George71, το θέμα που άνοιξες είναι ενδιαφέρον. Γράφω όμως περισσότερο, επειδή μου το ζήτησες σε κάποιο άλλο νήμα, χωρίς να ξέρω πραγματικά από ποια οπτική γωνία να το δω, γιατί τα δικά μου κριτήρια είναι τελείως διαφορετικά.
Το θέμα «γυναίκες» δεν είναι καν κριτήριο για μένα. Όπου και να πάω θα βρω, διότι δεν κυνηγάω ποσότητες. Ούτε η φτηνή ζωή είναι κριτήριο, γιατί μου αρέσει η ποιότητα, η οποία βεβαίως κοστίζει. Αλλά ούτε και η διασκέδαση τύπου clubs, φαγάδικα κλπ. Με ενδιαφέρουν αλλά δεν επηρεάζουν αυτά τις αποφάσεις μου.
Κριτήρια μου είναι η ασφάλεια, ο πολιτισμένος κόσμος, το οργανωμένο κράτος, ο καιρός, οι μοναδικές εμπειρίες. Με αυτή τη σειρά. Κι ας μην πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση. Διότι έχω γυρίσει σε αρκετά μέρη κι έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Μία φορά να σου τύχει το κακό, τελείωσες για πάντα. Μπορεί να μπλέξεις χωρίς να το καταλάβεις σε περιπέτειες και είτε να σε σακατέψουν είτε να δεις πράγματα που θα σε σημαδέψουν για πάντα.
Εγώ έχω κάνει την επιλογή μου πριν 25 χρόνια και την ίδια θα έκανα και σήμερα κι ας ήταν για πρόσκαιρη εγκατάσταση: το δυτικό μέρος της Γαλλικής Ριβιέρας. Τουριστική περιοχή με πολλούς expats, πολύς φοιτητόκοσμος (70 χιλιάδες) κι άρα λογικές τιμές (πλην ενοικίων) και silicon valey της Γαλλίας.
Ανεκδοτικά αναφέρω και το Cap d'Agde εκεί κοντά, όπου το επιφανές μέλος
@sex volcano έδωσε μάχη για να περισώσει την τιμή του.
καιρο ηθελα να γραψω για αυτο το ταξιδι που εγινε τελος ιουνιου πτηση απο σοφια για νικαια και πρωτη μερα μονακο σαν τροπε καννες και εφτασα καπ νταγκτ με νοικιαζομενο αμαξι να ευχαριστησω των dk69 kai midas69 για πληροφοριες για ριβιερα και καπ νταγκτ --δυστυχως δεν βρηκα κανεναν να εχει παει...
www.bourdela.com
Άλλα μέρη: κάποιες χώρες του α. μπλοκ που είναι στην ΕΕ, Κύπρος, Μπαρσελόνα, Μαδρίτη, Λισαβώνα, πιθανώς Μάλτα, Κόστα Ρίκα, Ταυλάνδη, Σιγκαπούρη, Νότια Κoρέα, Νέα Καληδονία (γαλλικό νησί κοντά στην Αυστραλία) και Μαρτινίκα στην Καραιβική.