Δεν βρίσκεται κόσμος να πάει για δουλειά γενικά στην Ελλάδα, όχι μονο στην εστίαση που απο πάντα ήταν για τον πούτσο. Ένας αδερφικός μου φίλος, που την ζεί ακομα, την παρομοιάζει σαν σκατά καλυμμένα με φύλλα χρυσού.
Στην Ελλάδα δεν ψάχνουν για εργαζομένους, αλλά για σκλάβους. Η παραμύθα περί του άξιου νέου που εργάζεται 20 ωρες την ημέρα, τον λένε Γιακουμή, παίρνει ένα ξεροκόματο και πρέπει να υποφέρει γιατί είναι άντρας, τελείωσαν. Ιδιαίτερα οι νέοι δεν σπάνε και πολύ τα αρχίδια τους και καλά κάνουν. Επίσης πλέον ακομα και οι Πακιστανοι που είναι καποια χρόνια εδώ ΔΕΝ πάνε να κάνουν σκατοδουλειές-η εστίαση είναι μια απο αυτές., οπότε φέρνουν νέα φρούτα απο σκατότρυπες του τρίτου κόσμου, οι οποίοι προφανώς και είναι αδήλωτοι και οι συνθήκες υγιεινής τόσο του χώρου όσο και των ίδιων δεν είναι σωστές. Προσπαθούν, λοιπόν, να αντικαταστήσουν το γηγενές ανθρώπινο δυναμικό εδώ και δεκαετίες, δεν ειναι κάτι νέο αυτό, αλλά πλέον τελείωσαν οι παπάτζες περί τεμπελιάς των Ελλήνων, οπου στατιστικά εργαζόμαστε πιο πολλές ώρες απο όλους. Αλβανοι, Βουλγαροι κτλ κάνουν ότι έκαναν οι Έλληνες στα 90s και βγάζουν τα παιδιά τους απο επαγγέλματα που έκαναν οι ίδιοι, γιατί πλέον οι απολαβές-κέρδη είναι μηδαμινά. Βεβαια βλέπεις ότι η παροχή υπηρεσιών έχει πέσει σε κάθε επίπεδο, γιατί όποιος ξέρει κάτι σηκώνεται και φεύγει απο εδώ, ανεξαρτήτως ειδικότητας και μένει πίσω ο κατιμάς. Η εστίαση ΔΕΝ θα ξεφύγει απο αυτό, καθώς το όφελος του εργαζομένου δεν είναι κανένα. Αυτή η παπάτζα με τα tips, επίσης έχει τελειώσει. Προσωπικά δεν δίνω τίποτε παραπάνωγια αυτό που μου παρέχεται, καθώς είναι ήδη ακριβό και όχι καλής ποιότητας... Εμένα δεν μου δίνει κάποιος tip επειδή κάνω την δουλειά μου, την οποία πληρώνομαι και δεν στραβώνω επειδή δεν γινεται αυτό.