Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Εγώ δεν είπα ότι όλοι έρχονται να εγκληματίσουν.Όμως αν δεν έχεις έρθει νόμιμα με VISA και διαβατήριο δεν έχεις δικαίωμα να σαι σε μια χώρα.Ακόμα κι αν ήρθες για δουλειά.Και εγώ έχω όνειρο να πάω στην Αμερική,όμως αν δεν μπορώ να βγάλω VISA τι θα κάνω,θα πάω παράνομα να ζω σα σκουπίδι και αν βρωμίζω τον τόπο;

Ο Χριστιανισμός φίλε είναι η μεγαλύτερη αλήθεια του κόσμου και δεν είναι τυχαίο ότι οι Εβραιοσιωνιστές αγωνίζονται αιώνες τώρα να καταστρέψουν την πίστη μας με δόλια μέσα.Κάνουν αιρέσεις όπως τους Πεντηκοστιανούς,τους Ιεχωβάδες,τους Μορμόνιους και πασχίζουν να παραπλανήσουν ρτον κόσμο,να διχάσουν και να αλλοιώσουν την πίστη μας.Κάνε search στο youtube ΤΑΛΜΟΥΔ και δες τι αρχές πρεσβέυει το ιερό τους βιβλίο,πως βρίζουν το Χριστό και την Παναγία,και πολλά άλλα.
Η Χ.Α. που είπες ότι υποστηρίζεις πάντως δεν κάνει διαχωρισμούς σε καλούς κ κακούς,σε όλους λεπίδι η αποψή της,το ίδιο και ο εθνικοσοσιαλισμός.

Κοίτα προσωπικά αποδέχομαι κ πιστεύω στον θεό(όσο ακόμα δεν το έχει καταρρίψει η επιστήμη),να ονομάσω αυτή την πίστη δεν μπορώ γιατί όλες οι θρησκείες καλού δεν μου φαίνονται λάθος.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Nαι αλλά διδάσκει επίσης ότι όποιος θέλει ας την ακολουθήσει. Δε διδάσκει να διαδοθεί διά πυρός και σιδήρου. Επίσης αν διδάσκει την απόλυτη αλήθεια, τότε λογικό παρεπόμενο κάποιου συνεπούς πιστού μιας τέτοιας θρησκείας θα ήταν όχι να είναι φανατικός, αλλά αντίθετα από την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση να ήταν καθόλα ήρεμος και να μην είχε κανένα κόψιμο απολύτος για το τι θα κάνουν οι άλλοι.
 Επομένως μόνο άτομα μη συνεπή με το χριστιανισμό θα προέβαιναν σε πράξεις φανατισμού, βίας και θρησκοληψίας. Αλλά που θα τον χρησιμοποιούσαν ως όχημα για τις εγωιστικές επιδιώξεις τους.
Αυτά λένε και οι Ισλαμιστές !!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η Χ.Α. που είπες ότι υποστηρίζεις πάντως δεν κάνει διαχωρισμούς σε καλούς κ κακούς,σε όλους λεπίδι η αποψή της,το ίδιο και ο εθνικοσοσιαλισμός.

Κοίτα προσωπικά αποδέχομαι κ πιστεύω στον θεό(όσο ακόμα δεν το έχει καταρρίψει η επιστήμη),να ονομάσω αυτή την πίστη δεν μπορώ γιατί όλες οι θρησκείες καλού δεν μου φαίνονται λάθος.

H επιστήμη δεν γίνεται να καταρρίψει τον Θεό. Και αυτό γιατί ερευνά πως λειτουργεί η φύση δηλαδή το κτίσμα του Θεού. Δεν μπορεί να δόσει εξήγηση στο γιατί κλπ. Το πεδίο της απλά είναι πολύ διαφορετικό και δεν έχει να κάνει η έρευνα της επιστήμης με ερωτήματα περί Θεού κλπ.

Επισκέπτης
Nαι αλλά διδάσκει επίσης ότι όποιος θέλει ας την ακολουθήσει. Δε διδάσκει να διαδοθεί διά πυρός και σιδήρου. Επίσης αν διδάσκει την απόλυτη αλήθεια, τότε λογικό παρεπόμενο κάποιου συνεπούς πιστού μιας τέτοιας θρησκείας θα ήταν όχι να είναι φανατικός, αλλά αντίθετα από την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση να ήταν καθόλα ήρεμος και να μην είχε κανένα κόψιμο απολύτος για το τι θα κάνουν οι άλλοι.

Επομένως μόνο άτομα μη συνεπή με το χριστιανισμό θα προέβαιναν σε πράξεις φανατισμού, βίας και θρησκοληψίας. Αλλά που θα τον χρησιμοποιούσαν ως όχημα για τις εγωιστικές επιδιώξεις τους.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω,αν και πιστεύω ότι η απόλυτη αλήθεια ως δογμά είναι κάπως ρίσκο.

Σαφώς και δεν υπάρχουνε τα άκρα του Ισλάμ διά πυρός και σιδήρου κ αυτό είναι το καλό.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Αρχηγε Chevalier Fidele ,μηπως πρεπει να κανεις συστασεις...στον εαυτο σου ? Το θεμα μας δεν ειναι ο Χριστιανισμος ,αλλα η εννοια της πατριδας και για το αν επιβαλλεται ,εκ των πραγματων,να πολεμας γι'αυτη.
Τωρα ,αν καποιοι πολιτικοι εμπλεξαν τον Χριστιανισμο με την εννοια της πατριδας ,οι πολιτικοι αυτοι ειναι...off topic !

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Αν ήξερε την αλήθεια ναι. Όμως γιατί να ντρέπομαι να πω ψέμματα αφού η ίδια η κοινωνία είναι εκβιάστρια?
Αν θες, μου λέει, κάτσε αλλά θα δώσεις τη ζωή σου, αλλιώς πήγαινε στην ευχή της παναγίας και δε νοιάζομαι για σένα.
Νοιάζεται λοιπόν μόνο με αντάλλαγμα τη ζωή μου, εγώ γιατί να νοιαστώ για αυτή?

(δε μπορείς να πεις, καλογραμμένο επιχείρημα)

βέβαια καλογραμμένο. η κοινωνία δεν σε εκβιάζει. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξή της αυτό που σου ζητάει. εσύ την κοροϊδεύεις και την ώρα της κρίσης θα την προδώσεις. γιατί απέρριψες τον χαρακτηρισμό ''προδότης'' λοιπόν; αφού σου ταιριάζει γάντι. η απλή λογική λέει επίσης ότι είσαι μεγάλος κίνδυνος για την κοινωνία μας αυτήν τη στιγμή, κατά συνέπεια, μιας και και μας αποκαλύφθηκες θα πρέπει να τεθείς υπό παρακολούθηση

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αρχηγε Chevalier Fidele ,μηπως πρεπει να κανεις συστασεις...στον εαυτο σου ? Το θεμα μας δεν ειναι ο Χριστιανισμος ,αλλα η εννοια της πατριδας και για το αν επιβαλλεται ,εκ των πραγματων,να πολεμας γι'αυτη.
Τωρα ,αν καποιοι πολιτικοι εμπλεξαν τον Χριστιανισμο με την εννοια της πατριδας ,οι πολιτικοι αυτοι ειναι...off topic !
Μα το να έχεις πίστη και το να αγαπάς την πατρίδα, είναι και τα δυο δόγματα. Σχετίζονται άμεσα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν μπορώ να διαφωνήσω,αν και πιστεύω ότι η απόλυτη αλήθεια ως δογμά είναι κάπως ρίσκο.

Σαφώς και δεν υπάρχουνε τα άκρα του Ισλάμ διά πυρός και σιδήρου κ αυτό είναι το καλό.

Mα αν ένα δόγμα αυτοπαρουσιάζεται ως η απόλυτη αλήθεια, η λογική συνέπεια της συνεπούς προσήλωσης και πίστης προς αυτό, αποκλείει τον φανατισμό. Ο φανατισμός είναι απόρροια ελλειπούς αυτοπεποίθησης και χαμηλής πίστης. Η οποία υποκαθίσταται με το τη βία και το φανατισμό. Π.χ. και κάποιοι μοναχοί και βουδιστές ζεν κλπ έχουν πίστη στην απόλυτη αλήθεια. Επειδή η πίστη τους είναι ισχυρή, αυτοί είναι στον κόσμο τους. Καρφί δεν τους καίγεται. Το ίδιο και η Ησυχαστές μοναχοί του Αγίου Όρους π.χ. Δεν ασχολούνται με τους άλλους. Ο πεπεισμένος αληθινά ότι βρήκε τον απόλυτη αλήθεια, κάθε άλλο παρά φανατικός καταντά. Ο μη έχων καμιά πραγματική σχέση, καταντά.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
βέβαια καλογραμμένο. η κοινωνία δεν σε εκβιάζει. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξή της αυτό που σου ζητάει. εσύ την κοροϊδεύεις και την ώρα της κρίσης θα την προδώσεις. γιατί απέρριψες τον χαρακτηρισμό ''προδότης'' λοιπόν; αφού σου ταιριάζει γάντι. η απλή λογική λέει επίσης ότι είσαι μεγάλος κίνδυνος για την κοινωνία μας αυτήν τη στιγμή, κατά συνέπεια, μιας και και μας αποκαλύφθηκες θα πρέπει να τεθείς υπό παρακολούθηση
Όχι, εγώ θέλω να είμαι μέλος της, να δουλεύω, να παράγω, να πληρώνω και να αγοράζω. Η κοινωνία θέλει και τη ζωή μου!!! Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να δώσω τη ζωή μου. Απλά μερικοί το θέλουν για να μη ξεβολευτούν.

Επίσης, τι παρακολούθηση ρε φίλε? Στο site εδώ για μπουρδέλα μιλάμε. Περιμένεις να σε προδώσω προτείνοντάς σου ένα μπουρδέλο που δεν είναι καλό? Αυτά είναι προσωπικές απόψεις.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Δεν πειράζει ας ξεφεύγει λίγο η κουβέντα, αυτό άλλωστε είναι και το νόημα. Με λογικούς συνειρμούς ας ξεφεύγει. Σε μπαρούφες να μη καταλήγει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ήταν αστείο. Πάντως κρίμα να είσαι τόσο παραπλανημένος. Είπες πως δουλεύεις και έξω, που σημαίνει πως δεν είσαι κανένας βλάκας.

Δε σε καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πεις. Δε μπορώ να σε παρακολουθήσω. Μπορεί να φταίω και εγώ. Αν θες γίνε λιγάκι πιο σαφής.

Επισκέπτης
Mα αν ένα δόγμα αυτοπαρουσιάζεται ως η απόλυτη αλήθεια, η λογική συνέπεια της συνεπούς προσήλωσης και πίστης προς αυτό, αποκλείει τον φανατισμό. Ο φανατισμός είναι απόρροια ελλειπούς αυτοπεποίθησης και χαμηλής πίστης. Η οποία υποκαθίσταται με το τη βία και το φανατισμό. Π.χ. και κάποιοι μοναχοί και βουδιστές ζεν κλπ έχουν πίστη στην απόλυτη αλήθεια. Επειδή η πίστη τους είναι ισχυρή, αυτοί είναι στον κόσμο τους. Καρφί δεν τους καίγεται. Το ίδιο και η Ησυχαστές μοναχοί του Αγίου Όρους π.χ. Δεν ασχολούνται με τους άλλους. Ο πεπεισμένος αληθινά ότι βρήκε τον απόλυτη αλήθεια, κάθε άλλο παρά φανατικός καταντά. Ο μη έχων καμιά πραγματική σχέση, καταντά.
Η βία ή μη είναι αποτέλεσμα μόρφωσης μιας κοινωνίας.

Προσωπικά πάντως όποτε δοκίμασα να κάνω κουβέντα περί θρησκείας κ πατρίδας με άτομο πολύ παθιασμένο έβρισκα τοίχο.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δεν έχεις δίκιο, κάνεις μια εικασία που δε τη στηρίζεις πουθενά. Το δόγμα αυτοπαρουσιάζεται ως λογική αλήθεια, δεν είναι λογική συνέπεια ο αποκλεισμός του φανατισμού. Που το στηρίζεις αυτό το λογικό άλμα?

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δε σε καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πεις. Δε μπορώ να σε παρακολουθήσω. Μπορεί να φταίω και εγώ. Αν θες γίνε λιγάκι πιο σαφής.
Με συγχωρείς. Ήταν πολύ αφηρημένο. Συνειρμός δικός μου που μπορεί να απέχει από την πραγματικότητα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η βία ή μη είναι αποτέλεσμα μόρφωσης μιας κοινωνίας.

Προσωπικά πάντως όποτε δοκίμασα να κάνω κουβέντα περί θρησκείας κ πατρίδας με άτομο πολύ παθιασμένο έβρισκα τοίχο.

Aκριβώς επειδή δεν έχει σταθερή πίστη και δεν είναι συνεπής στο δόγμα το οποίο υποτίθεται ότι πιστεύει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν έχεις δίκιο, κάνεις μια εικασία που δε τη στηρίζεις πουθενά. Το δόγμα αυτοπαρουσιάζεται ως λογική αλήθεια, δεν είναι λογική συνέπεια ο αποκλεισμός του φανατισμού. Που το στηρίζεις αυτό το λογικό άλμα?

Διαφωνώ. Αν διαβάσεις στοιχειώδη ψυχολογία θα δεις ότι η ανασφάλεια  η μη αυτοπεποίθηση και η ιδεολογική και πνευματική σύγχυση οδηγεί σε φανατισμό. Αν τώρα κάποιος είναι πιστός σε κάποιο δόγμα απόλυτης αλήθειας και πραγματικά το πιστεύει αυτό, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο, αφ ής στιγμής που νοιώθει πνευματικά ολοκληρωμένος, να καταφύγει σε κανένα φανατισμό.

Επισκέπτης
Λοιπόν αξιές κ ηθική δεν είναι κακό να υπάρχουνε(πατρίς-θρησκεία-οικογένεια).

Τα δόγματα κ η τυφλή πίστη-προσήλωση σε αυτά πρέπει να αποκλείονται σε μία σωστή κοινωνιά η οποία θέλει να προχωράει μπροστά.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Δεν κανει εικασιες ,σου μιλαει για πραγματικοτητες.Μοναχοι στο Αγιο Ορος και Μοναχοι Βουδιστες στο Θιβετ.
Δεν ειναι φανατικοι ,γιατι νοιωθουν ηρεμοι εχοντας βρει,οπως νομιζουν ,την απολυτη αληθεια.
Οι φανατικοι ειναι ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ .Οι πιο πανω μοναχοι ,οχι.
Δεν κανει λογικα αλματα , εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις αν δεν σου τα πει καποιος πολυ αναλυτικα και απλα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom