Νέα

Επέμβαση laser για μυωπία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Απο 1.500 μεχρι 2.200 αναλογα το ποσο φιρμα θεωρειται ο γιατρος και που εχει εκπαιδευτει ( αλλο ρουμανια και αλλο βοστωνη πχ)
εχω κανει τεραστια ερευνα αγορας πιθανως εχω παει σε ολους τους γιατρους του λεκανοπεδιου και κατεληξα να μην την κανω τελικα για πολλους λογους και υπ όψιν εχω 9.30 βαθμους , κυριολεκτικα τυφλος χωρις γυαλια ή φακους
αν αναρωτιεσαι αν πρεπει να την κανεις ή οχι αναρωτησου  το εξης 9 στους 10 οφθαλμιατροι φορανε γυαλια γιατι κανενας απο αυτους δεν εχει κανει την επεμβαση και να ΄΄ξενιασει΄΄  και στην συνεχεια ρωτα και το γιατρο που θα επισκευθεις το ιδιο αν σε πεισει η απαντηση προχωρα και καντην

απλα πως ολοι γιατροι που τους στοιχιζει 0 μια τετοια επεμβαση και απο συναδελφους τους που εμπιστευονται ολοι λενε οτι δεν τους ενοχλει που φορανε γυαλια ισα ισα τους αρεσει???
οτι πιο ακυρο εχω διαβασει.
ποιος σου ειπε οτι οι γιατροι με μυωπια δεν κανουν σε πολλαπλασιο ποσοστο απο ολους τους αλλους αυτην την επεμβαση.

και εγω σου λεω οτι απο τους οφθαλμιατρους προβλημα ειχαν 5 στους 10 και την επεπμβαση την κανανε 2.

δηλαδη οι ειδικοι την εμπιστευονται σε ποσοστο 2 /5 και ξενοιαζουν. οι υπολοιποι ανθρωποι 2 στους 500.

εγω εκανα λεηζεδρ με λασικ και μια επιπλεον τεχνικη "επιστρωσης" ή κατι τετοιο το 2004 με 3.000 ευρω αν θυμαμαι καλα. ειχα 2,75 και 4,75 ΚΑΙ ΝΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΑ, ΗΣΥΧΑΣΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΑ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΥΤΑΩ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΕΤΑ ΧΩΡΟς ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΗ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΓΥΑΛΙ Ή ΚΑΝΑΣ ΦΑΚΟΣ.

για αντρα συνισταται ανεπιφυλακτα, τωρα για γκομενα μπορει και να της δινουν και στυλ τα γυαλια και να ειναι και φετιχ για χυσιμο στην μαπα

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206
Κάθε μέθοδος έχει θετικά και αρνητικά αλλά ο γιατρός το κρίνει ποια είναι κατάλληλη. Συνήθως προτείνεται η lasik.

Yπόψιν υπάρχει περίπτωση να μην είσαι κατάλληλος για καμία από τις δύο και να μη προχωρήσει ο γιατρός αλλά αυτό είναι αρκετά σπάνιο...

Kόστος έχει πέσει παλιά είχε 3-3,5 χιλιάρικα χοντρικά και για τα δύο μάτια...

Τώρα πια ξεκινάνε από 2000 και για τα δύο

Το επιχείρημα ότι "9 στους 10 οφθαλμίατρους φοράνε γυαλιά" δεν στέκει. (Ξέρω αρκετούς που την έχουν κάνει)

Σου φέρνω και οδοντίατρο κορυφαίο στο είδος του με στραβά δόντια.

Καρδιοχειρούργο  επίσης γομάρι με κοιλίτσα που τρώει συχνά σουβλάκια και πιτόγυρα... Δε λέει τίποτα αυτό...

Προφανώς θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου. Αυτός ξέρει να κρίνει καλύτερα από όλους.

Είτε λοιπόν τον εμπιστεύεσαι και πας και την κάνεις (εφόσον πληρείς τις προυποθέσεις)

Είτε αν φοβάσαι/έχεις αμφιβολίες δεν το προχωράς.

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.779
Πόντοι
14.615
Ενδιαφερομαι κι εγω για το θεμα. Την εχει κανει καποιος και με αστυγματισμο? Επισης του χειροτερεψε καποιου η οραση?
Είχα κάνει το 2009 LASIK με μηχάνημα 6ης γενιάς, για αστιγματισμό γύρω στους 3 βαθμούς στο κάθε μάτι συν υπερμετρωπία.
Είδα μεγάλη βελτίωση, αλλά με τα χρόνια επανήλθε ο αστιγματισμός.

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.779
Πόντοι
14.615
Έχω ακούσει ότι αν κάνεις επέμβαση με laser, σε μεγαλύτερη ηλικία (όποιοι φτάσουν, τέλος πάντων) δε θα είναι δυνατή η επέμβαση για καταράκτη... Μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα, το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη αν ξέρει κάποιος να μας πει αν ευσταθεί κάτι τέτοιο...
Αυτό γενικά δεν ισχύει.
Ωστόσο δεν αποκλείεται να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.087
Πόντοι
2.356
ενδιαφερον το οτι εχουμε ενα δυσαρεστημενο (σε συγκεκριμενη μεθοδο αφου αυτη απαιτηθηκε) και εναν εντελως δυσπιστο (που οντως φιλε αν πηγες σε τοσους γιατρους τι περιμενες για να σχηματισεις αποψη? επισης πληρωσες η απλα απο γενικευσεις εβγαλες το πορισμα χωρις να εξεταστεις ουσιαστικα? με 9μιση βαθμους στην τελικη κανε το ενα ματι να δεις τι θα γινει κ κανε το αλλο μετα αν ολα πανε καλα...

fistikoulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
40
Like
1.899
Πόντοι
2.471
βρε παιδια  εγω δεν ειπα στον φιλο να να μην κανει , να κανει την ερευνα αγορας του να συμβουλευτει οσον το δυνατον μπορει περισσοτερους γιατρους με ολη τη σημασια και οχι γιατρους που σε βλεπουν σαν πελατακο κα να του λυσουν ολους τους προβληματισμους που εχει , εγω δεν ειμαι γιατρος  και σχηματισα μια αποψη προσωπικα και μονο για την παρτη μου, οπως πολυ σωστα αναφερθηκε και απο αλλους μπορει να εχεις θεμα με την πιεση του ματιου προωρω καταρακτη  μεγαλη πιθανοτη για γλαυκωμα και παρα πολλα αλλα με το γηρας ειδικα αν εισαι 20 χρονων , ρωτηστε μερικους γιατρους ψαξε λιγο στο google  και παρε την αποφαση σου δεν εχω την ταση να επηρεασω κανεναν απλα την γνωμη μου λεω
Και σε ολους αυτους του γιατρους δεν πηγα σε μια μερα λογικα... ειμαι 38χ και εχω μυωπια απο 8χ οταν αρχισε να ακουγετε ποιο ευρεως το λεηζερ μια 20ετια δηλ αρχισα να το ψαχνω ετσι κιαλλιως καθε 6μηνο πας σε γιατρο να σε μετρησει εγω καθε φορα πηγαινα σε αλλον, και τα τελεταια χρονια που ειναι πολυ διαδεδομενο ειναι πολλοι οι γιατροι οταν κλεινεις ραντεβου για να σου κανουν μετρηση για λεηζερ δεν σε χρεωνουν επισκεψη.
Και τελος αλλη ενταση και διαρκεια ακτινοβολιας θα ριξεις σε ενα ματι με 2 βαθμους και αλλη σε 10 βαθους οποτε οποια εστω μικρη πιθανοτητα επιπλοκης παρενεργειας μελλοντικα κλπ κλπ ειναι σαφως μεγαλυτερη.

( -Για τον ενδοφακο απαντησα στο παλικαρι που μου προτεινε την μεθοδο smile)

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.779
Πόντοι
14.615

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.363
Πόντοι
786
και επίσης, ρε φίλε, είναι δυνατόν να πηγαίνεις κάθε φορά σε άλλο γιατρό;
άλλο να πας και σε δεύτερο, για δεύτερη γνώμη...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
βρε παιδια  εγω δεν ειπα στον φιλο να να μην κανει , να κανει την ερευνα αγορας του να συμβουλευτει οσον το δυνατον μπορει περισσοτερους γιατρους με ολη τη σημασια και οχι γιατρους που σε βλεπουν σαν πελατακο κα να του λυσουν ολους τους προβληματισμους που εχει , εγω δεν ειμαι γιατρος  και σχηματισα μια αποψη προσωπικα και μονο για την παρτη μου, οπως πολυ σωστα αναφερθηκε και απο αλλους μπορει να εχεις θεμα με την πιεση του ματιου προωρω καταρακτη  μεγαλη πιθανοτη για γλαυκωμα και παρα πολλα αλλα με το γηρας ειδικα αν εισαι 20 χρονων , ρωτηστε μερικους γιατρους ψαξε λιγο στο google  και παρε την αποφαση σου δεν εχω την ταση να επηρεασω κανεναν απλα την γνωμη μου λεω
Και σε ολους αυτους του γιατρους δεν πηγα σε μια μερα λογικα... ειμαι 38χ και εχω μυωπια απο 8χ οταν αρχισε να ακουγετε ποιο ευρεως το λεηζερ μια 20ετια δηλ αρχισα να το ψαχνω ετσι κιαλλιως καθε 6μηνο πας σε γιατρο να σε μετρησει εγω καθε φορα πηγαινα σε αλλον, και τα τελεταια χρονια που ειναι πολυ διαδεδομενο ειναι πολλοι οι γιατροι οταν κλεινεις ραντεβου για να σου κανουν μετρηση για λεηζερ δεν σε χρεωνουν επισκεψη.
Και τελος αλλη ενταση και διαρκεια ακτινοβολιας θα ριξεις σε ενα ματι με 2 βαθμους και αλλη σε 10 βαθους οποτε οποια εστω μικρη πιθανοτητα επιπλοκης παρενεργειας μελλοντικα κλπ κλπ ειναι σαφως μεγαλυτερη.

( -Για τον ενδοφακο απαντησα στο παλικαρι που μου προτεινε την μεθοδο smile)
ποιες επιπλοκες και ποια ακτινοβολια ρε τυπε?
δεν σου ριχνουν ραδιενεργεια.
το 1% που εμφανιζει επιπλοκες το διορθωνει με δευτερη επεμβαση.
ουτε τυφλωνεται ουτε πεθαινει.
πιο πολύ κινδυνεύεις από την ακτινοβολια του ηλιου που την λούζεσαι στην θαλασσα κάθε καλοκαιρι με τις ωρες και εχουν παρει τα μελανώματα την ανιουσα

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Ποια ακτινοβολία;
Τι λες ρε τύπε;
Έλεος!

technically speaking το λειζερ ειναι ακτινοβολια!
αρα καλα ανεφερε τον "ορο" ακτινοβολια.
ειναι ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια.

κακως υποτεθηκε απο καποιους οτι μιλουσε για ακτινοβολια απο ραδιενεργεια.
(οπως πχ, παει ο νους στις ακτινοθεραπειες καρκινοπαθων)

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
δεν σου ριχνουν ραδιενεργεια.
το 1% που εμφανιζει επιπλοκες το διορθωνει με δευτερη επεμβαση.
ουτε τυφλωνεται ουτε πεθαινει.
πιο πολύ κινδυνεύεις από την ακτινοβολια του ηλιου που την λούζεσαι στην θαλασσα κάθε καλοκαιρι με τις ωρες και εχουν παρει τα μελανώματα την ανιουσα

Ο φιστικουλης ο κακομοιρος, με μονο 20 μηνυματα στο μπου (τα μισα σχεδον!, σε  αυτο το θρεντ) εχει προσπαθησει και εχει συνεισφερει στη γνωση αυτου του τοπικ -φαινεται οτι "εχει καταθεσει" την εμπειρια του και γνωση του (σε οποιο βαθμο αυτη ειναι αντικειμενικη και πληρης) με ειλικρινεια και κυριως ευπρεπεια so far, προσπαθωντας να βνοηθησει τις ανησυχιες του αρχικου ερωτωντος.

Τι πεφτετε να του την πειτε με το παραμικρο? εσεις εχετε ΑΜΕΣΗ γνωση για απαντηση στοα αρχικα ερωτηαματα?
Καποιος ανεφερε μεχρι 2 επισκεψεις σε γιατρους... Αυτο απο που βγαινει? αυθαιρετο ειναι!
Πολλες φορες -και καλα κανουν- καποιοι πανε σε 3! (καιριος αριθμος) αλλα αρξετες φορες και πανω απο 5, εαν ειναι ενα προβλημα πολυ ιδιαιτερο.

Πειτε την γνωμη σας αλλα το κραταμε και σε ενα επιπεδο εαν μπορουμε. Με το παραμικρο να βγει χολη ....ε , δεν ειναι σωστο.

Και οχι, δεν κινδυνευεις πιο πολυ απο την ηλιακη ακτινοβολια για μελανωματα ΣΕ ΣΧΕΣΗ με τις περιπλοκες μιας επεμβασης στο ματι, ρε συ, οχι! Την πεταξες παλι!

Την "ανιουσα" εχεουν παρει ενα σωρο ασθενειες αλλεσ επισης, λογω του γενικοτερου τροιπου ζωης, της καταγραφης πια των αιτιων θανατου και του μεγαλου προσδοκιμου ζωης. Στην Ελλαδα ΔΕΝ συμβαινει καποια "τρομακτικη" ανοδος των μελανωματων ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Αντιθετα πχ στην Αυσταρλια, ναι! Αυτη η διαφορα υπαρχει για συγκεκριμενους και γνωστους στην επιστημη, λογους.

Τελος... ΟΧΙ!
Οχι, δεν ειναι πρεπον να πετας απαξιωτικα την εκφραση "πιο πολύ κινδυνεύεις από την ακτινοβολια του ηλιου που την λούζεσαι στην θαλασσα κάθε καλοκαιρι με τις ωρες και εχουν παρει τα μελανώματα την ανιουσα" ως απαντηση σε καπιον αλλον!
Φαινεσαι ως να προσωποποιεις μια ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ πρβλεψη (και μαλιστα σε μορφη σχεδον ευχολογιου!) προς εναν αλλον που δεν σου εχει κανει κατι, περα του οτι ΕΣΥ τυχαινει να διαφωνεις και να εχεις παρεξηγησει (κακως) ενα λεγομενο του.
Ειναι μια (χοντρη)ασχημια με την οποια κλεινεις το κειμενο/απαντηση σου σε εναν "φιλο".
Μαζεψε τις σκεψεις σου , μακρυα απο την τσαντιλα και κακια της στιγμης σου και ομορφυνε τις εκφρασεις σου. Ολογος μας προσφερει πολλα εργαλεια να επικοινωνησουμε τις _συνθετες_ σκεψεις μας αλλα με θετικο τροπο.
Δεν τσακωνομαστε εδω ουτε για πολτικα , αθλητικα ή ποιος γαμαει καλυτερα ή... ακομα χειροτερα... ποιος την εχει πιο μεγαλη ...πισω απο μια απροσωπη οθονη και vpn/άει-πεί!

fistikoulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
40
Like
1.899
Πόντοι
2.471
Ο φιστικουλης ο κακομοιρος, με μονο 20 μηνυματα στο μπου (τα μισα σχεδον!, σε  αυτο το θρεντ) εχει προσπαθησει και εχει συνεισφερει στη γνωση αυτου του τοπικ -φαινεται οτι "εχει καταθεσει" την εμπειρια του και γνωση του (σε οποιο βαθμο αυτη ειναι αντικειμενικη και πληρης) με ειλικρινεια και κυριως ευπρεπεια so far, προσπαθωντας να βνοηθησει τις ανησυχιες του αρχικου ερωτωντος.

Τι πεφτετε να του την πειτε με το παραμικρο? εσεις εχετε ΑΜΕΣΗ γνωση για απαντηση στοα αρχικα ερωτηαματα?
Καποιος ανεφερε μεχρι 2 επισκεψεις σε γιατρους... Αυτο απο που βγαινει? αυθαιρετο ειναι!
Πολλες φορες -και καλα κανουν- καποιοι πανε σε 3! (καιριος αριθμος) αλλα αρξετες φορες και πανω απο 5, εαν ειναι ενα προβλημα πολυ ιδιαιτερο.

Πειτε την γνωμη σας αλλα το κραταμε και σε ενα επιπεδο εαν μπορουμε. Με το παραμικρο να βγει χολη ....ε , δεν ειναι σωστο.

Και οχι, δεν κινδυνευεις πιο πολυ απο την ηλιακη ακτινοβολια για μελανωματα ΣΕ ΣΧΕΣΗ με τις περιπλοκες μιας επεμβασης στο ματι, ρε συ, οχι! Την πεταξες παλι!

Την "ανιουσα" εχεουν παρει ενα σωρο ασθενειες αλλεσ επισης, λογω του γενικοτερου τροιπου ζωης, της καταγραφης πια των αιτιων θανατου και του μεγαλου προσδοκιμου ζωης. Στην Ελλαδα ΔΕΝ συμβαινει καποια "τρομακτικη" ανοδος των μελανωματων ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Αντιθετα πχ στην Αυσταρλια, ναι! Αυτη η διαφορα υπαρχει για συγκεκριμενους και γνωστους στην επιστημη, λογους.

Τελος... ΟΧΙ!
Οχι, δεν ειναι πρεπον να πετας απαξιωτικα την εκφραση "πιο πολύ κινδυνεύεις από την ακτινοβολια του ηλιου που την λούζεσαι στην θαλασσα κάθε καλοκαιρι με τις ωρες και εχουν παρει τα μελανώματα την ανιουσα" ως απαντηση σε καπιον αλλον!
Φαινεσαι ως να προσωποποιεις μια ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ πρβλεψη (και μαλιστα σε μορφη σχεδον ευχολογιου!) προς εναν αλλον που δεν σου εχει κανει κατι, περα του οτι ΕΣΥ τυχαινει να διαφωνεις και να εχεις παρεξηγησει (κακως) ενα λεγομενο του.
Ειναι μια (χοντρη)ασχημια με την οποια κλεινεις το κειμενο/απαντηση σου σε εναν "φιλο".
Μαζεψε τις σκεψεις σου , μακρυα απο την τσαντιλα και κακια της στιγμης σου και ομορφυνε τις εκφρασεις σου. Ολογος μας προσφερει πολλα εργαλεια να επικοινωνησουμε τις _συνθετες_ σκεψεις μας αλλα με θετικο τροπο.
Δεν τσακωνομαστε εδω ουτε για πολτικα , αθλητικα ή ποιος γαμαει καλυτερα ή... ακομα χειροτερα... ποιος την εχει πιο μεγαλη ...πισω απο μια απροσωπη οθονη και vpn/άει-πεί!

Thank you man  πολυ ουσιαστικος, στο κατω κατω δεν επεβαλα την γνωμη μου πουθενα την δικη μου εμπειρια λεω οπως την σχηματισα ξαναλεω μονο για μενα  ουτε χειραγωγω το παλικαρι τι να κανει  την αποψη του θα την παρει απο τους γιατρους end of story

Κιαν θα διαπιστωσεις ειμαι παρα πολυ παλιο μελος και προτιμω ειτε να γραφω καποιες κριτικες που θα βοηθησουν καποιους η να πω μια αποψη περαν των γυναικων για καποιο θεμα  που μπορει να εχω αποψη ποιο εμπεριστατομενη απο τους περισσοτερους παρα να εχω χιλιαδες μνμ χωρις ουσια και με εμπαθεια στον καθενα επειδη στραβοκοιμηθηκα η στραβογαμησα
τα φιλια μου  και κλεινω

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μια και έχω ασχοληθεί ας γράψω πέντε πράγματα.

Οι μέθοδοι διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών ( Μυωπία, Αστιγματισμός, Υπερμετρωπία ) με laser είναι δυο.

Η PRK και η LASIK. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι στη μέν PRK καταστρέφετε χημικά, μηχανικά η με laser το επιθήλιο του ματιού προκειμένου να εφαρμοστεί μετά το Excimer Laser, στην Lasik ''κόβεται'' ουσιαστικά ένα μικρό καπάκι του κερατοειδούς που λέγεται κρημνός προκειμένου να εφαρμοστεί μετά το excimer laser που καίγοντας σε συγκεκριμένα σημεία το εκτεθιμένο εσωτερικό του κερατοειδούς αλλάζει την καμπυλότητά του με τρόπο που τελικά να δορθώσει το διαθλαστικό πρόβλημα. Στη PRK το επιθήλιο αναπλάθεται μόνο του με φυσικό τρόπο και με τη βοήθεια κολύρίων. Στην lasik o κρημνός ξανατοποθετείται μετά πάνω στο μάτι σαν καπάκι και ενσωματώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα ( ξανακολάει ).

Αυτό που λέγεται femptosecond laser αφορά στη δημιουργία του κρημνού με laser ( ενώ παλιά γινόταν με μηχανικό κερατόμο ) και όχι στη διόρθωση διάπλαση του κερατοειδούς  που γίνεται με άλλο Laser το excimer laser.

Η PRK είναι πιο επώδυνη και έχει μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας απο τη Lasik. Στη Lasik όμως
η κόληση του κρημνού πίσω στο μάτι ποτέ δεν αφήνει το μάτι εξίσου ''γερό'' όσο πριν ( τουλάχιστον οι πολέμιοί της αυτό ισχυρίζονται).

Επίσης η υπερμετρωπία αντιμετωπίζεται χειρουργικά μόνο με lasik, δεν διορθώνεται με PRK.

To κόστος έχει σήμερα πέσει γύρω στα 2000 ευρώ και για τα δυο μάτια.

Αν το καλοσκεφτεί κάποιος το κόστος είναι μικρό. Ενα ζευγάρι διπλοεστικά γυαλιά με μεγάλους βαθμούς μπορεί να στοιχίσουν γύρω στα 500-600 ευρώ ιδίως αν χρησιμοποιήσεις προοδευτικούς φακούς με τεχνικές ''λέπτυνσής τους για να είναι πιο ελαφριοί και όχι αντιαισθητικοί. Αν βάλεις και ένα ζευγάρι ηλίου με φακούς πάς στα 800 ευρώ που σε δυο χρόνια μπορεί να χρειαστεί να τα αλλάξεις.

Τα ποσοστά επιτυχίας αυτών των επεμβάσεων είναι πια πολύ υψηλά και θεωρούνται επεμβάσεις ρουτίνας.

Εναλακτικά αν κάποιος είναι πάνω απο 50 και έχει απαρχές καταράκτη ίσως είναι καλύτερα να κάνει επέμβαση καταράκτη και να διορθώσει και το διαθλαστικό πρόβλημα με τον καινούργιο κρυσταλοειδή φακό που θα βάλει χωρίς να πειράξει τον κερατοειδή με το laser.
Και γράφω ίσως γιατί άν δεν έχει απαρχές η εξελιγμένο καταράκτη δεν φαίνεται πολύ λογικό να αντικαταστήσει έναν υγιή φυσικό κρυσταλοειδή φακό με τεχνητό !!

Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχω καταλάβει αν έχεις κάνει PRK η Lasik, είναι πολύ δύσκολο μετά να διορθωθεί διαθλαστικό πρόβλημα στον κρυσταλοειδή. Οσο και αν το έψαξα αυτό δεν βρήκα ακόμα το λόγο. Αν κάποιος τον ξέρει ας μας ενημερώσει.

Ελπίζω να βοήθησα !! :hi:

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.779
Πόντοι
14.615
...
Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχω καταλάβει αν έχεις κάνει PRK η Lasik, είναι πολύ δύσκολο μετά να διορθωθεί διαθλαστικό πρόβλημα στον κρυσταλοειδή. Οσο και αν το έψαξα αυτό δεν βρήκα ακόμα το λόγο. Αν κάποιος τον ξέρει ας μας ενημερώσει.
...
Αυτό το έχω κι εγώ απορία.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ο φιστικουλης ο κακομοιρος, με μονο 20 μηνυματα στο μπου (τα μισα σχεδον!, σε  αυτο το θρεντ) εχει προσπαθησει και εχει συνεισφερει στη γνωση αυτου του τοπικ -φαινεται οτι "εχει καταθεσει" την εμπειρια του και γνωση του (σε οποιο βαθμο αυτη ειναι αντικειμενικη και πληρης) με ειλικρινεια και κυριως ευπρεπεια so far, προσπαθωντας να βνοηθησει τις ανησυχιες του αρχικου ερωτωντος.

Τελος... ΟΧΙ!
θανατοι από επεμβαση λεηζερ ΜΗΔΕΝ στους 100.000 που εκαναν την επεμβαση παγκοσμιως
τυφλωσεις επισης ΜΗΔΕΝ
θανατοι από μελανώματα του ηλιου περι τους 60.000 κάθε χρονο από τα 7 δισεκατομυρια του πλανητη.

www.medlook.net/2013-12-15-06-14-34-2740.html]https://www.medlook.net/2013-12-15-06-14-34-2740.html[/url]

νομιζω σε καλυψα

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.034
Πόντοι
216
<<στην Lasik ''κόβεται'' ουσιαστικά ένα μικρό καπάκι του κερατοειδούς που λέγεται κρημνός προκειμένου να εφαρμοστεί μετά το excimer laser >>

Mία μικρή διόρθωση φίλτατε ΜάϊντΡήντερ.Ο μικροκερατόμος που κόβει το κάπακι στον κερατοειδή δημιουργεί τον κρημνό (στα νεοΕλληνικά,δηλαδή,έναν γκρεμό,ένα βαθούλωμα)

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.034
Πόντοι
216
Οι διαφορές των δύο μεθόδων (Lasik και PRK) όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα είναι πρακτικά αμελητέες. Η επιλογή της σωστότερης μεθόδου εξατομικεύεται και συχνά επηρεάζεται από προσωπικές επιλογές χωρίς καθαρά επιστημονικά κριτήρια. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ το 90% των ασθενών κάνουν διόρθωση της μυωπίας με τη μέθοδο Lasik, ενώ αντίθετα στην Ιταλία το 90% επιλέγει PRK). Τα πλεονεκτήματα κάθε μιας μεθόδου που παραθέτονται παρακάτω στόχο έχουν την καλύτερη ενημέρωση του υποψήφιου ασθενή που σκέφτεται να υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση στο επίπεδο του κερατοειδούς δηλαδή διόρθωσης της μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπίας ή πρεσβυωπίας με Lasik ή PRK.

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
καλημερα νικ!

ευχαριστω για τα στοιχεια. Γνωστα. Ανεμενα την απαντηση σου. δεν εισαι μελος που αφηνει περιθωρια να μην συνεχισεις κατι. Και φυσικα ουτε να ζητησεις συγγνωμη για την ουσια του θεματος αλλα να επικεντρωθεις σε ενα σημειο για να δημιουργησεις την εντυπωση που θες.

ΦΥΣΙΚΑ και
1)ΔΕΝ πεθαινει κανεις απο lasik/πρκ
2)Ουτε (ενδεχομενως) τυφλωνεται (ολικα). Ομως να εισαι ενας happy 40αρης με γυαλια και να πας για επεμβαση και να σου ξεκινησουνε επιπλοκες στην οραση (οχι τυφλωση, οχι θανατος) για πχ 3 6 ή 16 μηνες , αυτο εχει σοβαρες επιπτωσεις στην οικογενεια σου, δουλεια σου , ευεξια σου - απο κει που ΔΕΝ ειχες ουτε μια. Γι αυτο και η ουσια της αντιπαραθεσης : ψαχτο σε 2 σε 3 σε 5 σε 1013 γιατρους αν νοιμιζεις σωστο μεχρι να εισαι ικανοοιημενος.
Τα μελανωματα μπηκαν στο θρεντ μεσω της πισω πορτας του δικου σου μυαλου. δεν πολυκολλανε.
Στο ματι εισαι ΟΚ και happy και φερνεις εσυ τα προβληματα (μαλλον τις πιθανοτητες προβληματων) προς εσενα - εξ ου και το πολυ το ψαξιμο (οσο ταιριαζει του καθενος).

: αλλα αναφερομαστε στα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ προβληματα ποσοστιαια!

Να παθεις μελανωμα ειναι (δικα σου στοιχεια) 60.000/7.000.000.000 = 60/7.000.000 = ~1ppm
Δηλαδη (περιπου) ενα περιστατικο ανα εκατομυριο κατοικους. Δηλ. ~10 στην Ελλαδα ετησιως, αντε 20+!

Εεεεε! φαντασου να κανανε 1.000.000 ατομα ετησιως (ή εστω σε βαθος 5ετιας) διορθωση μυωπιας...
Αντιλαμβανεσαι ΠΟΣΑ περιστατικα λαθων θα ειχαμε να αντιμετωπισουμε???? (το 1% που ΕΣΥ ανεφερες ειναι 10.000!
Και φυσικα αυτο που ισως (σκοπιμως) αγνοεις: Πολλα απο τα περιστατικα δεν δηλωνονται γιατι ο πελατης ταλαιπωρειται ενα τριμηνο η εναμιση χρονο αλλα δεν εχει κατι να πιαστει να καταγγειλει ουτε εχει και ορεξη, ισως ο γιατρος ειναι και φιλος (ποοοολυ συχνο στην ελληνικη πραγματικοτητα) και προαπσθουν γιατρος και ασθενης (πια!) να το αντιμετωπσιουν, διορθωσουν, απαλυνουν και βεβαια πολυ συχνα το ομολογω πιστευω οτι το καταφερνουν. Οχι ομως οτι ηταν ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ.

Εννοειται οπως προειπα οτι διαφερει η σοβαροτητα -severity- , ομως ΔΙΑΦΕΡΕΙ ριζικα και η αιτια: στον ενα οφειλεται σε ΙΑΤΡΙΚΟ λαθος που πηγες και ζητησες (με λιγα λογια "πηγαινες γυρευοντας" -χωρις να θελω να το λεω κοροιδευτικα) σε καποιον να σου το κανει -εστω και χωρις φυσικα να το γνωριζεις ή επιθυμεις- και το αλλο ειναι ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ αιτιολογιας , δηλ. ζεις απλα οπως ολος ο κοσμος και συμβαινει σε εναν, καποιον, οποιοωδηποτε -ατυχο- ανα 1.000.000 κατοικους. Δεν εφταιξε κανεις, μονο ο ...ηλιος! (ας πουμε... διοτι και τα πιο σοβαρα περιστατικα ΔΕΝ συνδεονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με τον ηλιο - αλλα αυτο ειναι μια ολοκληρη αλλη κουβεντα γιατην οποια... αστο καλυτερα)

παραθετω παλι την απαντηση σου με ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ για να το κλεινουμε
================
δεν σου ριχνουν ραδιενεργεια. = ΤΟΠΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΕΤΟΙΟ.

το 1% που εμφανιζει επιπλοκες το διορθωνει με δευτερη επεμβαση. =ΤΟ 1% ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ 1PPM. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΠΕΡΑΝ, ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙς, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ουτε τυφλωνεται ουτε πεθαινει.=ΣΩΣΤΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

πιο πολύ κινδυνεύεις από την ακτινοβολια του ηλιου που την λούζεσαι στην θαλασσα κάθε καλοκαιρι με τις ωρες και εχουν παρει τα μελανώματα την ανιουσα =ΑΚΥΡΟ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ "ΑΣΧΗΜΟΣ" ΟΠΩς ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΝΥΜΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ/ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟ. ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟΣ!
=================

Εν γενει αυτο που σχολιασα ομως δεν ηταν τα στοιχεια αυτα καθ αυτα αλλα η επιθετικη προσεγγιση σε ενα μελος που απλα ελεγε -και με τροπο ΟΚ μαλιστα- την γνωμη του.

Εν κατακλειδι, η επιστημη προχωραει και φυσικα πρπει κανεις να μπορει την χρησιομοποει για να βελτιωνει την ζωη του.
Η διορθωση της διαθλασης στον ιδιο τον οφθαλμο ειναι εξαιρετικη εφαρμογη και μπορει να βελτιωσει την ζωη εναος συγχρονου ανθρωπου, οπως αναφερει και o nik που εμεινε happy οπως και καποιοι αλλοι.
Οπως ηταν κξαι τα γυαλια πριν διακοσια τοσα χρονια με το οποιοα "σωθηκαν" τοτε ενα  καρο κοσμος που ξαφνικα θα ειδαν πραγματικα πως ειναι ο κοσμος.

Γι αυτο λεμε την γνωμη μας εδω (και αποκαλυπτουμε παλγιως το επιπεδο μας) να βοηθησουμε καποιοθυς που το σκεφτιονται. Φυσικα ο γιατρος τους θα πει τελικα και υπευθυνα μια γνωμη και γι αυτο καλο ειναι κανεις να κανει ενα τουρ σε κανα δυο τρεις (ή οσους αυτος θελει ωστε να νιωσει οτι πηρε την πληροφορηση που εχει αναγκη για την δικη του περιπτωση).

Τι δεν καταλαβαινεις απ ολα αυτα? (για να στο ξαναματαεξηγησω)

ΥΓ Κατι τελευταιο και ουδωλως αμελητεο: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟς 3-4 ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ για τα προβληματα απο αυτου του τυπου διορθωσης της διαθλασης του ματιου!!!!!! δεν το ανεφερε κανεις ως τωρα. Δηλ, ενα ματι χειρουργειται 20ετων και στα 60 (δηλ. 5,10 ή 15 χρονια ΠΡΙΝ βγει -πια!- καν στην συνταξη) δεν ξερουμε τι επιπλοκες μπορει να εχει!!!! Αναφορικα θα πω οτι η αλοιωση του παχους προβληματιζει τους ειδικους ως προς την φυσικη προστασια που παρεχει κλπ κλπ μετα απο βαθος 40 ετων και στις ηλικιες πια των 50 και 60+ (και 70 και 80). Αυτα φυσικα ειναι προβληματισμοι των ειδικων για την ωρα, μονον. Που δυστυχως ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ 40ΧΡΟΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΜΕΛΕΤΗ. (ουτε καν απο μια "ΑΠΛΗ" 40χρονη μελετη!)
Οταν ο αλλος εκανε στα παιδια του διορθωση (ποιο μελος ηταν?) εβαλε κατω αυτους τους προβληματισμους? πηρε απαντησε ΕΠ ΑΥΤΟΥ απο τον γιατρο του (και μαλιστα ικανοποιητικη?)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom