ο "ου τόπος". (Έτσι για να σε φτιάξω).

Εσύ, άραγε, δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πού μπορεί να σταθεί τόση απομίμηση χρυσή μου;

Δεν έχεις τόπο να σταθείς με τόσα ξένα χείλια, με τόσα αλλότρια λόγια, με τόσες σκέψεις "τηλεδαπές"...

Μονάχα εσύ με καταλαβαίνεις και μονάχα εγώ σε καταλαβαίνω, αυτό να λέγεται. Στο εξής λοιπόν θα σε φωνάζω Έμμα.

Έμμα Μποβαρύ...

Κι άσε τους πληβείους να απορούν.

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Γράφω ένα τελευταίο μήνυμα εδώ, για όλους αυτούς που διαβάζουν το ποστ. Και ο Σαββίδης και ο Κ_F είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Λογικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν την λογική τους για να βγάλουν παράλογα συμπεράσματα.Είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά συμβαίνει αυτό στην καθημερινότητά μας. Με το Σαββίδη θα του τα πω και κατ' ιδίαν αν τύχει και βρεθεί χρόνος να τα πούμε.

Για τον Κ_F λυπάμαι αλλά νομίζω πως είναι πια αργά...

Υ.Γ.
Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά (όσο και εάν προκληθώ) στο παρόν ποστ, καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους.  

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.033
Πόντοι
456
Γράφω ένα τελευταίο μήνυμα εδώ, για όλους αυτούς που διαβάζουν το ποστ. Και ο Σαββίδης και ο Κ_F είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Λογικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν την λογική τους για να βγάλουν παράλογα συμπεράσματα.Είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά συμβαίνει αυτό στην καθημερινότητά μας. Με το Σαββίδη θα του τα πω και κατ' ιδίαν αν τύχει και βρεθεί χρόνος να τα πούμε.

Για τον Κ_F λυπάμαι αλλά νομίζω πως είναι πια αργά...

Υ.Γ.
Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά (όσο και εάν προκληθώ) στο παρόν ποστ, καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους. 

δεν γουστάρει έλληνες ο κφ, είναι τουρκόσπορος, αν ήσουν τούρκος θα σου λεγε τα καλύτερα

nevermind_

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2020
Like
0
Πόντοι
1
Θα στο πω λίγο αλληγορικά μπας και (κάποτε) ξεκολλήσεις και καταλάβεις. (Κράτα το παρόν ποστ.)

Σενάριο εργασίας:

Σε ένα τραπέζι κάθομαι εγώ με το καθημερινό μου ντύσιμο, την μέτρια δουλίτσα μου και τις ψιλοκαταθεσούλες 3,60  που έχω στην τράπεζα.Και από την άλλη κάθεσαι ας πούμε εσύ.

Στο ίδιο τραπέζι κάθεται μια εντυπωσιακή ξανθιά 10ρι μαζί με μια πραγματική γυναικά 7,5 - 8. Και ας πούμε λόγο χάριν ότι αρχίζουμε και μιλάμε για τα λεφτά και για το πόσο σημαντικά είναι στη ζωή κάνεις - ούτε οι γυναίκες, δεν το αρνούνται αυτό φυσικά (πρώτα απ' όλα αυτές).

Και προσπάθησε τώρα να ακολουθήσεις το συλλογισμό μου.
Στην ζωή τα λεφτά παίζουν σημαντικό ρόλο καλύπτοντας πρωτεύουσες και δευτερεύουσες ανάγκες. Σωστό;

Ποιες ανάγκες είναι ποιο σημαντικές να καλύπτονται οι πρώτες ή η δεύτερες. Οι πρώτες φυσικά (δηλ. φαγητό, φακελάκι υγεία, για μια ώρα ανάγκης κ.λ.π.)

Άρα ας πούμε ότι εγώ έχω 3 και 60 στην τράπεζα - (3.600 ευρώ) και εσύ έχεις 3 εκ. εξακόσιες χιλιάδες. Και ας υποθέσουμε τώρα ότι στον καθέναν μας θα λείψει ένα 10% τον αποταμιεύσεών του. Σε ποιόν αυτό το 10% θα ήταν πιο σημαντικό, πιο απαραίτητο εάν του έλειπε;

Σε αυτόν που εάν του λείψουν 360 ευρώ και την άλλη μέρα πέσει από την μηχανή του, μπορεί να πάει άκλαυτος, γιατί δεν έχει να δώσει το απαραίτητο φακελάκι; (Πρωτεύουσα ανάγκη)
Ή σε αυτόν που και να του λείψουν οι 360 000 χιλιάδες και πάλι καλύπτει όλες τις ανάγκες του;
Προφανώς θα λείψουν στον πρώτον - αυτόν που έχει τα λιγότερα λεφτά.Σωστά;

Και ας πούμε ότι εγώ προτείνω να πάρουμε και οι δύο αυτό το δέκα τις εκατό των χρημάτων μας ο καθένας (επιβεβαιωμένα με συμβολαιογράφο)  και να πάμε σε ένα χωράφι και να το κάψουμε.

Ποιος λοιπόν θα ήταν ο ποιο μάγκας στα μάτια της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ γυναικάς;( Όχι της ξανθιάς.)

Αυτός φυσικά που θα θυσιάζει τα περισσότερα σωστά;- ΑΛΛΆ όχι τα περισσότερα χρήματα γενικά- τα περισσότερα χρήματα ΑΠΟ ΑΥΤΑ που διαθέτει συνολικά και ας του λείψουν και από πρωτεύουσες ανάγκες καταλαβαίνεις την διαφορά; Φυσικά δεν περιμένω να δεχτείς αυτήν την θεωρία - όχι επειδή δεν σε συμφέρει, αλλά επειδή δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ γυναίκες. Βεβαία η αλήθεια είναι ότι καμία πραγματική γυναίκα δεν θα συγκινιόταν με το κάψιμο χρημάτων άνεφ λογου και αιτίας - οπότε όπου κάψιμο μπορείς να βάλεις λόγο χάρη και δωρεά στο χαμόγελο του παιδιού κτλπ

ΑΛΛΆ αν όντως το κάναμε, πηγαίναμε και τα καίγανε, θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ φιλίας. Με την προϋπόθεση βέβαια να πιστεύει κάνεις στην φιλία...

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.775
Πόντοι
6.030
Θα στο πω λίγο αλληγορικά μπας και (κάποτε) ξεκολλήσεις και καταλάβεις. (Κράτα το παρόν ποστ.)

Σενάριο εργασίας:

Σε ένα τραπέζι κάθομαι εγώ με το καθημερινό μου ντύσιμο, την μέτρια δουλίτσα μου και τις ψιλοκαταθεσούλες 3,60  που έχω στην τράπεζα.Και από την άλλη κάθεσαι ας πούμε εσύ.

Στο ίδιο τραπέζι κάθεται μια εντυπωσιακή ξανθιά 10ρι μαζί με μια πραγματική γυναικά 7,5 - 8. Και ας πούμε λόγο χάριν ότι αρχίζουμε και μιλάμε για τα λεφτά και για το πόσο σημαντικά είναι στη ζωή κάνεις - ούτε οι γυναίκες, δεν το αρνούνται αυτό φυσικά (πρώτα απ' όλα αυτές).

Και προσπάθησε τώρα να ακολουθήσεις το συλλογισμό μου.
Στην ζωή τα λεφτά παίζουν σημαντικό ρόλο καλύπτοντας πρωτεύουσες και δευτερεύουσες ανάγκες. Σωστό;

Ποιες ανάγκες είναι ποιο σημαντικές να καλύπτονται οι πρώτες ή η δεύτερες. Οι πρώτες φυσικά (δηλ. φαγητό, φακελάκι υγεία, για μια ώρα ανάγκης κ.λ.π.)

Άρα ας πούμε ότι εγώ έχω 3 και 60 στην τράπεζα - (3.600 ευρώ) και εσύ έχεις 3 εκ. εξακόσιες χιλιάδες. Και ας υποθέσουμε τώρα ότι στον καθέναν μας θα λείψει ένα 10% τον αποταμιεύσεών του. Σε ποιόν αυτό το 10% θα ήταν πιο σημαντικό, πιο απαραίτητο εάν του έλειπε;

Σε αυτόν που εάν του λείψουν 360 ευρώ και την άλλη μέρα πέσει από την μηχανή του, μπορεί να πάει άκλαυτος, γιατί δεν έχει να δώσει το απαραίτητο φακελάκι; (Πρωτεύουσα ανάγκη)
Ή σε αυτόν που και να του λείψουν οι 360 000 χιλιάδες και πάλι καλύπτει όλες τις ανάγκες του;
Προφανώς θα λείψουν στον πρώτον - αυτόν που έχει τα λιγότερα λεφτά.Σωστά;

Και ας πούμε ότι εγώ προτείνω να πάρουμε και οι δύο αυτό το δέκα τις εκατό των χρημάτων μας ο καθένας (επιβεβαιωμένα με συμβολαιογράφο)  και να πάμε σε ένα χωράφι και να το κάψουμε.

Ποιος λοιπόν θα ήταν ο ποιο μάγκας στα μάτια της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ γυναικάς;( Όχι της ξανθιάς.)

Αυτός φυσικά που θα θυσιάζει τα περισσότερα σωστά;- ΑΛΛΆ όχι τα περισσότερα χρήματα γενικά- τα περισσότερα χρήματα ΑΠΟ ΑΥΤΑ που διαθέτει συνολικά και ας του λείψουν και από πρωτεύουσες ανάγκες καταλαβαίνεις την διαφορά; Φυσικά δεν περιμένω να δεχτείς αυτήν την θεωρία - όχι επειδή δεν σε συμφέρει, αλλά επειδή δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ γυναίκες. Βεβαία η αλήθεια είναι ότι καμία πραγματική γυναίκα δεν θα συγκινιόταν με το κάψιμο χρημάτων άνεφ λογου και αιτίας - οπότε όπου κάψιμο μπορείς να βάλεις λόγο χάρη και δωρεά στο χαμόγελο του παιδιού κτλπ

ΑΛΛΆ αν όντως το κάναμε, πηγαίναμε και τα καίγανε, θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ φιλίας. Με την προϋπόθεση βέβαια να πιστεύει κάνεις στην φιλία...
Ρε φιλε ολο αυτο που λες ειναι μια μπαρουφα. Η οποθαδηποτε γυναικα (οπως και αντρας) μεταξυ δυο ιδιων θα επελεγε τα πολλα λεφτα και την ασφαλεια. Τωρα αν καποιος ειναι μπουλης με λεφτα ειναι αλλο θεμα. Προσωπικα παντως ,ξερω  μπουληδες χωρις λεφτα που τους φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο την αχρηστοσυνη τους για τη καταντια τους.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Η καταστροφή του πλεονάσματος δεν λογίζεται ως πράξη ανδρείας και θάρρους όταν εκτελείται πάνω στην πίστα.

Στην πίστα ανεβαίνουνε τραγουδιάρες, σκυλάδες και χρυσαυγίτες που χαιρετάνε με τον Νότη ναζιστικά.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί άντρες κι οι πραγματικές γυναίκες, εκ των πραγμάτων που λέμε, καθόσον ορίζουν την κανονικότητά μας.

Άρα με βάση αυτούς και αυτές θα προσεγγίσεις το ζήτημα της φιλίας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom