You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία
- Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 20K
- Εμφανίσεις 484K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Φυλήςυχος Πολίτης
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 166
την ΤριτοΤεταρτη θα δεις δημοκρατια
ραντεβου μεσα στο μαντρι σας στρακια
ποιος ειναι ο δικος σου βουλευτης;
για να ξερω
Ψηφίστηκε και τέτοιο πράγμα;
Ή πάνω στα νεύρα σου το γράφεις;
pouranger
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 10
- Like
- 9
- Πόντοι
- 1.290
Το μνημόνιο , εξ άλλου , ως άξονας συνεννόησης δεν είναι ό,τι χειρότερο . Το μνημείο του αίσχους είναι η δανειακή σύμβαση . Αυτό το έχουμε εξηγήσει .
Δυστυχώς το εξώφθαλμα τρωτό του μνημονίου είναι άλλο
Το οποίο δεν πέρασε στο σχεδιασμό για την κατάθεση της αίτησης ακυρώσεως στο ΣτΕ . Και το ΣτΕ δεν αποφάνθηκε επ αυτού .
Αυτό που έχω εξηγήσει
Τόσο το μνημόνιο όσο και το μεσοπρόθεσμο είναι προϋπολογιστικοί νόμοι .
Δεν νομοθετούν μονο φορολογικά μέτρα , ή έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό . Αυτό το κάνει και ένας απλός φορολογικός νόμος . Θέτουν αυτά τα έσοδα προς εξυπηρέτηση ενός στόχου . Την ικανοποίηση του δανειστή . Άρα δημιουργούν πιστώσεις - δαπάνες .
Και που είναι το κακό ?
Γιατί ψηφίζουμε το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο ?
Για να αποπληρώσουμε το χρέος ή μέρος αυτού .
Μάλιστα .
Τί λεφτά προϋπολογίζουμε ότι θα εισπράξουμε από αυτά τα μέτρα ?
Δεν ξέρουμε .
Εικάζουμε .
Τί χρονικό ορίζοντα έχουμε και τι ποσό προϋπολογίζουμε ότι θα εξυπηρετήσουμε ?
Τουλάχιστον τριετίας
Έστω ότι ξεπερνάμε το συνταγματικό κώλυμα . Αν και το να προϋπολογίζεις σήμερα πέρα της διετίας δεν ξέρω πόσο παραδεκτό είναι επιστημονικά .
Δεν ξέρουμε όμως το ποσό κατά το οποίο θα ελαφρύνουμε το χρέος μας
Μέχρι εδώ το πράγμα έχει λογική ?
Τέλος πάντων , ας πούμε τώρα ότι η μεγίστη θεά η Ανάγκη όλα τα επιτρέπει .
Πριν από το μεσοπρόθεσμο είχαμε κάτι άλλο ?
Ναι
Τί ?
Το μνημόνιο .
Μάλιστα .
Απολογιστικά στοιχεία έχουμε για να δούμε αν αυτή η τακτική , πέρα της ύφεσης , της εξαθλίωσης κ.λπ. έφερε αποτελέσματα ?
Όχι
Εικάζουμε και πάλι
Επομένως με «μνημονιακή» οικονομικίστικη λογική δεν κάνουμε τίποτα .
Ποια θα ήταν μια αποδεκτή λύση
Όχι βέβαια οι παπαρολογίες Σαμαρά ως σύνολο , διότι στη μερικότητα έχει κάποιες λογικές κατευθύνσεις , είπαμε η πολιτική είναι σύνολο . Είναι συνισταμένη . Το λάθος της τάσης της συνισταμένης δυνάμεως ακυρώνει τις συνιστώσες .
Να κάνουμε κατ΄ αρχήν έναν απολογισμό
Πήραμε περίπου 55 δις από τους ξένους .
Έχουμε και κάποια έσοδα τα οποία μαζέψαμε από τον Ελληνικό Λαό
Μειώθηκε τόσο το χρέος
Γίνεται ?
Όχι !
Γιατί δε γίνεται ?
Μα διότι δεν έχουμε εικόνα του ύψους του χρέους όσο δεν ανοίγει το τεφτέρι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους .
Πάμε παρακάτω
Με τα εικαζόμενα στοιχεία μπορούμε να κάνουμε απολογισμό ?
Διότι αν π.χ. μαζέψαμε για την εξυπηρέτηση των δανείων χ χρήματα , πήραμε και άλλα 55 δις και δεν έχουμε όφελος , όπως π.χ. μείωση του κεφαλαίου , συμφορότερα επιτόκια , ήτοι λιγώτερα τοκοχρωλύσια πήγαμε καλά ?
Και τελειώνω
Η εμμονή στην μη παρουσίαση προϋπολογιστικά του μεσοπροθέσμου σε βάθος διετίας είναι δεν είναι μόνο ύποπτη , αποκαλύπτει τα αιτία της κρίσης .
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και οι υπηρεσίες του βαριούνται να κάνουν τη δουλειά τους . Διότι ο προϋπολογιστικός νόμος θέλει κόπο.
Δεν είναι μεσοπρόθεσμο αέρα μπανάνα
Κύριε προϋπολογίζεις έσοδα και δαπάνες
Με το μολυβάκι και το κομπιουτεράκι .
Βρίσκεις τη μαύρη τρύπα που θα ζητήσεις να καλύψεις με στήριξη , δανεισμό , ό,τι γουστάρετε πείτε .
Έχεις τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας .
Μπορείς να δεις που είναι οι κόκκινες γραμμές
Και τότε παίρνεις την πολιτική απόφαση και με βάση τα δεδομένα βάζεις τα όρια .
Μετά πας Βρυξέλλες
Έχεις κοστολογημένο πρόγραμμα.
Στοιχεία .
Δε στέλνουμε το Βενιζέλο να βγάζει λόγους σα βλαχοδήμαρχος που πάει σε δεξίωσις στην πρωτεύουσα .
Τον άκουσε ο Σόιμπλε και σηκώθηκε από τα καροτσάκι να περπατήσει .
Εκεί διαπραγματεύεσαι , σοβαρά όμως , όχι μπαταξίδηκα αρβανιτικα με αρμένικα παζάρια .
Έχεις άποψη και θέση και εκεί δεν σου απαντάνε if not ...
Λές απλά τόσα βγαίνουνε να δώσω , τόσα αντέχω .
Μετά πάω στο διακύβευμα να πεθάνουνε 6.000.000 για να ζούνε καλά 10.000 άνθρωποι και 3,990,000 στα όρια της εξαθλίωσης .
Εκεί κύριε μου δεν έχω δίλημμα , καλύτερα να πεθάνουμε όλοι και να αρχίσει το ντόμινο .
Στηρίζεις ?
Τόσα θέλω όχι 180 δις ευρώ στα στραβά και στο μιλητό . Θέλω τόσα το 2011 για εξυπηρέτηση , τόσα για ανάπτυξη για να έχω έσοδα να σου δίνω κ.ο.κ.
Αλλά εκεί έχεις μπούσουλα μετρήσιμο , όχι τις μαλακίες του Σαμαρά.
Στην Ευρώπη δεν περνάνε οι ρητορείες καφενείακου τύπου Χώρας Τριφυλλίας.
Διώχνω Δημοσίους Υπαλλήλους και λύνω το θέμα . Διότι ρε μάλαξ άντε και τους έδιωξες . Την παράμετρο ότι η αγορά στην ύφεση στηρίζεται από μία τάξη που έχει μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει χρήματα την έχεις σκεφτεί ? Ποιά είναι η τάξη αυτή ?
Άμα πάρεις από τον προϋπολογισμό 300.000 τέτοιους μισθούς .
Σαφέστατα δεν θα έχεις έξοδα .
Έσοδα θα έχεις ? Από που ?
Πάμε λοιπόν στο Δανειστή όπως στην Τράπεζα , με μπίζνες πλαν , κόστη υπολογισμούς , μοντέλο μακροοικονομικό κ.λπ.
Εκεί δεν έχει if not ...
Τότε ο άλλος το σκέφτεται .
Όχι γιατί τον νοιάζει για τον κόσμο , αλλά γιατί δεν είναι προετοιμασμένος ακόμη για το ντόμινο .
Επίσης εκεί το σκέφτεται και ο κάθε μαλάκας Πουρίνιο
Και η Πλατεία
Και όλοι μας .
Γιατί έχουμε ένα ποσοτικό και ποιοτικό μέγεθος .
Ούτε μαντείες , ούτε τρομοκρατίες .
Εκεί σε τέτοια βάση και τη συναίνεση κουβεντιάζουμε , και διάλογο κάνουμε , προκειμένου μεταξύ δαπανών και εσόδων να βρεθεί μια καλύτερη αναλογία με μακροοικονομικά οφέλη δίκαιη , βιώσιμη κ.λπ. , να δούμε και να βάλουμε σε δοκιμή ένα μακροοικονομικό μοντέλο κ.λπ.
Καλημέρα μανάρια μου
Και να σταματήσουμε τη ζύμωση και τις εξυπνάδες μεταξύ μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε .
Έχουμε πλέον πατριωτικό καθήκον να μην είμαστε ανεύθυνοι και οπωσδήποτε κοινωνική ευθύνη να μην είμαστε ανάλγητοι .
Το οποίο δεν πέρασε στο σχεδιασμό για την κατάθεση της αίτησης ακυρώσεως στο ΣτΕ . Και το ΣτΕ δεν αποφάνθηκε επ αυτού .
Αυτό που έχω εξηγήσει
Δεν νομοθετούν μονο φορολογικά μέτρα , ή έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό . Αυτό το κάνει και ένας απλός φορολογικός νόμος . Θέτουν αυτά τα έσοδα προς εξυπηρέτηση ενός στόχου . Την ικανοποίηση του δανειστή . Άρα δημιουργούν πιστώσεις - δαπάνες .
Και που είναι το κακό ?
Μάλιστα .
Δεν ξέρουμε .
Εικάζουμε .
Τουλάχιστον τριετίας
Έστω ότι ξεπερνάμε το συνταγματικό κώλυμα . Αν και το να προϋπολογίζεις σήμερα πέρα της διετίας δεν ξέρω πόσο παραδεκτό είναι επιστημονικά .
Ναι
Τί ?
Το μνημόνιο .
Μάλιστα .
Απολογιστικά στοιχεία έχουμε για να δούμε αν αυτή η τακτική , πέρα της ύφεσης , της εξαθλίωσης κ.λπ. έφερε αποτελέσματα ?
Όχι
Εικάζουμε και πάλι
Όχι βέβαια οι παπαρολογίες Σαμαρά ως σύνολο , διότι στη μερικότητα έχει κάποιες λογικές κατευθύνσεις , είπαμε η πολιτική είναι σύνολο . Είναι συνισταμένη . Το λάθος της τάσης της συνισταμένης δυνάμεως ακυρώνει τις συνιστώσες .
Μειώθηκε τόσο το χρέος
Γίνεται ?
Όχι !
Γιατί δε γίνεται ?
Μα διότι δεν έχουμε εικόνα του ύψους του χρέους όσο δεν ανοίγει το τεφτέρι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους .
Πάμε παρακάτω
Διότι αν π.χ. μαζέψαμε για την εξυπηρέτηση των δανείων χ χρήματα , πήραμε και άλλα 55 δις και δεν έχουμε όφελος , όπως π.χ. μείωση του κεφαλαίου , συμφορότερα επιτόκια , ήτοι λιγώτερα τοκοχρωλύσια πήγαμε καλά ?
Και τελειώνω
Η εμμονή στην μη παρουσίαση προϋπολογιστικά του μεσοπροθέσμου σε βάθος διετίας είναι δεν είναι μόνο ύποπτη , αποκαλύπτει τα αιτία της κρίσης .
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και οι υπηρεσίες του βαριούνται να κάνουν τη δουλειά τους . Διότι ο προϋπολογιστικός νόμος θέλει κόπο.
Βρίσκεις τη μαύρη τρύπα που θα ζητήσεις να καλύψεις με στήριξη , δανεισμό , ό,τι γουστάρετε πείτε .
Μετά πας Βρυξέλλες
Στοιχεία .
Δε στέλνουμε το Βενιζέλο να βγάζει λόγους σα βλαχοδήμαρχος που πάει σε δεξίωσις στην πρωτεύουσα .
Εκεί διαπραγματεύεσαι , σοβαρά όμως , όχι μπαταξίδηκα αρβανιτικα με αρμένικα παζάρια .
Μετά πάω στο διακύβευμα να πεθάνουνε 6.000.000 για να ζούνε καλά 10.000 άνθρωποι και 3,990,000 στα όρια της εξαθλίωσης .
Εκεί κύριε μου δεν έχω δίλημμα , καλύτερα να πεθάνουμε όλοι και να αρχίσει το ντόμινο .
Στηρίζεις ?
Τόσα θέλω όχι 180 δις ευρώ στα στραβά και στο μιλητό . Θέλω τόσα το 2011 για εξυπηρέτηση , τόσα για ανάπτυξη για να έχω έσοδα να σου δίνω κ.ο.κ.
Διώχνω Δημοσίους Υπαλλήλους και λύνω το θέμα . Διότι ρε μάλαξ άντε και τους έδιωξες . Την παράμετρο ότι η αγορά στην ύφεση στηρίζεται από μία τάξη που έχει μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει χρήματα την έχεις σκεφτεί ? Ποιά είναι η τάξη αυτή ?
Πάμε λοιπόν στο Δανειστή όπως στην Τράπεζα , με μπίζνες πλαν , κόστη υπολογισμούς , μοντέλο μακροοικονομικό κ.λπ.
Εκεί δεν έχει if not ...
Όχι γιατί τον νοιάζει για τον κόσμο , αλλά γιατί δεν είναι προετοιμασμένος ακόμη για το ντόμινο .
Και η Πλατεία
Και όλοι μας .
Εκεί σε τέτοια βάση και τη συναίνεση κουβεντιάζουμε , και διάλογο κάνουμε , προκειμένου μεταξύ δαπανών και εσόδων να βρεθεί μια καλύτερη αναλογία με μακροοικονομικά οφέλη δίκαιη , βιώσιμη κ.λπ. , να δούμε και να βάλουμε σε δοκιμή ένα μακροοικονομικό μοντέλο κ.λπ.
Καλημέρα μανάρια μου
Και να σταματήσουμε τη ζύμωση και τις εξυπνάδες μεταξύ μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε .
Έχουμε πλέον πατριωτικό καθήκον να μην είμαστε ανεύθυνοι και οπωσδήποτε κοινωνική ευθύνη να μην είμαστε ανάλγητοι .
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Καλημέρες στους απογοητευμένους συναγωνιστές !
Ρε παληκάρια μη χολοσκάτε !
Το ξέρουμε το παιχνίδι - στο ίδιο έργο του Πασοκ είμαστε θεατές μια ζωή τώρα !
Ο φόβος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πασοκ ήταν η πλήρης διάλυση υπό την ηγεσία του Γιώργου και των κολλητών του. Οι παλιές αλεπούδες του Πασοκ, έβλεπαν ότι το θεμα δεν τσουλάει κι εστειλαν το μηνυμα στο ΓΑΠ.
Εκείνος το πήρε, ξέχασε τη συναινεση και την κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αναδιπλώθηκε και ξαναμοιρασε την τράπουλα προς οφελος του βαθεος Πασοκ και τα πράγματα ηρέμησαν.
Οι βουλευτες είδαν το Μπενι να αναλαμβάνει τα ηνία και να μιλαει τη γνωστή Πασοκική και ξεαγχωθηκαν οτι με τις τρελες του ΓΑΠ θα τους κρεμασουν συντομα στο Συνταγμα.
Ο Μπένι, σκέφτηκαν θα τον φλομωσει τον κοσμακη στην παρλαπίπα και business as usual !
Μάλιστα για να δεσει το γλυκο της συσπείρωσης, ο Πάγκαλος σηκώθηκε και πέταξε τις γνωστες προβοκατσιες που ανεφλεξαν το κλιμα στη Βουλή. Ετσι ειχαμε παλι το γνωστο , ωραιο κλίμα της πολωσης και του εθνικου διχασμού.
Τα Πασοκοβουλευτακια, ξεφυσηξαν μ' ανακουφιση -το Πασοκ ειναι εδω- και ψηφισαν ολα μαζι την προταση εμπιστοσύνης στην κυβερνηση.
Απέξω, τα ΜΑΤ έκαναν ασκησεις προβοκατσιας στο πληθος, που ευτυχως δεν τσίμπησε ουτε αυτη τη φορά ...
Συνεχιστε να δινετε μαζικα το ΕΙΡΗΝΙΚΟ "Παρών !" στο Σύνταγμα !
Μη νομιζετε ότι ευκολα τα λαμογια θα παρατησουν την εξουσία !
Μην απογοητευεστε !
Κάθε μερα εκεί !
Ο φόβος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πασοκ ήταν η πλήρης διάλυση υπό την ηγεσία του Γιώργου και των κολλητών του. Οι παλιές αλεπούδες του Πασοκ, έβλεπαν ότι το θεμα δεν τσουλάει κι εστειλαν το μηνυμα στο ΓΑΠ.
Εκείνος το πήρε, ξέχασε τη συναινεση και την κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αναδιπλώθηκε και ξαναμοιρασε την τράπουλα προς οφελος του βαθεος Πασοκ και τα πράγματα ηρέμησαν.
Οι βουλευτες είδαν το Μπενι να αναλαμβάνει τα ηνία και να μιλαει τη γνωστή Πασοκική και ξεαγχωθηκαν οτι με τις τρελες του ΓΑΠ θα τους κρεμασουν συντομα στο Συνταγμα.
Ο Μπένι, σκέφτηκαν θα τον φλομωσει τον κοσμακη στην παρλαπίπα και business as usual !
Μάλιστα για να δεσει το γλυκο της συσπείρωσης, ο Πάγκαλος σηκώθηκε και πέταξε τις γνωστες προβοκατσιες που ανεφλεξαν το κλιμα στη Βουλή. Ετσι ειχαμε παλι το γνωστο , ωραιο κλίμα της πολωσης και του εθνικου διχασμού.
Τα Πασοκοβουλευτακια, ξεφυσηξαν μ' ανακουφιση -το Πασοκ ειναι εδω- και ψηφισαν ολα μαζι την προταση εμπιστοσύνης στην κυβερνηση.
Απέξω, τα ΜΑΤ έκαναν ασκησεις προβοκατσιας στο πληθος, που ευτυχως δεν τσίμπησε ουτε αυτη τη φορά ...
Μην απογοητευεστε !
Κάθε μερα εκεί !
Το θέμα είναι ότι γράφουν τον κόσμο στα παπάρια τους.....καλή η ειρηνική διαδήλωση...αλλά δεν ξέρω αν θα βγει και που....Δεν εννοώ βέβαια να αρχίσουμε να καίμε και να σπάμε δεξιά και αριστερά ότι βυτρίνα βλέπουμε, αλλά πραγματικά αρχίζω και απογοητεύομαι.....ξανά.....
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Το μνημόνιο , εξ άλλου , ως άξονας συνεννόησης δεν είναι ό,τι χειρότερο . Το μνημείο του αίσχους είναι η δανειακή σύμβαση . Αυτό το έχουμε εξηγήσει .
Αυτό που έχω εξηγήσει
Και που είναι το κακό ?
Μάλιστα .
Δεν ξέρουμε .
Εικάζουμε .
Τουλάχιστον τριετίας
Ναι
Τί ?
Το μνημόνιο .
Μάλιστα .
Όχι
Εικάζουμε και πάλι
Μειώθηκε τόσο το χρέος
Γίνεται ?
Όχι !
Γιατί δε γίνεται ?
Πάμε παρακάτω
Και τελειώνω
Βρίσκεις τη μαύρη τρύπα που θα ζητήσεις με στήριξη , δανεισμό , ό,τι γουστάρετε πείτε .
Μετά πας Βρυξέλλες
Στοιχεία .
Στηρίζεις ?
Εκεί δεν έχει if not ...
Και η Πλατεία
Και όλοι μας .
Καλημέρα μανάρια μου
το μόνο λάθος κατά την ταπεινή μου άποψη στην εμπεριστατωμένη και εκτενή ανάλυση του διαδικτυακού φίλου είναι το τονισμένο... διότι τα 55 δις που πήραμε μέχρι στιγμής από το επιλεγόμενο μνημόνιο αναλώθηκαν στα
(1) στην κάλυψη των πρωτογενών ελλειμάτων που δημιουργούνται
(2) στην κάλυψη των δευτερογενών ελλειμάτων που δημιουργούνται και τα οποία οφείλονται στην πληρωμή τόκων και χρεωλυσίων προηγουμένων δανείων
και δεν περισσέψανε καθόλου για αγορά και εξόφληση χρεους... δυστυχώς..
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Μάλιστα .
Πουρίνιο, χάνεις κι εσυ το νόημα...
Η Ευρώπη μας στηρίζει, με λάθος τρόπο, για να αποφύγει το ντόμινο χρεωκοπιών των PIGS και τη διάλυση του ευρώ.
Στην Ελλάδα αυτη τη στιγμή υπάρχει ένας αγώνας εξουσίας και μια προσπάθεια να διατηρηθεί το status quo , ό,τι κι αν κοστίσει αυτό στο λαό.
Τους πολιτικους ενδιαφερει πρωτιστα, να μη δικαστουν για τα εως τωρα οικονομικα και πολιτικα τους εγκλήματα και δευτερευόντως να παραμεινουν στο τιμονι του εθνους για να συνεχισουν να τρωνε, οπως εκαναν ανεκαθεν.
Οι θυσίες του κόσμου κι η εξαθλίωση του, δεν τους αφορουν, οσο αυτο δε μεταφραζεται σε ψηφαλακια στο σακουλι τους.
Άρα μην καθεσε να δινεις ιδεες στους πολιτικους για το πως θα βγουμε απο την κριση. Τα ξερουν καλυτερα απο σενα κι απο μενα. Και ξερουν επιση οτι για να βγουμε απο την κριση θα πρεπει πρωτα να φυγουν αυτοι απο την εξουσια και μαλιστα οι μισοι να πανε και φυλακη !
Να τι τους καιει πραγματικά - η εξουσία !
Ξεκινα λοιπόν να δινεις οδηγίες οργανωσης και δράσης στους αγανακτισμένους στο Συνταγμα κι άσε την οικονομικη αναλυση !
gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
(1) στην κάλυψη των πρωτογενών ελλειμάτων που δημιουργούνται
(2) στην κάλυψη των δευτερογενών ελλειμάτων που δημιουργούνται και τα οποία οφείλονται στην πληρωμή τόκων και χρεωλυσίων προηγουμένων δανείων
και δεν περισσέψανε καθόλου για αγορά και εξόφληση χρεους... δυστυχώς..
Καλημερα κατ'αρχην
Ρε καζανοκεφαλε εβριτη.....τι λεγαμε χθες για τα πρωτογενη ελλειματα;
Τι λεγαμε για τους προυπολογισμους;
Μα τι σταδιαλα δεν μενει τιποτα στην γκλαβα σου;
gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Πουρίνιο, χάνεις κι εσυ το νόημα...
Αυθαδιαζεις τωρα,νομιζω.....
Αυτο σου εμεινε απο οσα εγραψε ο Πουρινιο;
Για να ξερω δηλαδης!!!!
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Το θέμα είναι ότι γράφουν τον κόσμο στα παπάρια τους.....καλή η ειρηνική διαδήλωση...αλλά δεν ξέρω αν θα βγει και που....Δεν εννοώ βέβαια να αρχίσουμε να καίμε και να σπάμε δεξιά και αριστερά ότι βυτρίνα βλέπουμε, αλλά πραγματικά αρχίζω και απογοητεύομαι.....ξανά.....
Φίλε τα ειπαμε - μη μασας !
Μετρας ηδη μια μεγαλη νικη (ανασχηματισμός και ουσιαστικα-παραιτηση ΓΑΠ) και πας για τις επομενες !
Η βια θα δωσει αφορμη στο συστημα που ζοριζεται να σε καταστειλει και να διαλυθει ο αγωνας σου !
Η Ευρώπη μας στηρίζει, με λάθος τρόπο, για να αποφύγει το ντόμινο χρεωκοπιών των PIGS και τη διάλυση του ευρώ.
Στην Ελλάδα αυτη τη στιγμή υπάρχει ένας αγώνας εξουσίας και μια προσπάθεια να διατηρηθεί το status quo , ό,τι κι αν κοστίσει αυτό στο λαό.
Τους πολιτικους ενδιαφερει πρωτιστα, να μη δικαστουν για τα εως τωρα οικονομικα και πολιτικα τους εγκλήματα και δευτερευόντως να παραμεινουν στο τιμονι του εθνους για να συνεχισουν να τρωνε, οπως εκαναν ανεκαθεν.
Οι θυσίες του κόσμου κι η εξαθλίωση του, δεν τους αφορουν, οσο αυτο δε μεταφραζεται σε ψηφαλακια στο σακουλι τους.
Άρα μην καθεσε να δινεις ιδεες στους πολιτικους για το πως θα βγουμε απο την κριση. Τα ξερουν καλυτερα απο σενα κι απο μενα. Και ξερουν επιση οτι για να βγουμε απο την κριση θα πρεπει πρωτα να φυγουν αυτοι απο την εξουσια και μαλιστα οι μισοι να πανε και φυλακη !
Να τι τους καιει πραγματικά - η εξουσία !
Ξεκινα λοιπόν να δινεις οδηγίες οργανωσης και δράσης στους αγανακτισμένους στο Συνταγμα κι άσε την οικονομικη αναλυση !
μ' αρέσεις πολύ !!!
pouranger
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 10
- Like
- 9
- Πόντοι
- 1.290
Μην απογοητευεστε !
Κάθε μερα εκεί !
Δεν απαγοητευόμαστε .
Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν είναι εκείνοι που δεν δόθηκαν
Επειδή όμως πέρα από τον ακτιβισμό πρέπει να υπάρχει θεωρητικό θεμέλιο και τρόπος επίλυσης του προβλήματος
Αντιπροτείνουμε
Με όσα ξέρουμε .
Εγώ λοιπόν αντιπροτείνω προϋπολογιστικό νόμο , αντί για μεσοπρόθεσμο .
Να δω και να αποφασίσω .
Αν δεν δώ κάτι τέτοιο θα είμαι στην Πλατεία , ακριβώς επειδή δεν συναινώ στη μαλακία , εν πρώτοις .
Αν δω προϋπολογιστικό νόμο , θα μπορώ να μιλήσω και να αντιπαραθέσω επιχειρήματα .
Μέχρι να σταματήσει η μαλακία , εγώ στην Πλατεία θα είμαι
Διότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι ο ορισμός του οικονομικοκοινωνικοπολιτικού Αυνανισμού .
Φαντασιώνεται ο ΓΑΠ ότι θα λύσει τα προβλήματα , ερεθίζεται , βάνει με το μυαλό του περίεργα συμπλέγματα , την παίζει χύνει . Στον αυνανιστικό παροξυσμό συμμετέχουν οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας
Φαντασιώνεται ο Καλαματιανός ότι λέγοντας πέντε μαλακίες έγινε κυβέρνηση , στ΄ αρχίδια του η οικονομική κατάσταση , εδώ είναι άλλα τα σεξουαλικά συμπλέγματα , αναδιαρθωτικοδιαπραγματευόμενα , τον παίζει χύνει . Έχυσε ο Αρχηγός φωνάζουνε οι βουλευτές της Ν.Δ.
Στο Λαος είναι πιο περίεργα τα πράγματα . Εκεί άπαντες τραβάνε μαλακία κατά μόνας φαντασιωνόμενοι από τη Καρατζαφέρειο υποτύπωση .
Στο ΚΚΕ φαντασιώνονται ότι θα στραπονιάσει η Αλέκα τον Σόρος .
Με τη φανασίωση αυτοί εκσπερματίζουνε διοτι είναι εγκεφαλικοί τύποι και εντός κομματικής γραμμής . Αφού το κόμμα αποφάσισε ότι χύσανε , έχουνε χύσει
Οι λοιποί
Η Ντόρα να πούμε σκέφτεται ότι θα καταφέρει να ξανάρθει Αμερικάνος Πρόεδρας στο εξοχικό με τους 7 καμπινέδες και να φάει ντολμαδάκι της Μαρίκας .
Οι τσιπροκουβέληδες φαντασιώνονται με αναγωγές στους Τουπαμάρος τους Φενταγίν με λίγο από Φιντέλ Κάστρο και Ούγκο Τσάβες. Εκεί βέβαια δεν τραβάνε μαλακία , πρέπει πρώτα να συγκληθεί συνέδριο για να αποφασίσουνε αν πρέπει να τραβήξουνε μαλακία .
Και ο λαός βλέπει αυτά τα καραγκιοζιλίκια και δεν έχει άλλη διέξοδο από την Πλατεία .
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Αυθαδιαζεις τωρα,νομιζω.....
Αυτο σου εμεινε απο οσα εγραψε ο Πουρινιο;
Για να ξερω δηλαδης!!!!
Όχι, καταλαβα πολυ καλα τι λεει ο Πουρινιο και συμφωνω !
Αυτο που λεω ειναι οτι ομως χανουμε το χρόνο μας αν νομιζουμε οτι μας κυβερνανε βλακες που δεν ξερουν κι οτι πρεπει να τους υποδειξουμε το σωστο για να το κανουν !
Γι αυτο οι μακροσκελεις οικονομικες αναλυσεις του Πουρ δε βοηθανε τοσο, όσο οταν δίνει συμβουλες οργανωσης και δρασης !
Αυτο μας χρειαζεται - δραση, δραση, δραση ! Αλλά με τροπο που να αφοπλιζει το συστημα, δλδ ΜΗ ΒΙΑ !
kolovi8ometro
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Ιαν 2011
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Μην απογοητευεστε !
Κάθε μερα εκεί !
Ποσο δικιο εχεις ρε φιλε.... πραγματικα!
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Καλημερα κατ'αρχην
Ρε καζανοκεφαλε εβριτη.....τι λεγαμε χθες για τα πρωτογενη ελλειματα;
Τι λεγαμε για τους προυπολογισμους;
Μα τι σταδιαλα δεν μενει τιποτα στην γκλαβα σου;
βρε χοντροκέφαλε καταυλακιώτη... μιλάω για τα γενόμενα και όχι για τα επιγενόμενα... η αλήθεια είναι ότι τόσο το 2009 όσο και το 2010 είχαμε πρωτογενές έλλειμα (δεν έχω πρόχειρα τα στοιχεία τώρα) καιμάλιστα αρκετά μεγάλο... ασε δε τόκους και χρεωλύσια τα οποία ήταν τεράστια...
και η αλήθεια είναι μία... τον δανεισμό τον αυξάνει το πρωτογενές έλλειμα σύν οι τόκοι των δανείων.. τα χρεωλύσια δεν αυξάνουν τον δανεισμό διότι ότι δανείζεσαι για να τα καλύψεις μειώνουν το σύνολο των δανειακών κεφαλαίων...
για παράδειγμα (μαθηματικός γαρ μου αρέσει να μιλάω με αριθμούς)...
Εχεις σύνολο δανειακών υποχρεώσεων 200 και για την χρονιά κλείνεις με τα ακόλουθα νούμερα
Εσοδα 100
Εξοδα 120 (χωρίς τόκους και χρεωλύσια)
Τόκους 30
Χρεωλύσια 60
Δανείζεσαι 110 και πλερώνεις τα πάντα.. οι δανειακές σου υποχρεώσεις γίνονται 250 και όχι 310 όπως λέει ο μαλάκας ο Τράγκας...
gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Οι τσιπροκουβέληδες φαντασιώνονται με αναγωγές στους Τουπαμάρος τους Φενταγίν με λίγο από Φιντέλ Κάστρο και Ούγκο Τσάβες. Εκεί βέβαια δεν τραβάνε μαλακία , πρέπει πρώτα να συγκληθεί συνέδριο για να αποφασίσουνε αν πρέπει να τραβήξουνε μαλακία .
ααααααααααααααααααααααααχαχαχχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.805
- Πόντοι
- 25.467
Καλημέρα μανάρια μου
«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.
Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.
Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.
Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;
Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.
Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους.
11 Φεβρουαρίου 1917»
Antonio Gramsci.
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Δεν απαγοητευόμαστε .
Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν είναι εκείνοι που δεν δόθηκαν
Επειδή όμως πέρα από τον ακτιβισμό πρέπει να υπάρχει θεωρητικό θεμέλιο και τρόπος επίλυσης του προβλήματος
Χαχαχα ! Σωστός σύντροφε !
Κατι μου λέει ότι εχεις περασει απο το Κομμα εσύ !
Αλλά πάλι καθε αναλυση θα πρεπει να τελειωνει με το γνωστο : Μην απογοητευεστε, νικάμε, καθε μερα εκει ! ;)
pouranger
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 10
- Like
- 9
- Πόντοι
- 1.290
Γι αυτο οι μακροσκελεις οικονομικες αναλυσεις του Πουρ δε βοηθανε τοσο, όσο οταν δίνει συμβουλες οργανωσης και δρασης !
Αυτο μας χρειαζεται - δραση, δραση, δραση ! Αλλά με τροπο που να αφοπλιζει το συστημα, δλδ ΜΗ ΒΙΑ !
Με υπερτιμάς .
Τέτοιο μοντέλο δεν έχω ακόμη .
Είναι και δύσκολο διότι η μη βία στηρίζεται στην παρουσίαση της απειλής ως νεφελώδους , μη μετρήσιμης και επομένως τρομακτικής .
Οι δε πραγματικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι σε αυτά τα πλάισια .
Το να πούμε όμως ότι κλιμακώνουμε την μη βία και την παθητική αντίσταση , όπως:
Όχι μόνο αποδοκιμάζουμε το πολιτικό σύστημα , αλλά και δεν συνδράμουμε το πολιτικό σύστημα .
Να να μην πουλάμε τσιγάρα στο Βουλευτή , να μη του σερβίρουμε καφέ , να μη δίνουμε ψώνια στη φιλιπινέζα του , να μη βάζουμε βενζίνη στο αυτοκίνητό του . Και μετά στους συμβούλους , συνεργάτες κ.λ.π.
Να δούμε π.χ. τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους σε πρώτη φάση .
Και μετά να μη τους πουλάμε βενζίνη . Να μη τους αλλάζουμε λάστιχα . Να μη τους κάνουμε δεκτούς στα καταστήματά μας . Να μη απαντάμε στα τηλεφωνήματά τους . Να τους θέσουμε ως παρίες στο περιθώριο μέχρι να αλλάξουν μυαλά .
Να ακυρώσουμε το αίσθημα υπεροχής και οίησης που τους παρέχει η εξουσία .
Πηγαίνουμε σε λευκές απεργίες .
Η ΓΕΝΟΠ αντί να διακόπτει την παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά να κλείνει το ρεύμα σε υπηρεσίες - υπουργεία .
Εμείς εκτός από το σύνταγμα να κάνουμε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά σε κάποια ΔΟΥ μεθαύριο που θα πρέπει να πληρωθεί ο ΦΠΑ . Απαγορεύοντας την είσοδο σε συναλλασσομένους .
Σε Τράπεζες .
Ε μετά δεν μπορούν με 2.000 αστυνομικούς να καταστείλουν τέτοιες κινήσεις , θα πηγάινουν στη ΔΟΥ του Ζωγράφου , θα κόβεται το τηλέφωνο στο ΚΑΦΑΟ του Υπουργείου Οικονομικών , έτσι δε χρειάζεται να κατατριβόμαστε . Έρχονται οι αστυνομικοί , μας σηκώνουνε . Αφού μας σηκώσουνε 100 σύντροφοι χτυπάνε αλλού . Στο Τελωνείο π.χ.
Θα ματαιώνουμε τους τραπεζικούς πλειστηριασμούς μπουκάροντας στα Ειρηνοδικεία κ.λπ.
Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα
Το πλήθος .
Το πλήθος μπορεί να ελιχθεί , να διαμορφώσουμε ένα μη βίαιο ακτιβιστικό αντάρτικο πόλεων . Πόσο θα αντέξει το πολιτικό σύστημα ?
Που είναι όμως το τρωτό
Το μοντέλο αυτό θέλει ένα μίνιμουμ οργάνωσης .
Άρα μία πλατφόρμα συγκλίσεων .
Δυστυχώς δεν υπάρχει στην Πλατεία ακόμη .
Γι αυτό μιλάω για θεωρητικό θεμέλιο και στοχοποίηση .
Διαφορετικά θα δίνουμε έναν ωραίο και ρομαντικό αγώνα , αλλά τα παχύδερμα δεν μπορείς να τα σκοτώσεις με καρφίτσες .
Α ναι Χιραγιάμα
Κάθε μέρα εκεί .
Μην απαγοητευόμαστε
Στο τέλος θα νικήσουμε .
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 522
- Εμφανίσεις
- 26K
- Απαντήσεις
- 359
- Εμφανίσεις