Φίλε Κατσαπλιά δύσκολο τοπικ για το μπου. Έκανα LASIK πριν αρκετά χρόνια επειδή είχα μεγάλο βαθμό (-8) και ήθελα και εγώ να ξεφορτωθώ τα γυαλιά.
Πρέπει να γνωρίζεις ένα πράγμα: Ό,τι και αν αποφασίσεις, πρώτα να πας σε πολλές κλινικές για να πάρεις ανεξάρτητες μετρήσεις για το πάχος και σκληρότητα του κερατοειδή σου. Δε μπορούν όλοι να κάνουν επέμβαση στα μάτια με την ίδια ασφάλεια. Η διαδικασία αυτή καθ'αυτή δεν είναι κάτι, νομίζω κράτησε κανένα μισάωρο; Η αίσθηση ελευθερίας τις επόμενες ημέρες (το πρωτο 24ωρο είχα κνησμό και μια ψιλοθολούρα) είναι το κάτι άλλο. Δύσκολο να το νιώσει κάποιος που δεν το έχει κάνει, ακόμη και αν φορά φακούς επαφής.
Στα αρνητικά: λόγω δουλειάς περνάω παρα πολλές ωρες στο υπολογιστή και χωρίς τα γυαλιά παρατήρησα eye strain, που δεν είχα πριν. Περίμενα πως μόνο ο ρυθμός που ανοιγοκλείνω τα μάτια θα έπαιζε ρόλο, αλλά τουλάχιστον για εμένα, η αφαίρεση γυαλιών λιγο δυσκόλεψε την καθημερινότητά μου από αυτή την άποψη.
Επίσης να γνωρίζεις πως δεν αποκλείεται να επανέλθει η μυωπία μετά από χρόνια. Κόστος δε θυμάμαι, κανένα 2500-3000, το οποίο κάλυψα τμηματικά από ιδιωτική ασφάλειά που έχω (ζω εξωτερικό btw).