Νέα

Επέμβαση laser για μυωπία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΛΗΞΙΑΡΧΟΣ...

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
2 Μαΐ 2016
Κριτικές
39
Like
15.343
Πόντοι
24.346
Έκανα και στα 2 ματια πριν 2 χρόνια περίπου με PRK. Κόστισε 1700 και σε 10-12 μέρες είχα πλήρη επάνοδο της όρασης

ΝΙΚΟΣΣ

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2011
Like
405
Πόντοι
21
Για πράγμα μιλάμε; Μυωπία; πρεσβυωπία; υπερμετρωπία;

ermis1964

Σπουδαίος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
22
Like
244
Πόντοι
2.955
Ειχα μυωπία καί στά δύο μάτια 4,5 βαθμούς.Εκανα λέιζερ μέ Lasik το 2007 καί έκτοτε δέν εχω κανένα θέμα μέ την μακρινή όραση.Εχω βέβαια λόγω ηλικίας πρεσβυωπία.Τότε ό κερατοτόμος ήταν ηλεκτρομηχανικός καί μου στοίχισε 1300 ευρώ.Εκανα πρό δύο ετών καί στά παιδιά μου στήν ιδια γιατρό,με μέθοδο lasik πάλι και με κόστος 1600 ευρώ έκαστο.Τωρα πιά ο κερατοτόμος είναι ψηφιακά ελεγχόμενος.Κανένα θέμα καί στά παιδιά μου.Κάνε την επέμβαση νά ησυχάσεις.

xatzikos86

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
0
Ειχα μυωπια 7 κ 7,5. Γκαβος με λιγα λογια... ΑΠο το 2012 εχω κανει laser και ειναι οτι καλυτερο εχω κανει για τον εαυτο μου....  :happy:

xatzikos86

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
0
μεθοδο δεν ξερω πως λεγεται..  Ειχε ξυσει τον κερατωειδη.. Δεν τον ειχε ανοιξει (σαν καπακι), η παλια μεθοδος ηταν αυτη με ειχε πει. Αν θυμαμαι καλα, 2000 ευρω.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ειχα μυωπία καί στά δύο μάτια 4,5 βαθμούς.Εκανα λέιζερ μέ Lasik το 2007 καί έκτοτε δέν εχω κανένα θέμα μέ την μακρινή όραση.Εχω βέβαια λόγω ηλικίας πρεσβυωπία.Τότε ό κερατοτόμος ήταν ηλεκτρομηχανικός καί μου στοίχισε 1300 ευρώ.Εκανα πρό δύο ετών καί στά παιδιά μου στήν ιδια γιατρό,με μέθοδο lasik πάλι και με κόστος 1600 ευρώ έκαστο.Τωρα πιά ο κερατοτόμος είναι ψηφιακά ελεγχόμενος.Κανένα θέμα καί στά παιδιά μου.Κάνε την επέμβαση νά ησυχάσεις.
Σε τί ηλικία έκαναν τα παιδιά;

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.847
Πόντοι
5.975
Έχω ακούσει ότι αν κάνεις επέμβαση με laser, σε μεγαλύτερη ηλικία (όποιοι φτάσουν, τέλος πάντων) δε θα είναι δυνατή η επέμβαση για καταράκτη... Μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα, το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη αν ξέρει κάποιος να μας πει αν ευσταθεί κάτι τέτοιο...

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955
Την εχω κανει απο το 2009 και βλεπω. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ.

fistikoulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
40
Like
1.899
Πόντοι
2.471
Απο 1.500 μεχρι 2.200 αναλογα το ποσο φιρμα θεωρειται ο γιατρος και που εχει εκπαιδευτει ( αλλο ρουμανια και αλλο βοστωνη πχ)
εχω κανει τεραστια ερευνα αγορας πιθανως εχω παει σε ολους τους γιατρους του λεκανοπεδιου και κατεληξα να μην την κανω τελικα για πολλους λογους και υπ όψιν εχω 9.30 βαθμους , κυριολεκτικα τυφλος χωρις γυαλια ή φακους
αν αναρωτιεσαι αν πρεπει να την κανεις ή οχι αναρωτησου  το εξης 9 στους 10 οφθαλμιατροι φορανε γυαλια γιατι κανενας απο αυτους δεν εχει κανει την επεμβαση και να ΄΄ξενιασει΄΄  και στην συνεχεια ρωτα και το γιατρο που θα επισκευθεις το ιδιο αν σε πεισει η απαντηση προχωρα και καντην

απλα πως ολοι γιατροι που τους στοιχιζει 0 μια τετοια επεμβαση και απο συναδελφους τους που εμπιστευονται ολοι λενε οτι δεν τους ενοχλει που φορανε γυαλια ισα ισα τους αρεσει???

fistikoulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
40
Like
1.899
Πόντοι
2.471
Η κανονικη και μεθοδος οπως δειχνει του ενδοφακου μεσο ορο παει 3500 στο ματι δηλαδη 7000- δεν νομιζω τακη που ελεγε και η διαφημιση
ασε που δεν γινεται καμια επεμβαση στον κερατοειδη   αρα ειναι σαν να φορας μονιμα φακους επαφης λιγο αυξομειωση να εχει στους βαθμους αντε παλι γυαλια + 'η  - αναλογα αν κατεβει η ανεβει

Μεγαλη προσοχη αν γιαυτη την μεδοθο γιατρος ζηταει απο 1500- 2500    99,99%  θα σου κανει την επεμβαση του καταρακτη δηλαδη θα σου αφαιρεσει τσαμπα και βερεσε τον δικο σου φυσικο φακο και θα βαλει τον τεχνητο (googlaρετε να δειτε πως γινετε ο καταρακτης) με τους βαθμους διαθλαση που εχεις, εγκληματικο ιδιαιτερα για νεους ανθρωπους

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.286
Πόντοι
3.556
Απο 1.500 μεχρι 2.200 αναλογα το ποσο φιρμα θεωρειται ο γιατρος και που εχει εκπαιδευτει ( αλλο ρουμανια και αλλο βοστωνη πχ)
εχω κανει τεραστια ερευνα αγορας πιθανως εχω παει σε ολους τους γιατρους του λεκανοπεδιου και κατεληξα να μην την κανω τελικα για πολλους λογους και υπ όψιν εχω 9.30 βαθμους , κυριολεκτικα τυφλος χωρις γυαλια ή φακους
αν αναρωτιεσαι αν πρεπει να την κανεις ή οχι αναρωτησου  το εξης 9 στους 10 οφθαλμιατροι φορανε γυαλια γιατι κανενας απο αυτους δεν εχει κανει την επεμβαση και να ΄΄ξενιασει΄΄  και στην συνεχεια ρωτα και το γιατρο που θα επισκευθεις το ιδιο αν σε πεισει η απαντηση προχωρα και καντην

απλα πως ολοι γιατροι που τους στοιχιζει 0 μια τετοια επεμβαση και απο συναδελφους τους που εμπιστευονται ολοι λενε οτι δεν τους ενοχλει που φορανε γυαλια ισα ισα τους αρεσει???

ειμαι περιεργος ποσα συνολικα εχεις πληρωσει σε ραντεβου αφου εχεις παει σχεδον σε ολους στο λεκανοπεδιο

δεν την εκανες για πολλους λογους χωρις να αναφερεις ουτε εναν

ουτε αναφερεις εστω ενα λογο αν φυσικα σου εχουν πει οι γιατροι γιατι δεν το εκαναν στον εαυτο τους

εχε στο νου σου πως υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις ματιων που ακομα και λογο παχους αμφιβληστροειδη δεν μπορουν να κανουν την επεμβαση ... εσυ πχ αν εχεις Χ παχος και αν αφαιραισεις τους 9,5 βαθμους το νεο σου παχος ειναι λεπτοτερο απο το ελαχιστο οριο θα σου πει ο γιατρος δεν γινεται να την κανεις

Η κανονικη και μεθοδος οπως δειχνει του ενδοφακου μεσο ορο παει 3500 στο ματι δηλαδη 7000- δεν νομιζω τακη που ελεγε και η διαφημιση
ασε που δεν γινεται καμια επεμβαση στον κερατοειδη   αρα ειναι σαν να φορας μονιμα φακους επαφης λιγο αυξομειωση να εχει στους βαθμους αντε παλι γυαλια + 'η  - αναλογα αν κατεβει η ανεβει

Μεγαλη προσοχη αν γιαυτη την μεδοθο γιατρος ζηταει απο 1500- 2500    99,99%  θα σου κανει την επεμβαση του καταρακτη δηλαδη θα σου αφαιρεσει τσαμπα και βερεσε τον δικο σου φυσικο φακο και θα βαλει τον τεχνητο (googlaρετε να δειτε πως γινετε ο καταρακτης) με τους βαθμους διαθλαση που εχεις, εγκληματικο ιδιαιτερα για νεους ανθρωπους

Laser ρωτησε το παλικαρι   :cheesy: οχι ενδοφακο

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.286
Πόντοι
3.556
BTW προς Kachaplia που ανοιξε το νημα

εγω εκανα femto-lasik μεθοδο ... κοστος 2500 με αποδειξη και κλινικη ... χρονος αποκαταστασης 3 μερες ... αποτελεσμα ορασης μετα απο ενα χρονο 10/10

συγγενικο μου προσωπο εκανε PRK ιδιο κοστος στον ιδιο γιατρο ... χρονος αποκαταστασης ορασης χωρις θαμπαδες σχεδον 2 βδομαδες ... αποτελεσμα ορασης μετα απο ενα χρονο 10/10

η διαφορα χρονου αποκαταστασης στις 2 μεθοδους εχει καθαρα να κανει με τον οργανισμο και ποσο γρηγορα αναπλαθεται το επιθηλιο του ματιου που αποξυνεται με την PRK.

αααα μια λεπτομερια ... το μονο tricky σημειο της lasik ειναι να εχει μετρηθει η πιεση του ματιου πριν και μετα την επεμβαση για να ξερει ο γιατρος την αποκληση και να τεθουν σε τι νουμερα εκ νεου παιζουν τα νεα φυσιολογικα σου ορια πιεσης ματιου ... αυτο καθαρα για παρακολουθηση καθως περνανε τα χρονια και το γηρας φαιρνει νεα παιχνιδια τυπου πιεση, γλαυκωμα κλπ κλπ

Δ

Διαγραμμένο μέλος 5241

Επισκέπτης
Ενδιαφερομαι κι εγω για το θεμα. Την εχει κανει καποιος και με αστυγματισμο? Επισης του χειροτερεψε καποιου η οραση?

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955
γιατι δε θα την ξαναεκανες?

Είχα αστιγματισμό και μυωπία. Στον εναν οφθαλμο που εκανα lazik είναι όλα καλά (κανω και σκοποβολη)και βλέπω άριστα. Στον άλλον που εκανα prk δεν είναι όλα καλά. Μου πήρε γύρω στο 6μηνο για να δω και η διορθωση δεν πέτυχε 100%. Πέρασα σοκ. Επιπλέον μετά την επέμβαση άλλαξε η αίσθηση που είχα για το πως βλέπω τα αντικείμενα πράγμα που δε δυσκόλεψε πολύ μέχρι να το συνηθίσω.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.286
Πόντοι
3.556
Είχα αστιγματισμό και μυωπία. Στον εναν οφθαλμο που εκανα lazik είναι όλα καλά (κανω και σκοποβολη)και βλέπω άριστα. Στον άλλον που εκανα prk δεν είναι όλα καλά. Μου πήρε γύρω στο 6μηνο για να δω και η διορθωση δεν πέτυχε 100%. Πέρασα σοκ. Επιπλέον μετά την επέμβαση άλλαξε η αίσθηση που είχα για το πως βλέπω τα αντικείμενα πράγμα που δε δυσκόλεψε πολύ μέχρι να το συνηθίσω.

για ποιο λογο διαφορετικες μεθοδοι σε καθε ματι ?

τα γυαλια εχουν αποσταση απο το ματι και κανει ηδη τεραστια διαφορα απο γυαλια σε φακους ... με διορθωμενη οραση χωρις να φορας τιποτα μου ακουγεται λογικοτατο

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955

Ετσι αποφάσισε ο γιατρός, αυτό που ξέρω είναι για την απόφαση αυτή έπαιξαν ρόλο και οι διαστάσεις που μέτρησε στους οφθαλμούς μου.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.286
Πόντοι
3.556

Ετσι αποφάσισε ο γιατρός, αυτό που ξέρω είναι για την απόφαση αυτή έπαιξαν ρόλο και οι διαστάσεις που μέτρησε στους οφθαλμούς μου.

διαστασεις πχ παχος ? ... επρεπε να ρωτησεις αναλυτικα ολες τις λεπτομεριες ρε μαν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom