Νέα

Επέμβαση laser για μυωπία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
24 μου εχει πει. αλλα ρε συ δεν μπορω να ειμαι με κολυρια, ασε που σου λεω εγω εχω πολυ, τι να το κανω αν ειναι να μην γινει μηδεν;

εγω για 21 με 22 ξερω 24 ειναι πολυ αργα αλλα αν σου κανει την μεθοδο lasik που λενε αυτη ειναι μονο για μια φορα δεν ξαναγινετε τοτε πρεπει να σταθεροποιηθει πληρως η μυωπια σου!στις μεγαλες μυωπιες υπαρχει περιπτωση να μεινει καποιο μικρο ποσοστο μυωπιας οπως σε ενα φιλο απο 7 που ειχε του μεινε 0,5 αλλα και παλι αξιζει τον κοπο 0,5 βαθμος δεν ειναι τιποτα!
εγω ειχα κανει παλιοτερη μεθοδο που πονουσε την prk και τραβηξα πονο για 5 μερες δεν μπορουσα να ανοιξω τα ματια μου αλλα με την lasik μονο την πρωτη μερα θα σε τσουζουν μετα θα εισαι ok!

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
24 μου εχει πει. αλλα ρε συ δεν μπορω να ειμαι με κολυρια, ασε που σου λεω εγω εχω πολυ, τι να το κανω αν ειναι να μην γινει μηδεν;
κολυρια ευκολη χρηση σταγονουλες δυο φορες την μερα δεν ειναι τιποτα μην σε ανυσηχει!

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
εγω για 21 με 22 ξερω 24 ειναι πολυ αργα αλλα αν σου κανει την μεθοδο lasik που λενε αυτη ειναι μονο για μια φορα δεν ξαναγινετε τοτε πρεπει να σταθεροποιηθει πληρως η μυωπια σου!στις μεγαλες μυωπιες υπαρχει περιπτωση να μεινει καποιο μικρο ποσοστο μυωπιας οπως σε ενα φιλο απο 7 που ειχε του μεινε 0,5 αλλα και παλι αξιζει τον κοπο 0,5 βαθμος δεν ειναι τιποτα!
εγω ειχα κανει παλιοτερη μεθοδο που πονουσε την prk και τραβηξα πονο για 5 μερες δεν μπορουσα να ανοιξω τα ματια μου αλλα με την lasik μονο την πρωτη μερα θα σε τσουζουν μετα θα εισαι ok!

εγω εχω πανω απο 7 οποτε ποσο θα μου μεινει ρε γμτ; νομιζα οτι το κανεις και τελος κι εγω και λιγο αστιγματισμο

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
εγω εχω πανω απο 7 οποτε ποσο θα μου μεινει ρε γμτ; νομιζα οτι το κανεις και τελος κι εγω και λιγο αστιγματισμο

με βαση τις πιθανοτητες παντα υπαρχει ενα ποσοστο αποτυχιας!
αλλα αξιζει τον κοπο γλιτωνεις απο τα κωλογυαλα για παντα!
ο αστυγματισμος δεν θεραπευεται και εγω εχω λιγο!

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
με βαση τις πιθανοτητες παντα υπαρχει ενα ποσοστο αποτυχιας!
αλλα αξιζει τον κοπο γλιτωνεις απο τα κωλογυαλα για παντα!
ο αστυγματισμος δεν θεραπευεται και εγω εχω λιγο!

ε τοτε γτ να κανω εγχειριση αν ειναι να φοραω γυαλια μετα η εστω σκληρους φακους για τον αστιγματισμο; αφου και τωρα τα γυαλια μου αμα τα δεις δεν θα καταλαβεις ποσο εχω :think: :think: :think: :think:

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
ε τοτε γτ να κανω εγχειριση αν ειναι να φοραω γυαλια μετα η εστω σκληρους φακους για τον αστιγματισμο; αφου και τωρα τα γυαλια μου αμα τα δεις δεν θα καταλαβεις ποσο εχω :think: :think: :think: :think:

ναι ειναι με λεπτο φακο και εγω ειχα!
εχουν και τα γυαλια την γοητεια τους!

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
5 στο δεξι και 4,5 στο αριστερο!
αλλα δεν μπορουσα να βαλω φακους με τιποτα!
παντως δεν ειχα σκοπο να την κανω αλλα αναγκαστηκα λογω σχολης!

γτ δεν μπορουσες να βαλεις φακους; επεφυκιτιδα;; στρατιοτικη σχολη εισαι;

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
οχι δεν μπορουσα με τιποτα να τους συνηθισω!
στρατιωτικη οχι κατι παρομοιο!
α μαλιστα εγω παντως εχω πολυ περισσοτερο απο σενα. αστα να πανε και το σκεφτομαι για φακους αλλα μου εχουν πει μονο σκληροι για την περιπτωση μου :-

divx

Νέο Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
κολυρια ευκολη χρηση σταγονουλες δυο φορες την μερα δεν ειναι τιποτα μην σε ανυσηχει!
Φιλε μου κανεις λαθος. Δυο σταγονες την ημερα ειναι για τους τυχερους που παθαινουν ελαφριας μορφης ξηροφθαλμιας. Υπαρχουν πολλοι που βαζουν σταγονες, αλοιφες, κωλυρια και κορτιζονουχα διαλυματα ολη μερα, εκτος οτι πρεπει να αποφευγουν ενα σωρο πραγματα οπως ανεμηστηρες, αιρ-κοντισιον και γενικα περιοχες που δεν εχουν πολυ υγρασια.

Γενικως οποιος δεν μπορει να βαλει φακους επαφης λογο ξηροφθαλμιας, εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να εχει προβλημα μεγαλυτερο μετα την εγχειρηση. Οποιος παρολα αυτα θελει να το διακινδυνευσει θα του προτεινα να παει σε πολυ καλο γιατρο και να επιμενει να του μετρησει την ποσοτητα των δακρυων που εχει στα ματια του. Εαν ξεπερναει ενα ποσοστο εχει μικροτερη πιθανοτητα να εχει προβλημα μετα...

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
Φιλε μου κανεις λαθος. Δυο σταγονες την ημερα ειναι για τους τυχερους που παθαινουν ελαφριας μορφης ξηροφθαλμιας. Υπαρχουν πολλοι που βαζουν σταγονες, αλοιφες, κωλυρια και κορτιζονουχα διαλυματα ολη μερα, εκτος οτι πρεπει να αποφευγουν ενα σωρο πραγματα οπως ανεμηστηρες, αιρ-κοντισιον και γενικα περιοχες που δεν εχουν πολυ υγρασια.

Γενικως οποιος δεν μπορει να βαλει φακους επαφης λογο ξηροφθαλμιας, εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να εχει προβλημα μεγαλυτερο μετα την εγχειρηση. Οποιος παρολα αυτα θελει να το διακινδυνευσει θα του προτεινα να παει σε πολυ καλο γιατρο και να επιμενει να του μετρησει την ποσοτητα των δακρυων που εχει στα ματια του. Εαν ξεπερναει ενα ποσοστο εχει μικροτερη πιθανοτητα να εχει προβλημα μετα...

για καποιο χρονικο διαστημα τα βαζεις αυτα 1 με 2 μηνες στην συνεχεια κανενα refresh!

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
αν κρινω απο εναν φιλο μου μακρια γιατι εξαρταται απο τον γιατρο και μονο.

newrocker

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
  Ολα αυτα που διαβαζω μου φαινονται πολυ παραξενα.
Εγω ειχα στο ενα ματι 3 βαθμος μυωπια και 2,75 αστιγματισμο, και στο αλλο
  2,75 μυωπια και  και 2,75 αστιγματισμο.
  Εκανα laser πριν δυο χρονια σε ηλικια 43 ετων .
Η επεμβαση εγινε μεσημερι και διηρκεσε ενα τεταρτο. Μετα πηγα σπιτι μου με εντονη
φαγουρα στα ματια , κοιμηθηκα για 4 ωρες περιπου και οταν ξυπνησα  ειχα μια πολυ
  ελαφρια φαγουρα.Κατα τις  9 η ωρα το βραδυ ειδα τηλεοραση .Την αλλη μερα δεν ειχα καμμια
  ενοχληση.Ο γιατρος μου εδωσε κατι σαν καλυματα να βαζω στα ματια  το βραδυ για να μην τα
  τριβω κατα λαθος . Δεν επρεπε να τα τριψω για μια εβδομαδα ουτε να παει νερο.
  Ομως απο ενοχληση τιποτα ,και ουτε κολλυρια ουτε τιποτα αλλο μεχρι σημερα.
Την ιδια επεμβαση εκανε ο αδερφος μου 2 εβδομαδες πριν απο εμενα με τα ιδια
  αποτελεσματα.
Εγω φορουσα γυαλια απο 6 χρονων και φακους επαφης απο τα 23 .Τωρα εχω απαλλαγει
  απο ολα αυτα και βλεπω τελεια. Μου εχει μεινει μονο 0,5 βαθμοι μυωπια στο ενα ματι
  χωρις αστιγματισμο , αλλα αυτο δεν ειναι καθολου προβλημα γιατι το αλλο εχει 0 μυωπια
  και 0 αστιγματισμο.
  Αν ειναι θεμα γιατρου τοτε ο δικος μου ειναι απο τους καλυτερους γιατι 1 εβδομαδα μετα που πηγα να  με δει , ειδα αρκετα ατομα που ειχαν κανει την επεμβαση την προηγουμενη
εβδομαδα και κανεις τους δεν ειχε προβλημα.

apap

Νέο Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
συμφωνω με τον φιλο παραπανω.ετσι ακριβως ειναι οπως τα λεει

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Ακούστε λοιπόν και την άποψη κάποιου που είναι 50+.

Ως γνωστόν, κατά τα 45 μας, εμφανίζεται η πρεσβυωπία.  Η πρεσβυωπία είναι η πάθηση (ή μάλλον η αναπηρία) που εκδηλώνεται σε αυτή την ηλικία, και δεν έπιτρέπει στο μάτι να εστιάσει σε κοντινές αποστάσεις. Αυτό "θεραπεύεται" (γιά κάποιον που δεν έχει μυωπία ή υπερμετρωπία) με το να φοράει γυαλιά "για κοντά", δηλαδή γυαλιά με +1, +2 ή +3 βαθμούς διόρθωσης ("+" είναι το αντίθετο από το "-", που χαρακτηρίζει τα γυαλια μυωπίας) και με τα οποία βλέπει κοντά.
Για κάποιον που ΕΧΕΙ μυωπία, η θεραπεία είναι αυτόματη, χωρίς γυαλιά.  Γιατί ο μύωπας, χωρίς γυαλιά είναι σαν τον κανονικό με γυαλιά + βαθμών.  Τα μάτια του μύωπα εστιάζουν σε κοντινή απόσταση, άμα βγάλει τα γυαλιά του.

Αυτή η "αυτόματη" διόρθωση, ΧΑΝΕΤΑΙ εφ όσον με την επέμβαση "εξαλειφθεί" η μυωπία.
Κάνουμε δηλαδή (σήμερα, σε μικρή ηλικία) μια διορθωτική επέμβαση, μας εξαλείφει (αν πετύχει) το πρόβλημα των γυαλιών ΣΗΜΕΡΑ, αλλά εγγράφουμε μια υποθήκη για ένα "δυσκολώτερο" μέλλον, όταν μεγαλώσουμε. Γιατί τότε, θα χρειαζόμαστε γυαλιά πρεσβυωπίας, για να διαβάζουμε, να δούμε κάτι κοντά, κλπ.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα περιγράφεται σαν "Αποκλείεται να δω τα κουδούνια της πολυκατοικίας το βράδυ, αν δεν έχω τα γυαλιά μου".

Είμαι μύωπας, ΔΕΝ έχω κάνει εγχείρηση, έχω πρεσβυωπία (πλέον), αλλά διαβάζω ΧΩΡΙΣ γυαλιά. Αν είχα κάνει εγχείρηση, τα γυαλιά πρεσβυωπίας σήμερα θα ήταν ένα απαραίτητο εξάρτημα στη ζωή μου.
Θα είχα "γλυτώσει" βέβαια τα γυαλιά για την περίοδο της ζωής μου από τότε που θα είχα κάνει την εγχείρηση μέχρι τα 45 μου, αλλά μετά ΠΑΛΙ γυαλιά.

Όποτε χρειάζομει να ΜΗΝ φοράω γυαλιά μυωπίας (και παλιά, και τώρα) φοράω 2 φακούς επαφής μαλακούς μιας ημέρας (Daylies), κάνω τη δουλειά μου, και τους πετάω. Πάμφθηνοι είναι.  Ούτε καθαριστικά, ούτε μπουκαλάκια, ούτε τίποτα.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι (κυρίως) όταν θέλω να φορέσω μάσκα για τη θάλασσα, οπότε η ανάγκη του να ΜΗ φοράς γυαλιά είναι άμεση και επιτακτική.  Οι μάσκες με φακούς είναι πολύ μπέρδεμα (το να πετύχουν), άσε που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά.  Και χάνονται κι όλας.

Συμπερασματικά, εγώ ΔΕΝ θα συμβούλευα ΚΑΝΕΝΑ φίλο να κάνει την επέμβαση της μυωπίας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι (όπως οι στρατιωτικές σχολές).
Εκτός από αυτά που είπα, ΠΑΝΤΑ μια εγχείρηση (όσο ελαφριά και αν είναι), έχει πιθανότητες:
1) Να ΜΗΝ φέρει (για οποιοήποτε λόγο) το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2) Να φέρει επιπλοκές των οποίων το αποτέλεσμα θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από ότι υπήρχε πριν απ' την εγχείρηση.
Οι πιθανότητες να συμβούν αυτά είναι βέβαια μικρές.  Αλλά υπάρχουν, δεν είναι μηδενικές.  Είναι θέμα πόσο θέλει κανείς να παίρνει ρίσκα.

Η συμβουλή μου είναι: >>> Φακοί επαφής, αν σε ενοχλούν τα γυαλιά.  Και όχι πάντα, ΟΠΟΤΕ σε ενοχλούν.  Κράτα το δικαίωμα της επιλογής για τον εαυτό σου.

Για το φίλο που είπε "Δε μπορώ να τους συνηθίσω με τίποτα", τον συμβουλεύω να βρει έναν οπτικό που θα "ταιριάζουν τα χνώτα σας" (μπορεί να είναι και γκόμενα οπτικός), και να του/της πεις ότι θέλεις να σε ΜΑΘΕΙ να φοράς φακούς επαφής.  Αν είναι καλός, θα το καταφέρει.  Δεν είναι κάτι αξεπέραστο.  Και εγώ είχα δυσκολία στην αρχή, αλλά ΕΛΗΞΕ.

Και θα με θυμηθείς.
Δεν είναι κάτι το "μη αναστρέψιμο" (όπως η εγχείρηση), δεν είναι κάτι που κοστίζει ακριβά (όπως η εγχείρηση), δεν είναι κάτι που εμπεριέχει κάποιο ρίσκο (όπως η εγχείρηση).  Είναι ακίνδυνο, free, και εύκολο.
Αφού το κάνεις θα έχεις το αποτέλεσμα δικό σου, να το κρίνεις, και να αποφασίσεις αν σε ικανοποιεί ή όχι.  Αν όχι, προχωράς στην εγχείρηση.

Καληνύχτα σας.

LARY13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Οι περιπτώσεις αυτές είναι (κυρίως) όταν θέλω να φορέσω μάσκα για τη θάλασσα, οπότε η ανάγκη του να ΜΗ φοράς γυαλιά είναι άμεση και επιτακτική.  Οι μάσκες με φακούς είναι πολύ μπέρδεμα (το να πετύχουν), άσε που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά.  Και χάνονται κι όλας.
[quote author=stavros51

αν βουτας πολλα μετρα οι φακοι απαγορευονται αυστηρως..γιατι μπορει να υπαρχει φυσαλιδα αερα στον φακο και με την διαφορα πιεσης μπορει να "σκασει" και να παθεις ζημια στο ματι

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.981
Πόντοι
6.925
Βασικά ξέρω ένα παιδί ο οποίος ήθελε να πάει στην σχολή ικάρων και επειδή δεν μπορούσε να έχει 4 μήνες μπροστά του, ο γιατρός τον είχε έτοιμο σε 1 μήνα αλλά με άλλο πρόγραμμα όμως..
Ισως θα πρέπει να το συζητήσει κανείς αυτό για μετά, με τον ίδιο τον οφθαλμίατρο..

Και θα πετάει μαχητικά μετά? Η απλή μέθοδος αυτή είναι επικίνδυνη για κάθε είδους αποκολλήσεις νομίζω, δεν συνιστάται σε όσους έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα πολύ περισσότερα για καταπονήσεις με extra g

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Η συμβουλή μου είναι: >>> Φακοί επαφής, αν σε ενοχλούν τα γυαλιά.   Και όχι πάντα, ΟΠΟΤΕ σε ενοχλούν.  Κράτα το δικαίωμα της επιλογής για τον εαυτό σου.

Για το φίλο που είπε "Δε μπορώ να τους συνηθίσω με τίποτα", τον συμβουλεύω να βρει έναν οπτικό που θα "ταιριάζουν τα χνώτα σας" (μπορεί να είναι και γκόμενα οπτικός), και να του/της πεις ότι θέλεις να σε ΜΑΘΕΙ να φοράς φακούς επαφής.  Αν είναι καλός, θα το καταφέρει.  Δεν είναι κάτι αξεπέραστο.  Και εγώ είχα δυσκολία στην αρχή, αλλά ΕΛΗΞΕ.

Και θα με θυμηθείς.
Δεν είναι κάτι το "μη αναστρέψιμο" (όπως η εγχείρηση), δεν είναι κάτι που κοστίζει ακριβά (όπως η εγχείρηση), δεν είναι κάτι που εμπεριέχει κάποιο ρίσκο (όπως η εγχείρηση).  Είναι ακίνδυνο, free, και εύκολο.
Αφού το κάνεις θα έχεις το αποτέλεσμα δικό σου, να το κρίνεις, και να αποφασίσεις αν σε ικανοποιεί ή όχι.  Αν όχι, προχωράς στην εγχείρηση.

Καληνύχτα σας.
σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Από την άλλη το να αλλάζεις γιαλιά και κάθε δύο χρόνια όπως συνήθως συμβαίνει (άντε να τα κάνουμε 3 χρόνια) σημαίνει πως αν είσαι 30 μέχρι τα 50 που ίσως σου εμφανιστεί η πρεσβυωπία έχει πάρει περίπου 6 γιαλιά. Δηλαδή έχεις δώσει περίπου 6x600€ 3600€ για γιαλάκια, πέρα από το κόστος των φακών που δεν σου φαίνεται επειδή είναι μικροποσά.
Το 600αρι περιλαμβάνει συνήθως και γιαλιά ηλίου.
Επίσης, το γεγονός πως ΔΕΝ βάζεις γιαλιά πρεσβυωπίας δεν σημαίνει πως σταματάς ΚΑΙ τα γιαλιά της μυωπίας. Άρα γιαλιά φοράς ούτως ή άλλως. Προσωπικά το έχω βαρεθεί αυτό.
Και επί της ουσίας το μόνο που με σταματάει είναι πως η μυωπία μου ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί παρότι έχω πατήσει πλέον τα 34 και πως επίσης διστάζω λόγω του οτι είναι εγχείρηση σε κάτι που αν το χάσεις...την πούλεψες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom