Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Διαφωνώ. Αν διαβάσεις στοιχειώδη ψυχολογία θα δεις ότι η ανασφάλεια  η μη αυτοπεποίθηση και η ιδεολογική και πνευματική σύγχυση οδηγεί σε φανατισμό. Αν τώρα κάποιος είναι πιστός σε κάποιο δόγμα απόλυτης αλήθειας και πραγματικά το πιστεύει αυτό, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο, αφ ής στιγμής που νοιώθει πνευματικά ολοκληρωμένος, να καταφύγει σε κανένα φανατισμό.
Να ρωτήσω τώρα εγώ:

Γιατί να είναι η απόλυτη αλήθεια ο χριστιανισμός κ όχι ο βουδισμός(δύο θρησκείες ενάρετες γεμάτες από καλοσύνη αμφότερες);;;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει απάντηση κ πισετύω είναι περισσότερες ακόμα αυτές οι θρησκείες που ταυτίζονται.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Διαφωνώ. Αν διαβάσεις στοιχειώδη ψυχολογία θα δεις ότι η ανασφάλεια  η μη αυτοπεποίθηση και η ιδεολογική και πνευματική σύγχυση οδηγεί σε φανατισμό. Αν τώρα κάποιος είναι πιστός σε κάποιο δόγμα απόλυτης αλήθειας και πραγματικά το πιστεύει αυτό, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο, αφ ής στιγμής που νοιώθει πνευματικά ολοκληρωμένος, να καταφύγει σε κανένα φανατισμό.
Αναφέρεσαι στο ίδιο δόγμα που λέει πως ο Θεός έδωσε εντολή στον Ιησού του Ναυή να σκοτώσει τις γυναίκες και τα παιδιά σε μια πόλη που κατέκτησε? Το δόγμα, μπορεί να ισχυριστεί πως ότι πει ο Κωστάκης είναι αλήθεια και ο Κωστάκης να είναι ο Στάλιν. Ο Στάλιν με τη σειρά του είδες τι φανατισμό προκάλεσε, και τι δολοφονίες, και τι πείνα και τι δυστυχία.

Η ολοκλήρωση που νιώθει ο άνθρωπος εξηγείτε πολύ high level από την ψυχολογία, πριν μερικά χρόνια έγιναν κάτι πειράματα στο κέντρο του εγκεφάλου που επηρεάζει το δέος και τον φόβο για το άγνωστο και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά!

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Όχι, εγώ θέλω να είμαι μέλος της, να δουλεύω, να παράγω, να πληρώνω και να αγοράζω. Η κοινωνία θέλει και τη ζωή μου!!! Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να δώσω τη ζωή μου. Απλά μερικοί το θέλουν για να μη ξεβολευτούν.
πάλι τα ίδια. για να μπορείς να είσαι μέλος της πρέπει και να υπάρχει. για να μπορεί να υπάρχει πρέπει να την υπερασπιστούν τα μέλη της όταν κινδυνεύσει. άσε τις μαλακίες λοιπόν, δεν μπορείς να είσαι μέλος της. καλά το είπες πριν και μείνε σε αυτό: είσαι ψεύτης και εκμεταλλεύεσαι την άγνοια της κοινωνίας γι' αυτό

Επίσης, τι παρακολούθηση ρε φίλε? Στο site εδώ για μπουρδέλα μιλάμε. Περιμένεις να σε προδώσω προτείνοντάς σου ένα μπουρδέλο που δεν είναι καλό? Αυτά είναι προσωπικές απόψεις.

ναι αλλά αν γίνει η στραβή, εγώ θέλω να ξέρω ποιος είσαι, γιατί από σένα κινδυνεύει η ζωή μου και πολλών άλλων

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Να ρωτήσω τώρα εγώ:

Γιατί να είναι η απόλυτη αλήθεια ο χριστιανισμός κ όχι ο βουδισμός(δύο θρησκείες ενάρετες γεμάτες από καλοσύνη αμφότερες);;;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει απάντηση κ πισετύω είναι περισσότερες ακόμα αυτές οι θρησκείες που ταυτίζονται.

Aυτό είναι θέμα δικό σου προσωπικό και του καθενός να το ερευνήσει να μάθε αν ενδιαφέρεται. Υπάρχουν αρκετά λεπτά ζητήματα, που όμως δεν είναι της ώρας.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Λοιπόν αξιές κ ηθική δεν είναι κακό να υπάρχουνε(πατρίς-θρησκεία-οικογένεια).

Τα δόγματα κ η τυφλή πίστη-προσήλωση σε αυτά πρέπει να αποκλείονται σε μία σωστή κοινωνιά η οποία θέλει να προχωράει μπροστά.
Και οι αξίες και η ηθική είναι δόγματα.

erevnitis, αν το δόγμα σου έλεγε πως η απόλυτη αλήθεια είναι να σκοτώνεις κινέζους, αν το ακολουθούσες θα ήσουν φανατικός?

Όπως και πριν, δείχνεις μη λογικός σε αυτά που λες. Προσπάθησε να σκεφτείς λίγο πιο μπροστά.

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Λοιπόν αξιές κ ηθική δεν είναι κακό να υπάρχουνε(πατρίς-θρησκεία-οικογένεια).

Τα δόγματα κ η τυφλή πίστη-προσήλωση σε αυτά πρέπει να αποκλείονται σε μία σωστή κοινωνιά η οποία θέλει να προχωράει μπροστά.

Να προχωραει μπροστα?

Πως να πανε μπροστα οταν δεν ειναι σκεπτομενοι ανθρωποι και εχουν αχυρα αντι για μυαλο.

Εδω δεν ξερουν καν ποιους ψηφιζουν................

Και ψωμι να μην εχουν να φανε...........ζητιανοι να γινουν...........μολις γινονται εκλογες βγαινουν ολοι εξω με τα σημαιακια πασοκ και ΝΔ.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
πάλι τα ίδια. για να μπορείς να είσαι μέλος της πρέπει και να υπάρχει. για να μπορεί να υπάρχει πρέπει να την υπερασπιστούν τα μέλη της όταν κινδυνεύσει. άσε τις μαλακίες λοιπόν, δεν μπορείς να είσαι μέλος της. καλά το είπες πριν και μείνε σε αυτό: είσαι ψεύτης και εκμεταλλεύεσαι την άγνοια της κοινωνίας γι' αυτό

ναι αλλά αν γίνει η στραβή, εγώ θέλω να ξέρω ποιος είσαι, γιατί από σένα κινδυνεύει η ζωή μου και πολλών άλλων

Πριν διαλυθεί θα υπάρχει ρε συ. Όταν διαλυθεί θα διαλυθεί, δε σε καταλαβαίνω. Δε με νοιάζει να είμαι μέλος μιας κοινωνίας που μπορεί να διαλυθεί, εσένα γιατί σε νοιάζει?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αναφέρεσαι στο ίδιο δόγμα που λέει πως ο Θεός έδωσε εντολή στον Ιησού του Ναυή να σκοτώσει τις γυναίκες και τα παιδιά σε μια πόλη που κατέκτησε? Το δόγμα, μπορεί να ισχυριστεί πως ότι πει ο Κωστάκης είναι αλήθεια και ο Κωστάκης να είναι ο Στάλιν. Ο Στάλιν με τη σειρά του είδες τι φανατισμό προκάλεσε, και τι δολοφονίες, και τι πείνα και τι δυστυχία.

Η ολοκλήρωση που νιώθει ο άνθρωπος εξηγείτε πολύ high level από την ψυχολογία, πριν μερικά χρόνια έγιναν κάτι πειράματα στο κέντρο του εγκεφάλου που επηρεάζει το δέος και τον φόβο για το άγνωστο και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά!

Το να παίρνεις αποσπασματικά ένα χωρίο από ένα ιερό κείμενο μιας θρησκείας ή ενός οποιουδήποτε δόγματος τέλοσπάντων, αποσπασμένο από τα συμφραζόμενα, απομονώνοντάς το και να του προσδίδεις εσύ τη σημασία που θέλεις και εν τέλει να του αποδίδεις την έκφραση ολόκληρου του νοήματους του εν λόγω δόγματος, είναι τουλάχιστον παραπλανητικό.

Ο Στάλιν δεν εξέφραζε και δεν επαγγελόταν κάποια προσωπική σχέση κάτι που να αναφέρεται στην προσωπική βιωματική θέση του ανθρώπου με το θείο. Αλλά σε πολιτική εξουσία και κρατικούς θεσμούς. Επομένως άκυρη η σύγκριση

Επισκέπτης
Aυτό είναι θέμα δικό σου προσωπικό και του καθενός να το ερευνήσει να μάθε αν ενδιαφέρεται. Υπάρχουν αρκετά λεπτά ζητήματα, που όμως δεν είναι της ώρας.
Με προσωπική εξέταση(δεν έχω κάνει και την τρομερή) καταλήγεις στο συμπέρα ότι υπάρχει θεός αλλά το όνομα αυτού είναι αποτέλεσμα εθνών.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το να παίρνεις αποσπασματικά ένα χωρίο από ένα ιερό κείμενο μιας θρησκείας ή ενός οποιουδήποτε δόγματος τέλοσπάντων, αποσπασμένο από τα συμφραζόμενα, απομονώνοντάς το και να του προσδίδεις εσύ τη σημασία που θέλεις και εν τέλει να του αποδίδεις την έκφραση ολόκληρου του νοήματους του εν λόγω δόγματος, είναι τουλάχιστον παραπλανητικό.

Ο Στάλιν δεν εξέφραζε και δεν επαγγελόταν κάποια προσωπική σχέση κάτι που να αναφέρεται στην προσωπική βιωματική θέση του ανθρώπου με το θείο. Αλλά σε πολιτική εξουσία και κρατικούς θεσμούς. Επομένως άκυρη η σύγκριση
Πως είναι λοιπόν η απόλυτη αλήθεια αφού λέει και ψέμματα? Γιατί αποβάλλεις τα χωρία που δε σε βολεύουν? Άρα λοιπόν, δε δέχεσαι το δόγμα όπως είναι αλλά το παραποιείς. Φτιάχνεις το δικό σου δόγμα! Ίσως και τη δική σου θρησκεία?

Επισκέπτης
Πως να πανε μπροστα οταν δεν ειναι σκεπτομενοι ανθρωποι και εχουν αχυρα αντι για μυαλο.

Εδω δεν ξερουν καν ποιους ψηφιζουν................

Και ψωμι να μην εχουν να φανε...........ζητιανοι να γινουν...........μολις γινονται εκλογες βγαινουν ολοι εξω με τα σημαιακια πασοκ και ΝΔ.
Αστό αυτό δεν είναι της παρούσης,έβλεπα νέους πορωμένους στις φοιτητικές εκλογές και δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω,να κλάσω ή να γελάσω!!! :P

Μέχρι γκόμενα με παράτησε πάνω σε κουβέντα μόλις μου ξέφυγε ότι δεν ανήκω στο στρατοπεδό της!!! :headbang:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Με προσωπική εξέταση(δεν έχω κάνει και την τρομερή) καταλήγεις στο συμπέρα ότι υπάρχει θεός αλλά το όνομα αυτού είναι αποτέλεσμα εθνών.

Δικό σου συμπέρασμα είναι αυτό προφανώς , ε?  Δεν είναι έτσι πάντως απολύτως. Στο Άγιο όρος π.χ. θα βρεις μοναχούς αμερικάνους ή γερμανούς. Που δε γεννήθηκαν ορθόδοξοι. Από την άλλη ένας πολύ γνωστός καθηγητής πανεπιστιμίου και φιλόσοφος είναι ο Μοχάμεντ Μεγαλομμάτης, Έλληνας, που ασπάστηκε το Ισλάμ. Επομένως δεν έχει να κάνει απόλυτα με το έθνος.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Πριν διαλυθεί θα υπάρχει ρε συ. Όταν διαλυθεί θα διαλυθεί, δε σε καταλαβαίνω. Δε με νοιάζει να είμαι μέλος μιας κοινωνίας που μπορεί να διαλυθεί, εσένα γιατί σε νοιάζει?

μα γιατί η διάλυσή της θα σημάνει και δική μου διάλυση. δεν στα έχω γράψει ήδη;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πως είναι λοιπόν η απόλυτη αλήθεια αφού λέει και ψέμματα? Γιατί αποβάλλεις τα χωρία που δε σε βολεύουν? Άρα λοιπόν, δε δέχεσαι το δόγμα όπως είναι αλλά το παραποιείς. Φτιάχνεις το δικό σου δόγμα! Ίσως και τη δική σου θρησκεία?

Δεν είπα ότι λέει ψέμματα. Είπα ότι το έβαλες απομονωμένο από τα συμφραζόμενα.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
μα γιατί η διάλυσή της θα σημάνει και δική μου διάλυση. δεν στα έχω γράψει ήδη;
Δε σημαίνει δική μου διάλυση. Θα φύγω όπως έγραψα και θα πάω αλλού. Και ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΙΣ, προτιμώ να πηγαίνω συνέχεια αλλού παρά να πεθάνω.

Επισκέπτης
Δικό σου συμπέρασμα είναι αυτό προφανώς , ε?  Δεν είναι έτσι πάντως απολύτως. Στο Άγιο όρος π.χ. θα βρεις μοναχούς αμερικάνους ή γερμανούς. Που δε γεννήθηκαν ορθόδοξοι. Από την άλλη ένας πολύ γνωστός καθηγητής πανεπιστιμίου και φιλόσοφος είναι ο Μοχάμεντ Μεγαλομμάτης, Έλληνας, που ασπάστηκε το Ισλάμ. Επομένως δεν έχει να κάνει απόλυτα με το έθνος.
Ναι αλλά όλες οι θρησκείς έχουνε προέλευση κάποια μεγάλα έθνη.

Το ότι άτομα μιας εθνότητας ασπάζονται και άλλες θρησκείς δεν το αναιρεί,απλά δείχνει σκέψη διαφορετική.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δεν είπα ότι λέει ψέμματα. Είπα ότι το έβαλες απομονωμένο από τα συμφραζόμενα.
Δηλαδή δέχεσαι αυτό που είπε ο Θεός στον Ιησού του Ναυή? Δηλαδή το ίδιο το δόγμα, προκαλεί θανάτους, αν ο θάνατος δεν έρχεται από τον φανατισμό αλλά από την τήρηση της αλήθειας σου, έχει σημασία?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ναι αλλά όλες οι θρησκείς έχουνε προέλευση κάποια μεγάλα έθνη.

Το ότι άτομα μιας εθνότητας ασπάζονται και άλλες θρησκείς δεν το αναιρεί,απλά δείχνει σκέψη διαφορετική.

Μήπως λοιπόν δεν ασπάζονται τις θρησκείς ως θρησκείες? Ως αυτό που είναι κατά την ουσία τους? Μια προσωπική βιωματική εμπειρία και μυστικιστική σχέση με το θείο? Αλλά μια παρεκτροπή της θρησκείας? Εξουσιαστικούς μηχανισμούς που εργαλειοποιούν τη θρησκεία για να πετύχουν τους σκοπούς τους?

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Παίδες, τώρα που η συζήτηση έχει γίνει πιο πολιτισμένη, γουστάρω, όμως πρέπει να την κάνω.

Στα παπάρια σας, ξέρω, όμως cu later.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom