Νέα

Φθορά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Christos Savvidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 317
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Ακριβως αυτο.

Πλεον ομως γνωριζεις οτι δεν υπαρχει κατι πραγματικο, απο τη μια ξερεις οτι αυτο που κανεις ειναι λαθος, οτι ζεις με λαθος τροπο και οτι δεν βαδιζεις σωστα απο την αλλη ομως η τριβη με το αντικειμενο σου εχει δειξει το τι πραγματικα υπαρχει γυρω μας.

Ότι θα απαντούσα στον Σαββίδη δεν το περίμενα. Όλα τα περιμένω βέβαια από μια ανάρτηση σαν κι αυτή, η οποία αρκεί για να βάλει σε υποψίες -όσον αφορά τις προθέσεις και τους σκοπούς της- όποιον ή όποια έχει πάρει μια γεύση απ' το τι παίζεται εδώ μέσα,

ωστόσο εδώ ανευρίσκουμε ένα κλασικό λογικό, ή διαλεκτικό (δεν πολυγνωρίζω τις διαφορές) σφάλμα.

"Η τριβή με το αντικείμενο", κύριε Σαββίδη και λοιποί, μη ονοματιζόμενοι χρήστες, "σού έχει δείξει το τι πραγματικά υπάρχει γύρω μας"

στο βαθμό που παραμένεις μέτοχος του προβλήματος.

Αυτό το "σού" δηλαδή, είναι ενα ορισμένο υποκείμενο που αποτελεί μέρος της κατάστασης που περιγράφει. Αποκτά εμπειρία του ζητήματος όντας εντός του ζητήματος χωρίς να έχει βγει και εκτός.

Εκτός κι αν έχει εξέλθει, ώστε να μπορεί να δει, να εξετάσει, να θεωρήσει τα πράγματα από μέσα κι από έξω.

Σε αυτή την περίπτωση και μόνο τα λόγια μας θα είχαν μια άλφα αξιοπιστία όσον αφορά την αντικειμενικότητά τους.

Ειδάλλως θα περιστρεφόμασταν σα σβούρες γύρω απ' τον εαυτό μας, επαναλαμβάνοντας αενάως την επωδή του ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.814
Πόντοι
3.506
Τελικα, ειναι θεμα προσθεσης και αφαιρεσης. Τι προσθετεις στη ζωη σου και τι αφαιρεις.

Πολύ ουσιαστική κουβέντα αυτή. Ειδικά η "αφαίρεση", αν ως νέος είχες τη τάση να ΄σαι πολυσυλλεκτικός. Είναι μεγάλη τέχνη πώς να τη διαχειρίζεσαι.

Welcome to the club. Να ΄σαι καλά και να χαίρεσαι τη κάθε μέρα πραγματικά ευτυχισμένος!

OP
OP
C

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Πολύ ουσιαστική κουβέντα αυτή. Ειδικά η "αφαίρεση", αν ως νέος είχες τη τάση να ΄σαι πολυσυλλεκτικός. Είναι μεγάλη τέχνη πώς να τη διαχειρίζεσαι.

Welcome to the club. Να ΄σαι καλά και να χαίρεσαι τη κάθε μέρα πραγματικά ευτυχισμένος!

Τωρα μαθαινω τη τεχνη (οπως σωστα ειπες) της αφαιρεσης, ειναι νωρις ακομα για χαρα και ευτυχια.

Ευχαριστω για την ευχη, ευχομαι να εχεις παντα υγεια.

:hi:

bdsm1988

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Σεπ 2013
Κριτικές
29
Like
1.689
Πόντοι
2.416
τωρα καποιος προσπαθει να λυσει τα ψυχολογικα του στα φορουμ για πληρομενο ερωτα
μαλιστα

περνοντας γνωμη απο ποιους
τους κατεξοχη αποτυχημενους σε διαπροσωπικες σχεσης ανθρωπων
που συμπεραλαμβανομενου κι εμενα

εχουν χωρισει οι πιο πολλοι
δεν εχουν τα αρχιδια να κρατησουν μια σχεση και κοροιδευουν διαφορες σε παραλληλες σχεσης
γραφοντας την σοφιστικε μαλακια τους
ακουσε φιλε το προβλημα δεν ειναι η φθορα
εισαι εσυ (εγω ολοι μας που εχουμε αυτη την κατασυαση)

εισαι απλα αναρχιδος και δεν μπορεις να παλεψεις για μια σχεση γιατι σου ειναι πιο ευκολο να τα παρατησεις παρα να προσπαθησεις
και εβαλες θεμα να σου γραψει ο καθε μαιντ κοελιο την παπαρια του
κι ο καθε κακομοιρης μεσα σε αυτους κι εγω

ο αντρας που δεν θελει να εχει φθορα παλευει για την σχεση του για την δουλεια του κι για την γυναικα του
η πριμαντονα θα χωρισει γιατι φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο αυτον
θα κανει 40 παραλληλες σχεσεις θα γαμησει 300 πουτανες το χρονο και θα χτισει ενα δημοσιο προφιλ καλου παιδιου

λοιπον αυτους να τους φοβασε
καικυριως η λυση ειναι μια αυτοκριτικη
κι ασε τι σου γραφουν διαφοροι μαλακες εδω σαν και του λογου μου
την φθορα την εχεις δημιουργησει εσυ στον εαυτο σου και κανενας αλλος

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.780
Πόντοι
6.030
τωρα καποιος προσπαθει να λυσει τα ψυχολογικα του στα φορουμ για πληρομενο ερωτα
μαλιστα

περνοντας γνωμη απο ποιους

εχουν χωρισει οι πιο πολλοι
δεν εχουν τα αρχιδια να κρατησουν μια σχεση και κοροιδευουν διαφορες σε παραλληλες σχεσης
γραφοντας την σοφιστικε μαλακια τους
ακουσε φιλε το προβλημα δεν ειναι η φθορα
εισαι εσυ (εγω ολοι μας που εχουμε αυτη την κατασυαση)

εισαι απλα αναρχιδος και δεν μπορεις να παλεψεις για μια σχεση γιατι σου ειναι πιο ευκολο να τα παρατησεις παρα να προσπαθησεις
και εβαλες θεμα να σου γραψει ο καθε μαιντ κοελιο την παπαρια του
κι ο καθε κακομοιρης μεσα σε αυτους κι εγω

ο αντρας που δεν θελει να εχει φθορα παλευει για την σχεση του για την δουλεια του κι για την γυναικα του
η πριμαντονα θα χωρισει γιατι φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο αυτον
θα κανει 40 παραλληλες σχεσεις θα γαμησει 300 πουτανες το χρονο και θα χτισει ενα δημοσιο προφιλ καλου παιδιου

λοιπον αυτους να τους φοβασε
καικυριως η λυση ειναι μια αυτοκριτικη
κι ασε τι σου γραφουν διαφοροι μαλακες εδω σαν και του λογου μου
την φθορα την εχεις δημιουργησει εσυ στον εαυτο σου και κανενας αλλος
Ενταξει ρε αδερφε το τερματισες. Ο mind γραφει τελεια. Ενας ανθρωπος μορφωμενος κοσμογυρισμενος και της πιατσας.
Ειπαμε να τα χωνεις χωρις κακιες,επειδη ειστε φιλοι,μην πηγαινουμε στο αλλο ακρο ομως.
Στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
1)περνοντας γνωμη απο ποιους

2)εχουν χωρισει οι πιο πολλοι

3)κι ο καθε κακομοιρης μεσα σε αυτους κι εγω

4)θα κανει 40 παραλληλες σχεσεις θα γαμησει 300 πουτανες το χρονο και θα χτισει ενα δημοσιο προφιλ καλου παιδιου

5)λοιπον αυτους να τους φοβασε

5)Γιατί να φοβάσαι αυτούς που γαμάνε πολύ και είναι χαλαροί ;
Αυτούς που παντρεύτηκαν επειδή κουτούπωσαν μια φορά μια χωριανή και ο πατέρας της τους πάντρεψε με το ζόρι
πρέπει να φοβόμαστε. Γιατί αυτός θα βιάσει τίποτε μαθήτριες, αγόρια ή καμιά 60χρονη τουρίστρια , μεγαλύτερη από τη μάνα του, επειδή έχει δαγκώσει το καβλί του από την αγαμία ετών .

4)καλύτερος από τον ηθικολόγο μαλάκα, που γάμησε τη μία και μοναδική σχέση
και έγινε όπως του είπαν η γυναίκα, οι κουνιάδες και η πεθερά.

3)Με βάση και τα 4-5 , κακομοίρηδες είναι η αγάμητοι. Αυτοί αισθάνονται δυστυχείς, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΤΟΥΣ.
Αυτοί που γαμάνε, είναι χαλαροί , οπότε ασχολούνται και με χόμπυ και κάνουν καλές παρέες !!!!

1)Δεν υπάρχει πιο αποτυχημένος , από το νέο ,που θα αναγκαστεί να μπει σε ομάδα ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΟΛΛΕΫ ή ΜΠΑΣΚΕΤ, ενώ δεν του αρέσουν για να κάνει κονέ με μουνιά. ή θα πάει να δουλέψει στη νύχτα, ενώ δεν έχει ανάγκη χρημάτων ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ.

2)να κρατήσουν σχέσεις που η καριόλα θα γαμιέται με το δάσκαλο τέννις ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ , ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
Αυτούς που παντρεύτηκαν επειδή κουτούπωσαν μια φορά μια χωριανή και ο πατέρας της τους πάντρεψε με το ζόρι
πρέπει να φοβόμαστε. Γιατί αυτός θα βιάσει τίποτε μαθήτριες, αγόρια ή καμιά 60χρονη τουρίστρια , μεγαλύτερη από τη μάνα του, επειδή έχει δαγκώσει το καβλί του από την αγαμία ετών .

3)Με βάση και τα 4-5 , κακομοίρηδες είναι η αγάμητοι. Αυτοί αισθάνονται δυστυχείς, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΤΟΥΣ.
Αυτοί που γαμάνε, είναι χαλαροί , οπότε ασχολούνται και με χόμπυ και κάνουν καλές παρέες !!!!

1)Δεν υπάρχει πιο αποτυχημένος , από το νέο ,που θα αναγκαστεί να μπει σε ομάδα ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΟΛΛΕΫ ή ΜΠΑΣΚΕΤ, ενώ δεν του αρέσουν για να κάνει κονέ με μουνιά. ή θα πάει να δουλέψει στη νύχτα, ενώ δεν έχει ανάγκη χρημάτων ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ.

2)να κρατήσουν σχέσεις που η καριόλα θα γαμιέται με το δάσκαλο τέννις ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ , ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

Ρε μαλάκα άχρηστε, δίνεις και συμβουλές για σχέσεις που η τελευταία σου σχέση (σημείωση : και η πρώτη σου) ήταν στα 28 σου, πριν 20 χρόνια, κράτησε 12 μέρες και ακόμα προσπαθείς να την ξεπεράσεις.

ΝΑΥΑΓΙΟ.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606

Ρε σκουπίδι ... περιορίσου στον τομέα σου ... τα τσοντοσινεμά ....
Βάλε καμιά κριτική για στριπ να αποδείξεις ότι είσαι ... άνδρας , που μιλάς κι όλας !
Τουλάχιστον ο κολλητός σου λέει την αλήθεια, ότι του έκατσε μια λάθρα μόνο
που την ξεμερέντιασε με πλυστικό πετρελαίου και συρματόβουρτσα
και ότι μέχρι τότε , ξηγιόταν στο χειροκινητο .

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
Ρε σκουπίδι ... περιορίσου στον τομέα σου ... τα τσοντοσινεμά ....
Βάλε καμιά κριτική για στριπ να αποδείξεις ότι είσαι ... άνδρας , που μιλάς κι όλας !
Τουλάχιστον ο κολλητός σου λέει την αλήθεια, ότι του έκατσε μια λάθρα μόνο
που την ξεμερέντιασε με πλυστικό πετρελαίου και συρματόβουρτσα
και ότι μέχρι τότε , ξηγιόταν στο χειροκινητο .

Ενώ εσένα δε σου έχει κάτσει ούτε λάθρα και έχεις ψοφήσει το χειροκίνητο.

ΝΑΥΑΓΙΟ.

bdsm1988

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Σεπ 2013
Κριτικές
29
Like
1.689
Πόντοι
2.416
Ενταξει ρε αδερφε το τερματισες. Ο mind γραφει τελεια. Ενας ανθρωπος μορφωμενος κοσμογυρισμενος και της πιατσας.
Ειπαμε να τα χωνεις χωρις κακιες,επειδη ειστε φιλοι,μην πηγαινουμε στο αλλο ακρο ομως.
Στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου.
επι παραδειγματι ηταν κι εβαλα μεσα και τον εαυτο μου
αλλα στη ζωη νου εχω μαθει οτι οπου καποιοι φιλοσοφοι στα δυσκολα απο τυροπιτα σορολοπ
οι αναρχιδοι που λεγαμε που θελουν να περνουν υλικα (πχ πασες απο γκομενες ) κι οταν ειναι η σειρα τους να δωσουν χτυπανε φιλικα στην πλατη και δινουν μια μεγαλοστομη και ομορφα διατυπωμενη κριτικη
και παλι γενικολογω
ο αντρας για να μην εχει φθορες πρεπει να ειναι βραχος στις αποψεις ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του και να τηρει αυτα που λεει να μην ειναι ΟΦΑ
ετσι θα εχει τις λιγοτερο δυνατες φθορες.

-το να γαμαει καποιος πολυ και πολλες απο ποτε ειναι ορισμος του χαλαρου
-το να ειναικαποιος οικογενιαρχης ειναι ο μαλακας μαλιστα
στα αλλα δεν μπαινω στο κοπο να απαντησω

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω σοβαρά αν και ο συμπαθέστατος Σαββίδης δεν μου απάντησε. Παρακαλώ να μην με κράξει με την μία.
Κάποτε ήξερα ένα τύπο (και φίλο) που είχε τρία μπαράκια με ρωσίδες.
Παντρεύτηκε μια Ελληνίδα εκαναν και ένα παιδι αλλά δεν τα πηγαίναν καλά και σε κάποια στιγμή σε ενα χοντρό τσακωμό ο πεθερος του του επιτέθηκε με τσεκουρι, τελικά αυτός όντως σε  αυτοάμυνα σκότωσε τον πεθερό του.
Εκανε 1-2 χρονάκια μέσα, βγήκε συνέχισε την ζωή του και κάποια στιγμή του γυάλισε μια ρωσιδούλα νεοφερμένη στο μαγαζί.
Οπότε της λέει: «κατέβα κάτω εσύ, δεν κάνεις για αυτά.»
Ξαναπαντρεύτηκε με την ρωσίδα έκαναν και 5(!) παιδιά - όλα επιστήμονες σήμερα- και η ζωή συνεχίζεται...
Τελος ιστορίας.
Τι θέλω να πω με αυτό;
Κανένας σχολιαστής εδω δεν έχει τις απαντήσεις. Ένα ξανθό 10ρι σε μια παρέα δεν έχει τις απαντήσεις.Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας. Καμιά φορά για να νικήσεις το «παιχνίδι» θα πρέπει να το εγκαταλείψεις.
Αυτό.

«Αλλος νομίζει πως ζη δυνατότερα γράφοντας, άλλος λέγοντας, άλλος διαβάζοντας, άλλος περπατώντας, άλλος γαμώντας, άλλος πολιτευόμενος. Ο καθένας ξοδεύη ότι δύναμι έχει. Όπως μπορεί καλλίτερα. On fait ce qu’on peut [ Κάνουμε ό,τι μπορούμε].»

Ίων Δραγούμης – από Τα αδημοσίευτα ημερολόγια

OP
OP
C

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Το οτι πηγε καλα (δεν το γνωριζουμε, δεν ειμαστε μεσα στη σχεση για να το ξερουμε, πιθανολογουμε) η φαση με τη Ρωσιδα και οχι με την Ελληνιδα, αυτο δεν λεει κατι.

Θα μπορουσε να ειχε συμβει το αντιθετο.

Ειναι θεμα περιστασεων και σε τι ψυχικη κατασταση βρισκεται ο καθενας μας στη καθε περισταση.

Σχετικα με αυτο που λες οτι δεν σου απαντησα, κανε αντιγραφη-επικοληση εδω αν θελεις (εγω δεν εχω το δικαιωμα να πω το τι μου εγραψε το χ μελος) επακριβως τα οσα μου εγραψες και δεν σου απαντησα να πουν τη γνωμη τους και τα υπολοιπα μελη.

:hi:

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1
Ξέρει κανείς πραγματικά κανέναν;  Φυσικά και δεν ξέρουμε, όπως δεν ξέρουμε και το αντίθετο.Εγώ απλά παρέθεσα τα γεγονότα.

Όσο για το μύνημα εκτός από κάποιες προσωπικές πληροφορίες που δεν ξέρω σε τι θα βοηθούσε η δημοσιευση τούς, έστειλα και ενα λογοτεχνικό κείμενο ( και αυτό επώνυμο) το οποίο είναι ήδη δημοσιευμένο σε αντίστοιχα λογοτεχνικά side. Φυσικά δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας  αλλά μόνο ως τέτοιο μπορεί να το δει κανείς. Μπορείτε και να το googlαρεται.Προφανώς αυτό παρεξηγήθηκε.

Κρίμα, για έναν άνθρωπο που  έχει διαβάσει τα άπαντα του Αριστοτέλη περίμενα περισσότερα...

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Like
6
Πόντοι
1

Έχω την εντύπωση ότι κάπου αλλού έχουμε «ξανασυναντηθεί» στο παρελθόν...αν είστε αυτός που νομίζω ότι είστε, θέλω να ξέρετε ότι πάντα απολάμβανα τα γραπτά σας -και θα συνεχίσω.
Και του Σαββίδη βεβαίως - βεβαίως, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με όλα -αυτό δα έλειπε...-  αλλά δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς απαραίτητα με κάτι, για να απολαύσει την δομή του λόγου, την επιχειρηματολογία και τον τρόπο γραφής του συντάκτη.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Έχω την εντύπωση ότι κάπου αλλού έχουμε «ξανασυναντηθεί» στο παρελθόν...αν είστε αυτός που νομίζω ότι είστε, θέλω να ξέρετε ότι πάντα απολάμβανα τα γραπτά σας -και θα συνεχίσω.
Και του Σαββίδη βεβαίως - βεβαίως, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με όλα -αυτό δα έλειπε...-  αλλά δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς απαραίτητα με κάτι, για να απολαύσει την δομή του λόγου, την επιχειρηματολογία και τον τρόπο γραφής του συντάκτη.

Χαίρομαι πάρα πολύ για την απέριττη και καθόλου στημένη ευγένειά σας. Είναι κάτι πραγματικά σπάνιο.

Ξέρετε, η "διαφορά" παράγεται και παράγει με τη σειρά της μεγάλη αδικία, κι αυτό γιατί το πνεύμα δεν είναι γειωμένο στην πράξη: η δραστηριότητά του θεωρείται πως έχει μεγαλύτερη αξία, πως η γνώση, από μόνη της, μπορεί να οδηγήσει και στην ευδαιμονία και στη σοφία.

Πρόκειται για κατάφωρα ψεύδη που σκοπό έχουν να αμαυρώσουν τους φτωχούς τω πνεύματι μέσα από συγκεκριμένα ιδεολογήματα.

Βέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει, οι φτωχοί τω πνεύματι χέστηκσν για την αξιακή διαφορά κι αυτό όχι γιατί πρόκειται για πραγματικούς φτωχούς τω πνεύματι, οι οποίοι τελούν σ' εκείνη τη θεμελιώδη α-πορία σχετικά με τον προσανατολισμό της βαθύτερης πίστης τους -

ούτε ξεκρέμαστοι νιώθουν, ούτε ορφανοί: αφομοιώνουν μονάχα τα κελεύσματα και τα προτάγματα μιας κοινωνίας που οδηγείται από μια αστοιχείωτη αριστεία κι όπου όλοι και όλα κινούνται από ζήλο και φθόνο για το καλύτερο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom