sex volcano
Γλομπεο-Μύστης
- Εγγρ.
- 15 Οκτ 2012
- Κριτικές
- 186
- Like
- 48.057
- Πόντοι
- 26.141
Κοίτα,επειδή τα γραφόμενά σου είναι πολλές φορές τα κλασσικά του μετανάστη που πάει να παρουσιάσει την προσωπική του κατάσταση σαν την καλύτερη,θα σου πρότεινα να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά.Τα υπόλοιπα που λες, όλα λάθος.
3 χρόνια στην Κύπρο, τη ζέστη του κέντρου της Αθήνας ποτέ δεν την ένιωσα.
Μικροί μισθοί;; Για αυτό έχει γεμίσει με Έλληνες, Γάλλους, Νορβηγους;
Μικρό νησί; Από τα μεγαλύτερα νησιά-χώρες της Ευρώπης.
Κατά τα άλλα η πρόταση που σου κάνανε μπορεί όντως να μην άξιζε. Δεν σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια εκεί.
Πάντως σε κάποιους τομείς, τους μισθούς που βλέπω και που παίρνω, δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιζαν Ελλάδα ποτέ.
Θα συμφωνήσω, χαιρόμαστε για τον φίλο ξενιτεμένο που είναι ευχαριστημένος αλλά κανένας μόνιμος - μη κύπριος - που να γνωρίζω εγώ δεν το χαρακτήρισε ιδανικό προορισμό. Τουναντίον.Κοίτα,επειδή τα γραφόμενά σου είναι πολλές φορές τα κλασσικά του μετανάστη που πάει να παρουσιάσει την προσωπική του κατάσταση σαν την καλύτερη,θα σου πρότεινα να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά.
Το αν εσύ δε νιώθεις τη ζέστη του κέντρου της Αθήνας,
είναι δικό σου θέμα και μπράβο σου.
Δεν παύεις όμως να μένεις σε ένα μέρος πιο ζεστό και ξερό από την Ελλάδα.
Και επειδή τελευταία έχω διαφωνήσει πολλές φορές μαζί σου,για να μην νομίζεις ότι σε κυνηγάω να σου την πω.
Όπως είπα και στον Τάσο,ότι το Κισινάου δεν είναι προορισμός που θα ζηλέψει ούτε μόνιμος,ούτε τουρίστας,
θα πω και σε εσένα,ότι άμα είσαι ευχαριστημένος στην Κύπρο μπράβο σου.
Αλλά μην τρελαθούμε ότι είσαι 3 χρόνια στην Κύπρο και θα σε ζηλέψει κάποιος..
Και καλά αμειβόμενος να είσαι,τα τελευταία 3 χρόνια της ζωής σου τα πέρασες στην....Κύπρο.
Δηλαδή ένας μέρος που άντε να είναι τόπος ολιγοήμερων διακοπών για κάποιους.
Πέραν τούτου,ουδέν....
Και ναι,έχω κατέβει.
Ένα μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων,είναι ότι δεν έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασής τους,
με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τη βελτιώσουν.
Αλλά έτσι μας έχουν μεγαλώσει και όταν ερχόμαστε σε δυτικά περιβάλλοντα
που δεν περνάνε οι μπαρούφες και οι αυταπάτες,τα βρίσκουμε δύσκολα
και μας φταίνε οι δυτικοί..
μόνο για τη φορολογία ξέρω. Αν υπερέβαλα για το ιδανικό το παίρνω πίσω φίλε έχεις δίκιο.Παλικάρια, ψάξτε ποστ μου και πείτε μου πού έγραψα ότι είναι "Ιδανικός", "Τέλειος" ή κάτι συνώνυμο ως προορισμός της Κύπρου.
Αλλά ισχύουν σίγουρα τα παρακάτω σε σχέση με Ελλάδα:
- έχει πιο πολλές ευκαιρίες;
- μπορείς να πάρεις καλύτερο μισθό;
- έχει καλύτερη φορολογία;
Όλα τα παραπάνω είναι Ναι, εκτός αν κάποιος είναι γκασμας και δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς πουθενά να βρει μια δουλειά της προκοπής.
Επίσης έχω μιλήσει με άπειρο κόσμο από πολλές χώρες και θα το ξαναπώ. Τέλειος προορισμός ΔΕΝ υπάρχει. Αν υπήρχε θα ήμουν ήδη εκεί. Μένω όπου μένω γιατί παίρνω τρελά φράγκα και περνάω όμορφα. Αλλά προφανώς είναι και θέμα ανθρώπου για το πώς την βρίσκει με το κάθε μέρος.
Όμως κάτι ποστ που γράφουν κάποιοι και προτείνουν δουλειά στο Ντουμπάι, Αμερική κλπ τα βρίσκω εντελώς ουτοπικά. Εδώ ο μέσος Έλληνας φοβάται να πάει να δουλέψει 1.5 ώρα μακρυά από το σπίτι του με το αεροπλάνο και του προτείνετε να πάει στου διαολου τη μάνα;
Μιλάμε για τους πλέον βαριεστημένους ανθρώπους. Οι πιο πολλοί προτιμούν να μείνουν στο επίδομα από το να ξενιτευτουν.
Οπότε για όποιον δεν θέλει να πηγαίνει τόσο μακριά, το κοντινότερο είναι Ισπανία, Πορτογαλία. Η ΕΕ τραβάει κόσμο και η πύλη εισόδου για τους λατινοαμερικάνους είναι προφανώς οι δύο αυτές χώρες.@George71
Αφού το αναλύσαμε ότι μόνο λάτιν Αμέρικα!!
Μην ακούς τους άλλους τους σλαβοπληκτους!
Παν να σε χαντακωσουν με τις καρδιές σκατοψυχες
Βαρκελωνη Καταλονια, ωραια επιλογη. Υπεροχη πόλη.Οπότε για όποιον δεν θέλει να πηγαίνει τόσο μακριά, το κοντινότερο είναι Ισπανία, Πορτογαλία. Η ΕΕ τραβάει κόσμο και η πύλη εισόδου για τους λατινοαμερικάνους είναι προφανώς οι δύο αυτές χώρες.
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για εργασία εδώ. Η γνώση της ισπανικής είναι τεράστιο ατού στο βιογραφικό για όποιον ψάχνει δουλειά σε μεγάλες εταιρείες ή πολυεθνικές. Ένα προσόν που το αποκτάς σε 6 μήνες.
Τι να πας να κάνεις στο Κίεβο, που θα φοβάσαι ακόμα και τον ίσκιο σου, όταν μπορείς να κάνεις ζωάρα στη Βαρκελώνη.
Μόλις έκλεισα Ουγκάντα να πάω αφού εσύ δεν βοηθάς για sarande με infosλαικ τεπελενι νο ουεαρ
μα τι κανω τωρα νομιζεις?Μόλις έκλεισα Ουγκάντα να πάω αφού εσύ δεν βοηθάς για sarande με infos
Αγόρασε οικόπεδα vlore k sarande διότι σε λίγα χρόνια όταν μπει εε η Αλβανία θα χρησοπουλιονται
Εμένα οι δικοί μου πήραν σπίτι lushnje κάτι σαν αλεποχωριμα τι κανω τωρα νομιζεις?
με χαρτζηλικωνουν οι παντρεμενες και χρονο με το χρονο χτιζω και εναν τοιχο πανω.
καλυτερα ειναι.Εμένα οι δικοί μου πήραν σπίτι lushnje κάτι σαν αλεποχωρι
Πριν 19 μήνες πήγα σκοδρΑ κ Πρίστινα κ μάλιστα Πρίστινα είναι δυτικοποιημενες αρκετές από εκείκαλυτερα ειναι.
αν βγεις εξω , μπορει να κανεις και καμακι.
Ακουστε τον Αλβανο, η Αλβανια θα φτερουγησει ψηλα συντομα. Ασε τους αλλους να λενε για δανεισμο ,Μητσοτακη και ισλαμικους επενδυτες
Δεν σου καταλόγισε κανείς ότι έγραψες τέλειος προορισμός για την Κύπρο.Παλικάρια, ψάξτε ποστ μου και πείτε μου πού έγραψα ότι είναι "Ιδανικός", "Τέλειος" ή κάτι συνώνυμο ως προορισμός της Κύπρου.
Αλλά ισχύουν σίγουρα τα παρακάτω σε σχέση με Ελλάδα:
- έχει πιο πολλές ευκαιρίες;
- μπορείς να πάρεις καλύτερο μισθό;
- έχει καλύτερη φορολογία;
Όλα τα παραπάνω είναι Ναι, εκτός αν κάποιος είναι γκασμας και δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς πουθενά να βρει μια δουλειά της προκοπής.
Επίσης έχω μιλήσει με άπειρο κόσμο από πολλές χώρες και θα το ξαναπώ. Τέλειος προορισμός ΔΕΝ υπάρχει. Αν υπήρχε θα ήμουν ήδη εκεί. Μένω όπου μένω γιατί παίρνω τρελά φράγκα και περνάω όμορφα. Αλλά προφανώς είναι και θέμα ανθρώπου για το πώς την βρίσκει με το κάθε μέρος.
Δεν είναι για όλες τις δουλειές. Βολεύει κυρίως για δουλειές μέσω ιντερνέτ πχ αν έχεις έναν σταθερό εργοδότη κάπου ή δουλεύεις ως freelancer ή έχεις ένα e-shop..
Βαρκελωνη Καταλονια, ωραια επιλογη. Υπεροχη πόλη.
Μισθοι κανα χιλιαρικο περιπου κ κόστος ζωής ακριβό, αν θυμαμαι καλά.
Αλλα τι σκατα δουλεια να κανεις εκει. Κατι ιδιωτικο νομιζω
Αν ειναι να δουλευω για 1.000€ κ να μη μου φτανουν δε λεει.
Παντως γνωστος μου που πηγε ισπανια προ κρισης, πουλουσε χειροποιητα κοσμηματα σε λαικες εκθεσεις με παγκο, εβγαζε 6-7 χιλιάρικα καθαρα τον μηνα. Εμαθε δουλευοντας την γλωσσα, Ήταν πολυ ευχαριστημένος ,εκανε λάθος που εφυγε κ ευχαριστως ξαναγυρναγε λεει
Σε ποιους μύθους αναφέρεσαι;Δεν σου καταλόγισε κανείς ότι έγραψες τέλειος προορισμός για την Κύπρο.
Απλά τα αντικειμενικά μειονεκτήματα ενός τόπου,δεν μπορείς να τα παραβλέπεις,
επειδή ίσως δεν αγγίζουν εσένα.
Και ο δημητράκης έλεγε πως δεν αντέχει τη ζέστη της Ελλάδας και του αρέσει ο καιρός της Αγίας Πετρούπολης,
αλλά με όλες τις γκόμενες που νταραβερίστηκα όταν πήγα,
παλαμάκια βαρούσε το μουνί τους για τον ήλιο της Ελλάδας.
Όσο για το ότι δεν υπάρχει τέλειος προορισμός..
Υπάρχουν πολλοί τέλειοι προορισμοί,είναι εύκολο να τους βρεις,είναι εκεί που έχουν ιδιοκτησία οι πάμπλουτοι αυτής της γης.
Οπότε το "αν υπήρχε θα ήμουν εκεί" δεν ισχύει,γιατί πολύ απλά και να θέλαμε δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί,
για τον απλό λόγο ότι δε θα μας δώσουν σπίτι.
Και για να μην τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε,στο διαμέρισμα που μένω πληρώνω 28ευρώ/τετραγωνικό,
και μου είναι απολύτως ξεκάθαρο,
ότι σπίτι που κοστίζει πάνω από 32-33 δε θα μου το δώσουν.
Γιατί πολύ απλά το καθαρό μου εισόδημα,πρέπει να είναι το τριπλάσιο του ενοικίου.
Γκρέμισε μερικούς μύθους τύπε,θα ναι για καλό δικό σου.
Ειχα παει πριν 15 χρονια, για 5 μερες.Βαρκελώνη είναι τόσο ωραία όσο έχει διαφημιστεί;
Έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις,άλλοι τρελαίνονται,άλλη λένε είναι καλά μόνο αν είσαι 'εναλλακτικός'
.
Μισθοι κανα χιλιαρικο περιπου κ κόστος ζωής ακριβό, αν θυμαμαι καλά.
Αλλα τι σκατα δουλεια να κανεις εκει. Κατι ιδιωτικο νομιζω
Αν ειναι να δουλευω για 1.000€ κ να μη μου φτανουν δε λεει.