Νέα

Εστίαση και τουρισμός δε μπορούν να βρουν υπαλλήλους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bruce wayne
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.459
Πόντοι
9.297

Δεν βρίσκεται κόσμος να πάει για δουλειά γενικά στην Ελλάδα, όχι μονο στην εστίαση που απο πάντα ήταν για τον πούτσο. Ένας αδερφικός μου φίλος, που την ζεί ακομα, την παρομοιάζει σαν σκατά καλυμμένα με φύλλα χρυσού.
Στην Ελλάδα δεν ψάχνουν για εργαζομένους, αλλά για σκλάβους. Η παραμύθα περί του άξιου νέου που εργάζεται 20 ωρες την ημέρα, τον λένε Γιακουμή, παίρνει ένα ξεροκόματο και πρέπει να υποφέρει γιατί είναι άντρας, τελείωσαν. Ιδιαίτερα οι νέοι δεν σπάνε και πολύ τα αρχίδια τους και καλά κάνουν. Επίσης πλέον ακομα και οι Πακιστανοι που είναι καποια χρόνια εδώ ΔΕΝ πάνε να κάνουν σκατοδουλειές-η εστίαση είναι μια απο αυτές., οπότε φέρνουν νέα φρούτα απο σκατότρυπες του τρίτου κόσμου, οι οποίοι προφανώς και είναι αδήλωτοι και οι συνθήκες υγιεινής τόσο του χώρου όσο και των ίδιων δεν είναι σωστές. Προσπαθούν, λοιπόν, να αντικαταστήσουν το γηγενές ανθρώπινο δυναμικό εδώ και δεκαετίες, δεν ειναι κάτι νέο αυτό, αλλά πλέον τελείωσαν οι παπάτζες περί τεμπελιάς των Ελλήνων, οπου στατιστικά εργαζόμαστε πιο πολλές ώρες απο όλους. Αλβανοι, Βουλγαροι κτλ κάνουν ότι έκαναν οι Έλληνες στα 90s και βγάζουν τα παιδιά τους απο επαγγέλματα που έκαναν οι ίδιοι, γιατί πλέον οι απολαβές-κέρδη είναι μηδαμινά. Βεβαια βλέπεις ότι η παροχή υπηρεσιών έχει πέσει σε κάθε επίπεδο, γιατί όποιος ξέρει κάτι σηκώνεται και φεύγει απο εδώ, ανεξαρτήτως ειδικότητας και μένει πίσω ο κατιμάς. Η εστίαση ΔΕΝ θα ξεφύγει απο αυτό, καθώς το όφελος του εργαζομένου δεν είναι κανένα. Αυτή η παπάτζα με τα tips, επίσης έχει τελειώσει. Προσωπικά δεν δίνω τίποτε παραπάνωγια αυτό που μου παρέχεται, καθώς είναι ήδη ακριβό και όχι καλής ποιότητας... Εμένα δεν μου δίνει κάποιος tip επειδή κάνω την δουλειά μου, την οποία πληρώνομαι και δεν στραβώνω επειδή δεν γινεται αυτό.
Επιτυχόντες σε Πανελλήνιες με αλβανικά επώνυμα ενδέχεται να μην εχουν γονείς πτυχιούχους αλλά σε χειρωνακτικές εργασίες που θέλουν κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους.
Άρα επιβεβαιωνεσαι.

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
822
Πόντοι
81
Κυκλοφορούσα στον Πειραιά και ήθελα να φάω μπέργκερ με θέα την θάλασσα...καλοπροαίρετα θεώρησα ότι οι Πακηδες που κυκλοφορούσαν στο μαγαζί ήταν πελάτες ...για ξεκαρφωμα και για μόστρα παραγγελίες επαιρνε μια γλυκύτατη νεαρη Ελληνίδα( ευτυχώς)...μετά από λίγο όμως κατάλαβα ότι ΔΕΝ ήταν πελάτες...το αποτέλεσμα ήταν να φάω το μισό φαγητό μου για να είμαι λίγο πιο ήσυχος ..ευτυχώς όλα πήγαν καλά.
Θέλει τύχη αλλά και προσοχή για να μην πάθεις τίποτα...ποτέ δεν ξέρεις.
Δεν ξέρω μάγκες σε τι χώρες πάτε και σας φαίνονται όλα αυτά περίεργα.

Σε Μάλτα και άλλες χώρες που έχω πάει τελευταία, όλη η εστίαση αποτελείται από Πακια ή Ασιάτες. Ακόμα και πολλοί σερβιτόροι είναι πια Ινδοί κλπ.
Δεν αλλάζει η ποιότητα του φαγητού, ούτε θα πάθεις δηλητηρίαση.
Εντάξει σε κάποιες χώρες που έχουν ακόμα δυνατά κολλήματα με εθνικότητες όπως η Πολωνία, δεν θα πετύχεις τέτοιες φάσεις.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.650
Πόντοι
6.946
Κυκλοφορούσα στον Πειραιά και ήθελα να φάω μπέργκερ με θέα την θάλασσα...καλοπροαίρετα θεώρησα ότι οι Πακηδες που κυκλοφορούσαν στο μαγαζί ήταν πελάτες ...για ξεκαρφωμα και για μόστρα παραγγελίες επαιρνε μια γλυκύτατη νεαρη Ελληνίδα( ευτυχώς)...μετά από λίγο όμως κατάλαβα ότι ΔΕΝ ήταν πελάτες...το αποτέλεσμα ήταν να φάω το μισό φαγητό μου για να είμαι λίγο πιο ήσυχος ..ευτυχώς όλα πήγαν καλά.
Θέλει τύχη αλλά και προσοχή για να μην πάθεις τίποτα...ποτέ δεν ξέρεις.
Καλά έκανες. Και εγώ το ίδιο θα έκανα. Κάποτε, είχα βγάλει πιστοποιητικό υγείας για να πάω κάπου στην εστίαση. Τώρα με τους λαθροϊσλαμίες και ισλαμίες γενικώς, ούτε ξέρω τι έχουν και πώς ούτε και θέλω να μάθω. Ούτε ντελίβερι δεν παίρνω, δεν γουστάρω τις βρωμόφατσές τους.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.459
Πόντοι
9.297
Καλά έκανες. Και εγώ το ίδιο θα έκανα. Κάποτε, είχα βγάλει πιστοποιητικό υγείας για να πάω κάπου στην εστίαση. Τώρα με τους λαθροϊσλαμίες και ισλαμίες γενικώς, ούτε ξέρω τι έχουν και πώς ούτε και θέλω να μάθω. Ούτε ντελίβερι δεν παίρνω, δεν γουστάρω τις βρωμόφατσές τους.
O συναγωνιστής λίγο πιο πάνω το βρήκε φυσιολογικό το σκηνικό....:confused:

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
9.240
Πόντοι
2.306
Καλά λέμε για πακιδες Ινδούς Κινέζους Μπαγκλαντές κλπ.
Έχετε σκεφτεί ότι πλέον αυτοι οι λαοί αποτελούν το μισό πληθυσμό της γης? Οπότε 50% plus οι πιθανότητες να βρεις τέτοιους όπου πασ.

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.151
Πόντοι
1.106
διαβασα ρεπορταζ στην Δημοκρατια,θα αρχισουν λεει να διαγραφουν ανεργους απο το μητρωο του οαεδ γτ χαλαει την σουπα της κυβερνητικης αφηγησης -μεσω Ελστατ- ( η οποια Ελστατ ειναι γτπ καβαλα τελειως) οτι οι ανεργοι ειναι 500κ (ελστατ) κ οχι 800Κ κ βαλε που ειναι στην πραγματικοτητα...θα τους προτεινουν τους ανεργους οτι να ναι απο εργασια κ εαν αρνηθουν διαγραφη απο το μητρωο...Ετσι μειωνω κ γω την ανεργια.Διαγραφω 500.000 ανεργους σε μια νυχτα απο το μητρωο κ λεω στον Αδωνη μετα βγες κ πες τα επιτευγματα μας.
Μπριλιαντ
Σταμπιλιτι
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δυστυχώς η ευτυχώς η ανεργία πρέπει να καταμετραται με κάποιον τρόπο.Σχεδον σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καταμετραται μέσω των κατα τόπους ΟΑΕΔ
Αυτό χοντρικα σε μια πρόταση γίνεται γιατί θεωρητικά κάποιος που ψάχνει για δουλειά ενεργά θα πάει στον Οαεδ της χώρας του για να βρεις τις θέσεις που υπάρχουν κτλ κτλ(ασφαλώς θα πάει και αλλού και σε αγγελίες κτλ κτλ)
Φυσικά στην Μπανάνια της Ελλάδας κάθε τυχαρπαστος πάει στον ΟΑΕΔ γιατί του είπαν ότι υπάρχει "ένα επιδομα για τις γυναικε" , "ένα επιδομα για τους 40ρηδες" "ένα επιδομα για το στρατο" κτλ κτλ που πάνε ΜΟΝΟ για αυτό (και φυσικά κανένα από αυτά δεν υπαρχει)
Στο παρελθόν φυσικά οοοολες οι κυβερνήσεις όλο κάτι έβγαζαν για τους μακροχρόνιους ανέργους (12μηνες εγγεγραμενος+) οπότε αυτό έγινε καθεστώς και τα 2 μέρη (πολιτικοί + πολίτες) το υιοθετουσαν)
Στην πορεία μάλιστα για να μην κουράζεται και κανεις κατάργησαν το να πηγαίνεις και μια φορά το μήνα στο κατάστημα (για να δείξεις πως είσαι άνεργος ότι δεν βρήκες δουλειά και εξακολουθούσες να ψαχνεις)
Φυσικά τα επιδόματα κόπηκαν τα ευργετηματα επίσης ούτε στον ΑΣΕΠ δεν έχει πλέον νόημα οπότε πι δεξαμενές έμειναν ταχαμου ότι κάτι θα βγει.
Έχω γετοινισα που ταχαμου είναι 4 χρόνια μακροχρόνια άνεργη
Το πρόβλημα λοιπόν δεν ειναι η βάση δεδομένων το πρόβλημα είναι ο άχρηστος οαεδ που απλά υλοποιεί προγράμματα πελατείας ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Nikos Papafiggos

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2024
Like
140
Πόντοι
0
Δεν ξέρω μάγκες σε τι χώρες πάτε και σας φαίνονται όλα αυτά περίεργα.

Σε Μάλτα και άλλες χώρες που έχω πάει τελευταία, όλη η εστίαση αποτελείται από Πακια ή Ασιάτες. Ακόμα και πολλοί σερβιτόροι είναι πια Ινδοί κλπ.
Δεν αλλάζει η ποιότητα του φαγητού, ούτε θα πάθεις δηλητηρίαση.
Εντάξει σε κάποιες χώρες που έχουν ακόμα δυνατά κολλήματα με εθνικότητες όπως η Πολωνία, δεν θα πετύχεις τέτοιες φάσεις.
Στην Μάλτα δεν είναι λάθρο και τοιυς περνάνε απο κόσκινο για να μείνουν. Εδώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν μπεί κανείς για έλεγχο και δεί λαθροπίθηκο να μην έχει κανένα χαρτί, πόσο μάλλον πιστοποιητικό υγείας που πρέπει να έχουν όλοι στην εστίαση, θα κάνει τον κινέζο και απλά θα φύγει,γιατί θα μπλέξει. Μην συγκρίνουμε ανόμια πράγματα. Επίσης και Πολωνία θα δείς ξένους απο εκεί, αλλά σε καταστήματα ethnic και όχι σκλαβοπάζαρα, καθώς τους ρίχνουν άγριο μποϋκοτάζ. Πέρασαν αρκετή κομμουνιστική σκατίλα για να μπορούν να ξεχωρίζουν προπαγάνδες και μαλακίες περί ανοιχτών συνόρων όλοι αυτοι, οπότε δεν είναι μαλάκες.

Nikos Papafiggos

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2024
Like
140
Πόντοι
0
Τίποτε δεν έχουν και κανένας δεν τους λέει κάτι. Εδώ καταγράφουν βιασμούς τουριστριών με τα κινητά τους και τους αφήνουν ελεύθερους, αν και έχουν ακράδαντα πειστήρια... Με υγειονομικά χαρτιά θα ασχολούνται;

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.604
Πόντοι
2.356
Τίποτε δεν έχουν και κανένας δεν τους λέει κάτι. Εδώ καταγράφουν βιασμούς τουριστριών με τα κινητά τους και τους αφήνουν ελεύθερους, αν και έχουν ακράδαντα πειστήρια... Με υγειονομικά χαρτιά θα ασχολούνται;
Μουφα ήταν ο βιασμός.
Τους άφησαν ελεύθερους γιατί από τα βίντεο προέκυψε πως έγινε σεξ με τη συναίνεσή της. Κι η καταγγελία ήταν ψευδής.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.650
Πόντοι
6.946
Μουφα ήταν ο βιασμός.
Τους άφησαν ελεύθερους γιατί από τα βίντεο προέκυψε πως έγινε σεξ με τη συναίνεσή της. Κι η καταγγελία ήταν ψευδής.
Με Πακιστανούς ρε πούστη μου; Ούτε για φτύσιμο στη μάπα όσες το κάνουν.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.604
Πόντοι
2.356
Με Πακιστανούς ρε πούστη μου; Ούτε για φτύσιμο στη μάπα όσες το κάνουν.
Από τη Ν Αφρική αυτή. Αν ηταν λευκή ή μαύρη δεν το λέει κάπου στο ρεπορτάζ.
Δηλαδή πάλι καλά που οι τύποι τραβούσαν βίντεο, με το ανέλπιστο που τους έτυχε, αν ήταν καμιά λευκή ξανθιά ειδικά, και γλίτωσαν το κάγκελο.

Nikos Papafiggos

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2024
Like
140
Πόντοι
0
Μουφα ήταν ο βιασμός.
Και ο άλλος κατηγορήθηκε για βιασμό ψευδώς απο μια τρελοκύπρια, που είχε βίντεο να την πηδάει άλλος, αλλά έκατσε 2 χρόνια μέσα και του γάμησαν την ζωή

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.604
Πόντοι
2.356
Και ο άλλος κατηγορήθηκε για βιασμό ψευδώς απο μια τρελοκύπρια, που είχε βίντεο να την πηδάει άλλος, αλλά έκατσε 2 χρόνια μέσα και του γάμησαν την ζωή
Να μη σου τύχει είναι αυτές οι καταστάσεις.

Nikos Papafiggos

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2024
Like
140
Πόντοι
0
Να μη σου τύχει είναι αυτές οι καταστάσεις.
Αυτες οι καταστάσεις δεν είναι να μην σου τύχει απλά. Είναι να μην είσαι λευκός. Αν είσαι κάτι άλλο κλάιν μάιν. Και οι λαλίστατες φεμινίστριες μουκγα στη στρουγκα. Βλέπεις, πληρώνονται και για το Open border, οπότε δεν λένε κάτι...

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
924
Πόντοι
81

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167