Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δηλαδή δέχεσαι αυτό που είπε ο Θεός στον Ιησού του Ναυή? Δηλαδή το ίδιο το δόγμα, προκαλεί θανάτους, αν ο θάνατος δεν έρχεται από τον φανατισμό αλλά από την τήρηση της αλήθειας σου, έχει σημασία?

Ότι είπε αυτό ο Βιβλικός Θεός στον Ιησού του Ναυτή δεν συνάγεται ότι αυτό είναι ο πυλώνας του χριστιανισμού και γύρω από αυτό περιστρέφεται το δόγμα του. Υπάρχουν και πλείστες άλλες αναφορές φαντάζομαι , ε?

Επισκέπτης
Μήπως λοιπόν δεν ασπάζονται τις θρησκείς ως θρησκείες? Ως αυτό που είναι κατά την ουσία τους? Μια προσωπική βιωματική εμπειρία και μυστικιστική σχέση με το θείο? Αλλά μια παρεκτροπή της θρησκείας? Εξουσιαστικούς μηχανισμούς που εργαλειοποιούν τη θρησκεία για να πετύχουν τους σκοπούς τους?
Αυτό που λες είναι η ατομική προσέγγιση κάθε λογικού ατόμου με μία θρησκεία.

Οι μάζες τα πλήθη όμως δεν ανήκουνε εκεί.

Ο ελλήνας 90% σου λέει χριστιανός ορθόδοξος γιατί έτσι έμαθε,Ο τούρκος μουσουλμάνος για τον ίδιο λόγο κτλ....

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
γιατι το "αμυνεσθαι περι πατρις" ειναι η δουλεια η δικη σου και οσων θελουν να λεγονται πολιτες αυτης της χωρας!

Η εννοια πολιτης ξερεις, δεν εμπεριεχει μονο δικαιωματα, αλλα και υποχρεωσεις!

Να εχω υποχρεωσεις σε μια χωρα που μου προσφερει τι?
Να ημουν Ελβετος, Γερμανος να πω θα αγωνιστω για τη ποιοτητα ζωης μου.
Εδω για τι πραγμα να αγωνιστω?
Για να τρωνε τα λαμογια?

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Δε σημαίνει δική μου διάλυση. Θα φύγω όπως έγραψα και θα πάω αλλού. Και ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΙΣ, προτιμώ να πηγαίνω συνέχεια αλλού παρά να πεθάνω.

χαχαχα. φαύλος κύκλος. για μένα δεν ρώτησες; πάμε πάλι:
εγώ και άλλα 10.000.000 άτομα ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες μέσα από τη συμβίωσή μας που την αποκαλούμε ελληνική κοινωνία. αν καταρρεύσει, τελειώνουμε κι εμείς. δεχτήκαμε λοιπόν να την υπερασπίσουμε. υπάρχει όμως ΕΝΑΣ ο οποίος κοροϊδεύει την κοινωνία, άρα όλους εμάς, εκμεταλλεύεται τα αγαθά της κοινωνικής συμβίωσης, αλλά δεν θα υπερασπίσει την ύπαρξή της. επειδή όταν γίνει η στραβή αυτός ο ΕΝΑΣ θα προσπαθήσει να φύγει, είναι πιθανό να μην τα καταφέρει και επειδή είναι εντελώς παρτάκιας, είναι πολύ πιθανό να βάλει σε κίνδυνο τις ζωές πολλών άλλων.

τι δεν καταλαβαίνεις;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αυτό που λες είναι η ατομική προσέγγιση κάθε λογικού ατόμου με μία θρησκεία.

Οι μάζες τα πλήθη όμως δεν ανήκουνε εκεί.

Ο ελλήνας 90% σου λέει χριστιανός ορθόδοξος γιατί έτσι έμαθε,Ο τούρκος μουσουλμάνος για τον ίδιο λόγο κτλ....

Άρα καταλήγουμε εκεί που κ ξεκίνησα. Δεν φταίει η θρησκεία καθεαυτή για τον φανατισμό τους και την όλη συμπεριφορά τους. Άλλες είναι οι αιτίες.

Όσο για την " χειρότερη" θρησκεία πάντως θα αντιπαρέλθω τις απόψεις ότι είναι είτε ο χριστιανισμός, είτε το ισλάμ. Κατά τη γνώμη μου μακράν χειρότερη θρησκεία  που έχει προκαλέσει πολλά κακά ( και εκεί η συνεπής εφαρμογή της, όχι η παρεκτροπή της) είναι ο ινδουισμός.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Παίδες, τώρα που η συζήτηση έχει γίνει πιο πολιτισμένη, γουστάρω, όμως πρέπει να την κάνω.

Στα παπάρια σας, ξέρω, όμως cu later.

Καθόλου στα παπάρια μας! χεχε! είναι γενικά θετικό να την "ψάχνεις". Καληνύχτα. Πρέπει και εγώ να φύγω, φαντάζομαι και οι περισσότεροι από τους υπολοίπους.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Να εχω υποχρεωσεις σε μια χωρα που μου προσφερει τι?
Να ημουν Ελβετος, Γερμανος να πω θα αγωνιστω για τη ποιοτητα ζωης μου.
Εδω για τι πραγμα να αγωνιστω?
Για να τρωνε τα λαμογια?

Ακριβώς. Λες και άμα γίνει κάτι και αγωνιστείς, μετά θα σου πει κανείς ευχαριστώ...

Επισκέπτης
Άρα καταλήγουμε εκεί που κ ξεκίνησα. Δεν φταίει η θρησκεία καθεαυτή για τον φανατισμό τους και την όλη συμπεριφορά τους. Άλλες είναι οι αιτίες.

Όσο για την " χειρότερη" θρησκεία πάντως θα αντιπαρέλθω τις απόψεις ότι είναι είτε ο χριστιανισμός, είτε το ισλάμ. Κατά τη γνώμη μου μακράν χειρότερη θρησκεία  που έχει προκαλέσει πολλά κακά ( και εκεί η συνεπής εφαρμογή της, όχι η παρεκτροπή της) είναι ο ινδουισμός.
Οκ κέρδισες!!! :grin:

Συμφωνώ και στο επόμενο που λες,όσο περισσότερη βία διδάσκει μια θρησκεία τόσο χειρότερη,βέβαια έχουνε όλες το κακό ότι θέτουνε παρωπίδες.

Κατά τον χριστιανισμό είναι αμαρτωλό το προγαμίαιο σεξ,μην το ξεχνάμε!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οκ κέρδισες!!! :grin:

Συμφωνώ και στο επόμενο που λες,όσο περισσότερη βία διδάσκει μια θρησκεία τόσο χειρότερη,βέβαια έχουνε όλες το κακό ότι θέτουνε παρωπίδες.

Κατά τον χριστιανισμό είναι αμαρτωλό το προγαμίαιο σεξ,μην το ξεχνάμε!!!

o ινδουισμός δεν γεννάει βία αλλά μεγάλη απόκλιση υλικής από πνευματική ζωή, περιφρόνηση για την ύλη και ταξικές ανισότητες. Λογικό του αποτέλεσμα, μια κοινωνία με τα πάντα ( πρώτες ύλες, έξυπνος πλυθησμός κλπ ) να ζει σε ένα μεγάλο χάλι. Και να έχει δημιουργηθεί μια σκληρά και αυστηρά ταξική φεουδαρχική καταπιεστική κοινωνία στην Ινδία. Και άλλες χώρες ( Σρι Λάνκα, π.χ.)

Όσο για την έννοια της αμαρτίας δεν έχει να κάνει με κάποια τιμωρία ενός κακού Θεού δικαστή- στον χριστιανισμό- όσο την κατάσταση της μη προσέγγισης και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό. Η δε επιλογή της προσέγγισης ή μη, έγκειται στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Επομένως αυτό που λένε ως " αμαρτία" δεν είναι η τιμωρία του Θεού, αλλά η φυσική συνέπεια της απομάκρυνσης από τον Θεό.

Επισκέπτης
o ινδουισμός δεν γεννάει βία αλλά μεγάλη απόκλιση υλικής από πνευματική ζωή, περιφρόνηση για την ύλη και ταξικές ανισότητες. Λογικό του αποτέλεσμα, μια κοινωνία με τα πάντα ( πρώτες ύλες, έξυπνος πλυθησμός κλπ ) να ζει σε ένα μεγάλο χάλι. Και να έχει δημιουργηθεί μια σκληρά και αυστηρά ταξική φεουδαρχική καταπιεστική κοινωνία στην Ινδία. Και άλλες χώρες ( Σρι Λάνκα, π.χ.)
Oμολογώ δεν το ήξερα!!! :rolleyes:

Όσο ζεις μαθαίνεις....

Υ.Γ.Ευχαρσιτώ για την γνώση Ιππότα!!!  :rockon:

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Ότι λέτε μέχρι τώρα τα έχετε ξαναπεί και απλά επαναλαμβάνεται η διαφωνία μας.

Ένα είναι το καινούριο, πως με είπατε προδότη. Εδώ διαφωνώ μαζί σας, όχι πως θα είχα πρόβλημα να γίνω προδότης, αλλά κάνετε λάθος.

Ποτέ δε συμφώνησα με την Ελλάδα πως θα πολεμήσω για αυτή. Μου το έδωσε με το ζόρι. Με τη βία! Γεννήθηκα, και κάποιος αόρατος δικτάτορας με έχρισε υπόδουλο και είπε πως έχω την υποχρέωση να δώσω τη ζωή μου αν μου ζητηθεί. Δε συμφώνησα τότε, δε συμφωνώ και τώρα. Στον στρατό ακόμα δεν είχα ορκιστεί. Όχι πως σημαίνει κάτι, και να είχα ορκιστεί θα το έκανα μόνο για να μη πάω φυλακή, γιατί πρώτα απ' όλα έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου (επιπλέον, ο όρκος δε σημαίνει τίποτα για εμένα).

Αν στη μια πλευρά της συμφωνίας υπάρχει κάποιος που απειλεί τον άλλον, πως αν δε δεχτεί τη συμφωνία θα τον πάει φυλακή, τότε έχω το δικαίωμα να σπάσω τη συμφωνία όποτε εγώ θελήσω. Ο λόγος? Πολύ απλός, επειδή με εξανάγκαζαν να τη δεχτώ.

ADMIRAL GR, θα ήσουν ο πρώτος από τους πολεμιστές του Στάλιν καθώς σκότωναν αθώο κόσμο, θα ήσουν ο πιο σκατόψυχος Άγγλος όταν κάναν επίθεση στην Βιρμανία, θα ήσουν ο πιο στρατόκαυλος Αμερικάνος όταν σκότωναν στα Βαλκάνια. Είσαι μια μαριονέτα που αντί για μυαλό, έχει ένα ηχείο που παίζει ότι του λένε άλλοι. Γελάω μαζί σου ανθρωπάκι.

Αφού δεν έχεις ηθικούς φραγμούς. Μην το παίζεις τώρα ειρηνιστής. Ένα ανθρωπάκι που σκέφτεται την πάρτη του είσαι, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο. Ατομικισμός και ωφελιμισμός δεν είναι ούτε ιδεολογίες ούτε επιδέχονται ηθικής. Όσο για την «συμφωνία» που αναφέρεις πως σε απείλησαν, άρα είναι και άκυρώσιμη, μπορείς να υπαναχωρήσεις και να συμφωνήσεις με άλλη κοινωνία που θα κάνει δεκτό το αίτημα σου. Ξέρεις όμως πως ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. :2on1: Γι’ αυτό το λόγο και θα κάνεις το κοινωνικό συμβόλαιο λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ. Εκτός από την απειλή όμως, που αποτελεί λόγο για να σπάσει το ένα μέρος τη συμφωνία υπάρχει και η πλάνη :uglystupid: . Αυτό δηλαδή που κάνεις εσύ. Όπως λοιπόν σπας εσύ την συμφωνία όποτε θελήσεις, έτσι και η Κοινωνία σπάει την συμφωνία. Ο λόγος? Πολύ απλός, επειδή χρησιμοποίησες απατηλά μέσα για να σε δεχτεί ως μέλος της.  :s&m_1:
Η ποινική σου ρήτρα? Φυλάκιση στην καλύτερη, θάνατος στην ακόμα καλυτερότερη….

Και μια υποσημείωση περί όρκου. Πέραν του θρησκευτικού όρκου που εσένα δε σου λέει τίποτα υπάρχει και ο πολιτικός όρκος. Ορκίζεσαι στην ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΣΟΥ. Ούτε αυτός ο όρκος σου λέει τίποτα? :uglystupid:
Αλλά που να βρεις τα αρχίδια να κάνεις πολιτικό όρκο στο στρατό??  :s&m_1:
Θρησκευτικό μαζί με τα άλλα πρόβατα ανοιγοκλείνοντας το στόμα σου και έτσι νομίζεις πως καθάρισες… Την άλλη φορά κάνε δακτυλάκια…. :s&m_1:

Παράνομο είναι επειδή άλλοι φτιάχνουν τους νόμους όπως τους συμφέρει.
Ηθικά απαράδεκτο σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, για μένα είμαι ηθικότατος.
Παράλογο δε νομίζω. Το να μη θέλω να δώσω τη ζωή μου δεν είναι παράλογο και θα το τιμήσω με όποιον τρόπο μπορέσω. Παράλογο είναι να σου λέει κάποιος πως οφείλεις να δώσεις τη ζωή σου και εσύ να το δέχεσαι, και μάλιστα με προθυμία!!!
Δεν σου είπε κανείς πως οφείλεις να δώσεις τη ζωή σου. Σου παρέχει ένα όπλο και ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! Την ζωή σου θα στην πάρει αν την εξαπατήσεις… ξέρεις εσύ τον τρόπο. Μην διαστρεβλώνεις τις λέξεις και τα νοήματα. Αφενός δεν τα κατέχεις και αφετέρου γίνεσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! :s&m_1:

Όπως έλεγε και ο Νίτσε, αυτή είναι η μόνη ηθική.
Επίσης, κάνεις λάθος, αυτοί που πήγαν μπροστά είναι κυρίως αυτοί που είναι μόνο για τον εαυτούλη τους!
Υπάρχουν κάτι εφοπλιστές που βύθισαν πλοία σκοτώνοντας κόσμο για να πάρουν ασφάλειες.
Αυτό είναι ανηθικότητα, βάζει την ανθρώπινη ζωή κάτω από τα λεφτά.
Τώρα θα μας μιλήσεις και για την Ηθική σου…
Είναι ανήθικο να βάζεις το κέρδος πάνω από τις  ζωές των άλλων και δεν είναι ανήθικο να βάζεις τον εαυτούλη σου πάνω από το Σύνολο???? :uglystupid:  Μας είπες ρε πως αρνείσαι τον θάνατο γιατί δεν βρίσκεις κανένα ώφελος. Αν έβρισκες, δεν θα τον επιδίωκες????? :s&m_1:
Τα ίδια σκατά είσαι με τους εφοπλιστές που κράζεις, απλά δεν διαθέτεις τα μέσα για να κάνεις το ίδιο. Όσο για τον Νίτσε πρώτα ξεφορτώθηκε το κουφάρι του παλιού του εαυτού… Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο.  :s&m_3:

Σε μια τέτοια θεωρητική προσέγγιση, αν πάω δηλαδή σε μια κοινωνία και μου πουν πως θα πρέπει, για να ζω μαζί τους, όταν χρειαστεί να πολεμήσω στο πλάι τους και να δώσω και τη ζωή μου όταν μου ζητηθεί, θα τους πω να πάρουν τα παπάρια μου και θα φύγω.

Στην περίπτωση που δε βρω καμία κοινωνία σαν και αυτή, για να ζήσω θα πω ψέμματα. Έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να βρω και άλλους σαν και εμένα, που θα έχουν το μυαλό να καταλάβουν πως δε χρειάζονται θυσίες και αν μας επιτεθούν μπορούμε να την κάνουμε και να μην έχουμε επιπτώσεις, να πάμε να ιδρύσουμε το καινούριο χωριό δίπλα.

Πριν προλάβεις, ναι, προτιμώ να αλλάζω χωριά συνέχεια και να είμαι ζωντανός παρά να μείνω σαν ηλίθιος του Λεωνίδα και να πεθάνω. Πιο το όφελος να πεθάνεις?

Όχι βλάξ. Αυτός που μια κοινωνία τον θεωρεί μέλος της και όταν χρειαστεί να πολεμήσει στο πλάι των υπολοίπων, εκείνος τους λέει να πάρουν τα παπάρια του και την κάνει για το δίπλα χωριό για να μείνει ζωντανός λέγεται ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Στο λεξικό της μητρικής σου γλώσσας, δίπλα στο λήμμα ΠΡΟΔΟΤΗΣ  έχει την φωτογραφία σου. :s&m_1: Και μιας και αναφέρεις τον Λεωνίδα και τους 300 ηλίθιους του, εσύ σε τι διαφέρεις από τον Εφιάλτη???? :uglystupid: Ποιος μου εγγυάται πως για να σώσεις το τομάρι σου δεν θα πας με τον εχθρό….  Η ηθική σου???? Δεν το νομίζω μας την είπες και αυτή. Και στον θάνατο αναζητάς το ώφελος… Δεν θα το ζητήσεις στη ζωή… :s&m_1:

Όχι, εγώ θέλω να είμαι μέλος της, να δουλεύω, να παράγω, να πληρώνω και να αγοράζω. Η κοινωνία θέλει και τη ζωή μου!!! Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να δώσω τη ζωή μου. Απλά μερικοί το θέλουν για να μη ξεβολευτούν.

Επίσης, τι παρακολούθηση ρε φίλε? Στο site εδώ για μπουρδέλα μιλάμε. Περιμένεις να σε προδώσω προτείνοντάς σου ένα μπουρδέλο που δεν είναι καλό? Αυτά είναι προσωπικές απόψεις.
Και ποιος σου είπε ρε πως η Κοινωνία σε θέλει για μέλος της????
Να δουλεύεις, να παράγεις, να πληρώνεις και να αγοράζεις. Ποια από αυτές δεν είναι δραστηριότητα της ζωής????? :idiot: Στο ξανάπα οι Κοινωνίες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ!

Και όπως επαρκώς εξηγήθηκε οι Κοινωνίες αποφασίζουν για τα μέλη τους. Το Σύνολο. Όχι η Μονάδα. Το Σύνολο λοιπόν ξέρει πια πως είσαι και ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Τώρα έμαθε πως είσαι και ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΣ..  :s&m_1: Και τέτοιους ανθρώπους ΚΑΝΕΙΣ δεν τους θέλει κοντά του, όχι απλά σε μια κοινωνία, ούτε καν σε μια δουλειά. Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να στηριχτείς απάνω τους για να προοδεύσεις. Την προδοσία πολλοί ελάτρεψαν. Τον προδότη ΟΥΔΕΙΣ. Μην απορείς λοιπόν που κάποιοι θέλουν την αποβολή σου από τώρα και την ταυτότητα σου για να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο, το οποίο ευθαρσώς δήλωσες πως θα εξαπατούσες για να σε κάνει δεκτό ή θα το πρόδιδες στην ύστατη στιγμή.  Μην απορήσεις ούτε όταν, αφού τους γυρίσεις την πλάτη στην ύστατη στιγμή, το μαχαίρι θα σου έρθει πισώπλατα… Εσύ τους την γύρισες. :2on1:

Επίσης, εδώ που συμμετέχεις είναι το Forum του site. Επειδή δεν είναι η μητρική σου γλώσσα  να σου το μεταφράσω. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ=FORUM. Φυσικά και μιλάμε για πουτάνες και μπουρδέλα, όπως και για πολλά άλλα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. Το φόρουμ είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, είτε το δέχεσαι, είτε όχι. Εφόσον όμως δήλωσες ΔΗΜΟΣΙΑ πως δεν θα είχες πρόβλημα να γίνεις προδότης, η Κοινότητα οφείλει να λάβει τα μέτρα της. Όσο για τα μπουρδέλα σιγά μην πάρουμε και την γνώμη σου. Είναι προφανές πως παίζεις το πουλάκι σου…  :s&m_1: 

Πριν διαλυθεί θα υπάρχει ρε συ. Όταν διαλυθεί θα διαλυθεί, δε σε καταλαβαίνω. Δε με νοιάζει να είμαι μέλος μιας κοινωνίας που μπορεί να διαλυθεί, εσένα γιατί σε νοιάζει?

Γιατί η Κοινωνία θα διαλυθεί από κάποιον τρίτο που θα της επιτεθεί και την επιβουλεύεται. Δεν θα αυτοκαταστραφεί. Και όλες οι κοινωνίες ξέρεις μπορεί να δεχτούν επίθεση, ανά πάσα στιγμή, από οποιονδήποτε τρίτο. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Αν βρεις κοινωνία που δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί έλα να μας την πείς και μας. Αλλά τι λέω και αυτό για την πάρτη σου θα το κρατήσεις… ποιό το όφελος  ε????? :s&m_1:

Εύκολο να επικαλούμαστε το προφανές όταν δεν έχουμε πια τι άλλο να πούμε. Αυτά που λες είναι προφανή για εσένα που δέχεσαι το δόγμα. Για εμένα που δε το δέχομαι, δεν είναι προφανή.
Η Γή γυρίζει Γαλιλαίο… και αυτό είναι προφανές, ήτοι φανερό και αντιληπτό απ’ όλους. Το γεγονός πως εσύ δεν το δέχεσαι, ως δόγμα (ανάθεμα με και αν ξέρεις την σημασία της λέξης αυτής…) δεν του στερεί την υπόσταση του προφανούς. Όλοι το βλέπουν, εκτός απ’ όσους εθελοτυφλούν. Σε αυτούς ανήκεις ΕΣΥ!  :s&m_1:

Γιατί? Δε το καταλαβαίνω αυτό? Νομίζω πως μιλάς για διαφορετικό πράγμα.
Να σε πάρω ένα τηλέφωνο γιατί από εδώ δε θα βγάλουμε άκρη.

Δεν δέχεσαι τα προφανή, αλλά ένα είναι προφανές... Στις 3.30 το ξημέρωμα ήθελες να πάρεις τηλέφωνο κάποιον άγνωστο σου για να «… βγάλετε άκρη». Δεν στο λέω στα ίσια, αλλά έχεις μεγάλο πρόβλημα και πλέον είναι ξεκάθαρο πως οι αφέλειες 16χρονου που μας τσαμπουνάς με το υφάκι του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έχουν άλλο σκοπό… Έχε χάρη που έχω κάνει τάμα στον Μανιτού και δεν γαμάω στράκια… :fuck1:

Από τα υπόλοιπα μέλη ζητώ συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά θα συμφωνήσω με τον georgebest. Ο τύπος είναι παράδειγμα προς αποφυγή ή πολύ απλά θέλει να κερδίσει τη δημοσιότητα :pipa1: από άλλα μέλη... Αρκετή φαιά ουσία κατανάλωσα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι και ευγενικοί Εθνικιστες για να αφουγκραστούν τις ανησυχίες του... :2on1:
Το κεφάλι μου ζαλίστηκε από τις τόσες πολλές μαλακίες του...

Κακός Ινδιάνος Μίλησε..............

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
και βρόντηξε  :o :o :o

και ράπισε πολλάκις  :sunglasses:

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Είμαι αλλεργικός στις αρλούμπες....

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
οπου γη και πατρις..δεν πολεμαω για κανενα λαμογιο και ιδιως γι αυτο το γαμωκρατος που το βρισκεις απεναντι σου συνεχεια..να στειλουν τους βολεμενους τους και ο jeffrey τον γιο του που εχει κανει ειδικες δυναμεις..

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Αν κάποιος δεν γνωρίζει την Ελλάδα και διαβάσει αυτή τη συζήτηση θα νομίζει ότι αυτή η χώρα είναι ο τόπος της απόλυτης δικαιοσύνης. Οι λέξεις φιλοτομαρισμός, μισαλλοδοξία , διαφθορά , ρουσφέτι πρέπει να είναι άγνωστες σε αυτόν τον τόπο. Η γνωστή ιστορία "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" είναι απλά ένα παραμυθάκι της γιαγιάς και δεν το συναντάς στην καθημερινή ζωή
Οπότε ή έτσι ιδεατή είναι η Ελλάδα ή σε αυτό το φόρουμ μαζεύτηκαν οι φωτεινές εξαιρέσεις της διεφθαρμένης αυτής χώρας

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Αν κάποιος δεν γνωρίζει την Ελλάδα και διαβάσει αυτή τη συζήτηση θα νομίζει ότι αυτή η χώρα είναι ο τόπος της απόλυτης δικαιοσύνης. Οι λέξεις φιλοτομαρισμός, μισαλλοδοξία , διαφθορά , ρουσφέτι πρέπει να είναι άγνωστες σε αυτόν τον τόπο. Η γνωστή ιστορία "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" είναι απλά ένα παραμυθάκι της γιαγιάς και δεν το συναντάς στην καθημερινή ζωή
Οπότε ή έτσι ιδεατή είναι η Ελλάδα ή σε αυτό το φόρουμ μαζεύτηκαν οι φωτεινές εξαιρέσεις της διεφθαρμένης αυτής χώρας

και πώς το συνδέεις αυτό με το θέμα μας; μήπως επειδή είναι διεφθαρμένη τής αξίζει να την προδώσουμε; αυτό θες να πεις;

Teleftaios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2010
Κριτικές
16
Like
13
Πόντοι
231
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.

Δηλαδη αν καποιος εισβαλει στο σπιτι σου θα σηκωθεις να φυγεις; Δε θα προσπαθησεις να τον διωξεις;

Αν καποιος παει να σου βιασει τη γυναικα θα την παρατησεις και θα φυγεις; Αν παει να σου σκοτωσει τα παιδια θα τον αφησεις;

Και τους φιλους; Θα τους αφησεις ετσι και θα φυγεις; Τους συγγενεις; Τους γνωστους; Σταρχιδια σου ολοι;

Οταν πολεμας για την πατριδα δε πολεμας για μια ιδεα, δε πολεμας για τα μαρμαρα ουτε για τα αρχαιοελληνικα ιδεωδη. Πολεμας για τους ανθρωπους που ζουν σε αυτην και πανω απο ολα για τον εαυτο σου. Γιατι αλλιως εισαι ενα σκουληκι.

Κι εγω δε γουσταρω τον πολεμο. Κανεις δε τον γουσταρει. Κι οχι μονο επειδη δε θελω να πεθανω αλλα πιο πολυ επειδη δε θελω να σκοτωσω αλλον ανθρωπο. Δε θελω να παρω τη ζωη ενος αλλου ανθρωπου, οποιουδηποτε ανθρωπου γιατι ειμαι ειρηνιστης και γιατι πιστευω πως ολοι αδερφια και παιδια του ιδιου Θεου ειμαστε. Αν ομως παει να μπει στην πατριδα μου, στο σπιτι μου, αν απειλει την οικογενεια τους φιλους μου, δε βλεπω αλλη επιλογη.

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.

Δε καταλαβαίνω γιατί του την πέσατε τόσο άσχημα του παιδιού.

Ούτε ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος που έχει τέτοιες απόψεις είναι.

Στην Ελλάδα έζησαν και έδρασαν πολλοί τέτοιοι και μεγαλούργησαν και πλουτήσαν. Εάν ζούσε μάλιστα στον καιρό της Γερμανικής κατοχής, θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα...

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
και πώς το συνδέεις αυτό με το θέμα μας; μήπως επειδή είναι διεφθαρμένη τής αξίζει να την προδώσουμε; αυτό θες να πεις;
Όχι,βέβαια,  προς Θεού. Απλά επειδή σιγά σιγά θίχτηκε και το θέμα του φιλοτομαρισμού και καταδικάστηκε από πολλούς το είπα.
Ένα 80-85% των νεοελλήνων την έχει κυριολεκτικά γραμμένη την πατρίδα μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Χλωμό Πρόσωπο Πουτανγαμων, γιέ του ΑνωΠοταμων, εγγονέ του Πέοπα, της βασιλικής δυναστείας του Γαμενοφι...

Άγνωστες δεν είναι οι λέξεις αυτές. Παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων η Ιστορία έχει να μας διδάξει πολλά και το μέλλον ακόμα περισσότερα.... Στην παρούσα όμως συζήτηση αν κάτσεις και την διαβάσεις ολόκληρη, θα δεις ποιες ακριβώς απόψεις εξέφρασε ο "φίλος" ο οποίος λίγο πολύ τοποθέτησε τον εαυτό του πάνω απ'όλες τις έννοιες, τις αρχές, την ηθική, τα ιδανικά και φυσικά οποιοδήποτε σύνολο(μέχρι την μάνα του και τα παιδιά του παραδέχτηκε πως θα "πουλούσε" για να σώσει το τομάρι του. Σαφώς και όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικά. Δεν ξέρω με τί συμφωνείς και με τί όχι, αλλά αρνούμαι ο φιλοτομαρισμός (γιατί εν προκειμένω αυτό είναι το ζητούμενο του) να γίνεται όχι μόνο ιδεολογία, αλλά και να ανακοινώνεται στους υπόλοιπους με σκοπό να θεωρηθεί συγχωρητέος ή ακόμα και έξυπνος.... Μέχρι και ο πατέρας του Αναρχοατομικισμού αναγνώριζε την αναγκαιότητα του Συνόλου και τα δικαιωματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ'αυτό. Η συζήτηση για όλα τα υπολοιπα που αναφέρεις ή η προοπτική να μην φτάσουμε στην απευκταία περίπτωση του πολέμου είναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο...
Αν φυσικά εσύ έχεις διάθεση να εξηγήσεις ή να αφουγκραστείς τις ανησυχίες του νεαρού καντο. Δικαίωμα σου... Ούτε εσένα θα σε εμποδίσει κανείς. Διάβασε πρώτα όμως όλα όσα έχει γράψει και υποστηρίζει ο φίλος για να καταλάβεις γιατί αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν και έπειτα αν θες μιλάμε για φωτεινές εξαιρέσεις... Καλή η ανωνυμία του διαδικτύου αλλά θέλει και προσοχή...

Φιλικά
Κακός Ινδιάνος

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom