Νέα

Φεμινισμός και άνδρες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.869
Πόντοι
3.506
Με αφορμη ενα αρθρο στο ΒΗΜΑ, καθημερινα γινεται η διαπιστωση οτι αυτος ο ακρατος φεμινισμος των γυναικων, εχει δημιουργησει πολλα αδιεξοδα στις σχεσεις των δυο φυλων.Ειναι ιδιαιτερα σημαντικο οτι αυτο το αρθρο εχει γραφτει απο την DORIS LESSING, μια γυναικα απο τις αρχηγους του παγκοσμιου φεμινιστικου κινηματος, που σχεδον μετα απο 50 χρονια, μοιαζει να απολογειται για τις ολεθριες επιπτωσεις που ειχε το φεμινιστικο κινημα, στις προσωπικες και κοινωνικες σχεσεις.Ειναι επισης  σημαντικο οτι αυτο εχει γραφτει απο γυναικα, ωστε δεν μπορει κανεις να το κατηγορησει για μισογυνισμο.
Αραγε οι ξενες αφου εφαγαν στα μουτρα ολες αυτες φεμινιστικες βλακειες, καταλαβαν, και ειχαν το θαρρος και την ειλικρινεια να ομολογησουν τα λαθη τους.Απο τις δικες μας τις χαζοβιολες, θα ερθει ποτε αυτη οι στιγμη να κανουν το ιδιο?Περιμενω τα σχολια σας.

«Οι άνδρες πρέπει να αντισταθούν»

«Με σοκάρει όλο και περισσότερο η απερίσκεπτη και αυτόματη μείωση των ανδρών που αποτελεί σήμερα τέτοιο μέρος της κουλτούρας μας που σχεδόν κανένας δεν δίνει σημασία. Καταπληκτικά πράγματα έχουν επιτευχθεί μέσω του φεμινισμού. Σήμερα υπάρχει αρκετή ισότητα, τουλάχιστον στο μέτωπο των αμοιβών και των ευκαιριών, αλλά σχεδόν τίποτε δεν έχει γίνει στον τομέα της ανατροφής των παιδιών, την πραγματική απελευθέρωση. Εχουμε πολλές καταπληκτικές, έξυπνες και ισχυρές γυναίκες παντού αλλά τι συμβαίνει με τους άνδρες; Γιατί όλα αυτά έπρεπε να αποβούν εις βάρος τους;

Βρέθηκα πρόσφατα σε μια τάξη με μαθητές εννέα ως δέκα ετών, κορίτσια και αγόρια. Η νεαρή δασκάλα έλεγε σε αυτά τα παιδιά ότι αιτία των πολέμων είναι η έμφυτα βίαιη φύση των ανδρών. Μπορούσες να δεις τα κοριτσάκια να φουσκώνουν από αυταρέσκεια και έπαρση ενώ τα αγοράκια κάθονταν εκεί ζαρωμένα, απολογούμενα για την ίδια τους την ύπαρξη, πιστεύοντας ότι αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί σε όλη τη ζωή τους. Η δασκάλα προσπαθούσε να συναντήσει το βλέμμα μου θεωρώντας ότι επικροτώ αυτές τις αηδίες. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε πολλά σχολεία και κανένας δεν λέει τίποτε. Εχουν γίνει ένα είδος θρησκείας την οποία δεν μπορείς να κριτικάρεις διότι τότε μετατρέπεσαι σε προδότη της μεγάλης ιδέας και εγώ δεν είμαι προδότις.

Εφθασε ο καιρός να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που μειώνουν συνεχώς τους άνδρες. Η πιο χαζή, αμόρφωτη και κακιά γυναίκα μπορεί να μειώσει τον πιο καλό, ευγενικό και έξυπνο άνδρα και κανένας δεν διαμαρτύρεται.

Οι άνδρες μοιάζουν τόσο τρομοκρατημένοι που δεν μπορούν να προβάλουν αντίσταση αλλά έχει φθάσει ο καιρός να το κάνουν. Μεγάλο μέρος της καταπληκτικής ενέργειας που ξεσήκωσε ο φεμινισμός σπαταλήθηκε σε αερολογίες και μεγαλοστομίες ενώ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην αλλαγή της νομοθεσίας. Εχουμε ισότητα στους μισθούς αλλά η πραγματική ισότητα θα έρθει όταν λυθεί το ζήτημα της ανατροφής των παιδιών, τουλάχιστον γι αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη».
...............................................................
Συμπληρωματικα θελω να αναφερω οτι συμφωνα με ερευνες γυναικείων περιοδικών πχ Marie Claire, Elle που αναφέρουν ότι ΄΄ένα αυξανόμενο ποσοστό των σημερινών ανδρών παρουσιάζουν έντονα σημάδια κατάθλιψης λόγω του συνεχούς εκ-θηλυσμού της σημερινής κοινωνίας αφού αισθάνονται ότι τους οδηγεί στην περιθωριοποιήση , οι γυναίκες έχουν σήμερα πολύ περισότερες ευκαιρίες σε σχέση με τους άνδρες στους χώρους εργασίας΄΄.

Το αρθρο της DORIS LESSING θα το βρειτε στο:

Επισκέπτης
Ας προσέχανε φίλε μου. Ο πολύς φεμινισμός τις έχει βαρέσει στο κεφάλι και έχουν πλέον πολύ ουσιαστικό πρόβλημα. Χθες, μετά τον αγώνα AEK-PSG πήγαμε Goody's για μια γρήγορη μάσα (φάγαμε και σοκολατίνες για να κατέβει η πίκρα!). Λοιπόν, μέσα σε ένα μισάωρο πρέπει να μπήκαν μέσα τουλάχιστον 3-4 γυναικοπαρέες (2-2, 3-3, 4-4 γκόμενες μαζί) οι οποίες ήταν πολύ καλά (και φυσικά πρόστυχα!) ντυμένες κι ήταν βέβαιο ότι είχαν κάνει την έξοδό τους για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.... με τις κολλητές τους!!! Δύο γκόμενες από την δουλειά μου έκαναν ακριβώς το ίδιο. Βγήκαν με φίλες τους.

Μιλάμε ότι ο δονητής και το δάχτυλο πάει σύννεφο παιδιά! ΔΕΝ έχουν γκόμενο παιδιά. ΔΕΝ πηδιούνται. Ε, φανταστείτε τον εαυτό σας να μείνετε αγάμητοι για 3-4 μήνες (ούτε γκόμενα, ούτε μπουρδέλο, ούτε CG, ούτε τίποτα). Δεν θα είχατε σαλτάρει? Ε, αυτό συμβαίνει! Και τώρα άρχισαν τις μαλακίες "οι άντρες πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες", "οι άντρες δεν υπάρχουν", "οι άντρες είναι τρομοκρατημέοι", "οι άντρες δεν προβάλλουν αντίσταση" και άλλες τέτοιες παπαριές καμαρωτές!

Να τις πληροφορήσουμε λοιπόν όοοοοολοι μαζί ότι οι άντρες περνάνε μιααααααα χαρούλα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο! Και για αυτό τον λόγο φυσικά δυσκολεύονται πολύ να δουν σοβαρότερα μια γυναίκα πέραν των τρυπών που έχει να προσφέρει :)

Τι να κάνουμε... life sux! Όπως στρώνει ο καθένας, ετσι κοιμάται :)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ε κοιτα και η γυναικεια ψηφος στην ελλαδα ηρθε πιο καθυστερημενα απο το εξωτερικο........οποτε θα τους παρει καποιο χρονο να το αποβαλλουν ολο αυτο........χαχαχαχαχα

χωρις πλακα τωρα........καλη η ισοτητα σε επιπεδο δικαιωματων, μισθων κτλ και οντως το φεμινιστικο κινημα προσεφερε πολλα πραγματα αλλα σωνει πια.....καλα ητανε......ουτε προκειται να γινω μπετατζης ποτε για να εχω "ισα" δικαιωματα ουτε θελω να δω αντρα αισθητικο......(αν και οι αντρες εισβαλλουν στα γυναικεια επαγγελματα πιο ευκολα)
ας μην τα ισοπεδωσουμε ολα.......

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Καλή η ισότητα και φεμινισμός, αλλά αυτή η συνεχής, χωρίς λόγο επιθετικότητα εκ μέρους των γυναικών το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι την "αντεπίθεση" των ανδρών ως μοναδικό μέσο άμυνας με συνέπεια πολλές από τις γυναικείες κατακτήσεις  να κινδυνέψουν...γιατί δεν είμαστε τόσο αδύναμοι όσο μας νομίζουν. Κορίτσια, λίγη διαλλακτικότητα δε θα βλάψει κανέναν μας, βοηθήστε να περάσουμε καλά για να βοηθήσουμε να περάσετε κι εσείς καλά...

Επισκέπτης
By the way... το thread έπρεπε να ονμαστή "Φεμινισμός και ΓΥΝΑΙΚΕΣ" όχι φεμινισμός και άντρες. Δεν είναι δικό τους θέμα :)

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Το χειρότερο όλων και το πλέον καταστροφικό είναι ο εξαρχής λανθασμένος συλλογισμός. ʼνδρες γυναίκες λες και είμαστε δύο διαφορετικές κάστες που η μία πρέπει να εξολοθρεύσει την άλλη για την επικυριαρχία... Και δως του θεωρίες, και δως του αναλύσεις πλέον. Αλλά όλες οι θεωρίες του κόσμου δεν ξεγράφουν την βία απέναντι στον άνθρωπο. ʼνθρωποι είμαστε όλοι, γυναίκες άντρες. Και αντί να πορευόμαστε μαζί, ακούμε την κάθε θεωρία και χωριζόμαστε.
Ας κάτσουν οι άντρες να γεννήσουν τότε μιας και λύσαμε τα προβλήματα μας και οι γυναίκες να χτίζουν σπίτια... και να βγάλουν πέη.
Αυτός που έγραψε το άρθρο από που διαπίστωσε αυτά που γράφει? Γενικολογίες και αοριστολογίες με επικάλυψη σοβαροφάνειας. Και κάτω από τις γραμμές πάλι ο ίδιος διαχωρισμός. ʼνδρας vs Γυναίκα. Η ίδια καραμέλα αιώνες τώρα. Που αποσκοπεί άραγε?(Ρητορία)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Να υπενθυμισω απλως οτι οι δυο υπουργοι εξωτερικων των ΗΠΑ που ξεκινησαν τους δυο μεγαλους πολεμους των τελευταιων ετων ηταν γυναικες.....

allen221

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Για αυτο ας μην ξεχναμε το ρητο :dancing: πυρ :helpplea:, γυνη :headbang: :helpplea:, και θαλασσα  :helpplea:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Κατι παραπανω ξερανε οι αρχαιοι.......χαχαχα

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Αυτό θέλω να τονίσω. Τις κκ Ολμπράιτ και Ράις τις κάνει λιγότερο ή περισσότερο υπόλογες το γεγονός ότι είναι γυναίκες?  Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Απλά είναι υπόλογοι. Αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, έχουμε καιρό.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Οι περισσοτερες γυναικες σε οποιαδηποτε θεση εξουσιας που εχω δει ειναι χειροτερες απο τους αντρες......υπαρχουν και λαμπρες εξαιρεσεις αλλα ειναι εξαιρεσεις οπως και να το κανεις.......τις βαραει το κομπλεξ κατωτεροτητας και το ποσο βασανιστηκαν για να φτασουν σε αυτην την θεση και βγαζουν ολτα τους τα απωθημενα με αποτελεσμα να γινονται πιο σκληρες απο τους αντρες....

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Οι περισσοτερες γυναικες σε οποιαδηποτε θεση εξουσιας που εχω δει ειναι χειροτερες απο τους αντρες......υπαρχουν και λαμπρες εξαιρεσεις αλλα ειναι εξαιρεσεις οπως και να το κανεις.......τις βαραει το κομπλεξ κατωτεροτητας και το ποσο βασανιστηκαν για να φτασουν σε αυτην την θεση και βγαζουν ολτα τους τα απωθημενα με αποτελεσμα να γινονται πιο σκληρες απο τους αντρες....
Και τις αδικείς?
Κάθε άνθρωπος που έχει υποστεί μειώσεις, εξεφτελισμούς, κάποια στιγμή γίνεται χειρότερος από τον θύτη του.
Και κατά την άποψη μου πάντα, η γυναίκα είναι πιο σκληρή από τον άντρα γιατί έχει ένα ένστικτο που δεν έχει ο άντρας. Οφείλει στον κόσμο να είναι πιο σκληρή.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Συμφωνω.......απλα αυτο μπορει να το χρησιμοποιησει ειτε υπερ της ειτε κατα της.....οταν μιλας ομως για μειωσεις και εξεφτελισμους δεν επανερχομαστε και παλι στο θεμα της ανισης μεταχειρισης οπου και βασιστηκε αρχικα το φεμινιστικο κινημα? ποιος θα φανταζοταν ποτε γυναικα υπουργο εξωτερικων? γυναικα πρωθυπουργο? γυναικα προεδρο δημοκρατιας? ακομα και γυναικα παπα....ειναι λεπτη η γραμμη της ισορροπιας αναμεσα στην καταχρηση και την δικαιωση.....

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Οι γυναικες ειναι και πιο σκληρες και πιο ανθεκτικες απο τους αντρες λογω φυσης και ενστικτου οπως σωστα αναφερεις....το πιο απλο που μου ρχεται στο μυαλο ειναι η γεννα....εχεις δει θηλυκό ζωο πως προστατευει τα μικρα του υποθετω....ξυπνανε ολα τα φονικα του ενστικτα....απλα και παλι ειναι στο χερι τους το πως θα το αξιοποιησουν αυτο το στοιχειο οι γυναικες......

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Συμφωνω.......απλα αυτο μπορει να το χρησιμοποιησει ειτε υπερ της ειτε κατα της.....οταν μιλας ομως για μειωσεις και εξεφτελισμους δεν επανερχομαστε και παλι στο θεμα της ανισης μεταχειρισης οπου και βασιστηκε αρχικα το φεμινιστικο κινημα? ποιος θα φανταζοταν ποτε γυναικα υπουργο εξωτερικων? γυναικα πρωθυπουργο? γυναικα προεδρο δημοκρατιας? ακομα και γυναικα παπα....ειναι λεπτη η γραμμη της ισορροπιας αναμεσα στην καταχρηση και την δικαιωση.....

Ναι αλλά εγώ το θέτω σε άλλη βάση. Αυτός που εξεφτέλισε τον άνθρωπο είναι εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας.
Το ίδιο είναι για μένα το να βάλει κάποιος κατά κάποιου άντρα ή γυναίκας.
Και βέβαια δεν αρνούμαι τα όργια που έχει υποστεί η Γυναίκα ως Γυναίκα. Μερικές φορές αναρωτιέμαι: "Αν εσύ έφευγες από την χώρα σου να εργαστείς σε μια άλλη χώρα, θα αντιδρούσες όπως αυτή που κάθεται απέναντι σου και της λες τις μαλακίες σου?"

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Οι γυναικες ειναι και πιο σκληρες και πιο ανθεκτικες απο τους αντρες λογω φυσης και ενστικτου οπως σωστα αναφερεις....το πιο απλο που μου ρχεται στο μυαλο ειναι η γεννα....εχεις δει θηλυκό ζωο πως προστατευει τα μικρα του υποθετω....ξυπνανε ολα τα φονικα του ενστικτα....απλα και παλι ειναι στο χερι τους το πως θα το αξιοποιησουν αυτο το στοιχειο οι γυναικες......
Δεν είναι θέμα αξιοποίησης. Είναι θέμα αποδοχής. Σωστά όπως είπες το μητρικό ένστικτο, έχω δει και ντοκυμαντέρ, αλλά το σχολείο ήταν η μητέρα μου όποτε καταλάβαινε ότι κάποιος με έχει πειράξει. Τι Νασιοναλ Τζεογκράφικ και @@... Λέαινα κανονική ανεξέλεγκτη και αδυσώπητη, αλύπητη και χωρίς οίκτο. Εκεί κατάλαβα αρκετά για τις γυναίκες. Αλλά το να λέω ότι η μάνα μου ήταν αντράκι δεν μου πάει. Ήταν ένας τρομερός άνθρωπος.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Κατι παραπανω ξερανε οι αρχαιοι.......χαχαχα

Οι αρχαίοι, ξέρανε αυτό που δε θα αλλάξει ποτέ μέσα στους αιώνες...Την ανθρώπινη φύση και πώς αυτή εκδηλώνεται στις δύο όψεις (άνδρας-γυναίκα) του ιδίου νομίσματος...

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Μερικές φορές αναρωτιέμαι: "Αν εσύ έφευγες από την χώρα σου να εργαστείς σε μια άλλη χώρα, θα αντιδρούσες όπως αυτή που κάθεται απέναντι σου και της λες τις μαλακίες σου?"

Έχεις κατά νου κάποιον συγκεκριμένο "χώρο εργασίας", όπου αυτή που κάθεται απέναντί σου ακούει τις μαλακίες; :grin: :grin: :grin:      ;)

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Έχεις κατά νου κάποιον συγκεκριμένο "χώρο εργασίας", όπου αυτή που κάθεται απέναντί σου ακούει τις μαλακίες; :grin: :grin: :grin:      ;)

Χε,χε, θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει ε? Και εκεί και αν έμαθα πολλά...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom