Νέα

Έξωση για ιδιοκατοίκηση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Marie-ann
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 817
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Έτσι ειναι...κανενας λογος για αγωγές...νομιζω ομως οταν καταγγελεις την μισθωση δεν πρεπει να πληρωσεις και 2 ενοικια ως αποζημίωση????
Αυτα με την αποζημιωση ισχυουν στην εμπορικη μισθωση.

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Λοιπον, αντε γιατι καταντησε αηδία το πραγμα και βλεπω οτι βρισκουν ευκαιρια και διαφοροι περαστικοι να κάνουν επιδειξη εμπαθειας.

Η μισθωση λοιπον ειναι αστικη. Σπιτι ενοικιαστηκε, οχι καταστημα. Οκ ως εδω?
Αρα δεν μιλαμε για "ιδιοχρησεις" και διαφορα αλλα που ταιριαζουν στην εμπορικη μισθωση.

Ο χρονος της μισθωσης εληξε, αλλά η νοικαρισσα δεν εφυγε. Αντιθετως ΕΜΕΙΝΕ, χωρις δικη σου εναντίωση. Και εξακολουθει να πληρωνει.
Αυτο συμφωνα με την διαταξη του αρθρου 611 του Αστικου Κωδικα (σιωπηρη αναμισθωση), σημαινει οτι η μισθωση εγινε ΑΟΡΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Οι μισθωσεις αοριστης διαρκειας, καταγγελλονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ακομη κι αν πληρωνει κανονικα ο αλλος. Το μονο που χρειαζεται ειναι να τηρηθει μια προθεσμια απο την καταγγελια (που γινεται με εξωδικο) και η οποια ειναι 15 ημερες στην περιπτωση που το μισθωμα καταβαλλεται σε μηνιαια βαση. Αυτα τα λεει το αρθρο 609 του Αστικου Κωδικα.

Αφου περασει το 15ημερο, οφειλει να φυγει.
Αν δεν φυγει, εχεις δικαιωμα να προσφυγεις στα δικαστηρια και να ζητησεις την αποδοση του σπιτιου, ειτε με αγωγη, ειτε με διαταγή αποδοσης μισθιου ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ.

Το θεμα της "ιδιοκατοικησης" δεν ανακατευεται πουθενα και ΚΑΚΩΣ εχει γινει μερος της συζητησης.

Η διαταγή αποδοσης μισθίου βγαίνει πολυ γρηγορα.
Αν το μισθωμα ειναι κατω απο 600 ευρω, πας στο ειρηνοδικειο. Αν ειναι πανω απο 600 ευρω, πας στο πρωτοδικειο.

Δεν μπορω να αναλαβω την υποθεση, γιατι θελω να διαφυλαξω την ανωνυμια μου.

Πες τα αυτα στο δικηγορο σου και καλη τύχη.
Καλο απογευμα.

Σε ευχαριστώ
Τη διαφορά ιδιόχρησης και ιδιοκατοίκησης δεν την ήξερα
Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ κάτι που δεν το ξέρω
Και όχι το εξώδικο με την έξωση δε τα μπέρδεψα, χωρίς να ξέρω εννοείται ποια διαδικασία ακριβώς απαιτείται για το καθένα
Απ'εκεί και πέρα τώρα κάπου διάβασα πως μπορούμε να τη διώξουμε μόνο αν θέλουμε το σπίτι για επαγγελματική στέγη
Ο δικηγόρος στον οποίο καταλήξαμε μας είπε πως εφόσον πληρώνει δε μπορούμε να κάνουμε απλή καταγγελία αλλά αγωγή και να το πάμε στα δικαστήρια και θα πάρει 3-4 μήνες
Καλά ένας άλλος που είδαμε τη προηγούμενη βδομάδα είπε θα πάρει 1 χρόνο
Γιατί όλοι λένε και κάτι διαφορετικό?
Τι σκατα?
Τι ισχύει τελος πάντων?
Αν ισχύει αυτό που λες εσύ θα είναι το καλύτερο αλλά παίζει μεγάλο μπέρδεμα

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16

Συνημμένα

• 11953088_1211098568907743_8810618038199233050_n.jpg
    11953088_1211098568907743_8810618038199233050_n.jpg
    37,7 KB · Εμφανίσεις: 12

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Σε ευχαριστώ
Τη διαφορά ιδιόχρησης και ιδιοκατοίκησης δεν την ήξερα
Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ κάτι που δεν το ξέρω
Και όχι το εξώδικο με την έξωση δε τα μπέρδεψα, χωρίς να ξέρω εννοείται ποια διαδικασία ακριβώς απαιτείται για το καθένα
Απ'εκεί και πέρα τώρα κάπου διάβασα πως μπορούμε να τη διώξουμε μόνο αν θέλουμε το σπίτι για επαγγελματική στέγη
Ο δικηγόρος στον οποίο καταλήξαμε μας είπε πως εφόσον πληρώνει δε μπορούμε να κάνουμε απλή καταγγελία αλλά αγωγή και να το πάμε στα δικαστήρια και θα πάρει 3-4 μήνες
Καλά ένας άλλος που είδαμε τη προηγούμενη βδομάδα είπε θα πάρει 1 χρόνο
Γιατί όλοι λένε και κάτι διαφορετικό?
Τι σκατα?
Τι ισχύει τελος πάντων?
Αν ισχύει αυτό που λες εσύ θα είναι το καλύτερο αλλά παίζει μεγάλο μπέρδεμα

Τους εξηγησες οτι η μισθωση εχει ληξει και αυτη εξακολουθει να μενει και μετα τη ληξη της?
Αυτο τα απλουστευει ολα.
Δυο αρθρα ειναι, δεν καταλαβαινω γιατι να μπερδευτουν.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.473
Πόντοι
25.467
σε ποιόν παρόντα? νήμα? σάιτ?
εσείς βλεπετε να λαμβάνω τη προσοχή που αρμόζει σε μια γυναίκα ώστε να μπορείτε να πείτε "α μπαίνει για τα κοπλιμέντα και για να της ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση"
Και στη τελική, με τίποτα άλλο δεν έχετε να ασχοληθείτε περαν του λόγου που μπαίνω εγώ εδώ μέσα
Χρόνια σαας βασανίζει αυτό
Ασχοληθείτε και με κάτι αλλο

Ε!! Όσο νά ΄ναι... όλο και καποιοι Αλέξηδες, Τραλαλάκηδες, και λοιπές μισοριξιές άντρα, σας κάνουν αυλή... ;)

Μια χαρά ασχολούμαστε και με τα άλλα.  :)

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
εφοσον εχει ληξει το συμβολαιο, ειναι συμβαση αοριστου χρονου,οποτε την διωχνεις με μια απλη καταγγελια..δεν χρειαζεται να επικαλεστεις καποιο λογο

εξωση θα την κανεις..απλα δεν χρειαζεται λογος εξωσης...της στελνεις ενα εξωδικο και της τασσεις προθεσμια 15ημερων για να αποχωρησει και αυτη ειναι υποχρεωμενη να αποχωρησει...αν δεν το κανει την πας δικαστικα..

Τα έχει γράψει όλα ο Ράοπαο από την πρώτη κιόλας σελίδα, στο δεύτερο ή τρίτο μήνυμα χωρίς να έχει ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, χωρίς σάλτσες, χωρίς σαλιαρίσματα και χωρίς να το παίζει οτιδήποτε.

:kneel:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ε!! Όσο νά ΄ναι... όλο και καποιοι Αλέξηδες, Τραλαλάκηδες, και λοιπές μισοριξιές άντρα, σας κάνουν αυλή. ;)

Με συμπεριλαβατε στις μισοριξιές?

Επισκέπτης
μονο με μπουκακε θα επιβιοσις εδο μεσα αγαπουλα μου μαριανα.

rambo22

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
24
Πόντοι
0
Παρακαλα να φυγει με το καλο γιατι η εξωση αν ειναι μεσα θα σου βγει κανα χιλιαρικο...

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Τους εξηγησες οτι η μισθωση εχει ληξει και αυτη εξακολουθει να μενει και μετα τη ληξη της?
Αυτο τα απλουστευει ολα.
Δυο αρθρα ειναι, δεν καταλαβαινω γιατι να μπερδευτουν.

ναι και στους δύο το εξηγήσαμε και είπανε για τη μίσθωση αορίστου χρόνου? έτσι λέγεται?  :P
και σου λεω ο ένας μας είπε θα πάρει χρόνο ο άλλος μέχρι τον Ιανουάριο
αυτός που είπε θα πάρει μέχρι τον Ιανουάριο δε μας είπε να καταγγείλουμε τη μίσθωση
μήπως ο δικηγόρος θα πάρει περισσότερα λεφτά αν πάμε δικαστικά απ'το να κάνουμε καταγγελία και γι'αυτό δε μας το προτείνουν?

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Ε!! Όσο νά ΄ναι... όλο και καποιοι Αλέξηδες, Τραλαλάκηδες, και λοιπές μισοριξιές άντρα, σας κάνουν αυλή... ;)

αν θέλω αυλή έχω το fb
που κι εκεί δε κάνω accept και δεν απαντάω σε μηνύματα
εδώ απλά γελάω με μερικούς βλάκες
συν του ότι το έχω ξαναπεί, πιο πολύ μου ταιριάζει αυτό απ'ότι το κοσμοπόλιταν

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Τα έχει γράψει όλα ο Ράοπαο από την πρώτη κιόλας σελίδα, στο δεύτερο ή τρίτο μήνυμα χωρίς να έχει ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, χωρίς σάλτσες, χωρίς σαλιαρίσματα και χωρίς να το παίζει οτιδήποτε.

:kneel:

δε διαφωνώ κι εγώ τη δική του άποψη κράτησα ως πιο έγκυρη

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
:coffee:

Μαριάννα, όταν πήγες να βάλεις βυζί, ρώτησες τον γιατρό πόσα μόρια πυριτίου είχε η σιλικόνη;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
ναι και στους δύο το εξηγήσαμε και είπανε για τη μίσθωση αορίστου χρόνου? έτσι λέγεται?  :P
και σου λεω ο ένας μας είπε θα πάρει χρόνο ο άλλος μέχρι τον Ιανουάριο
αυτός που είπε θα πάρει μέχρι τον Ιανουάριο δε μας είπε να καταγγείλουμε τη μίσθωση
μήπως ο δικηγόρος θα πάρει περισσότερα λεφτά αν πάμε δικαστικά απ'το να κάνουμε καταγγελία και γι'αυτό δε μας το προτείνουν?
Ε καλα, ειναι ευνοητο οτι αν γινει απλως ενα εξωδικο και υπακουσει η νοικαρισσα, ο δικηγορος θα παρει ψιχουλα.
Αν ομως παει απευθειας δικαστικα συμπεριλαμβανοντας την καταγγελια ΜΕΣΑ στην αγωγη, θα παρει περισσοτερα. Το καλο στη δευτερη περιπτωση ειναι οτι ετσι εχεις κατευθειαν δικαστικη αποφαση και την πετας εξω, εστω και παρα τη θεληση της.
Δεν παιρνει πολυ χρονο παντως,ακομη και τοτε. Τον Ιανουαριο ειναι λογικος χρονος.

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Παρακαλα να φυγει με το καλο γιατι η εξωση αν ειναι μεσα θα σου βγει κανα χιλιαρικο...

πείτε μου κάτι
αλλο καταγγελία μίσθωσης κατοικίας και άλλο έξωση σωστά?
αν γίνει το πρώτο και φύγει έτσι γιούχου!
αν δε συμμορφωθεί πόσο θα πάει άραγε?
αλλά ναι εννοείται μακάρι να φύγει μόνη της αλλά αυτά της τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές και δεν...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
πείτε μου κάτι
αλλο καταγγελία μίσθωσης κατοικίας και άλλο έξωση σωστά?
αν γίνει το πρώτο και φύγει έτσι γιούχου!
αν δε συμμορφωθεί πόσο θα πάει άραγε?
αλλά ναι εννοείται μακάρι να φύγει μόνη της αλλά αυτά της τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές και δεν...
Η "εξωση" ειναι η διαδικασια αποβολής του μισθωτη απο το ακίνητο. Το να παει δηλαδη ο δικαστικος κλητηρας να τον βγαλει εξω.
Η καταγγελια ειναι η μονομερής ενεργεια του ιδιοκτητη με την οποια λύει τη μισθωση.
Το πρωτο επακολουθει δηλαδη μετα το δευτερο και εφοσον υπαρχει δικαστικη αποφαση που διαταζει την "εξωση" (κατ' ακριβολογια την "αποδοση" του μισθιου).

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Ε καλα, ειναι ευνοητο οτι αν γινει απλως ενα εξωδικο και υπακουσει η νοικαρισσα, ο δικηγορος θα παρει ψιχουλα.
Αν ομως παει απευθειας δικαστικα συμπεριλαμβανοντας την καταγγελια ΜΕΣΑ στην αγωγη, θα παρει περισσοτερα. Το καλο στη δευτερη περιπτωση ειναι οτι ετσι εχεις κατευθειαν δικαστικη αποφαση και την πετας εξω, εστω και παρα τη θεληση της.
Δεν παιρνει πολυ χρονο παντως,ακομη και τοτε. Τον Ιανουαριο ειναι λογικος χρονος.

[quote author=rambo22 link=action=profile;u=101778 date=1441630496]
Οποιος σου ειπε οτι για να κανεις καταγγελια μισθωσης δεν γινεται αν δεν χρωσταει ο αλλος ή ειναι άσχετος ή θελει να σου φάει λεφτα για να σε οδηγησει στα δικαστήρια....βλεπεις κριση έχουν και οι δικηγοροι
[/quote]

τι παίζει εδώ?
αν δε χρωστάει δε γίνεται καταγγελία? κατ ευθείαν δικαστικά? εσύ μου πες γίνεται καταγγελία κι ας χρωστάει

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
τι παίζει εδώ?
αν δε χρωστάει δε γίνεται καταγγελία? κατ ευθείαν δικαστικά? εσύ μου πες γίνεται καταγγελία κι ας χρωστάει
Ξαναδιαβασε προσεκτικα αυτα που σου εγραψα. Εχω απαντησει σε ολα αυτα.
Η μισθωση αοριστου χρονου καταγγελλεται ακομη κι αν πληρωνει ο αλλος, ελευθερα.
Θετεις προθεσμια 15 ημερων και πρεπει να φυγει.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Όχι, αν δεν χρωστάει και πληρώνει κανονικά δεν μπορείς να τον διώξεις και αν είναι και άντρας μισθωτής του δίνεις και κώλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom