Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 482K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
η δουλειά δεν είναι ντροπή... οποιαδήποτε τίμια δουλειά.. και όλες οι δουλειές τίμιες είναι.. οι κομπίνες οι κλεψιές οι λαμογιές ΟΧΙ...

το βραδυ θα στον γνωρισω
απο τα αρσενικα λεμε,οχι απο τα στρακια με τα ασπρα χερακια

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
αν εισαι στον ιδιωτικο τομεα, καλως παραθετεις. αν εισαι στο δημοσιο, κακως. χωρις παρεξηγηση  :P

δεν υπαρχει παρεξηγηση καμμια
ιδιωτικος υπαλληλος ειμαι και μαλιστα χωρις ευοιωνο μελλον

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Ειναι η δεν ειναι φτιαχτη η κριση?

Δεν εχουμε οργανωση σε ΤΙΠΟΤΑ, δεν υπαρχει κοινωνικη αλληλεγγυη, δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κοινωνικος δεσμος μεταξυ ανθρωπων που μενουν στην ιδια γειτονια, δεν υπαρχει απολυτως τιποτα που να μας δινει λογο και αιτια να υπερασπιστουμε ο ενας τον αλλον σε εποχες οπως αυτη. Γιαυτο ειναι φτιαχτη η κριση, γιατι τα ξερουν ηδη ολα αυτα, και ετσι τα παιρνουν ευκολοτερα και απο εμενα και απο εσενα γιατι ο καθενας μια ζωη κοιταγε τον κωλο του, ετσι μας μαθανε και ετσι μας μεγαλωσανε.

Και ειναι φτιαχτη η κριση, και απο τα ΜΜΕ και απο αλλους παραγοντες για να σε εχουν να σκεφτεσαι μονιμως, κατι που δεν παιζει να το αντιμετωπισεις ποτε, και αυτα που μπορουσες καποτε να αντιμετωπιζες ( αν ειχες το κεφαλι σου στη θεση του ) να μεγαλωσουν ΚΑΙ αυτα ωσπου να μην μπορεις ουτε αυτα να τα αντιμετωπισεις, και μετα απο λιγο να βαρεσεις ψυχοσωματικοεπαγγελματικοκοινωνικη διαλυση και να παρεις πουλο.
με το "φτιαχτη",δεν εννοεις υπαρκτη αλλα επιτηδευμενη απο οτι αντιλαμβανομαι;;;
ο προβληματικος κοινωνικος ιστος ο οποιος προεκυψε απο την πολυετη επικρατηση μιας φιλοσοφιας ζωης κοντοφθαλμης και προσωποκεντρικης ειναι το αιτιο του προβληματος...δε διαφωνω..το προβλημα καθεαυτο ομως αυτη τη στιγμη ειναι κατι παραπανω απο υπαρκτο..
αυτο δεν επιδεχεται αμφισβητηση..μιλανε οι αριθμοι...
ωραια ιδεα για αποψε
βραδυ και καταναλωση carbs μαζι;;;δολοφονικος συνδυασμος αλεκο..
ερχεται και καλοκαιρι..τι θα πουν τα πιπινια;;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Σα φιλοσοφική προσέγγιση, συμφωνώ.
Επί του πρακτέου όμως και συγκεκριμένα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, νομίζω (και ΜΑΚΑΡΙ να κάνω λάθος) πως η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη.

μενει να το διαπιστωσουμε αυτο
 εμενα οτι μου ειπανε (ηθελα δεν ηθελα) το εκανα
 δηλαδη οχι ακριβως εκανα,μου το επιβαλλανε

μου επιβαλλανε ακομα περισσοτερους φορους,μου αυξησανε τα εξοδα μετακινησης με το
 ραλλυ των καυσιμων και σκεφτομαι και μετραω καθε λιτρο βενζινης,πληρωσα ολα
 οσα μου ειπαν πως πρεπει να πληρωσω για την σωτηρια της Πατριδας
 Βλεπεις ειμαι μισθωτος και με τσακωνουν ευκολα

δεν γαμιεται λεω,αφου ειναι για καλο ενταξει

και τωρα τα μουνια θα με χρεωσουν και την ανικανοτητα του Γιωργακη να πραξει αυτα
 που εταξε στους εταιρους του;

να πανα γαμηθει και αυτος και η κυβερνηση του ολη

Επισκέπτης
ακόμα κι αν μαζευτεί 1.000.000 κόσμος έξω από το Σύνταγμα και υποθέσουμε ότι δεν ανοίξει ρουθούνι, περιμένει κανείς να φιλοτιμηθούν από μόνοι τους  οι "ένοικοι" και να βγουν από την Βουλή για να παραδώσουν τα κλειδιά?

για να γίνει τέτοιου είδους και μεγέθους ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τον κόσμο στους δρόμους δηλαδή, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να καταφύγουν οι συγκεντρωμένοι στην βία, με τα παρακάλια δεν βγαίνει τίποτα.
Ετσι ακριβως αλλα δεν ειναι μονον θεμα βιας.

Ειναι κυριως οτι η συγκεντωσεις του ειδους"απολιτικ αγανακτισμενοι"ειναι ενας αχταρμας χωρις αρχη και τελος.

Οποτε δυο τινα παιζει να συμβουν με τα σκηνικα αυτα,εδω και στην Ισπανια.

α)οι φιλοτιμοι κουραζονται,οι μοδατοι ποζεραδες την κανουν για παραλια,φινιτο λα μουζικα πασατο λα φιεστα(πιθανοτερο σεναριο).

β)ο αχταρμας καθαριζει απο τους οτιναναιτζηδες και πολιτικοποιειται ειτε προς τα αριστερα,ειτε προς τα δεξια(λιγοτερο πιθανο σεναριο).

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
φίλε βολταίρε.. οι αλλαγές που πρέπει και έπρεπε να γίνουν δεν είναι οι οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων, ο περιορσιμός του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η λογική του δεν πληρώνω-δεν πληρώνω, οι νέοι έμμεσοι φόροι..

οι αλλαγές που πρέπει/έπρεπ να γίνουν είναι η αποκρατικοποίση των πάντων, ο περιορισμός του Δημοσίου τομέα και των εργαζομένων σε αυτό, η αλλαγή και η απλοποίηση της νομοθεσίας σχετικά με την φορολογία, το άνοιγμα ΟΛΩΝ των επαγγελμάτων, η διατίμηση των υπηρεσιών που παρέχει το Δημόσιο και η χρέωση τους, η εφαρμογή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για όλους...

παράλληλα η μείωση του φόρου των επιχειρησεων, η κατάργηση ΟΛΩΝ των περιορισμών στην εγκατάσταση βιοτεχνιών/βιομηχανιών, η ελαστικοποίση της απασχόλησης και η καθιέρωση της εργασιας από το σπίτι ...

τι από αυτά έχει γίνει και τι πρόκειται να γίνει με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προτείνει αυτή η κυβέρνηση και η οποία ζητά την συναίνεση ??

Το 2009 το κράτος ξόδεψε 36 δισ περισσότερα από όσα εισέπραξε, το 2010 ξόδεψε 24 δισ και το 2011 πρόκειται να ξοδέψει 17 δισ.

Αν νομίζεις ότι χωρίς αύξηση της φορολογίας και χωρίς μείωση των δαπανών του ΠΔΕ θα μπορούσαν να κλείσουν αυτές οι τρύπες, δεν ξέρω......

Όσο για αύξηση των εσόδων από αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας η οποία θα εκκινούσε εν μέσω διεθνούς κρίσης και αυτή δεν ξέρω πως θα γίνονταν.

Όπου βέβαια για ποιά ανάπτυξη συζητάμε, όταν η μέχρι τώρα ανάπτυξη ήταν συνώνυμη του κράτους. Αν δεν ξόδευε το κράτος δεν υπήρχε ανάπτυξη.

Ενδιαφέρον είναι να δει πως τα χρόνια των παχιών αγελάδων επένδυσαν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις. Σε πληροφορώ ότι οι επενδύσεις σε πάγια ήταν ελάχιστες.

Όλη η ανάπτυξη στηρίχθηκε στην κατανάλωση των νοικοκυριών.

Και όλα αυτές οι ωραίες αλλαγές που λες ΔΕΝ τις θέλει η α' ή η β' κοινωνική ομάδα ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Όταν αθροίσεις τα α' και β' έχεις το σύνολο της κοινωνίας.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
  μενει να το διαπιστωσουμε αυτο
  εμενα οτι μου ειπανε (ηθελα δεν ηθελα) το εκανα
  δηλαδη οχι ακριβως εκανα,μου το επιβαλλανε

μου επιβαλλανε ακομα περισσοτερους φορους,μου αυξησανε τα εξοδα μετακινησης με το
  ραλλυ των καυσιμων και σκεφτομαι και μετραω καθε λιτρο βενζινης,πληρωσα ολα
  οσα μου ειπαν πως πρεπει να πληρωσω για την σωτηρια της Πατριδας
  Βλεπεις ειμαι μισθωτος και με τσακωνουν ευκολα

δεν γαμιεται λεω,αφου ειναι για καλο ενταξει

και τωρα τα μουνια θα με χρεωσουν και την ανικανοτητα του Γιωργακη να πραξει αυτα
  που εταξε στους εταιρους του;

να πανα γαμηθει και αυτος και η κυβερνηση του ολη

No pb, fine with me!
Ούτε μ'έχει "φτιάξει" ούτε "εξαρτημένος" από κόμμα -σε οποιοδήποτε επίπεδο- είμαι.
Ο προβληματισμός μου είναι η επόμενη μέρα... :(

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Ετσι ακριβως αλλα δεν ειναι μονον θεμα βιας.

Ειναι κυριως οτι η συγκεντωσεις του ειδους"απολιτικ αγανακτισμενοι"ειναι ενας αχταρμας χωρις αρχη και τελος.

Οποτε δυο τινα παιζει να συμβουν με τα σκηνικα αυτα,εδω και στην Ισπανια.

α)οι φιλοτιμοι κουραζονται,οι μοδατοι ποζεραδες την κανουν για παραλια,φινιτο λα μουζικα πασατο λα φιεστα(πιθανοτερο σεναριο).

β)ο αχταρμας καθαριζει απο τους οτιναναιτζηδες και πολιτικοποιειται ειτε προς τα αριστερα,ειτε προς τα δεξια(λιγοτερο πιθανο σεναριο).

αυτο.

Επισκέπτης
Ρε τι μαθαίνουμε στο μπου.
Την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης χρεώνεται για άλλη μια φορά το πόπολο.
Ο κόσμος που δε γουστάρει τους εκβιασμούς.
Ο κόσμος που αποδεικνύει πως δεν ήταν  μπάχαλοι αυτοί που αντιδρούσαν στο φασισμό σας.
Θέλετε εισαγόμενη συναίνεση. Δε θα την επιβάλετε τον κώλο σας να χτυπήσετε κάτω.
Όσο και να προσπαθήσετε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο ακόμα ο κόσμος ξέρει πως ο ήλιος θα ξημερώσει τη μέρα κι αύριο ακόμα κι αν προσπαθήσετε να τον πείσετε για το αντίθετο.
Δεν ήταν η τελευταία ευκαιρία της χώρας το μνημόνιο.
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΧΑΣΑΤΕ.

Τραβάτε τώρα στον ειρηνικό τον ατλαντικό τον ινδικό ή και τον βόρειο παγωμένο ωκεανό αν θέλετε.

Ευκαιρία να φύγει η μπόχα..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το 2009 το κράτος ξόδεψε 36 δισ περισσότερα από όσα εισέπραξε, το 2010 ξόδεψε 24 δισ και το 2011 πρόκειται να ξοδέψει 17 δισ.

Αν νομίζεις ότι χωρίς αύξηση της φορολογίας και χωρίς μείωση των δαπανών του ΠΔΕ θα μπορούσαν να κλείσουν αυτές οι τρύπες, δεν ξέρω......

Όσο για αύξηση των εσόδων από αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας η οποία θα εκκινούσε εν μέσω διεθνούς κρίσης και αυτή δεν ξέρω πως θα γίνονταν.

Όπου βέβαια για ποιά ανάπτυξη συζητάμε, όταν η μέχρι τώρα ανάπτυξη ήταν συνώνυμη του κράτους. Αν δεν ξόδευε το κράτος δεν υπήρχε ανάπτυξη.

Ενδιαφέρον είναι να δει πως τα χρόνια των παχιών αγελάδων επένδυσαν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις. Σε πληροφορώ ότι οι επενδύσεις σε πάγια ήταν ελάχιστες.

Όλη η ανάπτυξη στηρίχθηκε στην κατανάλωση των νοικοκυριών.

Και όλα αυτές οι ωραίες αλλαγές που λες ΔΕΝ τις θέλει η α' ή η β' κοινωνική ομάδα ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Όταν αθροίσεις τα α' και β' έχεις το σύνολο της κοινωνίας.

μπορούν να κλείσουν συμπληρωματικά με τους εξόπους

(1) μείωση του κράτους και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα - δηλαδή απολύσεις
(2) κυνήγημα μέχρις εσχάτων των όσων χρωστάνε φόρους και κατασχέσεις για την είσπραξη τους.
(3) ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
(4) Πλαφονάρισμα των μισθών ΟΛΩΝ των μισθοδοτουμένων από το Δημόσιο.. και όταν λέμε ΟΛΩΝ εννοουμε ΟΛΩΝ (υπουργών, βουλευτών, δικαστών, μετακλητών συμπεριλαμβανομένων)

εγώ εγραψα αυτό.. δεν είμαι οικονομολόγος αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.591
Πόντοι
4.765
εδω ρε αυτο το βρωμομουνο η Δαμανακη η αριστεραντζα μας εκβιαζει ρε ,το αρχιδι
"Ή καθεστε ησυχα να περασουμε τα μετρα ή βγαινουμε απο το ευρω και παμε δραχμη"
στα αρχιδια μας μωρη καριολα
και που μπηκαμε μας ρωτησες;
αιντε με το καθε κολοπανο που εξαργυρωνει [size=12pt]αριστεροφροσυνες του Πολυτεχνειου[/size]
Πάντως νομίζω οτι πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί οταν αναφερόμαστε στη γενιά του Πολυτεχνείου.
Δαμουνακη,Παπουτσής ,Λαλιώτης,Πάγκαλος κλπ.
Τόσα έχουν προσφέρει στο τόπο αυτοί οι άνθρωποι.
Τα βάλαν με τα τάνκς και πρόσφεραν χιλιάδες νεκρούς για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε δημοκρατία.
Οπότε όταν μιλάνε εγώ τουλάχιστον τους ακούω με προσοχή γιατι ως αναγνωρισμένοι δημοκράτες που είναι,με "πιστοποιητικο" μάλιστα απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου , ξέρω πως οτι λένε το λένε για το καλό μου.Φιλικά πάντα..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τι κριση και μαλακιες ρε.

Συνελθε. Ολοι καφεδες πινουν. Επειδη τα καναλια δασκαλεψανε τον κοσμο ΚΑΙ την κυβερνηση πως εχουμε κριση, ξαφνικα πτωχευσαμε. Ενω πριν ειχαμε λεφτα νομιζεις μαλακα.

Πληρωσαμε τα αμερικανακια με τον Η1Ν1 για να βγουν απτα σκατα, τους πηγαμε στρατο για τον πολεμο στο Αφγανισταν για να παρουν την διακινηση της πρεζας, για να παρουν απο τον Σανταμ τα πετρελαια, και τωρα ξαφνικα που πρεπει να κανει reboot το συστημα σου ειπανε εσενα οτι υπαρχει κριση και την ειδες πανεπιστημονας.

Οποιος δεν ειναι τεμπελης θα βρει δουλεια ακομα και μετα απο ολοκαυτωμα. Εξαιρουνται αυτοι που πεσανε στη λουπα με δανεια και μαλακιες ενω δεν ειχαν να φανε, και πηγαιναν για το καλυτερο και τωρα ψαχνουν στα σκουπιδια να φανε. Αλλα και αυτοι αν προσπαθησουν κατι θα παιξει, αρκει να εχουν τα αποθεματα.

Και στην τελικη ρε τυπε, εγω αμα βγαζω 1000-1500 το μηνα, δεν τα κλεβω απο κανεναν. Γουσταρω να τα καρφωνω τα λεφτα. Δεν ειμαι εβραιος να τα κραταω, τα θεωρω μεσο οχι σκοπο, για να τα εχω να καθονται. Οποτε και 100 και 200 θα χαλασω χωρις να κατσω να σκασω και δεν θα ντραπω επειδη καποιος μαλακας φουνταρε απο τα δανεια που πηρε. Ας μη τα επαιρνε δε του φταιω εγω.

τωρα θα σε νευριασω ...

ρε μαλακα τι φαφλες ειναι αυτες γαμω τα σεντονια σου  :2funny: :2funny: :2funny:

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ μωρη γλωσοκοπανα

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
με εχετε απογοητευσει παντως

λεω να φυγω και εγω αλα δημητρηςςς

ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ !

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
σημερα αρχιδια ξημερωσε παντως. μου χαλασε το μεσημεριανο μπανιο η συνεφια

ελα ρε! δεν ειναι και τοσο ασχημη η συννεφια!
γουσταρω συννεφακια μετα απο μια τοσο ζεστη μερα, οπως η χτεσινη. Ειναι ωραιες οι αλλαγες

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Πάντως νομίζω οτι πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί οταν αναφερόμαστε στη γενιά του Πολυτεχνείου.
Δαμουνακη,Παπουτσής ,Λαλιώτης,Πάγκαλος κλπ.
Τόσα έχουν προσφέρει στο τόπο αυτοί οι άνθρωποι.
Τα βάλαν με τα τάνκς και πρόσφεραν χιλιάδες νεκρούς για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε δημοκρατία.
Οπότε όταν μιλάνε εγώ τουλάχιστον τους ακούω με προσοχή γιατι ως αναγνωρισμένοι δημοκράτες που είναι,με "πιστοποιητικο" μάλιστα απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου , ξέρω πως οτι λένε το λένε για το καλό μου.Φιλικά πάντα..

Θες να με "φτιαξεις" και να παω το βραδυ Συνταγμα με μια καβα μπουκαλια
απο κεινα τα καλα, να γινει της τρελλης ε;

ΟΧΙ

δεν θυμωνω,ετοιμος να γινω πυραυλος και να τα κανω πουτανα ολα,αλλα δεν
θα το κανω ακομα

ειπαμε,θα το παμε στο αλλιωτικο τωρα,τουτη την στροφη

Λοιπον

ΣΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΚΕΣ!!!!!

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ!!!!

Ομορφα και ηρεμα,μην τους δωσουμε δικαιωμα να μας καπελωσουν ,να μας προβοκαρουν
να μας χρεωσουν την αποτυχια τους!!!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ!!!!!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ελα ρε! δεν ειναι και τοσο ασχημη η συννεφια!
γουσταρω συννεφακια μετα απο μια τοσο ζεστη μερα, οπως η χτεσινη. Ειναι ωραιες οι αλλαγες

αΦου εισαι σκατομιζερη μεγαιρα.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom