Νέα

Επέμβαση laser για μυωπία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Ας δεχτούμε πως η μέθοδος με lazer είναι αποτελεσματική.

Ερώτηση: ποιός μπορεί να πει με σιγουριά τα μακροχρόνια πιθανά συμπτώματα?

Η μέθοδος βελτιώνεται διαρκώς, άρα οι συνθήκες αλλάζουν. Σε 30, 40 κλπ χρόνια τι πρόβλημα μπορεί να σου "βγάλει"?

Έχω βολευτεί με τους μηνιαίους φακούς επαφής μια χαρά.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
αν βουτας πολλα μετρα οι φακοι απαγορευονται αυστηρως..γιατι μπορει να υπαρχει φυσαλιδα αερα στον φακο και με την διαφορα πιεσης μπορει να "σκασει" και να παθεις ζημια στο ματι

Δεν ισχύει αυτό Larry. Απορώ ποιός στο είπε.

kampia

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Έχω δουλέψει στο παρελθόν για πολλά χρόνια ως βοηθός σε έναν από τους καλύτερους του είδους. Τα laser τελευταίας γενιάς έχουν εκμηδενίσει το ποσοστό αποτυχίας. Έτσι σε συνδυασμό με έναν καλό γιατρό, οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες. Το βασικό είναι εκτός από τον τύπο του μηχανήματος που έχει το ιατρείο, ο γιατρός να έχει εμπειρία. Αν υπάρχουν αυτά η επέμβαση είναι παιχνιδάκι. Φανταστείτε ότι δεν είμαι οφθαλμίατρος, αλλά τεχνικός του μηχανήματος, (κάνω όλες τις ρυθμίσεις πρίν την επέμβαση που είναι διαφορετικές για κάθε ασθενή) σε σεμινάρια που έκανε σε άλλους οφθαλμίατρους δοκίμαζα κι εγώ σε χοιρινά μάτια και τα κατάφερνα μιά χαρά. Όλα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Υπάρχει κι ένα βιντεάκι που δείχνει την διαδικασία για όποιον ενδιαφέρεται. Να συμειόσω ότι δεν δουλεύω πια εκεί, ούτε καν στον συγκεκριμένο κλάδο.

brdlust

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Κριτικές
36
Like
12
Πόντοι
5.760
και γω έχω 6,5 βαθμούς σε κάθε μάτι περίπου και ενώ παλιά το σκεφτόμουν τώρα το χω εγκαταλείψει σαν ιδέα. Πάντως επειδή το είχα ψάξει αρκετά ο καλύτερος γιατρος στο είδος δεν βρίσκεται στην Αθήνα. Βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης (τουλάχιστον πριν 2-3 χρόνια ήταν εκεί) και κάνει εγχειρίσεις μόνο στο Πανεπιστημιακό αλλά και στο εξωτερικό.. Όνομα δεν γράφω γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιοι δεν θα διστάσουν να με χαρακτηρίσουν "νταβάτζή" του και να γίνουμε κώλος εδώ μέσα...  :(

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.936
Πόντοι
6.925
Και γω έχω ακούσει για το Ηράκλειο τα ίδια.

]

Τα τυχερά γουρουνάκια τώρα βλέπουν σαν γεράκια.

Ερώτηση: ποιός μπορεί να πει με σιγουριά τα μακροχρόνια πιθανά συμπτώματα?
Η μέθοδος βελτιώνεται διαρκώς, άρα οι συνθήκες αλλάζουν. Σε 30, 40 κλπ χρόνια τι πρόβλημα μπορεί να σου "βγάλει"?

Αυτός είναι ο πλέον ανασταλτικός παράγων. Σε κάθε καινοτομία 30 χρόνια μετά αρχίζουν οι έρευνες με τα αποτελέσματα τους. Πόσοι από τους εγχειρισμένους εδώ έχουν κλείσει 20-30ετία?

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
παιδες καλησπερα
ειναι ενα 10μερο που φοραω φακους επαφης και ειμαι ΚΟΜΠΛΕ
δεν ξερω αν μετα βεβαια θα ηταν προβλημα αλλα τωρα ειμαι υπερευχαριστημενος

stevegr(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2009
Κριτικές
5
Like
9
Πόντοι
16
ξερω οτι το thread ειναι νεκρο εδω και πολλα χρονια αλλα υπαρχει κανενα update συναγωνιστες????
επειδη και η τεχνολογια εχει προχορησει,καμοια εμπειρια κανενος που εκανε τωρα επεμβαση???
εχω μυοπια και στα δυο ματια,κοντα στο 3 και σκεφτομαι σοβαρα μεσα σε ενα χρονο να παω να κανω την εγχειρηση.εχετε να μου προτινετε εσεις κανενα γιατρο που μεινατε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.και τιμες???? ποσο θα μου κοστισει????

vostanis

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2009
Κριτικές
1
Like
47
Πόντοι
1
Ακούστε λοιπόν και την άποψη κάποιου που είναι 50+.

Ως γνωστόν, κατά τα 45 μας, εμφανίζεται η πρεσβυωπία.  Η πρεσβυωπία είναι η πάθηση (ή μάλλον η αναπηρία) που εκδηλώνεται σε αυτή την ηλικία, και δεν έπιτρέπει στο μάτι να εστιάσει σε κοντινές αποστάσεις. Αυτό "θεραπεύεται" (γιά κάποιον που δεν έχει μυωπία ή υπερμετρωπία) με το να φοράει γυαλιά "για κοντά", δηλαδή γυαλιά με +1, +2 ή +3 βαθμούς διόρθωσης ("+" είναι το αντίθετο από το "-", που χαρακτηρίζει τα γυαλια μυωπίας) και με τα οποία βλέπει κοντά.
Για κάποιον που ΕΧΕΙ μυωπία, η θεραπεία είναι αυτόματη, χωρίς γυαλιά.  Γιατί ο μύωπας, χωρίς γυαλιά είναι σαν τον κανονικό με γυαλιά + βαθμών.  Τα μάτια του μύωπα εστιάζουν σε κοντινή απόσταση, άμα βγάλει τα γυαλιά του.

Αυτή η "αυτόματη" διόρθωση, ΧΑΝΕΤΑΙ εφ όσον με την επέμβαση "εξαλειφθεί" η μυωπία.
Κάνουμε δηλαδή (σήμερα, σε μικρή ηλικία) μια διορθωτική επέμβαση, μας εξαλείφει (αν πετύχει) το πρόβλημα των γυαλιών ΣΗΜΕΡΑ, αλλά εγγράφουμε μια υποθήκη για ένα "δυσκολώτερο" μέλλον, όταν μεγαλώσουμε. Γιατί τότε, θα χρειαζόμαστε γυαλιά πρεσβυωπίας, για να διαβάζουμε, να δούμε κάτι κοντά, κλπ.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα περιγράφεται σαν "Αποκλείεται να δω τα κουδούνια της πολυκατοικίας το βράδυ, αν δεν έχω τα γυαλιά μου".

Είμαι μύωπας, ΔΕΝ έχω κάνει εγχείρηση, έχω πρεσβυωπία (πλέον), αλλά διαβάζω ΧΩΡΙΣ γυαλιά. Αν είχα κάνει εγχείρηση, τα γυαλιά πρεσβυωπίας σήμερα θα ήταν ένα απαραίτητο εξάρτημα στη ζωή μου.
Θα είχα "γλυτώσει" βέβαια τα γυαλιά για την περίοδο της ζωής μου από τότε που θα είχα κάνει την εγχείρηση μέχρι τα 45 μου, αλλά μετά ΠΑΛΙ γυαλιά.

Όποτε χρειάζομει να ΜΗΝ φοράω γυαλιά μυωπίας (και παλιά, και τώρα) φοράω 2 φακούς επαφής μαλακούς μιας ημέρας (Daylies), κάνω τη δουλειά μου, και τους πετάω. Πάμφθηνοι είναι.  Ούτε καθαριστικά, ούτε μπουκαλάκια, ούτε τίποτα.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι (κυρίως) όταν θέλω να φορέσω μάσκα για τη θάλασσα, οπότε η ανάγκη του να ΜΗ φοράς γυαλιά είναι άμεση και επιτακτική.  Οι μάσκες με φακούς είναι πολύ μπέρδεμα (το να πετύχουν), άσε που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά.  Και χάνονται κι όλας.

Συμπερασματικά, εγώ ΔΕΝ θα συμβούλευα ΚΑΝΕΝΑ φίλο να κάνει την επέμβαση της μυωπίας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι (όπως οι στρατιωτικές σχολές).
Εκτός από αυτά που είπα, ΠΑΝΤΑ μια εγχείρηση (όσο ελαφριά και αν είναι), έχει πιθανότητες:
1) Να ΜΗΝ φέρει (για οποιοήποτε λόγο) το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2) Να φέρει επιπλοκές των οποίων το αποτέλεσμα θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από ότι υπήρχε πριν απ' την εγχείρηση.
Οι πιθανότητες να συμβούν αυτά είναι βέβαια μικρές.   Αλλά υπάρχουν, δεν είναι μηδενικές.   Είναι θέμα πόσο θέλει κανείς να παίρνει ρίσκα.

Η συμβουλή μου είναι: >>> Φακοί επαφής, αν σε ενοχλούν τα γυαλιά.   Και όχι πάντα, ΟΠΟΤΕ σε ενοχλούν.  Κράτα το δικαίωμα της επιλογής για τον εαυτό σου.

Για το φίλο που είπε "Δε μπορώ να τους συνηθίσω με τίποτα", τον συμβουλεύω να βρει έναν οπτικό που θα "ταιριάζουν τα χνώτα σας" (μπορεί να είναι και γκόμενα οπτικός), και να του/της πεις ότι θέλεις να σε ΜΑΘΕΙ να φοράς φακούς επαφής.  Αν είναι καλός, θα το καταφέρει.  Δεν είναι κάτι αξεπέραστο.  Και εγώ είχα δυσκολία στην αρχή, αλλά ΕΛΗΞΕ.

Και θα με θυμηθείς.
Δεν είναι κάτι το "μη αναστρέψιμο" (όπως η εγχείρηση), δεν είναι κάτι που κοστίζει ακριβά (όπως η εγχείρηση), δεν είναι κάτι που εμπεριέχει κάποιο ρίσκο (όπως η εγχείρηση).  Είναι ακίνδυνο, free, και εύκολο.
Αφού το κάνεις θα έχεις το αποτέλεσμα δικό σου, να το κρίνεις, και να αποφασίσεις αν σε ικανοποιεί ή όχι.  Αν όχι, προχωράς στην εγχείρηση.

Καληνύχτα σας.
οσον αφορα το οτι μετα τα 40 οποιος εχει μυωπια σιγα σιγα μηδενιζεται κι ερχεται στα ισα εχεις δικιο.
οσον αφορα το οτι ο οπτικος μπορει να σε μαθει να φορας φακους μου ακουγεται ακυρο.
κι επισης σχεδον ολοι με τον καιρο αναπτυσσουν δυσανεξια στους φ.ε
και ολοι παθαινουν μολυνσεις οι οποιες σαν αποτελεσμα μπορει να εχουν να χασει το ματι του ο ασθενης 

Επισκέπτης
το ότι χρειάζονται τεχνητά δάκρυα συνέχεια τους πρώτους 2-3 μήνες,
λόγω μειωμένης ροής δακρύων το ανέφερε κανείς ;;;;;

Nick64

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
To post του Stayros ειναι απο το 2008.Τωρα πια ολοι οι γιατροι αφηνουν μεριπου μισο βαθμο μυωπιας για να αντιπετωπισουν το προβημα της πρεσβυωπιας.

stevegr(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2009
Κριτικές
5
Like
9
Πόντοι
16
To post του Stayros ειναι απο το 2008.Τωρα πια ολοι οι γιατροι αφηνουν μεριπου μισο βαθμο μυωπιας για να αντιπετωπισουν το προβημα της πρεσβυωπιας.
τι τιμες παιζουν τωρα φυλε ???  :think:

mageiras23

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2010
Κριτικές
7
Like
6
Πόντοι
10
τι τιμες παιζουν τωρα φυλε ???  :think:
πριν 2 χρονια ειχε κανει ο αδελφος μου στο orasis επι της κηφισιας που ειναι το συγκεκριμενο ειναι πολυ καλο μηδενισε την μυωπια του απο το 6 που ειχε η μετενχεριτικη διαδικασια κρατησε ουσιαστικα 2 εβδομαδες με κατι αλειφες και μια μασκα που φορουσε στον υπνο
τα τεχνητα δακρυα δεν μετρανε του ειπαν μαλιστα να τα χρησιμοποιει οταν αισθανθει ξηρο το ματι του τα χρισιμοποιουσε ενα μηνα
η διαδικασια αθτη κρατησε περιπου μιση ωρα και τα χρηματα που ειχαν ζητησει ηταν 2000 μειον 400 ευρω νομιζω επειδη ειχαμε και ασφαλεια εθνικης

stevegr(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2009
Κριτικές
5
Like
9
Πόντοι
16
πριν 2 χρονια ειχε κανει ο αδελφος μου στο orasis επι της κηφισιας που ειναι το συγκεκριμενο ειναι πολυ καλο μηδενισε την μυωπια του απο το 6 που ειχε η μετενχεριτικη διαδικασια κρατησε ουσιαστικα 2 εβδομαδες με κατι αλειφες και μια μασκα που φορουσε στον υπνο
τα τεχνητα δακρυα δεν μετρανε του ειπαν μαλιστα να τα χρησιμοποιει οταν αισθανθει ξηρο το ματι του τα χρισιμοποιουσε ενα μηνα
η διαδικασια αθτη κρατησε περιπου μιση ωρα και τα χρηματα που ειχαν ζητησει ηταν 2000 μειον 400 ευρω νομιζω επειδη ειχαμε και ασφαλεια εθνικης
ευχαριστω φιλε για την απαντηση σου !  :rockon:

therion1985

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2011
Κριτικές
43
Like
5
Πόντοι
16
Eκανα Layser πριν 4 χρόνια.Η μέθοδος λεγόταν lasek,κατι σαν prk.Μετεγχειρηντικός πόνος ελάχιστος,ενω η πλήρη αποκατάσταση της ορασης διήρκησε 6 μήνες.Ειχα περίπου 8 βαθμους μυωπυα και στα δυο ματια,και 3 βαθμούς αστυγματισμό(τυφλος δηλαδή)Μετα απο δυο χρόνια που εκανα εναν τυπικό έλεγχο ειχα 0 μυωπύα,και 0,25 αστυγματισμό.Τωρα δεν ξερω αν μου ανεβηκε η μυωπύα ή ο αστυγματισμός,αλλα εχω μια υποψια μηπως εχω λιγο αστυγματισμό.Το μονο προβλημα μετά την εγχειρηση που το εχω ακόμα ειναι η ξηροφθαλμία.Τα μάτια μου είναι λιγο πιο ξερα σε σχέση με παλιά,που χρειαζεται να τα ανοιγοκλείνω συχνοτερα,ετσι ωστε να υγρανθουν και να βλέπω καλά.Και επισης ο πολυ χαμηλος φωτισμος με ενοχλεί.Για παραδειγμα στα στουντιο  :cheesy: που εχουν χαμηλο φωτισμο,εχω την αισθηση καπνου στα μάτια,και δεν ευχαριστιέμαι πάντα την θέα της κοπέλας!Την μερα λογω καλου φωτισμου βλεπω πεντακαθαρα!

Επισκέπτης
Μεθοδος Lasik!..
3000 ευρω σε καλό γιατρό!
Αθήνα.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.068
Πόντοι
2.356
Εχει δοκιμασει κανενα μελος να κανει διορθωση της οπτικης του ικανοτητας? Περιμενω αποψεις, κοστος και τεχνικη που του εκαναν για την επαναφορα του ματιου.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Μεχρι ποσα χιλιοστα βλεπεις μπροστα σου καθαρα χωρις γυαλια τυπε  :think: :S :S :S

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.071
Πόντοι
22.266
εδω ο ειδικος μαν αλλα μολις γυρισα απο καμποτζη φιλιππινες και θα σου πω μονο αυτο---απλα ψαξτο καλα και ρωτα τρεις διαφορετικους γιατρους

JOULIANI

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
7
Like
90
Πόντοι
16
man

πρωτα απο ολα το κοστος διαφερει
Η τεχνικη ειναι με λαζερ ...τι ακριβως θες να μαθεις για το

Σε βαζουν σε μια καρεκλα ,ο γιατρος σου βαζει ενα πραγμ στο ματι στο οποιο δεν μπορει να κλεισει το φλεφαρο ...και σου φτιαχνει την οραση .

5 λεπτα υποθεση ειναι .

Την πρωτη μερα σε τσουζει και βαζεις κολυριο συχνα ...τις επομενες μερες πιο χαλαρα .

Μια εβδομαδα στο σπιτι . Και αναλογα με το τι ακριβως εχεις ο γιατρος σου δινει οδηγιες

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.068
Πόντοι
2.356
ξερω απλα θελω να μαθω ποιος απο εδω εκανε και με ποια τεχνικη και το κυριοτερο ποσα εσκασε (αναλογα την τεχνικη ειναι και αυτο)... εγω μονο στο ενα ματι θελω το αλλο ειναι μια χαρα και δε μαρεσει να φοραω γυαλια επειδη μονο το ενα ματι κουραζεται.
δλδ ενας μπορει να πει εκανα το 2007 που μας πιαναν τον κωλο τοτε με 3000 χωρις αποδειξη και ξανα ανεβασα μυωπια γιατι ηταν παλια τα μηχανηματα και οι τεχνικες τοτε και ενας τωρα να εκανε το 2015 με 1500 κ αποδειξη και να βλεπει τις κωλοτριχες της αλλης στα 20 μετρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom